artık baskılardan bıktım

Viserion

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2010
1.440
562
323
Benim lise mezunu olduğum konuşma yazma tarzımdan belli oluyormuş bu nasıl bir insanlık
bunu diyen insanlar yüksek lisans mı yapmış yurt dışında çok büyük üniversitelerde mi okumuş
siz kimsiniz ki beni yazı stlimden yargılarsınız
seni de beni de allah yarattı önce hoşgörülü olmayı deneyin benim kimseye saldırdığım yok bana sokulan laflara karşılık veriyorum

onun dışında oku oku diyenler var temeli sağlam olmayan bir insan ne yapabilir,ben zaten okumucam demiyorum açıktan üniversite okucam diyorum kendim için gelecekte ki çocuklarım için yapcam bunu

çalışma konusuna gelince tabi ki çalışırım evde prenses gibi oturmuyorum karadenizliyim fındıkta topladım fındık çuvalıda taşıdım ahıra da girdim siz beni evde sadece oturup filmmi izliyor sandınız ?
hobilerim arasında film izlemek kitap okumak mobilya boyamak el işleri yapmak yemek yapmak
en önemlisi de hayvanlara yardım etmek var

kaç insan gelip size derdine anlattı kaç insan sizin omzunuzda ağladı kaç insanın dertlerine ortak oldunuz
ben 25 yaşındayım ama çok şey görüp yaşadım.üniversite okumuş ama ailesini unutanlar arayıp sormayanlar ailesinden utananlar bunları bizzat çevremde gördüm sandığınız kadar cahil aklı bir karış hava da değilim

evlilik konusuna gelince ben evlenmeyi hiç bir zaman istemediım ailem babam evlenmemi istiyor başıma bela sıkıntı olur diye de değil yuva kurmama istediği için
bunu bana baskıcı bir dille göstermesi beni üzdüğü için buraya derdimi yazdım
yazmaz olaydım yok yazma tarzından lise mezunu olduğun belli üniversite okumak çok farklı sen anlamazsın o farkı merak etmeyin ben hepsini gayet iyi biliyorum kız kardeşim ve erkek kardeşim de üniversite mezunu

siz siz olun hiç bir insanı okuduğu okul yüzünden eleştirmeyin her insan bir hayat demektir
ve herkes okucak diye bir şart yok okumadım diye de kimse hayata küsmemeli hayatın ne kadar kısa ve aldatıcı olduğunu unutup insanı kırıp eleştiri değil de küçümsemek bilmiyorum tuhaf insanlar oldukça fazlaymış
açıktan lise okuduğum için yazamamış olabilirim

Son düzenleme:
Baskılara bakıp karsına ilk çıkan biriyle evlenirsen cok üzülürsün. Bırak agzı olan konusuyor kim ne derse desin bir işe gir hem çevre edinirsin yeni insanlarla tanısırsın.

insanlarin bu kadar etkisi altinda kalmayin.kendi prensipleriniz kendi kurallariniz olsun hayatta.insanlarda bunu bilsin.o zaman kimse size baski yapamaz.yapsada umrunuzda olmaz zaten.baskalari icin evlenilmez.sonra mutsuz bir hayati yine siz yasarsiniz.bunlari bilmeniz lazim.cevreye gore değil kendi istekleriniz dogrulsunda yasayin hayatinizi.

Ben senin yerine olsam evleneyim diye degil de universiteye gideyim diye dusunurdum.
Universite sadece skici dersler degildir, yeni insanlar yeni bir bakis acisi ve hayatini kendin cizme sansidir..
okul kavramını fark ettiğimde çok geçti ama çabalasam okucağımı biliyordum
şimdi okumaya kalksam çevrem dicek evde kaldı okumaya gitti
çalışşsam evde kaldı zavallı dicekler

Baskılara bakıp karsına ilk çıkan biriyle evlenirsen cok üzülürsün. Bırak agzı olan konusuyor kim ne derse desin bir işe gir hem çevre edinirsin yeni insanlarla tanısırsın.
benim ailem benim istediğim kişiyi kabul etmez bende zaten sevgiye aşka inancımı kaybettim duygularımı sattım diyebilirim
ağlayamıyorum bile kız kardeşim şaşırıyor nasıl ağlamıyorsun diye

Şimdi evlen diye baskısı var üzerinde
Kadın kimliğine yapılan baskı daha fazla değil mi?
evet öyle çocukken hareketli neşeli bir çocuktum
o nasıl kız zıplama kız kimsi evde iş yapar
kız kimsi pantolon giymez
çok baskıcı bir ailede ve çevrede büyüdüm

okul kavramını fark ettiğimde çok geçti ama çabalasam okucağımı biliyordum
şimdi okumaya kalksam çevrem dicek evde kaldı okumaya gitti
çalışşsam evde kaldı zavallı dicekler
Sanki benzer cevre ve hayata sahibimiz ama ben senin yerinde olsam cevre ne diyecek dusuncesiyle okumak yerine evlenmeyi dusunmezdim cevrenin ne dedigini degilde ne istedigini onemse bence

Bende liseyi aciktan okudum universiteyede gitmek isterdim ama babamdan dolayi gidemedim calismak iatedim istedim ama babamdan dolayi calisamadim

Aslinda calismak degil calismamak acizliktir(kisi calismamak istwyebilir ona saygim var ama calisan insani aciz giren zihniywte saygi duymuyorum) evet belki belli bi yastan sonra calismak sorumluluk almak agir gelebilir ama hayatimizi hep basklati ne der diye idame ettirirsek biz mutsuz sonu yasadigimizda cevremiz sonradanda mutsuz sonu kendi tercih etti diyecek

Cevrenin diyecekleri bitip tukenmez imkanin varsa cevren icin degil kendin icin yasa

yazım hatası
kısmet kader bunlara da inanmıyom artık
Valla ben de inanmazdım ama varmış. Özellikle kendi evliliğimi düşündükçe kesinlikle varmış.
Hayırlısı dedikçe hayırlısı olacaktır.
Bunun için üzme kendini.
Hayat senin ellerinde olduğu kadar senin ellerinde de değil.

O ne dedi bu ne dedi diye yaşarsan çok üzülürsün. Gir bi okula oku. O arada birini seversen yine evlen. Hayattaki tek amacın evlenmek olmasın,üzülürsün..

çok güzel dediniz tavsiyeniz için teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…