artık baskılardan bıktım

okul kavramını fark ettiğimde çok geçti ama çabalasam okucağımı biliyordum
şimdi okumaya kalksam çevrem dicek evde kaldı okumaya gitti
çalışşsam evde kaldı zavallı dicekler

İşte onları dittiret!
Ben de 24 yaşındayım , üni bitirmeden bırakmıştım.
Şimdi boşanıyorum ve tekrar sınava giricem. Aynı zamanda part time çalışıyorum.
Millete baksan banada güzel laflar söylerler. Ama takıyo muyum, hayır!
Sen de evlenmek için asla evlenme. Mutsuz bi evlilikten başka bir şey geçmez eline..
İster oku ister çalış evde durma artık ev sıkıcı, bu yüzden belkide bunalman..

Ya neden başkalarına ve ne söylediklerine önem vererek hayatını yönlendiriyorsun ?? Kimseye hesap vermek zorunda degilsin arkadasım.. Sen Gözünde O kadar büyüttüğün çevrenın bir gram umrunda degilsin ! evettt degilsinn.. sen ne yaşamışsın gercekten önemsiyorlarmı sanıyosun da onların ne düşünecegi ne konuşacagı bu kdar hayatını etkilemesine izin verıyosun... Evlenmekten önce ÜNİVERSİTEYE GİT. Arkadasım varsa imkanın kesinlikle git.. Onlar konuşursa da senın başarılarını konuşsunlar. Evlenmek pek matah bişey degilll. Ama okursan kendini kurtarırsın.. O cevreden arındırırsın zihnini..

haklısın tabiki ama üniversiteye gidecek cesaret yok bende
açıktan okumayı düşünüyorum

Beni yargılayanlar olabilir ama bence lise okumakla üniversite okumak bir olmuyor.keske okusaydınız
Bende üniversite okumadım şimdi 30 yaşındayım keşke okusaydım dediğim anlar oluyor

Tabi güçlü bi karakteri ahlaki okulla kıyaslamıyorum

Allah'tan hayırlısını isteyin

Elbette karşınıza çıkacaktır

allah sizede kolaylık versin
herkesin bir imtihanı var sanırım

tabiki üniversite okumak farklı bir şey ama ben şöyle düşündüm hani sırf üniversiteyi gezmek için gidenler var ya ben öyle olmasını istemedim
okucaksam iyi bir bölüm olsun dedim
kendimde uygulamadım bunu ama kız kardeşim bunu çok iyi başardı

Bence en önce okula başlayın.dışarıdanda okuyabilirsiniz
Zaten karşınıza birisi çıktığında okurkende evlenebilirsiniz.
Bide etraf ne diyor diye bu kadar takmayın herkesin kendi hayatı

Bence en önce okula başlayın.dışarıdanda okuyabilirsiniz
Zaten karşınıza birisi çıktığında okurkende evlenebilirsiniz.
Bide etraf ne diyor diye bu kadar takmayın herkesin kendi hayatı
teşekkür ederim biraz dertleşmek iyi geliyor insana

Cevren evlensen evde kalmadan atti kendini diyecek cocuk yapmassan kisir diyecek bagirsan cazgir diyecek sussan pisirik diyecek. Onemli olan yaslandiginda sen kendin icin ne diyeceksin? Ne onemi var milletin?

Hiç geç değil ben de sorunlu okul süreci yaşadım 24 yaşındayım üniversitedeyim geç diye bişey yok. Çalış, kimse ne diyebilir çalışıyorsun diye. İstemiyorsan da çalışma. Hobi edin, çok çok kitap oku okula gitmediğini bir şekilde kapat kendini geliştir.

Millet ne derse desin mutsuzken mutluyken de ailemiz hariç kimse yok yanımızda.
Siz ne istiyorsun uz? Evlenme k mi?

Bence aile bir yönden de haklı
calismaya hevesi niz yok
okumaya da hevesi niz yok
ne yapacaksınız hep evde mi oturacaksiniz öyle
onlar da siz biraz sosyalleşme diye öyle dışarı çık görsünler diyor olabilir
ama eğer cesaretini toplardan hiçbir şey için geç değil
yarın bir gün aileniz kaybettiniz ee o zaman ne yapacaksınız hem o zaman çalışmak ve diger şeyler için daha da geç olacak
bence bir yerden bir şekilde başlamanız lazım

Burada yazdıklarınız güclü, çok okuyan, kendi gelistirmiş bir kadının düşünceleri değil bi kere. Onu yapsam millet bunu der, şunu yapsam millet bunu der. Tek derdiniz millet olmuş.

Evlenince baskıdan kurtulacaginizi mi saniyorsunuz? Bunun kaynanasi, gorumcesi, eltisi, komşusu var. Ayrica kimsenin evliliginin ne olcagi belli olmaz. Tut ki mutlu olmadın, şiddet gördün, aldatma vs. oldu napıcaksın? Ben söyliyim, elalem ne der diye diye hayatini harcayan kadınlardan biri olursun sende sadece. Burdan görünen o.

25 yas hicbir sey icin gec degil ,liseyi bitirmissiniz okumadim demenize gerek yok,
Bir is bulup calisin kendinizi gelistirin,evlilik bir cozum degil ,bosanmakta var sonunda

Daha çok gençsin üni okumalısın hem daha güzel bi işin olabilir o seni eleştiren çevreden de kurtulur başka yerlere gidersin hem hayatın boyunca çalışmayıp napacaksın evde mi oturacan parasız hiç bir şey olmuyor hem paran da olur koca bulma derdine düşmek en büyük hata koca mı kurtaracak seni hayatın senin elinde kimseye bakma sen yaşıyosun bu hayatı

yaşın genç. şu anda istersen her şeyi yapabilirsin.

ailenin ya da başka bir erkeğin eline bakmaktansa çalışmalı ekonomik özgürlüğe sahip olmalısın. yoksa ömrün boyunca kendinden başka birilerinin gönlünü eğleyerek kendine maddi imkan sağlamak zorunda kalacaksın.

evlilik bir çözüm değil, işler ters giderse atıyorum 45 yaşında boşanıp 2 çocukla çalışmaya kalkmak daha zor olacak. henüz yolun başındayken bir yol tut kendine.

milletin ne dediğinden kime ne?

millet ne der diye yaşamayı bırakın ki mutlu olabilin hayatta. isteklerinize ulaşabilmenin tek yolu bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…