ben hiç gezmiyorum demedim ki haftada 2 3 gün dışarı çıkarım düğünlere giderimBence aile bir yönden de haklı
calismaya hevesi niz yok
okumaya da hevesi niz yok
ne yapacaksınız hep evde mi oturacaksiniz öyle
onlar da siz biraz sosyalleşme diye öyle dışarı çık görsünler diyor olabilir
ama eğer cesaretini toplardan hiçbir şey için geç değil
yarın bir gün aileniz kaybettiniz ee o zaman ne yapacaksınız hem o zaman çalışmak ve diger şeyler için daha da geç olacak
bence bir yerden bir şekilde başlamanız lazım
ben koca derdine asla düşmedim şöyle bir sorun varDaha çok gençsin üni okumalısın hem daha güzel bi işin olabilir o seni eleştiren çevreden de kurtulur başka yerlere gidersin hem hayatın boyunca çalışmayıp napacaksın evde mi oturacan parasız hiç bir şey olmuyor hem paran da olur koca bulma derdine düşmek en büyük hata koca mı kurtaracak seni hayatın senin elinde kimseye bakma sen yaşıyosun bu hayatı
benim bir çok arkadaşım evlendi 2 çocuğu olanlar varMillet ne derse desin mutsuzken mutluyken de ailemiz hariç kimse yok yanımızda.
Siz ne istiyorsun uz? Evlenme k mi?
ben kendimi geliştirdim dedimBurada yazdıklarınız güclü, çok okuyan, kendi gelistirmiş bir kadının düşünceleri değil bi kere. Onu yapsam millet bunu der, şunu yapsam millet bunu der. Tek derdiniz millet olmuş.
Evlenince baskıdan kurtulacaginizi mi saniyorsunuz? Bunun kaynanasi, gorumcesi, eltisi, komşusu var. Ayrica kimsenin evliliginin ne olcagi belli olmaz. Tut ki mutlu olmadın, şiddet gördün, aldatma vs. oldu napıcaksın? Ben söyliyim, elalem ne der diye diye hayatini harcayan kadınlardan biri olursun sende sadece. Burdan görünen o.
evet kız kardeşime engel olmadılar banada olmadılar ben kendim vazgçetim okumaktan o zaman düşünememişim demekki, kurslara gidiyorum benim demek istediğim şu aslında babam evlenmem için baskı yapıyor niye kimseyi beğenmiyorsun diyorMerhaba, bana kızma ama ailen bahsettigin kdr baskici izlenimi vermedi bana.. kardesin iyi bir bölümü kazanmış okuyormuş bak onun önüne set cekmemisler. Sanada disari cik sosyalles diyorlar ee haklilarda. İnternetten tanıdığın birine de guvenmedileri icin engel olmus olabilirler. Siz güçlü durdukça ve ayaklariniz yere saglam bastikca fikirlerinize saygi duyup kabul edeceklerdir diye düşünüyorum. Tabi ben anlattiginiz kadarina yorum yapabiliyorum otesi varsa bilemem. 25 yasinda cok gençsin universite okumayi goze alamiyorsan kurslara gitmeni tavsiye ederim cevrende kurs yoksa bir yere sekreter vs. gibi is bulabilecegin alanlara yonelmeni nacizane tavsiye ederim.
O zaman bunun için evlenmek ve okumak için uğraş gösterinbenim bir çok arkadaşım evlendi 2 çocuğu olanlar var
sonuçta bende evlenip bir yuva kurmak istiyorum
ama bu yuvayı kurarkende sevebileceğim birisi olsun isityorum
öyle deliler gibi aşık olmak gibi bir hevesim yok
saygı sevgi olsıun öncellikle
ben zaten açıktan okumayı düşünüyorum
okumakta olduğum bir bölüm vardı
okumaya değmiceğini düşündüm bıraktım
daha iyi bir bölüm olsun istedim
Evet baski yapmasi hos degil muhtemelen okumadiginiz ve çalışmadığınız icin evlenmeyi düşünmeniz gerektigini düşünüyor ama sonuçta zorla biriyle evlendirmiyor. Babanıza meraminizi uygun bir dille anlatin ve daha da önemlisi kendinize bir yol haritasi çizin. Hatta ne yapmak istediginiz belirleyin sonra babanizlada paylaşın. Kartlariniz açık olursa sikintiniz biraz azalabilir :)evet kız kardeşime engel olmadılar banada olmadılar ben kendim vazgçetim okumaktan o zaman düşünememişim demekki, kurslara gidiyorum benim demek istediğim şu aslında babam evlenmem için baskı yapıyor niye kimseyi beğenmiyorsun diyor
Evlilik kesinlikle bir kaçış, rahata erme değildir..hele ki başkalarını memnun etmek için;desinler diye evlenilmez.. herşeyin mutlaka bir zamanı vardır.. kısmetiniz büyük ihtimalle biryerlerde sizi bekliyor. fakat bence probleminiz evlenip evlenmemek olmamalı diye düşünüyorum.. hayattan zevk almaya bakın, kendinize yeni iş Yeni uğraşlar bularak hayatınızın gidişatını değiştirecek olan sizsiniz..herkeze merhaba 25 yaşındayım okumadım liseyi bitirdim açıktan bitirdim onun dışında çalışmadım bir yerde maddi durumumuz kötü değildi.ben çalışmadım tembel biri değilim evde her işi yapan güçlü çalışkan biriyim
bekarım 3 yıl birini sevdm oda beni internetten tanıştık annem istemedi diye ayrıldım.
hep birileri isterdi beni dış görünüş olarak beğenemedim kimseyi babamın baskılarından bıktım
işte pazara git seni görsün millet felan kendim gezerim düğünlere giderim
çalış diyenler olabilir bu yaşa kadar çalışmadım bu yaştan sonra çalışınca burda insanlar laf yapar diye korkuyorum
artık herhangi biri çıksa tamam dicem evlenmek için çok sıkıldım çevremden ailemden
neden evlenemedim diyorum çevremde herkezin hem dış görünüş olarak hem karekter olarak beğendiği biriyim
okumadım ama kendimi geliştirdim bir çok alanda kitapta okudum film de izledim
yaşlı insanla arkadaş olurum çocukla çocuk olurum
uzun oldu kusura bakmayın dertlendim
tamam+ açıktan lise lise değil
+ açıktan üniversite de üniversite değildir
iki kitap iki film izlemeyle 4-5 sene universite okuyan birinden bilgili olman mümkün değil
önce okuyun sonra evlenirsiniz
Ben evlenmek istiyorum dedimmi ısrarla merak etme evlilik ne demek çok iyi biliyorumevlen evlen güzelim ondan sonra tekrar konuşalım.
Bazen olumsuz düşüncelere maruz kalıyorum kendi kendime kızıyorumCok cevreci dusunuyorsunuz kim ne derse desinn herkes kendine baksin ilk once hayatinizi nasil yasamak istiyorsaniz oyle yasayin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?