- 7 Temmuz 2011
- 7.335
- 14.155
- 298
Elbette her hastalık dikkat edilmezse ölüme kadar götürür. Benim de kronik rahatsızlığım var, eğer dikkat edilmezse kansere kadar yolu var.Söylediklerinize katılmakla birlikte hak verirsiniz ki yaşadığımız bazı zorluklar var ve konu açan arkadaşımın ve sizin vesilenizle çokça insana ulaşabildiğimiz bu forumda dile getirmek istedim. Bi insanın aa evet biliyorum duymuştum demesi bile nimet bizim için. Çok uzatmak istemiyorum ama çölyak yüzünden karaciğerimden oluyordum bende o yüzden sanıldığı kadar masum değil :)
Benim asıl belirtmek istediğim psikolojik sorunları için kendini suçlamamalı arkadaşım bu bizim için normal daha önce de yazdığım gibi bunun için yardım almanız oldukça rahatlamanızı sağlayacaktır. Bir de mutlaka spor :)
Ama kronik hastalığım var diye de etrafa saldırıp, düşmanca tavırlar sergileyip, her şeye de küsemem. Bu çok yanlış. Onun yerine çareler ararım. Gluten yiyemiyor muyum, evde ekmek pişiririm, fırın ekmeği gibi olmaz ama zamanla ustalaşırım herhalde. Ben çatlağımdır evde peynir yapmaya kadar giderdi iş. Kendim için uğraşıyorsam hiç sıkılmam ben, mesela her gün kuru yemiş yiyorum, ekmek yiyemediğim için, çok gıdasız kalmamak için yerine bir şey koymam gerekiyor. Her hafta kuru yemiş alışverişi yapıyorum, kendime uygun peynir, çeşitli sebzeler falan alıyorum. Ve öğrenciyim kısıtlı bütçeyle yapıyorum bunları. Yani bir nevi sizden farksızım denebilir. Cipsmiş, bisküviymiş elimi süremem.
Son düzenleme: