• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık başlı başına sorun oldum.. :(

Söylediklerinize katılmakla birlikte hak verirsiniz ki yaşadığımız bazı zorluklar var ve konu açan arkadaşımın ve sizin vesilenizle çokça insana ulaşabildiğimiz bu forumda dile getirmek istedim. Bi insanın aa evet biliyorum duymuştum demesi bile nimet bizim için. Çok uzatmak istemiyorum ama çölyak yüzünden karaciğerimden oluyordum bende o yüzden sanıldığı kadar masum değil :)

Benim asıl belirtmek istediğim psikolojik sorunları için kendini suçlamamalı arkadaşım bu bizim için normal daha önce de yazdığım gibi bunun için yardım almanız oldukça rahatlamanızı sağlayacaktır. Bir de mutlaka spor :)
Elbette her hastalık dikkat edilmezse ölüme kadar götürür. Benim de kronik rahatsızlığım var, eğer dikkat edilmezse kansere kadar yolu var.
Ama kronik hastalığım var diye de etrafa saldırıp, düşmanca tavırlar sergileyip, her şeye de küsemem. Bu çok yanlış. Onun yerine çareler ararım. Gluten yiyemiyor muyum, evde ekmek pişiririm, fırın ekmeği gibi olmaz ama zamanla ustalaşırım herhalde. Ben çatlağımdır evde peynir yapmaya kadar giderdi iş. Kendim için uğraşıyorsam hiç sıkılmam ben, mesela her gün kuru yemiş yiyorum, ekmek yiyemediğim için, çok gıdasız kalmamak için yerine bir şey koymam gerekiyor. Her hafta kuru yemiş alışverişi yapıyorum, kendime uygun peynir, çeşitli sebzeler falan alıyorum. Ve öğrenciyim kısıtlı bütçeyle yapıyorum bunları. Yani bir nevi sizden farksızım denebilir. Cipsmiş, bisküviymiş elimi süremem.

Son düzenleme:
Elbette her hastalık dikkat edilmezse ölüme kadar götürür. Benim de kronik rahatsızlığım var, eğer dikkat edilmezse kansere kadar yolu var.
Ama kronik hastalığım var diye de etrafa saldırıp, düşmanca tavırlar sergileyip, her şeye de küsemem. Bu çok yanlış. Onun yerine çareler ararım. Gluten yiyemiyor muyum, evde ekmek pişiririm, fırın ekmeği gibi olmaz ama zamanla ustalaşırım herhalde. Ben çatlağımdır evde peynir yapmaya kadar giderdi iş. Kendim için uğraşıyorsam hiç sıkılmam ben, mesela her gün kuru yemiş yiyorum, ekmek yiyemediğim için, çok gıdasız kalmamak için yerine bir şey koymam gerekiyor. Her hafta kuru yemiş alışverişi yapıyorum, kendime uygun peynir, çeşitli sebzeler falan alıyorum. Ve öğrenciyim kısıtlı bütçeyle yapıyorum bunları. yani bir nevi sizden farksızım denebilir. Cipsmiş, bisküviymiş elimi süremem.

Anladım sizi tebrik ediyorum bu kadar bilinçli hareket ettiğiniz için benim bahsetmek istediğim bi takım farklı zorluklardı bi çölyaklı ne demek istediğimi anlayabilmiştir yanlışlıkla yapılan kırıntı kadar kaçaklar bile bizi lenfomaya götürebiliyor..

Biz de herşeyimizi yapmaya çalışıyoruz ben üç yıldır ekmek yemiyorum var mı glutensizi var ama bu kendi tercihim onun dışında zamanla alışılıyor ilk şokla böyle şeyler hissetmek çok çok normal..

Size de geçmiş olsun sevgiler...

ba243485 .!.:
Bi tanıdığımın kızıda çölyak hastasıydı 1yıl tedavi sonucunda atlattı. Merak etme canım geçr. biorezonans tedaviside gördü çok faydasını gördüğünü söylemişti. Geçmiş olsun
Benim kiz kardeaimde de coklu gida alerjisi var bu yöntem ile çözdük cok sukur. Biraz sabir muhtemelen hastalandim artik her sey bitti psikoljisiyle biraz yanlis ifade ettiniz onlarda abarttiginizi düşündü. Yoluna girer olabilir böyle seyler.. baktığımızda ben de 13 yasindan beri belki ilaclarla yasiyorum v3 bu korkunc bir durim değil çözümü var hic degilse..

Sizi gerçekten iyi anlıyorum hiç paniklemeyin zamanla her şey oturacak. Türkiyede diyet çok zor, hem ürün çeşitliliği açısından hem de insanlara derdini anlatabilmek açısından ancak sizin gibi insanları gördükçe rahatlayacaksınız sosyal medyada bu tarz gruplar var bence takip etmelisiniz :) ve hangi ilde yaşıyorsunuz onu da sorayım?

inanın yaz başından beri bende bu depresyonla uğraşıyorum bu sizin elinde olan bir şey değil bunu bilmelisiniz bağırsak beyin sıkı ilişkisinden ve bağırsak hastalarındaki seratonin düzeylerinin düşmesinden kaynaklanıyor.
Kilomu sboyum 1.70 61,62,63 geziyorum gün içinde dört ayrı kilo görebiliyorum bağırsaklarım nasıl isterse yani :) ama spor yapıyorum haftada üç ya da dört yoksa hemen kilo alabilirim sağolsun pko yüzünden.. Tavsiyem hareketinizi arttırın eğer kilo problemi varsa çok güzel evde yapılabilecek hareketler var ve tiroid pko gibi metabolik sendrom hastalarında şeker hemen şişiriyor tatlıyı çok çok azaltmalısınız

Bir de çölyaklı gibi beslenen arkadaşıma saygı duymakla doğru bilgi açısından belirtmek istediğim bir şey var. Malesef çölyak poğaça yememek kadar kolay değil her sosyal ortamda hiç bir şey yiyememek fln o kadar zorken biz yemenin derdinde olmuyoruz zaten yememek bizim için en kolayı çapraz bulaş diye bi mevzu var ki hayatımızı aşırı zorlaştırıyor. Çikolata cips bisküvi bunları geçtim zaten çok çok kısıtlı marka amaBi yoğurdu bi peyniri de onay veren markaya bakarak tüketmek hatta ilaçlarda bile sadece gluten içermeyen muadili bulmak için uğraşmak gerçekten kolay değil, hele de bu ülkede markalar bu kadar konudan uzakken ve ya öylesine onay verirken ya da hiç sorumluluk almamak için taleplerimize olumlu olumsuz yanıt vermezken..

Bu yazdıklarım sizi korkutmasın elimizden geldiğince farkındalık ve doğru bilgi aşılamaya çalışıyoruz her mecrada :)
Çok çok çok çok tesekkur ederimmmmmmm:)))))
Beni de tanimladiniz resmen, evet kolay olmuyo onu yeme bunu yeme sağlıklı besleniceksin iste herkes aslında boyle beslenmelidir vs hamur isi vs sağlıklı değil yememen daha iyi diyorlar çok kolay gerçekten ama öyle olmuyo sözde kolay. Yavaş yavaş alisiyorum. Allah herkese yardim etsin çok zor öyle göründüğü gibi degillll..

Ama kronik hastalığım var diye de etrafa saldırıp, düşmanca tavırlar sergileyip, her şeye de küsemem. Bu çok yanlış. Onun yerine çareler ararım. Gluten yiyemiyor muyum, evde ekmek pişiririm, fırın ekmeği gibi olmaz ama zamanla ustalaşırım herhalde. Ben çatlağımdır evde peynir yapmaya kadar giderdi iş. Kendim için uğraşıyorsam hiç sıkılmam ben, mesela her gün kuru yemiş yiyorum, ekmek yiyemediğim için, çok gıdasız kalmamak için yerine bir şey koymam gerekiyor. Her hafta kuru yemiş alışverişi yapıyorum, kendime uygun peynir, çeşitli sebzeler falan alıyorum. Ve öğrenciyim kısıtlı bütçeyle yapıyorum bunları. Yani bir nevi sizden farksızım denebilir. Cipsmiş, bisküviymiş elimi süremem.
Evet doğru hepsi.. İlk bi bocalaniyo ama alisiyo iste insan. Dun ekmegimi yaptım ama tadina bakınca hic yemesemde olur dedim. İster istemez insanin vücudu istyo seker cart curt.... Ama iste bide reglym onunda vermiş olduğu birşey ki 4aydan beri ilk oluyorum.. Allah yardımcı olsun

Benim kiz kardeaimde de coklu gida alerjisi var bu yöntem ile çözdük cok sukur. Biraz sabir muhtemelen hastalandim artik her sey bitti psikoljisiyle biraz yanlis ifade ettiniz onlarda abarttiginizi düşündü. Yoluna girer olabilir böyle seyler.. baktığımızda ben de 13 yasindan beri belki ilaclarla yasiyorum v3 bu korkunc bir durim değil çözümü var hic degilse..
Evet dediğim gibi çok yeniydi bide onun etkisi vardı herhalde ama şuan iyiyim sukur

Çok çok çok çok tesekkur ederimmmmmmm:)))))
Beni de tanimladiniz resmen, evet kolay olmuyo onu yeme bunu yeme sağlıklı besleniceksin iste herkes aslında boyle beslenmelidir vs hamur isi vs sağlıklı değil yememen daha iyi diyorlar çok kolay gerçekten ama öyle olmuyo sözde kolay. Yavaş yavaş alisiyorum. Allah herkese yardim etsin çok zor öyle göründüğü gibi degillll..

Rica ederim aklınıza takılan bir şey olursa mesaj atabilirsiniz bir de hangi ilde yaşıyorsunuz onu merak ettim :)

A pardon söylemeyi unutmuşum :)
Kocaeli ilinde ikamet ediyorum , ya siz?:KK22:

Ben istanbuldayım, o kadar şanslısınız ki orda glutensiz cafe var mutlaka uğramalısınız, istanbulda da var yolunuz düştüğünde buraya da uğrarsınız ya da internetten sipariş bile verebiliyorsunuz :)

Ben istanbuldayım, o kadar şanslısınız ki orda glutensiz cafe var mutlaka uğramalısınız, istanbulda da var yolunuz düştüğünde buraya da uğrarsınız ya da internetten sipariş bile verebiliyorsunuz :)
Evet varmış öyle duydum bende :))
Bir ayağım istanbul zaten oraya inşallah gelin geleceğim :)

Hayırlısı olsun inşallah , tavsiyem mutlaka gidin bu yerlere sizin gibi insanlar size çok iyi gelecektir :)
Mutlaka, bende denemek isterim. Yarin icin göğüs hastaliklarindan tekrar randevu aldım gidecegim. İsin asli nedir ne değildir ogrenecegim. İlginiz için çok tesekkur ediyorum. Duanizi eksik etmeyin:)

Back
X