Artik bebek isteyip de bir turlu cesaret edemeyenler?

Dogru soyluyor kalite yildan yila dusuyor:)) ben de iki yillik evliyim 29 yasindayim sözde 30 olmadan yapacaktim peh:)
bide söle bişi var sanki bizistiyoruz dediğimzde hemen olcakmı bakalm. keşke daha önce başlasaydım çalışmalara demekten korkmuyor değilim :)

bebek olduktan sonrada pişman olanda yok ama bölede bi durum var

Emin misiniz? Bebek olduktan sonra bunu iade edelim diyen tabii ki olmaz ama hiç mi çevrenizde yakınan insanlar yok? Benim gördüğüm herkes yakınıyor. Detaylara pek girmeyeyim cesareti iyice kaçacak yoksa zoombi'nin

Emin misiniz? Bebek olduktan sonra bunu iade edelim diyen tabii ki olmaz ama hiç mi çevrenizde yakınan insanlar yok? Benim gördüğüm herkes yakınıyor. Detaylara pek girmeyeyim cesareti iyice kaçacak yoksa zoombi'nin
Deylayt ben cesaretlendirici seyler bekliyorum :)) ama haklisin yakinan cok var zaten neden cesaretsizizki bu duyduklarimiz yuzuden.

bunu iade edelim diyip bebeğinin gözünün içine baktıkları, yada biz ne yapıyoduk bebeğimz doğmadan önce diyenler daha fazla sanırım. ozaman kimse çocuk fln yapmasın öööle karı koca yaşlanalım baş başa öneriniz bu sanırım

Öyle bir şey olsa sıkıntı etmem kendi adıma. Ben şu an mutluyum huzurluyum. İnsanlar acaba memnuniyetsiz oldukları için mi çocuk istiyorlar? Yetmiyor insanın sahip oldukları. Hayatını devam ettirebilmesi için mi gerekli acaba? Yani şunu da yapalım bunu da yapalım diye diye hayat geçiyor, hayatlarını doldurmak için bir araç mı sizce çocuk?

her çocuk isteyenin eşinden yada hayatından memnun olmadğını düşünmeniz gerçekten ilginç. baya ilginç hatta. çocuğu olamayan bi çift eğer bu yüzden ayrılıyorsa mesela sizin dediğiniz doğru ama sağlıklı bir çift, birbirine aşık olan bir çift birbirine yetmediklerinden yada sıkıldıklarından değil kendi canlarından kanlarından sadece ikisine ait olan bir canlı dünyaya getirmek isteyebilir. nitekim her anne bunun hiç bi duyguyla kıyaslanamayack kadar güzel bişey olduğunu söylüyor. hepsi mi yanılıyor acaba? şuan mutluyum huzurluyum o yüzden çocuk istemiyorum demek baya bi tuhaf yani...

Yanlış anlattım sanırım. Memnuniyetsiz oldukları için mi derken şunu demek istedim aslında, ben hayatımdan memnun değilim bir bebeğimiz olsun değil de hayatımdan memnunum ama daha fazlası neden olmasın gibi. Çocuk sahibi olamayan ve bunun için yanıp tutuşan insanlara neden bu kadar istiyorsun diye sorasım geliyor ama soramıyorum da tabii kırmamak için. Anlamak istiyorum sadece ama yanlış anlaşılıyorum ya da anlatamıyorum kendimi. Siz de yanlış anladınız mesela.

Anne olanlar bu duyguyu hiçbir şeyle kıyaslayamayız derken aynı zamanda bir sürü şeyden de yakınmıyorlar mı? E hani çok güzel bir duyguydu sen hep dert yanıyorsun? diye sorasım da geliyor.

bence bu duyguyu çok fazla azımsıyo yada basitleştiriyorsunuz. şikayet etselerde demekki hissettikleri ,şikayet ettiklernden ağır basıyor. yoksa insanlar 1 kez doğurup bir daha doğurmazdı sanırım... bence şikayetleri, yaşayacağınız zorlukları düşünüp rahatınız bozulacak diye bu fikirden fazlasıyla uzaksınız. kusura bakmayın ama bence bu konuda fazla bencilsiniz.

Kusura neden bakayım olabilir tabii, rahatımı neden bozayım diye düşünüyorum ben zaten, bunu inkar etmiyorum.

Ama rahatımı bozamam aman kalsın demiyorum farkındaysanız soruyorum rahatımı neden bozayım diye? Anlamaya çalışıyorum insanların rahatlarını neden bozduklarını. Bunca sorgulamaya rağmen benim gördüğüm o ki sizin açıklamalarınız beni benim açıklamalarım da sizi/sizin gibi düşünenleri tatmin etmiyor. Ben de şunu anladım bu sorularıma başkalarında cevap bulmama imkan yok bunu hissetmek gerek.

Aferin bana değil mi

bi bayan olarak konu ile ilgili tabiri caizse bu kdr donuk ve ruhsuz olmanız yazık bence. ama saygı duymak lazm...herkesn kendi tercihi düşüncesi tabi.yinede bi bayanın "annelik" dedinmi içi titremeli buda bnm şahsi fikrim...

Tek isteğim o aslında biliyor musunuz keşke deli gibi istesem. O zaman sonsuz bir cesaret olurdu içimde kimseye kulak asmazdım. Benim için dua edin olur mu ben de hissedebileyim bunu çok istiyorum çünkü.

Tek isteğim o aslında biliyor musunuz keşke deli gibi istesem. O zaman sonsuz bir cesaret olurdu içimde kimseye kulak asmazdım. Benim için dua edin olur mu ben de hissedebileyim bunu çok istiyorum çünkü.
rabbim isteyene aratmasın ne diyeyim...

Arkadaslar ben her ikinizinde dolu ve bakis acilari genis insanlar oldugunuzu dusunuyorum.Bu forumun en guzel tarafi da bu sanirim farkli gozlerle bakabilmemizi saglamasi hic birimizin yadirganacak seyler soyledigimizi dusunmuyorum anne olmayi en az melisa kadar istiyor olmama karsin en az deylayt kadar sorgulayiciyim.Evet dogam geregi istiyorum fakat bircok hemcinsim gibi yanip tutusmuyorum anlatilanlar beni de ayni sorulara itiyor bu kesinlikle hissizlik degil diyorim ya belki de anne olduktan sonra o ruh haline giricez ama belki de giremiycez bu dusunce de urkutuyor insani

Sizin cekinceleriniz neler peki deneyimli biri olarak?
Kızım sarılıktan 15 gün hastanede yattı o günler çok zordu dikişlerim intihablandı.doğumum nekadar kolay olsada gözümü korkutuyor. Sonra ilk aylar gaz sancıları.çok iştahsız bi bebekti beni bile 3 ay emdi hala yemesi çok problemli .kızımda 1 sene hiç uyku uyumadım . Şuan yeni yeni rahata kavuştum . Tekrar başa dönmek cok zor geliyor.ama biyandan anne olmak evlat sahibi olmak çok güzel bi duygu birde kızım kardeş duygusundan mahrum kalmadın diyorum

bende yazmak istedim evlat gibisi yok anlatilmaz harika bi duygu rabbim herkese nasip etsin hayirlisini ama gel gelelim zorluklarina cok rahat bi hamileligim oldu tek sikontim sekerim ve son zamandaki rutin agrilardi xok sukur dogumumda coknkolay oldu bir saatte dogurduk yavrunu saglikli cok sukur ama hersey o gece basladi hic uyumadi ve 22ayliknolucaz hala uyumuyo geceleri öldürüyor beni emme sikintimiz oldu kilolu gelisikliydi sutum fazlaydi gorenker sok olurdu nazar degdiricez derlerdi kendi agizlariyla oylede oldu tek gogsum fazla sutten tikandi iki aylikken emmeyi birakti 9ayina kadar ayaklarimda saatkerce uyutup bekledim emzirdim 9ay boyunca saglik ocagindisinda cikmadim uyumadi gaz zaten varya of oyle boyle degil tuvaletini yapamamasi kimsemde yoktu dogumda bi esim bir ben hani daraldikca bırakıp da hava alabilecegim kimseyoktu zirlandigimda soracaknkimsede yardim edecek kimsede yada uyumak icin kimsem yoktu esim bakti bir tekAllah razibolsun esimden ama simdi cok istiyorum kardesinolsun bi kuzum daha olsun ama cesaretim sifir hakkimizda hayirlisi olsun cumlemizin bu mubarekngunde

Benim için dua etmeyeceksin yani Ben de isteyeyim, isteme duygusuna ben de sahip olayım diyorum sense isteyene aratmasın diyorsun

Meğer ben suymuşum. İçimdeki akvaryumda bir insan büyüyebilirmiş.
Meğer ben aklım değilmişim sadece, kalbim de değilmişim, bir bedenmişim ben. Ikınıp bir canlıyı hayatla buluşturabilecek basit bir beden.
Meğer ben kadınmışım. Kadın gibi bir kadın. Çocuk gibi bir kadın değil sadece.
Meğer ben aynadaki ben değilmişim. Aynadaki kimmiş ben başkaymışım. Bir içim varmış benim. Bir de dışım.
Meğer tek aşk, şarkılardaki değilmiş. Başka bir aşk varmış yavruya duyulan. Kalbe doğumla do...lan. Kaynağından gözyaşlarıyla fışkıran.
Meğer beslemeye muktedirmişim. Sütmüşüm ben, ilaçmışım, balmışım.
Meğer kokum birine cennetmiş, sığınakmış, yuvaymış.
Meğer kaderde en sevdiğim adamdan çocuk yapmak da varmış, şükür.
Meğer bilmediğim ne çok şey varmış. Asıl anlatacak ne çok şey varmış bilmem ki nereden başlasam… Dünyadan? Kıtalardan? Hayvanlardan? Annenden, babandan, insanlardan?
Meğer uykusuzluk da güzel olabilirmiş. Hatta fazla uyku hasret yaparmış, yavrunla arana girermiş.
Meğer her şey yeniden başlarmış. Eski olan her şey bir anda eskirmiş.
Meğer seninle konuşmayan minnacık bir erkek, sana kendini anlattırırmış.
Meğer benim bir oğlum olacakmış, kim bilebilirdi.
Meğer ben bir matruşkaymışım. İçimden bir küçüğüm çıkarmış.
Meğer geceyle gündüz palavraymış. Hepsi şimdiymiş. O uyumayınca uyku da neymiş. Uykun gelmezmiş. Zaman güneşin uydurmasıymış.
Meğer annem beni bundan merak edermiş, arayıp sorarmış, dayanamaz gelirmiş, başımdan eksik olmazmış, deli gibi severmiş.
Meğer minik bir yavrunun gözlerinde kainatın sırrı gizliymiş. Bakıp çözülmezmiş sadece dalıp gidilirmiş.
Meğer avuçlarım onun elleri için kılıfmış.
Meğer kollarım onun ilk eviymiş.
Meğer sesim ona müzikmiş, hikâyeymiş, ninniymiş.
Meğer dualar gerçek olurmuş.
Meğer kalbim artık onun kalbiymiş. Onda atacakmış.
Meğer büyümenin, öğrenmenin, çoğalmanın, yenilenmenin sonu yokmuş.
Meğer yeryüzünde cennet varmış.
Meğer mutluluk gözyaşları varmış.
Meğer biri uyurken yapacak şeyinin kalmadığı, aklına bir şeyin gelmediği olurmuş.
Meğer sevginin sonu yokmuş.
nil karaibrahimgil

merhaba arkadaşlar:konu ılgımı cektı bende yaklaşık 3 ay once yasadıklarımı anlatmak ıstıyorum 30 yasındayım ve 6 aylık evlıyım uzun bır donem flörtüm oldu ve evlendikten sonra çocuk dusunmeye başladım bunun ıcın basta yasımın ılerlemesı çocuk olmassa yasımdan dolayı tedavı suresı vs ve çocuk doğurmak ıstedım neyse kı ılk denemızde hamılekaldım su an 2.5 aylık hamıleyım ama bu 2.5 ayım kabus gıbı gectı ılk basta hamıle kaldıktan sonra hamılelıgı kabullenememk çocuk ıcın kendımı hazır hıssetmedıgımı anladım ve hergun ağlamaya başladım esımlepaylastım esım çocuğu cok ıstıyoru aslına bakarsanız benımde 1 gunum bır gunumu tutmuyor bıgun deıler gıbı çocuğumu sewıyorum gıdıyorum kıyafetler alıyorum daha sımdıden dolabı duzenledım bırgun oluyor ağlıyorum çocuğa daha hazır deılım dıyorum ınanırmısınız arkadaşlar cocgu aldırmayı dahı duşundum cunku doğacak bır cocgun sorumluluğu almayı ıstemedım ama günler gectıkce alışmaya başladım sanırım hormonsalbırsey olduğunu düşünüyorum ama su varkı çocuk ıcın ne kadar kendımızı hazır hıssetmessek ılerleyen zamanlarda hıcbırsey degısmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…