• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık bir şey yapmamız lazim:'(

Gerçekten çok zayıf mış. Eger ki size gelip kilo alıp. Orda verip geliyorsa sıkıntı büyük. Nasıl bir anne su ev işlerini yemeği oturtamaz anlamış değilim yav. Sadece okula gidiyor. Çalışsa ne olur bilemiyorum

Kardeşin bunu dert etmiş gibi görünmüyor. Memnun demek ki. Abla olarak düşünmeniz normal ama müdahale etmemelisiniz. Onlar arasında sorun olur ve sizden yardım isterse kardeşin o zaman yardımcı olursunuz. Şimdi ne mana derler yani.

Derdim kardesim cok zayif nasil kilo aldircaz bundan ibaret degil. Tam anlatamadim sanirim durumun vehametini cunku kardesim disardan ciddi saglik sorunlari varmiscasina hastalikli bir şekilde cokmus durumda. Sadece bir deri bir kemik. 48 falan dedim ama o kadar bile yok belki Onlar bir aile diyip susamam. Konu başka

Gerçekten çok zayıf mış. Eger ki size gelip kilo alıp. Orda verip geliyorsa sıkıntı büyük. Nasıl bir anne su ev işlerini yemeği oturtamaz anlamış değilim yav. Sadece okula gidiyor. Çalışsa ne olur bilemiyorum

Ben gercekten bilmiyorum. Sikistiklarinda sut veriyolar mesela yegenime. Bi ogun sutle gecistirilebiliyo. Halbuki o 5 yasinda. Sutlr ogunu gecircek yasi gecti. Derdim suan yegenim de degil cidden. Kardesim. Bugun gun boyu ne yapabiliriz diye düşündüm durdum

Canım çok iyi bi abla ve halasın öncelikle.sağlık bu.gelininiz bu kadar işin aktından kalkamayacak madem keşke evlenmeseymiş.bu çocukları doğurup sonra aburcuburla filan büyüten anne babalara sinir oluyorum.iki çocuğum var 1 öğün atladığımı bilmem.6 yaşında kızım var çok iştahlı bi çocuk değildir.yani öyle herşeyi yemez.yemin ederim canı hangi saatte ne isterse hemen pişiririm.yeterki yesin.oğlum 1 yaşında çok şükür iştahlı bi bebek.sağlıklı olan herşeyi yediriyorum.bizim görevimiz bu.çocuklarımızı sağlıkla yetiştirmek.eşime gelince.hem enine hem boyuna iri yapılıdır.ona rağmen çeşit çeşit yemek yaparım.bundanda zevk alırım.kocaman adam ben mi düşüncem fikri bana göre değil.gelininizle konuşun baktınız olmuyo yeğeniniz o okulu bitiresiye sizle kalsın.

Kardesim canim. Yegenim de canimin cani annem hep nasihat ediyo. Ama duzen yok saglayamiyolar iste. O yuzden tasinmak gibi radikal seyler lazim saniyorum. Bu hafta annem yemek yapti ve annem babam yemek goturdu bir hafta boyunca. Yakin da degiliz

Derdim kardesim cok zayif nasil kilo aldircaz bundan ibaret degil. Tam anlatamadim sanirim durumun vehametini cunku kardesim disardan ciddi saglik sorunlari varmiscasina hastalikli bir şekilde cokmus durumda. Sadece bir deri bir kemik. 48 falan dedim ama o kadar bile yok belki Onlar bir aile diyip susamam. Konu başka

Ben gercekten bilmiyorum. Sikistiklarinda sut veriyolar mesela yegenime. Bi ogun sutle gecistirilebiliyo. Halbuki o 5 yasinda. Sutlr ogunu gecircek yasi gecti. Derdim suan yegenim de degil cidden. Kardesim. Bugun gun boyu ne yapabiliriz diye düşündüm durdum
Üzüldüm cidden bende bu konuda hassasım sorumluluk alamıyor bence gelininiz yaşı kaç acaba

Kardeşiniz gün boyu işte

Sabah ve öğlen dışarıda yani

Bence bu evde yemek olmaması değil onun yememesi

Gün boyu iyi beslendi de akşam az yedi gibi bir durum değil

Bu arada yemek dediğin yarım saat en babası bir saat sürer

Okuldan gelince de yapılır işten gelince de

Lakin bu kardeşiniz eskiden ne yerdi ya da anneniz yapınca yiyor mu

ANasıl grip olunca doktora gidilir, bu durum da da gidilmeli. Kardeşiniz Anoreksiya hastalığına yakalanmış büyük ihtimal. Bu ölümcül bir hastalık. Yapacağınız tek şey onu tedaviye ikna etmek aksi takdirde sonu hiç iyi değil.

Yemek hazirlamak gelinin gorevi degil,hayat musterek. Cocuk durmuyordur belki de. Pek cok sebebi olabilir duzensiz hayatin. O evde yasamadan bilemezsiniz. Kardesiniz zaten zayifmis,yegeninizdeki de genetik olabilir, kardesiniz koskoca adam,yemegi karisinin sorumlulugunda mi? Alsin yapsin yesin. Sabah kahvalti hazirlayan yoksa kendisi hazirlasin yesin gitsin isine. Oglen zaten disarida yer. Hastaligi varsa gelin elinden tutup doktora mi gotursun? Belki de kadin soyluyordur kardesiniz dinlemiyordur. Ben esime doktora git desem dinlemez misal. Sigarayi birak diyorum tinlamiyor bile,napayim elimde bir tabak yemek arkasinda mi gezeyim yesin diye,bana ne esek kadar adam. Sorunu kardesinizde arayin ve insanlarin hayatina müdahale etmeyin. Herkes ne yaparsa kendine yapar.

Yemek genel ihtiyaç kocaman insanlar karinlarini doyuramayacak kadar usengeclerse o çocuğu nasıl yaptılar sasirdim

Kardeşinizin yemekten çok iyi bir check up a ihtiyacı var bence , bu kadar zayıf olması normal değil böbrek şakaya alınacak birşey değil. Eşinin ikna etmesini sağlayabiliyorsanız o ikna edebilir bence.Yeğeninizin bir öğününü sütle geçirmesine çok üzüldüm, Yeğeninizi hafta içi yanınıza alsanız çok iyi olur bence okul nakli falan yaptırsanız.Belki abinlerde bahaneyle taşınabilir size yakın bir yere.Yeğeninizi yanına alın lütfen ,5 yaşında bir çocuğun çok iyi beslenmesi lazım yazık ona.

abiniz hakkında bişey diyemeyeceğim ama çocuk için yazayım.
yaşına göre kilo ve boy orantisi normal mi?
bir sağlık ocağına götürüp baktirin
benim büyük oglumda hep zayıf bir çocuktur ama bebekliginden beri boyu yaşına göre daha uzun kilosu alt sinirdadir.
alt sınırın altına hiç düşmedi.
yemeği çok iyi diyemem bebeklik dönemi benim zorla yedirmemle geçti.
şimdide sevdiği şeyleri genelde isteyerek yer.yani iştahlı bir çocuk değildir.
vitamin takviyesi alabilirsiniz gerekirse.değerlerine bir baktirin.
yengeniz içinde yazılacak pek bişey yok.bizde sizde ne deseniz havada kalır.
kendi aile içi düzenlerini kendilerinin oturtması lazım.dışardan müdahaleyle düzelmesi çok zor..

gelininizle konuşun ailesini çekip çevirsin abla gibi oturun aynı kardesinle konuşur gibi oturun konuşun

Back
X