Konu gereksiz yerlere evrilmis
Loser davranis yazan arkadaş durum degerlendirmesi yapmis bence yani okurken konu sahibini değil o tur dusunceyi ve davranisi elestirmis ki aslinda elestiri yapildiginda kisilik yerine davranis elestirisi dogru olandir.
Neyse yanlis anlaşılmalar olmuş olabilir yazi dili bazen yanlis anlaşılabiliyor mimikler gorunmedigi icin.
Konu hakkında şunu diyebilirim ki nasipte varsa oluyor yoksa n'apsaniz nafile. 37 yasindayim 11 senedir yalniz yasadigim icin bir cok hobi, kurs vs gittim. Olmayinca olmuyor. Müzik kursuna gitmeyi düşünüyorum ben de çünkü ev is sıkıldım :) maksat birini bulmak degil tabii tamamen sosyallesmek ve eglenmek.
Diger yandan bir uzmanla gorusmenizi tavsiye edebilirim anneniz icin. Çünkü size bu denli baski yapmasi ve hayat amacinin sizin evlenmeniz olmasi normal degil. Babaniz bu konuda hangi konumda? Yani anneniz size taktigi icin soruyorum anne baba iliskiniz nasil?
Belki evlenmek istemezsiniz anneniz buna da saygı duymali. Ama annenizin baskisi sizi de yiptatir zaman icinde. O sebeple bir uzmandan destek almak iyi gelebilir.