Artık çok yoruldum

Aynen biz kadınlar ne iş yaparız ki?(!) Akşama kadar evin içinde pervane olsak, yaptığımız işten sayılmaz.
Beyefendiye bak, spora gidiyor, hobilere zaman ayırıyor, evde perişan çocuk bakıp kpss’ye hazırlanmaya çalışan karısına işin ne diyebiliyor. Çocuğu tek başınıza mı yaptınız da en fazla bir saat ilgileniyor?

Evde çocuğuyla bir saat ilgilenmeyen baba, iş sonrası spora gitsin, maça gitsin, anne tek başına mücadele etsin. Ne güzel dünya.

Dışarıda ailece vakit geçirmeniz de bir lütuf, size yapılmış bir jest falan değil ayrıca. Olması gereken.

İnşallah yaşadıklarınız ders olurda böyle sorumsuz bir babaya rağmen ikinci çocuğu düşünmezsiniz.

Ama inat ettim işe girip biran çalışayım sorumluluk 2 ye bölünsün evde dursam ne iş belli olmuyor

Beyefendi bir de kitap okur ben böyle bakarım derim oh ne güzel hiç demez ben bakayım sen çalış çok bencilleşti eskiden öyle değildi hayatım sen yeterki kazan dışardan söylerim derdi şimdi akşama ne yemek var

Haklısınız.
Benim eşim bir kaç gün evde yalnız kaldı da bana "kadınlık ne zor işmiş" dedi. Yaptığı iş de çarşafları değiştirmek, alışverişleri boşaltmak, kendine yemek yapmak, bulaşıkları toplayıp bulaşık makinesini kurmak ve çöpü dışarıya çıkarmak.

Siz verin çocuğu eşinize, o teklifi etmiyorsa, paşa gönlünü mü bekleyeceksiniz?

Yıllarca bekar evin de kalmış bilmesi lazım diye düşündüm zor olduğunu ama çoğu zaman dışardan yemek yemiş bir de bana yemek yaparım derdi ilk zamanlar yaptı sonra yapmadı daha

Siz verin çocuğu eşinize, o teklifi etmiyorsa, paşa gönlünü mü bekleyeceksiniz?
en iyi yaptığı şey yemek zamanı yemek yediriyor bazen arada bebeğe bazen hava almak isitprım diyor uyut öyle çık çünkü nasıl bakacam daha küçük diyor sana muhtaç kaçış yapıyor gibi

Eşinizi çok rahata alıştırmışsınız. Neden herşeyi üstleniyorsunuz?

Esiniz yardım etmediği sürece boyle devam edecek bu konu maalesef.

Şimdi ben evdeyim çalışmıyorum diye ondan yardım istemedim öyle alıştı galiba dısardan görseler çok düşünceli görünüyor
Siz çalışıyorsunuz hem de en ağır işte, hem annelik hem ev hanımligi.
Lutfen esinizin ustune görevler yikin, ve asla onlari siz yapmayin. Mesela en basitinden ornek veriyorum, cöp atmak, market alisverisi.
Çöpleri atmazsa kokar, markete gitmezse ac kalir bunu anlamasi lazim. Hic taviz vermeyin.

Sizden birsey beklemiyor ama yardım etmiyor. Sonuca bakın. Sizi hepsiyle yalnız bırakıyor. Haftasonu çocuğu bırakın ona, alışverişe gidin biraz. Bakalım

Marketalışverişi onda pazar alışverişi bende ona göre makinalar yıkıyor ağır yemek beklemiyorum diyor tamam 1 2 çeşit anca yapabiliyorum ama sonuçta mutfak kitleniyor bulaşık çıkıyor

Aslında problem üzerinizdeki iş yükü değil de eşinizin ilgisizliği gibi geldi bana. Eşiniz bir yandan sizinle ilgilense siz yine aynı işleri yaparken kendinizi yorgun hissetmezsiniz. Bana yardım etmiyorsun demek yerine birlikte yapalım diyebilirsiniz, bugün maçını ekip birlikte film izleyelim diyebilirsiniz. Duygularınızı, ne hissettiğinizi açık açık eşinizle paylaşın o sizin en yakınınız. Siz kırıldığınızı söylemezseniz eşiniz aynı şekilde hayatına devam edecek. Çocuktan sonra hayatınız değişmiş evet ama siz yine de karı kocasınız bu değişmedi, değişmez de. En önemlisi de siz robot değilsiniz herşeyi tek başınıza yapamazsınız. Eşinize ona ihtiyacınız olduğunu söyleyin.

Ona göre o yapıyor görevlerini bunu kabullenmiyor çok yorgunum diyorum genelde ifade ediyorum bekliyorum kendi desin yardım edeyim hiç demiyor bile

Ona göre o yapıyor görevlerini bunu kabullenmiyor çok yorgunum diyorum genelde ifade ediyorum bekliyorum kendi desin yardım edeyim hiç demiyor bile
Görev diye bir şey yoktur aynı evde birlikte yaşıyorsunuz. ''Eşinizin eline çocuğunuzu verip siz etrafı toplayın'' size göre evlilik böyle bir şey mi, bunun için mi evlendiniz? Eşinizin eline bez verin temizlik yapsın demiyorum. Örneğin yemek yaparken yanınızda otursun sohbet edin, çocuğunuzla birlikte zaman ayırın. Eşinizin sana yardım edeyim demesini beklerseniz üzgünüm bunu hiç bir zaman duyamazsınız. Yorgun olduğunuzdan değil birlikte yapmak istediğinizden bahsedin.

Nokta var, virgül var, cümlenin öğeleri var, cümlede özne-yüklem uyumu var; bakın kullanın bunları. Kpss'ye hazırlanan biri bilir bunları ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…