- 18 Nisan 2025
- 94
- 252
- 8
- 36
O zaman onunla boşanmamak için yaptığımı düşüncek o yüzden hiç öyle şeyler yapmadan tel celsede boşancam
İstediğim her zmaan dava açabiliyormuşum boşandıktan sonra çocuğum için nafaka için her zmaan açabiliyormusum dava
Tamam eğer yapmazsa boşandıktan sonra çocuğuna destek, dava açabiliyormusum öyleyse açarımEvet bedava açılıyor yeni dava zaten
Tamam eğer yapmazsa boşandıktan sonra çocuğuna destek, dava açabiliyormusum öyleyse açarım
Kocanın gözünde nasıl gözüktüğü her şeyden önemli çünkü başka bir şey düşünebilleceğini hiç sanmıyorum.Arkadaşım kinaye yapıyorum ya.Öyle şey mi olur?
Hukukun sana verdiği hak dururken kendini ve cocugunu adamın vicanina bırakmana ne gerek var ya?
33 yaşında annene babana yük olmaktan, çocuğunun masrafını onlara yüklemekten cekinmiyorsun da, çocuğun babasının sorumluluğunu hukuken yerine getirmesini istemekten mi bu kadar cekiniyorsun gerçekten?
Sonradan dava açmak masraf ve külfet oluyor tek davada herşey hallolabilirken hem kendini hem karşı tarafı niye tekrar masrafa sokacaksın? Adamın seni nasıl gördüğünün bir önemi yok. Boşanıyorsunuz. Geri dönüş yok. Öyle olacak olsa yapmaması gereken şeyleri sana baştan yaşatmazdı. Onun için önemin yok. Baştan çocuğun herşeyine yardımcı olacağını söyleyenler sonradan hayatına biri falan girince zaten toz oluyor. Sen kadınsın ama herşeyden çok annesin çocuğuna yazık. Evladını düşünmeyen kadını zaten adam ne yapsın? Paracı görünmek öyle böyle görünmek diye bir şey yok. Ne görürse görsün. O sana yaptıklarından dolayı senin ne düşünüp hissettiğini umursadı mı? Sen neden umursayacaksın? Bir avukat tut. Herşeyi söke söke al. Erkekler asıl o aşamada değişiyor biliyor musun? Benim eski eşim tazminattan nafakadan vazgeçeyim diye barışalım demişti. Çünkü erkeğin en çok değer verdiği şey parasıdır. Ben zevkle barışmak istemiyorum boşanacağız sende şartlarımı kabul edeceksin demiştim. Ve boşandık. Mahkeme kararı olmasa bir kuruş ödemezdi çocuğuna. Öyle bir hayat yaşıyor ki biz evliyken fakir edebiyatı yapan adam şuan marka giyinmeler araba almalar neler neler.. Hiç pişman değilim. Duygularını kenara bırak. Ufacık bir çocuk var onun için kendine bir avukat tut. Herşeyi istiyorum de. Asıl önemli olan istemenTamam eğer yapmazsa boşandıktan sonra çocuğuna destek, dava açabiliyormusum öyleyse açarım
Evet yolunda en azından hayatımı zorlaştıran bir şeyden kurtulmuş durumdayım. Tek sizin mi alışkanlıklarınız, bağlılıklarınız kaygılarınız var sanıyorsunuz. İnanın benim içinde düzenimi bozmak hiç kolay değildi. Üstelik bu süreçte hayatımda yolunda gitmeyen bir sürü şey varken ve bu bir sürü şeyin hiç birinin sonucunu değiştirme şansım yokken sadece boşanma konusunu değiştirme şansına sahip olduğum halde sürdürmedim. Biri bana ve değerlerime saygısızlık etmişti üstelik tamamen kendi iradesi ile bilerek isteyerek yapmıştı bunu. Bu durumu sineye çekip devam etseydim o zaman çok daha kötü hissederdim çünkü ben kendime saygısızlık etmiş olurdum. İnsanları değiştiremem ama kendime karşı saygılı olmak benim elimde. Elbette bende duygusal zorlanmalar yaşadım, 9 yıllık ev arkadaşlığımdan vazgeçtim kızıma haksızlık ediyormuyum bencillik mi yapıyorum onun anne ve babası ile birlikte yaşama hakkını elinden alıyorum gibi düşüncelerle çok mücadele ettim ama asla bunların beni doğru olan kararımdan vazgeçirmesine izin vermedim. Ayrıca siz yine iyisiniz buraya yazıyorsunuz bir çok insanla paylaşmış bir yerde dertleşmiş fikir alabilmiş durumdasınız ben bu süreci tek başıma atlattım. (bu kendi tercihimdi. bunun içinde geçerli bir nedenim var.) Yani her insanın olayları, acısını, mutluluğunu, heyecanını v.b. şeyleri yaşama şekli farklıdır ama bu yapılan şeyin farklı olduğu anlamına gelmez. Ortada çok açık bir gerçek var umarım bunu benimsemeniz uzun sürmez. Gel gitleriniz olur ona yapacak bir şey yok ama asla size yapılanı güzelleştirmeyin aklınızda.Çök zor şeyler yaşamışsınız gerçekten çok geçmiş olsun umarım şuan herşey yolundadır.. evet ben o duruma geldiğim de buraya yazıyorum ve yapılan yorumlar sayesinde kendime geliyorum anlık. Zorunlu nafaka bilmiyordum öyleyse bana da soracaklar
ayrıca karşı taraf ile ortak mal mülk varsa mutlaka bunlar ile ilgili hakkınızı isteyin, çocuğunuz için nafakanızı isteyin. İnanın bir çok üyenin dediği gibi ayrıldıktan sonra bazı eski eşler asla bu sorumluluklarını hatırlamıyor. Nasıl olsa bakan birilerinin olacağından emin. niye kendinden keyfinden eksiltip çocuk için bütçe ayırsın ki inan bu kafada olma olasılığı çok yüksek. İleride bir de bunun için üzülürsün ihtiyacın olmasa da üzülürsün zorunda gider. En başından kuralları koy.Evet yolunda en azından hayatımı zorlaştıran bir şeyden kurtulmuş durumdayım. Tek sizin mi alışkanlıklarınız, bağlılıklarınız kaygılarınız var sanıyorsunuz. İnanın benim içinde düzenimi bozmak hiç kolay değildi. Üstelik bu süreçte hayatımda yolunda gitmeyen bir sürü şey varken ve bu bir sürü şeyin hiç birinin sonucunu değiştirme şansım yokken sadece boşanma konusunu değiştirme şansına sahip olduğum halde sürdürmedim. Biri bana ve değerlerime saygısızlık etmişti üstelik tamamen kendi iradesi ile bilerek isteyerek yapmıştı bunu. Bu durumu sineye çekip devam etseydim o zaman çok daha kötü hissederdim çünkü ben kendime saygısızlık etmiş olurdum. İnsanları değiştiremem ama kendime karşı saygılı olmak benim elimde. Elbette bende duygusal zorlanmalar yaşadım, 9 yıllık ev arkadaşlığımdan vazgeçtim kızıma haksızlık ediyormuyum bencillik mi yapıyorum onun anne ve babası ile birlikte yaşama hakkını elinden alıyorum gibi düşüncelerle çok mücadele ettim ama asla bunların beni doğru olan kararımdan vazgeçirmesine izin vermedim. Ayrıca siz yine iyisiniz buraya yazıyorsunuz bir çok insanla paylaşmış bir yerde dertleşmiş fikir alabilmiş durumdasınız ben bu süreci tek başıma atlattım. (bu kendi tercihimdi. bunun içinde geçerli bir nedenim var.) Yani her insanın olayları, acısını, mutluluğunu, heyecanını v.b. şeyleri yaşama şekli farklıdır ama bu yapılan şeyin farklı olduğu anlamına gelmez. Ortada çok açık bir gerçek var umarım bunu benimsemeniz uzun sürmez. Gel gitleriniz olur ona yapacak bir şey yok ama asla size yapılanı güzelleştirmeyin aklınızda.
Baştan çocuğun herşeyine yardımcı olacağını söyleyenler sonradan hayatına biri falan girince zaten toz oluyor.
Ben de sizinle nerdeyse aynı düşüncede biri olarak çekişmeli davadayım şu an. Benimki yeter ki senden kurtulayım para pul hakkını vericem diyordu. Ben kendime yediremedim bana yaptığı onca haksızlıklarla hemen kurtulmasına müsaade etmek istemedim. Hem 10 yılımı ye, hem hemencecik kurtul tekrar evlen yok öyle. Umudum hala daha var ben bile öldüremedim umudumu, konu sahibi için çok zor bunu bitirmek sağlıklı düşünmek çok zor. 2 de çocuğum var benim. Onca duygu yaşanmışlıktan sonra hiçbirşey olmamış gibi davranmak çok garip geliyor. Adamlar ne kadar rahat ya “bitti ben gidiyom bye.”Protokole nafakayı yazmayan biri , yazmayan derken bilerek yazmayan sizin çocuğunuza bakacak mi sanıyorsunuz?
Bakmayacak. Umursamayacak. Bir daha evlenip çocuğundan da bosanacak.
Çok duygusal durumdasınız. Eski eşiniz bunu kullanmış..zaten avukatlar bu yüzden var. Bende avukat tutmasam benimde duygusal durumumdan yararlanırlardı. Mutlaka avukat tutun. Bari istediklerinizi protokole ekleyin.
Ben sizi anladım kötü olmak istemiyorsunuz çünkü umudunuz var. Bir gün arar barışırız diye düşünüyorsunuz. Umudunuzu öldürmeden bu durumu atlatamazsınız.
Evliliğiniz bitti. Eşiniz sizi istemiyor. Maalesef çocuğunuza da nafaka zorlamadan vermeyecek. Size dezavantajlı bir protokol imzalatmış. Umudunuzu yok edin. Bu evlilik bitti. Ve avukat tutun.
Çok teşekkür ederim iyi ki yazıyorsunuz bana bunları o kadar iyi geliyor ki.Evet yolunda en azından hayatımı zorlaştıran bir şeyden kurtulmuş durumdayım. Tek sizin mi alışkanlıklarınız, bağlılıklarınız kaygılarınız var sanıyorsunuz. İnanın benim içinde düzenimi bozmak hiç kolay değildi. Üstelik bu süreçte hayatımda yolunda gitmeyen bir sürü şey varken ve bu bir sürü şeyin hiç birinin sonucunu değiştirme şansım yokken sadece boşanma konusunu değiştirme şansına sahip olduğum halde sürdürmedim. Biri bana ve değerlerime saygısızlık etmişti üstelik tamamen kendi iradesi ile bilerek isteyerek yapmıştı bunu. Bu durumu sineye çekip devam etseydim o zaman çok daha kötü hissederdim çünkü ben kendime saygısızlık etmiş olurdum. İnsanları değiştiremem ama kendime karşı saygılı olmak benim elimde. Elbette bende duygusal zorlanmalar yaşadım, 9 yıllık ev arkadaşlığımdan vazgeçtim kızıma haksızlık ediyormuyum bencillik mi yapıyorum onun anne ve babası ile birlikte yaşama hakkını elinden alıyorum gibi düşüncelerle çok mücadele ettim ama asla bunların beni doğru olan kararımdan vazgeçirmesine izin vermedim. Ayrıca siz yine iyisiniz buraya yazıyorsunuz bir çok insanla paylaşmış bir yerde dertleşmiş fikir alabilmiş durumdasınız ben bu süreci tek başıma atlattım. (bu kendi tercihimdi. bunun içinde geçerli bir nedenim var.) Yani her insanın olayları, acısını, mutluluğunu, heyecanını v.b. şeyleri yaşama şekli farklıdır ama bu yapılan şeyin farklı olduğu anlamına gelmez. Ortada çok açık bir gerçek var umarım bunu benimsemeniz uzun sürmez. Gel gitleriniz olur ona yapacak bir şey yok ama asla size yapılanı güzelleştirmeyin aklınızda.
Ya gerçekten bende anlamıyorum nasıl o yaşadığımız beraberi kurduğumuz evde yaşayabiliyor biz yokken nasıl vicdansız evde eşyalarımı görüp üzülmüyor mu diyorum içimden ben beraber gittiğimiz markete gittim hüngür ağladım.. nasıl vicdansız nasıl nefes alıyor yemek yiyor geziyor tozuyor diyorum erkekler böyle mi yaBen de sizinle nerdeyse aynı düşüncede biri olarak çekişmeli davadayım şu an. Benimki yeter ki senden kurtulayım para pul hakkını vericem diyordu. Ben kendime yediremedim bana yaptığı onca haksızlıklarla hemen kurtulmasına müsaade etmek istemedim. Hem 10 yılımı ye, hem hemencecik kurtul tekrar evlen yok öyle. Umudum hala daha var ben bile öldüremedim umudumu, konu sahibi için çok zor bunu bitirmek sağlıklı düşünmek çok zor. 2 de çocuğum var benim. Onca duygu yaşanmışlıktan sonra hiçbirşey olmamış gibi davranmak çok garip geliyor. Adamlar ne kadar rahat ya “bitti ben gidiyom bye.”
Allah korusun annenize babanıza birşey olsa siz ve çocuğunuz ne yapacaksınız?Zaten çok zengin değil ki o yüzden. Bide maddi sıkıntım yok ailem sayesinde sagolsunlar o yüzden kendimi öyle paracı göstermek istemedim o istese yapardı zaten yapmıyor bak protokolü o öyle hazırladı getirdi
Yeterince kaldırdığım için böyle oldu zatenSilkelenin kendinize gelin bu kadar aciz olmayin kaldirmayın şu beş para etmezlerin dötünü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?