- 31 Aralık 2014
- 159
- 79
- 38
- Konu Sahibi BenveUtkum
-
duygularıma tercüman oldunuz. Aynı duyguları bende yaşıyorum ne mutlu ki o kararı verdiniz. Inşallah hep mutlu olursunuzArıyorlar. Hatta 5 yaşındaki kızım iki gece önce babasının resmine sarılıp yatmak istedi.
Babaları teşrif ederse görüşüyorlar. Normalde görmeye gelmesi gerekiyordu bugün ama gelmedi.
Büyük kızım ipad'inden mesajlaşıyor istediği zaman. Küçüğü de babamla konuşmak istiyorum dediğinde arıyoruz.
Sürekli babalarıyla tekrar barışmamı istiyorlar. Çünkü babaları öyle öğretiyor!
Biz ayrılalı 2,5 sene oldu. Boşanalı da 11 ay. Kendimize ait bir hayatımız var artık. Kend düzenimiz.
Kararı verene kadar çok zor ve sancılı geçiyor. Çünkü olanları kendine yakıştıramıyorsun. Ben mi yanlış anlıyorum demek istiyorsun. Yuvanı yıkmak istemiyorsun. Başkaları benden daha kötü şeyler yaşıyor ama ayrılmıyor diye düşünüyorsun. Diğer çocuklara bakıp neden benim de çocuklarım bunlar gibi mutlu bir aile ortamında büyümüyor diye sorguluyorsun, zaman zaman kendini suçluyorsun.
Ama kararı verince hepsi bitiyor. Tekrar güçleniyorsun, insan oluyorsun.
Biz senelerce aile terapisine gittik. Terapiden çıkıyor, bir ay gayet iyi. Sonra gene bozuluyor ayarı. Hadi terapiye diyorum, ne terapisi diyor.
Ben iki kere boşanma davası açtım. Biri 2011'de idi. Yalvardı, yakardı. Bütün aile büyüklerimin önünde sözler verdi. Bana sözler verdi. Davamı geri çektim. 2 ay sonra, çok değil sadece 2 ay sonra yine aynı adamdı. Tekrar dava açtım. Bu seferkini geri almadım.
Boşanmamak için uğraştı. Çirkindi zaten daha da çirkinleşti. Yalanlar iftiralar mahkemeye sunuldu. Allahım bu adam mıydı benim evlatlarıma baba olarak seçtiğim kişi dedim. Utandım kendimden, çocuklarımdan.
Bu yaşıma kadar hata yaptım ama hepsi bana ders olarak geri döndü, hiç birinden pişman değilim. Sadece evliliğim hariç. Zamanı geri döndürebilsem, evlatlarıma onlara layık bir baba seçebilsem keşke.
Şu an hala uğraşıyor benimle, yeniden velayet davası açacakmış. Açsın ben eski ben değilim.
Artık mutlu kendine saygı duyan güvenen ve çocuklarına tüm sevgisini verebilen pozitif bir kadınım.
İyi ki boşanmışım. Keşke ilk davamı geri almasaydım.
Çok üzülüyorum bazen. Biri yere gittiğimizde başka çocukların babaları onlarla iken diyorum ki ayrılınca benim oğlum da hep babasının ve annesinin ayrı olmasına uzulecek mi. Dicek mi ki benim de babam olsa yanımda. Ya evladım olmasa bir dakka durmam bu insanın yanın da.. bir de o kıza yazdığı o güzel sözler, gözümün önünden gitmiyor....
Aynen katılıyorum çocuklarımın mutlulugu benim mutlulugunma bağlı dedim boşandığımda oğlum 1,5 kızım 3,5 yaşındaydı... Şimdi çocuklarımla mutlu bi hayatım var.. Sorun olmuyor mu oluyor tabi ama inan evliyken çıkan sorunların yanında igne ucu kadar kalır... Ayrıca kadınlar boşandıktan sonra erkeklerden daha güçlü oluyor...Kızlarımın mutlu olması benim mutlu olmama bağlı dedim.
Boşandım.
Ben mutluyum, kızlarım da mutlu.
Yok artik ya,Bende aldatildim ve affettim. Simdi sut dokmus kedi hic o taraklarda bezi yok. Evden ise isten eve hep bizle . Biryere gitceksek beraber .
Ayrilik donemim 1.5 yila yakindi cocuklarim kucuktu baba her gidisinde aglarlardi baba gitme diye. Acikli ve zor gunlerdi.
Yikilan gururumu guveni tamir etmek zaman aldi halada tam gelmis degil yerine ama cocuklarim aile sicakliginda ana babayi bilerek buyutmek bizim vazifemiz. Onlar istemedi bu dunyaya gelmek biz getirdik oyleyse onlarida daha hayata baslamamisken yarim birakmak bana yakismaz dedim allah gunahkarlari affediyo biz kimizki affetmicez dedim affettim allaha sigindim ondan medet umdum. Zor ama geciyo bi sekilde. Daha cocugun okullu olcak istemezmisin bi kolunda anasi bi kolunda babasi okula baslasin arkadaslarinin babasi okula almaya gelince imrenerek bakmasin hem sonra ilerde bir kardes daha yaparsiniz ohh degme oglunun keyfine. Dayan bacim allaha sigin bosanmak cozum degil cocuk varken
Babaya düşkün olması sizin eşinizle anlaşamadığınız halde birlikte olmanıza sebep olamaz. Istediği zaman babasını görebilecek değil mi? Yaşı küçük olduğu için velayeti sizde olacaktır büyük ihtimal. Boşanan o kadar çok fazla insan var ki, durmayın derimMerhaba arkadaşlar.
Çocuğu olup boşananlar. Bu süreci siz ve çocuklarınız nasıl atlattıniz?Bende boşanmak istiyorum. Bir oğlum var. 4 yaşında. Babaya düşkün ama cesaret edemiyorum. Çıkmazın içindeyim. Siz nasıl cesaret ettiniz??
Evet babaya çok düşkün. Şu zaman kadar oğlum benim elimi kolumu bağladı zaten. Ama olmuyor daha. Öyle gürültülü bir ortamimiz yok ama eşim bana soğuk. Ailesine dedim diye. 2 aydır sadece yatak aynı başka bişe yok.Bir anne baba eger mutluysa ayni evi paylasip,evliliklerini sürdürmeli,cocuk bu ortam varsa eger mutlu olur,salikli bir aile ortaminda yetismis olur..aldatilma varmis,evinizde bu huzurun saglanmasi cok zor..cocugunuzun bu sartlarda yetismesindense,tek basiniza daha guzel yetistirirsiniz..babaya duskunlugu dusunduruyor sizi,zamanla alisacaktir merak etmeyin,olmadi pedogoglar var bu tur durumlarda destek olmak icin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?