- Konu Sahibi BenveUtkum
-
Merhaba arkadaşlar.
Çocuğu olup boşananlar. Bu süreci siz ve çocuklarınız nasıl atlattıniz?Bende boşanmak istiyorum. Bir oğlum var. 4 yaşında. Babaya düşkün ama cesaret edemiyorum. Çıkmazın içindeyim. Siz nasıl cesaret ettiniz??
Bende aldatildim ve affettim. Simdi sut dokmus kedi hic o taraklarda bezi yok. Evden ise isten eve hep bizle . Biryere gitceksek beraber .
Ayrilik donemim 1.5 yila yakindi cocuklarim kucuktu baba her gidisinde aglarlardi baba gitme diye. Acikli ve zor gunlerdi.
Yikilan gururumu guveni tamir etmek zaman aldi halada tam gelmis degil yerine ama cocuklarim aile sicakliginda ana babayi bilerek buyutmek bizim vazifemiz. Onlar istemedi bu dunyaya gelmek biz getirdik oyleyse onlarida daha hayata baslamamisken yarim birakmak bana yakismaz dedim allah gunahkarlari affediyo biz kimizki affetmicez dedim affettim allaha sigindim ondan medet umdum. Zor ama geciyo bi sekilde. Daha cocugun okullu olcak istemezmisin bi kolunda anasi bi kolunda babasi okula baslasin arkadaslarinin babasi okula almaya gelince imrenerek bakmasin hem sonra ilerde bir kardes daha yaparsiniz ohh degme oglunun keyfine. Dayan bacim allaha sigin bosanmak cozum degil cocuk varken
Size hayran kaldim gucunuze ... her kadinin kolay kolay kabul edicegi bisey degil bu. ..umarim esiniz degerinizi biliyordurBende aldatildim ve affettim. Simdi sut dokmus kedi hic o taraklarda bezi yok. Evden ise isten eve hep bizle . Biryere gitceksek beraber .
Ayrilik donemim 1.5 yila yakindi cocuklarim kucuktu baba her gidisinde aglarlardi baba gitme diye. Acikli ve zor gunlerdi.
Yikilan gururumu guveni tamir etmek zaman aldi halada tam gelmis degil yerine ama cocuklarim aile sicakliginda ana babayi bilerek buyutmek bizim vazifemiz. Onlar istemedi bu dunyaya gelmek biz getirdik oyleyse onlarida daha hayata baslamamisken yarim birakmak bana yakismaz dedim allah gunahkarlari affediyo biz kimizki affetmicez dedim affettim allaha sigindim ondan medet umdum. Zor ama geciyo bi sekilde. Daha cocugun okullu olcak istemezmisin bi kolunda anasi bi kolunda babasi okula baslasin arkadaslarinin babasi okula almaya gelince imrenerek bakmasin hem sonra ilerde bir kardes daha yaparsiniz ohh degme oglunun keyfine. Dayan bacim allaha sigin bosanmak cozum degil cocuk varken
Başka kimse yok mu boşanip evlatları ile bu süreci atlatan?
Sizin bosanma sebebiniz neydi?Arıyorlar. Hatta 5 yaşındaki kızım iki gece önce babasının resmine sarılıp yatmak istedi.
Babaları teşrif ederse görüşüyorlar. Normalde görmeye gelmesi gerekiyordu bugün ama gelmedi.
Büyük kızım ipad'inden mesajlaşıyor istediği zaman. Küçüğü de babamla konuşmak istiyorum dediğinde arıyoruz.
Sürekli babalarıyla tekrar barışmamı istiyorlar. Çünkü babaları öyle öğretiyor!
Biz ayrılalı 2,5 sene oldu. Boşanalı da 11 ay. Kendimize ait bir hayatımız var artık. Kend düzenimiz.
Kararı verene kadar çok zor ve sancılı geçiyor. Çünkü olanları kendine yakıştıramıyorsun. Ben mi yanlış anlıyorum demek istiyorsun. Yuvanı yıkmak istemiyorsun. Başkaları benden daha kötü şeyler yaşıyor ama ayrılmıyor diye düşünüyorsun. Diğer çocuklara bakıp neden benim de çocuklarım bunlar gibi mutlu bir aile ortamında büyümüyor diye sorguluyorsun, zaman zaman kendini suçluyorsun.
Ama kararı verince hepsi bitiyor. Tekrar güçleniyorsun, insan oluyorsun.
Biz senelerce aile terapisine gittik. Terapiden çıkıyor, bir ay gayet iyi. Sonra gene bozuluyor ayarı. Hadi terapiye diyorum, ne terapisi diyor.
Ben iki kere boşanma davası açtım. Biri 2011'de idi. Yalvardı, yakardı. Bütün aile büyüklerimin önünde sözler verdi. Bana sözler verdi. Davamı geri çektim. 2 ay sonra, çok değil sadece 2 ay sonra yine aynı adamdı. Tekrar dava açtım. Bu seferkini geri almadım.
Boşanmamak için uğraştı. Çirkindi zaten daha da çirkinleşti. Yalanlar iftiralar mahkemeye sunuldu. Allahım bu adam mıydı benim evlatlarıma baba olarak seçtiğim kişi dedim. Utandım kendimden, çocuklarımdan.
Bu yaşıma kadar hata yaptım ama hepsi bana ders olarak geri döndü, hiç birinden pişman değilim. Sadece evliliğim hariç. Zamanı geri döndürebilsem, evlatlarıma onlara layık bir baba seçebilsem keşke.
Şu an hala uğraşıyor benimle, yeniden velayet davası açacakmış. Açsın ben eski ben değilim.
Artık mutlu kendine saygı duyan güvenen ve çocuklarına tüm sevgisini verebilen pozitif bir kadınım.
İyi ki boşanmışım. Keşke ilk davamı geri almasaydım.
Benim eski konularimi okudun harfi harfine herkese kolaylik olsun diye okuduklarini cimbizla sectin yazdin noldu basin goge mi erdi????Ne yazık ki okuduğum konuyu unutamıyorum.
Eşiniz sizi öğrenci bir kız için terketti. Sizi kızla kıyaslayıp şu an yazmak istemediğim şekilde hakaretlere boğdu sizi.
Kızla eve çıktı. Evi kızın üstüne yaptı. Kız adamı terketti.
Sonra siz maddi durum yüzünden döneceğinizi söylediniz ve döndünüz.
O günden beri de arada gelip evli adamlarla ilişki yaşayan kızlara saydırıp, aldatılmayı affetmek istemeyen kadınlara böyle tavsiyeler veriyorsunuz.
Gururlu kadınları rahat bırakın.
Inan bende evlenmeden derdim kocam aldatirsa bosanirim tek celsede diye belki buyuk konustum basima geldi oyle bir anda yaptiki cocuklarim ufakken destegim yokken cakilip kaldim. Sonra yavrularim icin affettim kiriklig hala var guven tam degil ama elin adamindan cocuklarima baba olmaz dedim uvey gormesinler dedim bosansam erkeksiz 20 sene enaz yasam tek basina mucadele o da kolay olmazdi . O kosullarda en mantikli karar buydu ama herkes tabi ben kdr guclu olup kabullenmeyebilir. Sormuslar adama yasamak mi zor olmekmi buda oyle bisi isteSize hayran kaldim gucunuze ... her kadinin kolay kolay kabul edicegi bisey degil bu. ..umarim esiniz degerinizi biliyordur
Herseyin gonlunuzce olmasini diliyorum
Benim eski konularimi okudun harfi harfine herkese kolaylik olsun diye okuduklarini cimbizla sectin yazdin noldu basin goge mi erdi????
Unutmaya calistigim seyleri burda yuzume vurarak elime ne gecti ne kazandin???
He ben gurursuzum nolmus affettim yuvami yikmadim evlatlarim rahat her gece babalariyla guresiyorlar sakadan oyunlar egleniyolar bosansam bunlari nasil her gece yapcaklardi dahasi ilerisini anlatmiyorum bile. Gurur karin doyurmaz bazen hele cocuklarin varsa onlarin bir damla gozuasina tum hayatini feda eder bir anne . Sen anne degilsin bence olsan boyle piskin konusamazsin ben zahmet edip senin konularini arastirmicam hic isim olmaz.
Arada foruma girip evli erkeklere sarkan kadinlara saydiriyomusum onlar namuslumu dogru birseymi yaptiklari tabi saydiririm ayrica sana sorcak degilim cok bilmis.
Gururlu kadinlara gelince burda coklari akil verir sonra tam zitti sekilde gercek hayatini surdurur senin hayatin ne durumda biliyozmu
Umarim senide kocan bir gun aldatir kucuk cocuklarin varken ve onlar baba diye sayiklarken sende gururum deyip onu ve hatta belki evlatlarini birakip bosanirsin. Ancak bunu yaptigin gun dediklerin bir anlam kazanir simdi hava civa o yuzden cekil git beni rahat birak!
Niçin başkalarının hayatını merak ediyorsunuz? Eşinizle aranızda bir bağ kalmamış 2 kere aldatmış ailesine söylediğiniz için tavır yapıyor. Kusura bakmayın ama yüzsüz adamın tekiymiş. Eşinizin size saygısı yok sevildiğinizi de düşünmüyorum. Kendinize saygınız varsa boşanın çocuğunuzu da alın huzur içinde büyütün.Sizin bosanma sebebiniz neydi?
Benim eski konularimi okudun harfi harfine herkese kolaylik olsun diye okuduklarini cimbizla sectin yazdin noldu basin goge mi erdi????
Unutmaya calistigim seyleri burda yuzume vurarak elime ne gecti ne kazandin???
He ben gurursuzum nolmus affettim yuvami yikmadim evlatlarim rahat her gece babalariyla guresiyorlar sakadan oyunlar egleniyolar bosansam bunlari nasil her gece yapcaklardi dahasi ilerisini anlatmiyorum bile. Gurur karin doyurmaz bazen hele cocuklarin varsa onlarin bir damla gozuasina tum hayatini feda eder bir anne . Sen anne degilsin bence olsan boyle piskin konusamazsin ben zahmet edip senin konularini arastirmicam hic isim olmaz.
Arada foruma girip evli erkeklere sarkan kadinlara saydiriyomusum onlar namuslumu dogru birseymi yaptiklari tabi saydiririm ayrica sana sorcak degilim cok bilmis.
Gururlu kadinlara gelince burda coklari akil verir sonra tam zitti sekilde gercek hayatini surdurur senin hayatin ne durumda biliyozmu
Umarim senide kocan bir gun aldatir kucuk cocuklarin varken ve onlar baba diye sayiklarken sende gururum deyip onu ve hatta belki evlatlarini birakip bosanirsin. Ancak bunu yaptigin gun dediklerin bir anlam kazanir simdi hava civa o yuzden cekil git beni rahat birak!
Cok zor bi Karar vermissiniz umarim bundan sonrasi cok guzel olurInan bende evlenmeden derdim kocam aldatirsa bosanirim tek celsede diye belki buyuk konustum basima geldi oyle bir anda yaptiki cocuklarim ufakken destegim yokken cakilip kaldim. Sonra yavrularim icin affettim kiriklig hala var guven tam degil ama elin adamindan cocuklarima baba olmaz dedim uvey gormesinler dedim bosansam erkeksiz 20 sene enaz yasam tek basina mucadele o da kolay olmazdi . O kosullarda en mantikli karar buydu ama herkes tabi ben kdr guclu olup kabullenmeyebilir. Sormuslar adama yasamak mi zor olmekmi buda oyle bisi iste
Ben herkes ayni seyi yapcak demiyorum bosanan bosanir savasan kalir devam eder ben gibi sadece ben boyle bir durumda naptigimi anlatiyorum ve bana sorarsan yasamis biri olarak sabret diyorum. Siz aldatildinizmi kucuk cocukla yaninizda ? Hele birde annesi bile gel ben sana torunuma bakarim demezken ancak vur at kes mubarek bu kadincaz bosanip evsiz ac acikta kalsa sanki siz bakcaksiniz. Gecin bu isleriBoşanmaya cesaret edemeyen kadınların çocukları bahane etmesine çok sinir oluyorum. Konu sahibi sen üstüne alınma burada sana tavsiye veren bir arkadaşa lafım. O arkadaş hamile iken aldatılan çocuğun kendinden olmadığını iddia eden bir kocadan boşanmak isteyen bir arkadaşımızı neredeyse taşa tutacaktı. Kendisi affettiği için herkesin aynı şeyi yapmasını bekliyor.
Sana aptalasik arkadasinla iyi soylesiler. Iyi arkadassiniz herhal sen bu yorumunla alttan alta bana seviyesiz akilsiz demeye calisiyosun ama ben anladim merak etme. Simdi al aptal asigini baskalarina sar oldumu cicimÜslubunuz cok cirkin.Aptalasik bu forumdaki en akli basinda kadinlardan biridir.Yaptigi yorumlarda seviyesini her zaman korur ve herkese gerektigi kadar saygi gösterir.
Konu sahibi memur olduğunu yazmış aç açıkta kalacağını sanmıyorum. Boşanır ya da boşanmaz karar kendisine ait.Ben herkes ayni seyi yapcak demiyorum bosanan bosanir savasan kalir devam eder ben gibi sadece ben boyle bir durumda naptigimi anlatiyorum ve bana sorarsan yasamis biri olarak sabret diyorum. Siz aldatildinizmi kucuk cocukla yaninizda ? Hele birde annesi bile gel ben sana torunuma bakarim demezken ancak vur at kes mubarek bu kadincaz bosanip evsiz ac acikta kalsa sanki siz bakcaksiniz. Gecin bu isleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?