- 20 Temmuz 2009
- 1.573
- 734
- 323
- Konu Sahibi BenveUtkum
-
Yandas araamiyorum ama sizler gbi dusmana da ihtiyacim yok yane sacma geliyorsa tavsiyelerimi okumazsin olur biterKonu sahibi memur olduğunu yazmış aç açıkta kalacağını sanmıyorum. Boşanır ya da boşanmaz karar kendisine ait.
Siz boşanmamışsınız kararınıza saygı duyuyorum ama burada verdiğiniz tavsiyeler bana çok saçma geliyor. Yandaş arıyor gibisiniz.
Tabi zehrinizi akıtmanız gerekiyor anlıyorum sizi.Yandas araamiyorum ama sizler gbi dusmana da ihtiyacim yok yane sacma geliyorsa tavsiyelerimi okumazsin olur biter
33 yaşındayım, annem babam boşandığında 4 ya da 5 yaşlarındaydım... 33 yıl sonraa, babam şimdiki eşine boşanma davası açtı çok farklı sebeplerden ötürü ve ben o gün uyuyamadım. Belki annemle tekrar evlenirler ihtimalinin kırıntısı bile çok farklı hayallere götürdü beni. Bunu neden yazıyorum, boşanan ailelerin çocukları özellikle küçükse kolay atlatır deniyor ya, yok öyle bir dünya, alışır ama izi kalır... Bunu potaya değerlendirmenizi yaparken bu şekilde alın. Ben olsam boşanırdım muhtemelen ama onuda söyleyeyim, ama benim nedenim bunu yineleyeceğini düşündüğümden dolayı olurdu. Sonuçta siz mutsuzsunuz şu anda
Barış diyen bayanın geçmişinin dökülmesine de çok karşıyım. Fikrini söylüyor sadece, konu açanlar farklı fikirlerle karşılaşıp düşünmek için açmıyor mu konuları da zaten...
Bakın, anlamamışsınız.
Geçmişini ortaya dökme sebebim, yalan söylüyor olması.
Yalan söylendiğinde de mi susup, yanlış yönlendirmeye izin vermeliyiz?
Konu sahibinin hikayesi anlattığı gibi değil. Eşi çocuklarıyla tehdit ettiği ve maddi imkanı olmadığı için boşanmadı. Hatta para biriktirip ayrılacağını söyledi.
Burada ise annenin görevi budur, eşi hata yapsa(aldatsa) ne olur, aile birarada kalmalı, diyor.
Fikir başka bir şeydir. Şimdi ben bir konuda doktorum yazıp burada ben avukatım, çok iyi biliyorum bu konuları yazarsam, elbette bu yüzüme vurulur. Çünkü yanlış yönlendirme bu.
Bu güçlü olmak değil ki.bosansam erkeksiz 20 sene enaz yasam tek basina mucadele o da kolay olmazdi . O kosullarda en mantikli karar buydu ama herkes tabi ben kdr guclu olup kabullenmeyebilir. Sormuslar adama yasamak mi zor olmekmi buda oyle bisi iste
Bu güçlü olmak değil ki.
Mücadele kolay olmazdı diye kabullenmişsiniz, ki sizin kararınızdır, ama kolay olanı seçip sonra "ben güçlüyüm" demek tutarsızlık değil mi?
Kendinizce kolay olanı seçip, ulvi niyetlerle hareket etmiş gibi yansıtmayın bari. Deyin ki evet maddi manevi olarak ayrılmamak daha kolaydı benim için, ben de onu seçtim. sonuçta sizin hayatınız sizin kararınız, kimse zorluk çekmek istemediniz diye sizi yargılayamaz. Ama böyle yapıp da sonra forumda aldatılan bir kadına yuva, çocuk, ben güçlüyüm vurgusu yapmak da iyi niyetli değil benim gözümde.
Sizin bosanma sebebiniz neydi?
Kayinvalidemler başımın etini yiyor. Annemler in haberi yok. Yani kendi ailemin. Kayinvalidemler yol çocuk var, yok oglumuz dağılır, dul kadının dostu çok olur gibi saçma ve cahilce şeyler diyorlar. Bugün patladim ağladım beni düşünmüyorsunuz dedim. Tek o ne der bu ne der l. Mutlu değilim dedim.Eskiden kadın boşanmasın diye baskı yapılırdı şimdi de boşansın diye.
Boşanmanın önü açık ama şartları zor.
Geleceği hiçbirimiz bilemiyoruz ama kendimizi,eşimizi ve yaşadıklarımızı biliyoruz.
Devam mı? Tamam mı? Bu kararı verirken danışabileceğimiz aklı başında insanlar olması en doğrusu ve elbette bunlar aile büyükleri olursa daha da iyi olur olayları ve sizleri bildikleri için ama bir kadının çevresine kocasının onu aldattığını ilan etmeside istenen bir durum değil.
Danışabileceğiniz aklı başında bir büyüğünüz yok mu?
Kayınvalidenler elbette kendi oğullarının tarafında olacaklar,tarafsız karar veremeyecekleri için sana da bir faydaları olmaz zaten olmamışta.Kayinvalidemler başımın etini yiyor. Annemler in haberi yok. Yani kendi ailemin. Kayinvalidemler yol çocuk var, yok oglumuz dağılır, dul kadının dostu çok olur gibi saçma ve cahilce şeyler diyorlar. Bugün patladim ağladım beni düşünmüyorsunuz dedim. Tek o ne der bu ne der l. Mutlu değilim dedim.
Gözümü her kapadigimda her yatağa yattigimda aklıma geliyor. Her akşam agliyorum ama belli etmiyorum. Ama bana destek olmuyor hiç ve ben çok bunaldim. Dayanamıyorum gerçekten. Bu zaman kadar oğlum için dayandığı çünkü gerçekten ilgili bir baba. Ama olmuyor...Ayrıl demek kolay diyen üyeler ne desek uygun olur ki sizce?? Adam 2 kere aldatmış. Yetmemiş üstüne utanmadan neden aileme anlattın diye trip atmış. "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır" durumu yani! Peki siz konu sahibi çocuklarınız için bile olsa bu duruma katlanabilir misiniz? Eşiniz size her yaklaştığında aklınıza gelmeyecek mi yaşadıklarınız.Anladığım kadarıyla ekonomik özgürlüğünüzde var. Hoş olmasa ne olur ki? Benim işyerinde temizlikçi ablalarım var. Kaç sene olmuş boşanalı. Tabiki bir yuvanın yıkılması hoş değil ama, gerçekten bir yuva varsa ortada! Bir evlilikte en büyük olgu güven ve saygıdır bence. Çocuğu olupta boşanan ilk ve tek çift siz olmayacaksınız. Tabiki zor bir süreç ama uzmanlardan yardım alabilirsiniz.
Zaten annene soyledin ve dul kadina bakamam dedi degilmi ailenin de bu kararina karsi cikcagi kesin ailene direk soyle mutsuzum aldatildigimi unutamiyorum yapamaiyorum de ama onlardan da tam destek bekleme. Ne onlardan ne kv den . Kendi kendine be ogluna kendin yetebilceksen once ben diyorsan karar ver ve uygulamaya gec . Bekledikce dusundukce zorlasir. Tabi en once maddiyatini duzelt bankadaki isini geri alman cok onemli kisacasi is bulman sen isteyken enazindan annen baksa cocuguna cok buyuk nimet. Kres parasi falan maasinin yarisini goturur gecinemezsin . Is ve cocuk bakimini ayarladiginda acil ailelere kararini soyle ve gercege gecirAileme konuyu nasıl açsam acaba?
way arkadaş doymuyo bu azgınlar !!!!! gıcık oluyorum bu tip adamlara yok hani herkese saracakta niye evlenmiş!!!!!!!!!!Eşim ve ben aynı işyerinde çalışıyoruz. Ikimizde memuruz. Beni iki defa aldattı. Fiziksel değil. Şöyle ki biri boşanmış bir kadınla mesajlaşma diğeri de iş yerimizde olan ve bekar olan bir kızla mesajlasma. Kiz da evli olduğumuzu biliyor. Sakin yazmama bakmayın bu süreci atlatmaya çalışana kadar ne sıkıntılar cektim ama olmuyor. Güven yok.
Yoo annem dul kadına bakmam falan gibi bir şey demedi. Annemde maddi yönden çok iyidir. Bende bankada değilim, devlet dairesindeyim. para ile ilgili bir sıkıntım yok. çocuğum kreşe gidiyor ondan yana da bir sıkıntı yok. dediğim gibi tek sıkıntı yapamıyorum. konuşamıyorum. dilime geliyor diyecğim ki" ben ayrılmak istiyorum, bitti, yapamıyorum, olmuyor" ama şunları eşime diyemiyorum. Ona kalsa yatakta mı görmüşüm onu. Laflara bak.Zaten annene soyledin ve dul kadina bakamam dedi degilmi ailenin de bu kararina karsi cikcagi kesin ailene direk soyle mutsuzum aldatildigimi unutamiyorum yapamaiyorum de ama onlardan da tam destek bekleme. Ne onlardan ne kv den . Kendi kendine be ogluna kendin yetebilceksen once ben diyorsan karar ver ve uygulamaya gec . Bekledikce dusundukce zorlasir. Tabi en once maddiyatini duzelt bankadaki isini geri alman cok onemli kisacasi is bulman sen isteyken enazindan annen baksa cocuguna cok buyuk nimet. Kres parasi falan maasinin yarisini goturur gecinemezsin . Is ve cocuk bakimini ayarladiginda acil ailelere kararini soyle ve gercege gecir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?