artık insanlar yüzünden çocuklarla dışarı çıkmaktan sıkıldım

Şaka mı yapıyorsunuz ? O çok emin yazdığınız şıklar onedio nun şıkları olmasın ?
Üstelik sıralama mikrop yoğunluğuna göre yapılmamış.
Ayakkabiyi bilmem ama mutfak süngeri gercekten islanip kuruduğu icin yemek kalintilarindan dolayı mikrobikmis

Ayakkabiyi bilmem ama mutfak süngeri gercekten islanip kuruduğu icin yemek kalintilarindan dolayı mikrobikmis

Evet özellikle sık değiştirilmeyen süngerler mikropluymuş.
Duydum da ayakkabıdan kötü olduğunu duymadım.
Böyle 3-18 diye sıralama duyunca bakayım dedim, kaynak onedio çıktı:)

Ayrica bende sinir oluyorum boyle avm de bissuru cocukla gezen ilgisiz annelere.. heryere carpar bagirir bilmem ne.. siz daha sakin biyere gidin cocuklar sadece avmdeki oyun alanlarinda oynamaz yani cocuklara heryer oynama alani.. kurallari koymadiginiz surece onlarda sebep sonuc bilemezler kendiliginden. Cocuk bikere dusunce bidaha kosmuyo mu sanki. Yine yapar yine yapar sen uyarmadigin surece. Sonucta kalabalik bi alandaysaniz diger insanlarida dusunmelisiniz.

Son paragrafa cok güldüm

Cocuk oyun alanlari cocuklarin eglenmesi ve enerjilerini atmasi icin evet. ama orda sadece 1 cocuk yok. cigliktan korkan cocuk olabilir, kostura kostura gezen cocuk bir baska cocuga carpip onu yaralayabilir. yerde yatip tepinen cocgu gormeyen baska bir cocuk ona takilip dusebilir. siz ne kadar gozunuz onda olsa bile kalabalik bir ortamda bir anda gozden kaybolabilir kaldi ki yaninizda ilgilenmeniz gereken baska bir cocuk daha var bir anlik goz kacirmasina bakar bu is. suslu bir vitrin gorur oraya yoneliverir.
Cocuk özgur olmalidir ama her yerde olmuyor malesef. siz uyarilardan rahatsiz oluyorsunuz ama karsi tarafta ortadaji durumdan rahatsiz oluyor olabilir.
Benim cocugum yerde yatabilir ama sadece evde ya da ormanlik alandaki cimenlerde. avm deki bir oyun alaninda cocugumun yerde yatmasini istemem tabiki bu benim tercihim. evimizde cocugumubuyarmam kendine zarar verecek bisey yapmadigi surece ama baskasinin evinde ya da toplum icinde onu uyaririm. bu cocuk simdi ordan oraya insanlara carparak kosuyorsa ve bunun dogru olmadigi ona anlatilmiyorsa yarin buyudugunde carptigu kisiden bile ozur dilemeyecek belki, bilmiyorum topluma iyi bireyler yetistirmeliyiz 3 yasinda da 5 yadinda da 20 yasinda da nerde nasil davranacagini bilmem.
Cocuk canim o bisey olmaz demek olmaz.

Yahu sağlıklı koşup oynayan yavrularınız var Rabbim size bağışlasın ama Bukadar takmayin böyle şeyleri kafanıza. Çogu kötü niyetli müdahale etmiyordur inanin. Kim ne derse desin yani bukadar stres olmayın. Sonuçta sizin yavrunuz ve doğrusunu siz bilirsiniz. AVM de orda burda saygı ve iyi niyet çerçevesinde uyarıda bulunanlara da sizin açınızdan bir sıkıntı olmadığını söyleyip teşekkür edin olur biter yani. Bu arada asansör konusunda hak veriyorum size. Hadi biniyorsun tamam ama bari engelliye yaşlıya bebek arabalıya öncelik ver. O da yapılmıyor toplumumuzda ne yazik ki biz de yaşıyoruz. Birde yabancıların sormadan izin almadan yüzüne falan dokunup sevmesi konusunda da haklısınız. Diğer konuyu ise fazla buyutuyorsunuz bence. Sevgiler

Farkındayım ben bu durumun. Geniş bir ortamda olsak bende rahatımdır. Kızıma müdahale etmem. Ama çarşının ortasında insan seli iki yönlü akarken tutmam lazım kaldırmam lazım. Ellerini silmem lazım. Kısacası dediğin durumda annenin müdahalesi gereksiz ama benim dediğim durumda kızımın ayaklar altında kalması müdahaleyi gerektirir

Bi sizin mi cocugunuz var ne kadar buldumcuksunyz ve anladigim kadariyla rahatsiniz biraz. Insanlar insani duyguyla yardim ediyolar ama kaba dusunceleriniz duzgun anlamaniza engel oluyo. Ayrica o avm asansrleri sadece hasta cocuklular icin degil. 4 kati ben neden tek tek cikayim sinema katina cikmak icin. insan disi yorumlar yapmissiniz cok kabasiniz

Kendi çocuğunuzla ilgili tepkilerde haklı olabilirsiniz ama sarılmasına öpmesine tabi karışır diğer çocukların aileleri.

Nerden bilsin sizin çocuğunuz hasta mı mikroplu mu ? Temas kurmasını istemeyebilir.

Avmde ki asansörler yaşlılar hamileler ve bebekliler için mi ? Yani sizler için koskoca mikroplu ortam yaratmışlar bravo.

Otobüs değil bu niçin önceliğiniz olsun ? Yada sadece sizin olsun . Alışverişe gidiyo insanlar oraya hani ismi de " alışveriş merkezi " ya market alışverişide yapabilir o koca market arabasını yürüyen merdivenden mi indirip bindirmesini istiyosunuz ?

O market arabasıyla asabsöre binicek ki otoparka arabasına gidebilsin .

Cocugunuzla ilgili kararlari elbette siz verirsiniz buna kimse bisey diyemez..Ama benim dikkatimi tavriniz cekti bi tek sizin mi cocugunuz var yada butun herkes mi artniyetli yani neden hosgoru cocugunuzada anlayis kibarlik falan empoze etmek yerine veryansin ediyosunuz..Ayrica avmlerdeki asansorlerde bi oncelik yok engelli degilse kisi..Yani neden yaratik oluyoruz,biz size niye pespese cocuk yaptiniz ustunede avm ye gidiyosunuz asansoru kapliyosunuz diyomuyuz?

Bende bikeresinde arabasında kendi ayakkabısını yalayan bebe gördüm, böyle gayri ihtiyari atladım ayy yalama diye çünkü anası görmüyodu çocuk arabasında öndeydi. Kadının umrunda değildir belki ama ben öyle görünce atlamış bulundum iyi bişey yaptıgımı dusunerek. 25 aylıga 5 aylık cocuklu bırını gorucede vah vah edıyorum bende ne olursa olsun gunumuzde cocuk buyuymek çok zor helede peşpeşe oldumu..
Herkes kotu niyetli değildir bence.Ama kötü niyetli oldugunu dusunduklerını tersle gıtsın. Yoksa böyle dolup taşıyosunuz anneler olarak.

Ay aynı ben gibi düşünüyosun, geçen hastaneye gittim bi teyze var yaşlı bi tanıdğı görmüş konuşuyolar falan , gördüğü o tanıdığın bebeği hastalanmış bu teyze çocuğu güya seviyo eliyle ağzına vura vura sevdi bende tutamadım kendimi ya teyze o ellerin çok mu temiz sonrada bu çocuklar nerden hasta oluyo diyosunuz dedim, ha buda benim üstüme vazife değil ama insan tutamıyo kendini kadın bize demezmi benim elim temiz sabunla yıkadım diye

Çocuğun bağırması ve başka çocuğa sarılması dışında haklısınız. Tanımadığım çocuk gelip çocuğuma sarılsın istemem açıkçası. Çocuğunuzu rahat bırakmanızı anlıyorum ama çevresini rahatsız edecek şekilde bağıran ağlayan çocukları hiç sevmiyorum ne yalan söyleyeyim.

Avmlerde sadece oyun alanlarında izin veriyorum böyle davranmasına demişsiniz ama çocuklarımı rahat yetiştirmeye çalışıyorum diyorsunuz. Bu bakış acınızı her yerde davranışlarınıza yansitmasanız çocuk için hiç bir anlamı olmaz. Hatta daha kötü olur çocuk anlamaz. Ayrıca oyun alanında kim gelip çocuğu bağırıyorsun diye uyarır ki?

Geçen gün yolda yanımızdan geçen kadın el attı bebek arabasındaki kızıma,zaten gergindim kadına patladım :)
Kesin manyak demiştir :) dokunmayın kimsenin çocuğuna,o zarif anneden panter çıkabilir benden söylemesi :)

Aynen bende benim çocuğuma kimse dokunmasın istiyorum, kendim bile kırk kere elimi yıkarken millet dokunmasın, ama tutamadım kendimi o pis elleriyle dokununca sanki kendi çocuğuma yapılmış gibi hissettim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…