artık insanlar yüzünden çocuklarla dışarı çıkmaktan sıkıldım

Evet yaa. Childfree oteller var. Etrafta çocuk olmaması harika bir şey
.

Asansör konusuna ekleme yapmak istiyorum. Avmde bebek arabasıyla asansörden inecektim tam kapı ağzındayım dışarı adımımı attım annem yaşında bir teyze yanındaki de kızıydı sanırım.
Teyze gayet rahat dur ben ineyim sonra sen inersin dedi ve indi.
Benim de sokakta tanımadığım insanların kızımın yanaklarına yapışmasından gına geldi.

İyi de çocuklu aileler bizim öncelik vermemizi beklemiyor ki. Zart diye ayağımızın üstünden falan bir afra tafrayla geçiyorlar. Bu afra tafra hakkını kim veriyor acaba ?
Tabiki nezaket her insana lazım.herkes önceliklere saygı gosterse ne hoş olurdu

Bebeklinin onceliginin olmasi cok sacma. Hele ki avm de. Benimde cocugum var ama kimseden oncelik istemedim istemem. Sirasi gelen biner. Acil bi durum olur. Cocuk kusmustur bebek odasina gidilmesi lazimdir rica edilir one gecilir. Ama onun disinda cok sacma.
Avm de cocukla gezebilen insan 2 dk asansor debekleyebilir.

1-Çocuk hızlı koştuğunda insanların uyarması çok normal çünkü o hızlı koşan çocuk başka bir çocuğa çarpabilir, 2 çocuk da yaralanabilir.

2-Çocuğunuz yerlere yatıp tüm mikrobu kiri üzerine aldıktan sonra "bağışıklığı o kadar da güçlü olmayan" çocukların da olduğu oyun alanına yerden topladığı mikrobu, kiri yayıyor.Kendi çocuğunuzun da direnci her gün yüksek olmayabilir yerlere yatarak ne kendisini hasta etsin ne de başkalarının çocuklarını.Yani başkasına fırsat vermeden annesi olarak siz uyarsanız iyi edersiniz.

3-Çocuk arkadaş buluyor ve arkadaşının ailesi uyarıda bulunuyorsa bu kendi çocuklarını önemsedikleri içindir.Siz kendi çocuğunuza nasıl müdahale edilmesine tahammül edemiyorsanız başkalarının da kendi çocuklarının iyiliğini düşünmelerine karışamazsınız.Ben de yerlerde yuvarlanan bir çocuğun çocuğuma sarılmasını istemezdim.Uyarıda bulunmazdım kıyamayacağım için ama içten içe istemezdim.

4- Çocuk başkalarının uyaracağı kadar yüksek sesle bağırıyorsa müdahale etmeniz gerekir.

Hasta, yaşlı, bebekli olmadığı halde asansör kullananlar insan dışı yaratıklar değildir.Saydıklarınızın önceliği vardır evet ama bu başka insanların asansöre binemeyeceği anlamına gelmiyor.Üslubunuz çok çirkin.

Çocukların özgür yetişmesi ile toplumsal kurallara saygı duymayı öğrenmeleri farklı şeyler.Toplum kurallarına adapte olabilmeleri açısından topluluk içinde nasıl davranmaları gerektiğinin çocuklara öğretilmesi çok daha önemli.

Sorun çocuklu çocuksuz da değil aslında. Herkes hep ben,önce ben diyor, sorun burada.
Asansör konusu çok geçti ama daha asansörden inene yol vermeden asansöre dalmak isteyenler var. Bir dur ben çıkayım sana yer açılsın değil mi ? Önce çıkana yol verilir her zaman, her mekandan. Daha kime ne anlatacağız ki ? İnsanlar en basit toplum kurallarından bile bihaberler. Eskiden kızardım, bazen uyarırdım ama artık yıldım. Kimse arlanmıyor, sinirimi bozduğumla kalıyorum, ben de görmezden geliyorum.

İyi de çocuklu aileler bizim öncelik vermemizi beklemiyor ki. Zart diye ayağımızın üstünden falan bir afra tafrayla geçiyorlar. Bu afra tafra hakkını kim veriyor acaba ?

Bebek arabalılar keşke önce hasta ve yaşlılara öncelik tanısa. Ama önde araba olunca çevreye bakmadan hop öne.
Bir de bebek arabası içinde kocaman çocuk olunca da bebek arabalı anne sayılıyor mu?

Birde şu hasta yaşlı bebekli engelli olmadığı halde avm asansörünü kullanan insan dışı yaratıklar yüzünden 15 dk ka asansör beklediğimi bilirim

Hiçbir avm asansorunde hasta yaşlı ve engelliler içindir diye bir ifade gormedim ben. O yüzden asansörü kullanan insan dışı yaratıklar sözünüze hiçbir anlam veremedim kusura bakmayın da siz bebek arabanızla asansöre bineceksiniz diye hiç kimse sizi beklemek zorunda degil. Ha asansörün önünde beklerken eğer varsa sizin durumunuzdaki insanlar ben öncelik tanıyorum ama hiç kimse zorunlu değil bunu yapmaya. Sirf asansörü kullanıyorlar diye insan dışı yaratıklar demeniz hoş mu acaba???

Laylaylom avm de gezerken gezmeyi bilirler ama asansor onceligi onlarin sebep ?
Sebep su ki bebek arabasıyla yürüyen merdivenden gitmek cok tehlikeli çocuk eğer düşerse yürüyen merdivenlerde ne olacağını tahmin edersiniz herhalde ama siz yürüyen merdivenle gitseniz hiçbir riskiniz Yok hem bi sebebi var ki onlara öncelik yazmışlar kocaman kimse bişey bilmiyor siz biliyorsunuz zaten

Avmlerdeki çocuk şangırtısından çok bunalıyorum ya. Koşanı mı dersin, bağıranı mı. Offf. Hatta avmlerdeki çocuk alanlarına bile gıcığım. O pis yerlerde ne işi var çocuğun...

Avmlere kendi adıma bayılıyorum elimde olsa her gün gezerim. Büyük konuşmayayım ama çocuğumu her türlü havada ona göre giydirip açık havada büyütmeyi planlıyorum. Araba da almadım zaten. Çünkü çarpa çarpa kullananlardan olurum ben kesin. Kanguru ile kendime yapıştırıp keyfime bakıcam.

Asansörle hiç işim olmadı. Olmasını da istemiyorum. Keyfi yerlerde öncelik tanımam da beklemem de. Mağazalarda ortalığı birbirine katan çocukların ebeveynlerine ters ters de bakıyorum valla. Kızdığım çocuk değil, ebeveyni.

İleride birileri de yere yapışmış kızıma kalk derse kızmam sanırım, utanırım.

Bebek arabalilar binmesinmi asansore dedim ben herkesle sirasi ayni toplu tasima yada hastane degil avm orasi avmlerde oncelik diye birsey yoktur bunu biliyorum sizde ogrenmis oldunuz.

Kimse asansör kullanmasınlar demiyor ki.
Öncelik beklenmesin diyor. Sırasını beklesin onlar da. AVM çünkü, keyfi yer. Metro falan değil ki.
İsteyen merdivenden gitsin isteyen asansöre binsin isteyen kanat taksın.
Zaten çoğu merdivenin ortasında demir mi ne oluyor arabalı binilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…