artık insanlar yüzünden çocuklarla dışarı çıkmaktan sıkıldım

çocuklara dokunulmaması gerektiğine katılıyorum bu arada.

bikaç senedir artık çocuklara uzaktan sesleniyorum surat yapıyorum güldürüyorum en fazla ellerim pis olduğu için değil burada mikroptan daha önemli olan o bir küçük insan. vücuduna izini olmadan dokunmaya hakkımız yok. buna akrabaları dahil. psikolojik açıdan bakmamız lazım bu olaya esas.

Sanırım narsist çocuklar yetişiyor. Konu sahıbı seni de narsist buldum. Çocuğum öğrensin istediği gibi takılsın engellenmesin diye başkalarını rahatsız edecek şekile davranmasını normal karsiliyorsunuz, insanlar uyarınca ne hakla diyorsunuz ama ne yaman çelişki avm deki asansörleri çocuğu veya engeli olmayan insanlar kullanınca sizin hakkınızı elinizden alıyorlar diye kızıyorsunuz.

Zaman çok kötü hanımefendi 5 aylik bebeğin de sıkıntıları olacak ağladığında ona bakarken diğer bebek başka bir yere yönelir kaybolur. Çocuğa tecavüz eden ruh hastaları var . Ne güzel ki insanimiz sahip çıkmış göndermiş yaniniza. Yerler pis olablr bizim bi akrabamizin çocuğu yerden kaptıgi mikroptan dolayi hastanede yattı. Ne var yani ne güzel durumlar abartmayin

Ozaman gitmeyin sizde oraya baska biyer bulun. Bende coluk cocuk yuzunden bircok yere gitmiyorum mesela. Çok sevdigim ve kafa dinledigim biyer vardi. Acik havada oturulabilecek ve etrafta cocuk parkı namınada tek birseyde yok fazlasiyla sakin biyerdi. Çok akıllı aileler o haftasonu ne hikmetse coluk cocuk getirmisler birde piknige gelmis gibi cocuklara top vermisler. Top havalarda ucuyor, cocuklar kosturuyor,bagiris cagiris günümü mahvettiler. Yapacak bisey var mı yok? Mudahale etsende ailelerinin umurunda degil. Sizin gibi uzaktan izliyorlarsa demek.

Zaten yürüyen merdivende öylece durmak yerine hareket etmek esasmış canım. Yani bizde pek öyle değil, asansör gibi kullanıyoruz ama, yürüyen merdivenin amacı daha hızlı akış sağlamakmış :)
Ya ama avmlerde kaç defa, koşarken pat diye dizlerime yapışan çocuk oldu. Yani bunun yeri burası değil ki, insanların rahatsız olması bir yana, kontrol edilmeyen çocuklar yaralanabilir, yüksek bir yerden düşebilir. Uyaranlar da iyiliğiniz için söylüyorlardır, yoksa kimsenin hobisi değildir yani.

Çocuklu aileler ne kadar alıngan! Zaten her yerde öncelik size ait, avm'lerde bizim on dakika beklediğimiz asansöre pat diye biniyorsunuz mesela. Neden ? Çünkü bebek arabası kutsal. Ben de rahatsızım hafta içi hallediyorum işlerimi bu yüzden. Siz de eminim kendinize göre bir çözüm bulabilirsiniz.

Asansörler konusu bazen gerçekten cok can sıkıcı olabiliyor.
Aslında öncelikli olan durumdakiler asansör girişinde yazılı ve görsel olarak belirtilmiş oluyor, istisnalar olmakla beraber gerçekten ihtiyacı olmadığı halde yukarı katlara tek çıkış yolu asansörler olan bebek arabalıların hakkına giren birsürü düşüncesiz insan mevcut ne yazık ki.

Cocuk olunca her konuda ustun goruyor bazi insanlar kendilerini. Cocugumun bagirisina kimsecikler karisamaz ama cocuklu oldugum icin o asansoru seve seve vericekler mantigi.

Orasi cocuk parki olsa da, sen cocuguna mudahale etmek istemiyorsan bile kimse cocuklariyla huzursuz olmak zorunda degil siz ve cocugunuz yuzunden. Yerleri yalatirsiniz o sizin tercihinizdir ama hizli kosarken kendinden kucuk bi cocuga carpabilir ya da diger cocuklari bagirisiyla huzursuz edebilir.

Benim cocugum gozumun onunde ya deyip de cocugunu otobus tekeri altindan aldigim ebeveyn biliyorum, gel de mudahale etme.

Ben asansörü sahiplenmesinden çok rahatsız oldum.

Avm neden var ? İnsanlar alışveriş yapsın hadi yemdkte yesin diye . Bunun içinde neden çocuk parkı vs var ? Anne veya baba alışveriş yaparken diğer ebeveyn çocuğu oyalasın diye.

e asansörde alışveriş de alışveriş yapmaya zaman geçirmeye gelen herkesin hakkı .

Soğuk olsa bişey olsa yaa çocuk üşümesin buyursun geçsin derimde kapalı yer yazın serin kışın sıcak neden önceliği olsun ?

Yine söylüyorum bu avm asansörü otobüs değil kimsenin önceliği olamaz önce gelen biner.

Çocuğuna patates hamburger yedirmek için yukarı çıkıcak yada patatesi hamburgeri yedirdi aşağı inecek diye kimseye öncelik vermem.

Sanki çocuğunun bindiği salıncağa bindik gelmeyin avmye gidin parka

Nerde bi sevimli bebek görsem severim ama öpmem. Bazen kadınlar ters ters bakar bende onlara öyle bakarım. Allahın verdiği bebek azıcık sevsek ölmezsiniz... ben çok seviyorum bebekleri. opulmeden sevmemize ters bakılmasini saçma buluyorum.
Mağaza müdürlüğü yaptığım dönem müşterilerimiz hep çocuklarını verirdi bana. valla o konuda size hak veremem.
Çocuğunuz toplu yaşam alanlarında çok ses yapıyorsa elbette bunu çekmek istemeyen birileri olacaktır örneğin yemek yerken çok ses yapan çocuklara bende kibarca uyarıyorum.
Yere düşen çocuğu kaldırmakta merhametten.
bu kadar buyutmeyin

Biri 10 aylık,diğeri 3 yaşında 2 kızım var.
Yemin ederim alışveriş merkezine gittiğimde boynuma "verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim" yazısı asmak istiyorum.
Çocuklu aileler kadar etrafa rahatsızlık veren başka bir kitle yok maalesef.
Zaten mecbur kalmadıkça da gitmiyoruz.
Tek olumsuz tarafı biraz köyden indim şehre gibi oluyor çocuklar

Geçen biri ayağımın üstünden geçti bebek arabasıyla. Özür dilemesini geçtim öyle bir afır tafırlı hali vardı ki arkasından bi dolu sövdüm. İşte bu kadın çocuk eğitecek...

Hangi paragrafa daha fazla kahkaha attigimi bilemiyorum.
Bende hafta ici gidiyorum, kusura bakmasin kimse ama bebek arabasini tepeme tepeme surenlere, arkadan topuguma, yandan pabucuma cikanlara, en dar yerlere israrla girmeye calisanlara diyecek tek sozum var.... Cok ozur dileriz avm ye geldik , rahatsizzz ettik...

Çok haklısınız.
Onlar asla bebek arabasını kapatıp binmezler, asansöre de toplu taşımaya da.

Ama bizden asansöre binmememizi isteyecek kadar da bencildirler. Komik...

şunu yıllardır diyorum:
Çocuklu/çocuksuz alanlar yaratılmalı belli alanlarda: Uçaklarda (ki bu uygulama bazı havayolu şirketlerinde başladı), alışveriş merkezlerinde, restoranlarda...
Siz de rahat edeceksiniz, biz de...
(çocuğu olmayanların çocukların yarattığı hareket/sese karşı daha az toleransı olduğunu genel olarak gözlemledim).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…