- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
avm deki asansörü kullanmak için hasta , yaşlı, engelli, bebekli kuralı mı var
bu kuralı siz mi belirlediniz
hiç avm lerde bu sekılde bır uyarı gormedım
ıkı cocuk annesınız ama '''' insan dışı yaratıklar '''' benzetmesını nasıl kullanırsınız.
ben de kullanıyorum cok yorgun oldugumda ama ne insan dısıyım ne de yaratığım
yazık ıkı cocuk doğurmussunuz ama üslubunuz berbat
umarfım cocuklarınız sze benzemez
Zaman çok kötü hanımefendi 5 aylik bebeğin de sıkıntıları olacak ağladığında ona bakarken diğer bebek başka bir yere yönelir kaybolur. Çocuğa tecavüz eden ruh hastaları var . Ne güzel ki insanimiz sahip çıkmış göndermiş yaniniza. Yerler pis olablr bizim bi akrabamizin çocuğu yerden kaptıgi mikroptan dolayi hastanede yattı. Ne var yani ne güzel durumlar abartmayinbir annenin yanında başka biri niye onun evladına anneye karışır... çocuklarım biri 25 aylık biri 5 aylık iyiki de peşpeşe olmuş ben çok mutluyum. Ama etrafımda tanımadığım insanların müdahaleleri beni çok üzüyor. Çocuğa çok müdale etme taraftarı değilim düşecek kalkacak canı acıyacak ve sebep sonuç ililkisini öğrenecek. Artık kış geldiği için çocuklarla avm lerde ki oyun alanlarına gidiyoruz oğlum çok mutlu oluyor ama ben gittiğime bin pişman dönüyorum. Çocuk bazen hızlı koşuyor biri hemen hızlı koşma diye durduruyor, çocuk yere yatıyor biri hemen gelip yerler pis diye çocuğu kaldırıyor, çocuk arkadaş buluyor aile aman sarılmayın aman zıplamayın diye oyunlara sürekli müdahale ediyor. Çocuk bağırıyor hemen biri çocuğa sus diyor. Çocuk benden biraz uzaklaşıyor tabi ben gözümü ayırmıyorum biri gelip hemen benim yanıma yönlendiriyor çocuğu.yanımdan geçerken 2 bebeği gören tük yazık, vah vahhh diyen tipler ,biri ordan gelip çocuğu sevmeye kalkıyor ve bunu yapan insan sayısı o kadar fazla ki...lütfen artık kimse tanımadığı kişinin çocuğunu sevmesin müdahale etmesin...
Birde şu hasta yaşlı bebekli engelli olmadığı halde avm asansörünü kullanan insan dışı yaratıklar yüzünden 15 dk ka asansör beklediğimi bilirimne zaman yaşam düzeyi kaliteli bir toplum olacaz
Dip not olarak düzeltiyorum. Oyun alanlarından bahsediyorum. Alışveriş alanından değil. Çocuk oynasın diye niye alışveriş yapmaya görüreyim mantık yaaa
Zaten yürüyen merdivende öylece durmak yerine hareket etmek esasmış canım. Yani bizde pek öyle değil, asansör gibi kullanıyoruz ama, yürüyen merdivenin amacı daha hızlı akış sağlamakmış :)yahu o kadar mı herkesin bildiği bi bilgi gerçekten yeni öğrendim ben bunu, yürüyen merdivene bindiğimde zaten direk hızlı hızlı yürürüm ne birini arkamda beklettim bugüne kadar ne de birine engel oldum ama böyle sağ sol kuralı olduğunu bilmiyordum ay çok kötü hissettim kendimi şuan
Cocuk olunca her konuda ustun goruyor bazi insanlar kendilerini. Cocugumun bagirisina kimsecikler karisamaz ama cocuklu oldugum icin o asansoru seve seve vericekler mantigi.Çocuklu aileler ne kadar alıngan! Zaten her yerde öncelik size ait, avm'lerde bizim on dakika beklediğimiz asansöre pat diye biniyorsunuz mesela. Neden ? Çünkü bebek arabası kutsal. Ben de rahatsızım hafta içi hallediyorum işlerimi bu yüzden. Siz de eminim kendinize göre bir çözüm bulabilirsiniz.
Cocuk olunca her konuda ustun goruyor bazi insanlar kendilerini. Cocugumun bagirisina kimsecikler karisamaz ama cocuklu oldugum icin o asansoru seve seve vericekler mantigi.
Orasi cocuk parki olsa da, sen cocuguna mudahale etmek istemiyorsan bile kimse cocuklariyla huzursuz olmak zorunda degil siz ve cocugunuz yuzunden. Yerleri yalatirsiniz o sizin tercihinizdir ama hizli kosarken kendinden kucuk bi cocuga carpabilir ya da diger cocuklari bagirisiyla huzursuz edebilir.
Benim cocugum gozumun onunde ya deyip de cocugunu otobus tekeri altindan aldigim ebeveyn biliyorum, gel de mudahale etme.
Ben asansörü sahiplenmesinden çok rahatsız oldum.
Avm neden var ? İnsanlar alışveriş yapsın hadi yemdkte yesin diye . Bunun içinde neden çocuk parkı vs var ? Anne veya baba alışveriş yaparken diğer ebeveyn çocuğu oyalasın diye.
e asansörde alışveriş de alışveriş yapmaya zaman geçirmeye gelen herkesin hakkı .
Soğuk olsa bişey olsa yaa çocuk üşümesin buyursun geçsin derimde kapalı yer yazın serin kışın sıcak neden önceliği olsun ?
Yine söylüyorum bu avm asansörü otobüs değil kimsenin önceliği olamaz önce gelen biner.
Çocuğuna patates hamburger yedirmek için yukarı çıkıcak yada patatesi hamburgeri yedirdi aşağı inecek diye kimseye öncelik vermem.
Sanki çocuğunun bindiği salıncağa bindik gelmeyin avmye gidin parka
Hangi paragrafa daha fazla kahkaha attigimi bilemiyorum.Ben asansörü sahiplenmesinden çok rahatsız oldum.
Avm neden var ? İnsanlar alışveriş yapsın hadi yemdkte yesin diye . Bunun içinde neden çocuk parkı vs var ? Anne veya baba alışveriş yaparken diğer ebeveyn çocuğu oyalasın diye.
e asansörde alışveriş de alışveriş yapmaya zaman geçirmeye gelen herkesin hakkı .
Soğuk olsa bişey olsa yaa çocuk üşümesin buyursun geçsin derimde kapalı yer yazın serin kışın sıcak neden önceliği olsun ?
Yine söylüyorum bu avm asansörü otobüs değil kimsenin önceliği olamaz önce gelen biner.
Çocuğuna patates hamburger yedirmek için yukarı çıkıcak yada patatesi hamburgeri yedirdi aşağı inecek diye kimseye öncelik vermem.
Sanki çocuğunun bindiği salıncağa bindik gelmeyin avmye gidin parka
Çok haklısınız.Bu şekilde bütün insanlara kızmaya veya hakaret etmeye hakkınız yok. Bu toplum bir yandan çocuklara korumacı yaklaşmaya yönelik bir toplum. Tek başına bir çocuğu annesine yönlendirmek bunca kötü vakanın sonucu oluşmıuş bir içgüdü.
Kimse çocuğunuzu sevmesin, kimse müdahale etmesin tabii. Ama çocuk koşuyor veya özellikle bağırıyorsa insanlardan önce annesi olarak siz müdahale etmelisiniz. Bağırarak kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini de öğrenmeli. Hele ki bazı çocuklar ve yanlarındaki dünyayı sallamaz anneler gerçekten çekilmiyor.
Asansör konusuna gelince hasta, yaşlı, engelli, bebekli olmadığım halde biniyorum. Bu sebeple de beni veya benim gibi insanları insan dışı yaratık diye adlandıramazsınız. Acelem oluyor, tüylü bot giymiş oluyorum elektrik çarpıyor, merdivenin sağının beklemek solunun yürüyerek çıkmak olduğunu bilemeyen cahil insanların arkasında kalmamak için biniyorum.
Çünkü anneler de tramvaya, otobüse, minibüse, asansöre çocuk arabasını kapatmadan binip 8 metrekare yer kaplayacak kadar düşüncesiz. Çocuğunu kucağına alıp bir kenara geçmesi ya da oturması gerektiğini bilmiyor.
Genel olarak hamile veya yeni doğum yapan insanların tüm dünyayı kendilerine ait, tüm kuralların onlara göre düzenlenmesi gerek olarak görmesinden hoşlanmıyorum. Tepkim sadece size değil. Ama şu da var ki burası bir toplumdur ve siz çocuğunuza yerde yatmasının sonucunu öğretmek istiyorken insanlar yerde yatan (pislik, soğuk, mikrop) bir çocuğa kalk dediler diye çok da onları suçlayamazsınız.
Başka bir şehirde onlarca çocuğa tecavüz edildiğinde insanlar nerdeydi, komşuları duymamış mı deniyor.
Çok insani şeyler bunlar, abartmışsınız.
Bebek arabasını kapatınca hem bebeği hem arabayı kim taşıyacakÇok haklısınız.
Onlar asla bebek arabasını kapatıp binmezler, asansöre de toplu taşımaya da.
Ama bizden asansöre binmememizi isteyecek kadar da bencildirler. Komik...
Bebek arabasını kapatip asansöre koyacak. Bebeği de kucağına alacak.Bebek arabasını kapatınca hem bebeği hem arabayı kim taşıyacak
Hiç öyle kolay yapılır birşey değil bu söylediginiz inanın hele bebeğiniz uyuyorsa daha zor bu şekilde binmekBebek arabasını kapatip asansöre koyacak. Bebeği de kucağına alacak.
O zaman sırasını bekleyecekHiç öyle kolay yapılır birşey değil bu söylediginiz inanın hele bebeğiniz uyuyorsa daha zor bu şekilde binmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?