Artık kesin karar almam gerek, kendime saygı için.

Ama kandilde ben ailesini ziyarete giderken
Siz bunu isteyerek mi yaptınız eşiniz hatrı için mi?
İstediniz ve gittiniz, orada hoş vakit geçirdiyseniz, mutlu olduysanız amenna.
Ama eşinizin hatrına gittiyseniz bundan sonra gitmeyin.
Bayramda da gitmeyin, kandilde de gitmeyin.

Bizde de kandillerde arar ederiz. Ve benim için çok güzel bisey bu. Geçen günde herkesi aradım ettim. Çok güzel dualar aldım, büyüklerim sevindiler. Misal bizim aile böyle şeyleri önemserler ama esimin ailesi hiç bilmez. Benim annem arar kayinvalidemi öyle kutlar bende eşimi beklerim akşam ben konuşurum sonra eşime vereceğimi söyler veririm oda kutlar eder kutlamam demez hayatta ki aileme karşı saygısı çoktur. Ama öyle aramayı etmeyi bilmez yani kandil zamanları kendi tarafını aramaz bile bende ararsam bi teyzesini annesini arar kutlarim. Tabi ki zorla olacak bi iş değil bu ama senin hatırını da kırmaması lazım ne olacak ki en fazla 5 dakika konuşsun o kadar sürmez bile..

Ben sizi haklı buldum. Kendi ailesini boslamayip sizi ziyarete goturup yok ablami az arıyorsun muhabbeti yapip sizin ailenize gelince bir telefon etmemesi bencillik.

Ha o da sizden beklenti icinde olmasaydı belki kocanizı hakli bulurdum genel tavrı boyle derdim ama kendi anne babasina hatirli gonullu olup sizden de hatirli gonullu olmanizi bekleyip kendi sizin ailenize yapmıyorsa orada sorun vardir.

kafa yapısı ben erkeğim saygı duyulması gereken benim annem babam seklinde olduğu icin bence boyle davranıyor.

Ben olsam aileme iyi gostermek icinde cabalamam onun ablasini felanda aramam canim istemezse ailesine de gitmem. kendi nasıl davranıyorsa oyle bundan sonra.

Ben eski kafalıyım sanırım, 2 dk telefon edip gönül almak ne zor geliyormuş meğer...
Sorun görev haline gelmesi
Normalde bende rahatsız olmazdım nabza gore şerbet
Anlayışlı insanlarsa arayın nolacak
Ama sürekli beklendiği icin gıcık kapıyorum

Haklısınız. Ben onu kendimce uygun hale getirmek istedim.

size de yazdım mı bilmiyorum genelde yazarım burada

kadın da erkek de evlenmeden önce evlenince şu huylarını törpülerim karşıdakinin diye başlar

mesela kadın eşini yarım bardak su olarak görür ben bunun üstünü tamamlamasını sağlarım der

adam da der ki ağzına kadar dolu bardak taşınamaz ben bunu törpüler azaltırım vs

aslında herkes olduğu gibi kalmak için çabalar tabii ki zaman geçtikçe o bardaklardaki sular biraz yer değiştirir zira insan yaş alır ortam görürü uyum sağlar ama hiç istendiği gibi olmaz

ben hep derim ki asla değiştiririm demeyin

mevcut haline hatta daha kötüsüne tahammül edebilir miyim diye yola çıkmak lazım

mesela siz kendinizce uygun hale getirmek istiyorsunuz bu sizin doğrunuz, hassasiyetiniz

eşiniz de bir başka konuda kendi doğrusuna sizi getirmeye çalışırsa ne olacak

onun doğrusu da Ramazan da 30 gün gelin yemek yapar, yenir yıkar toplar, akşam 12 gibi yatar, kalkar sahura kadar yemek hazırlar, yenir, sonra sofrayı toplar bulaşığı kaldırır sabah namazından sonra bir daha uyumaz dese

bu da onun doğrusu ve bu yazdıklarımı birebir yapanlar var

o da eşinizin ailesinin hassas noktası olsa hemen onun dediği olacak mı

ya da size ters olanını yazalım

bizde her akşam rakı sofrası kurulur, babam gelinini de yanında ister rakı sofrasında derse buna uyar mısınız

benim ricam için dese her akşam rakı sofrasına oturur musunuz hatta bırakın her akşamı her kv ye gittiğinizde rakı sofrası kurulsa ricam için bir kadeh dese içer misiniz

örnekler uç, farkındayım ama kimseyi değiştirmeye çalışmamalıyız, "kendimce uygun " bulduğumuz hale sokmaya çalışmamalıyız demek için yazdım bu kadar

Ben de onun ailesini aramazdım. Bayramlaşmadan hoşlanmam derdim. Aynı duruşu sergilerdim bakalım beğeniyor mu.

Ben anlamıyorum bu erkekler evlenince birden biremi böyle oluyor birden aileci anne babaci ataerkil hicmi insan tanımaz evlendiği adamı? huyunu suyunu bilmez eski dönemlerdeki gibi evlilik yapılmıyor artık görüşüp anlaşarak yapılıyor . Ben konu sahibin yerine olsam bu adamı evlat sahibi yapmam üremesin böyleleri...
Sevgiliyken hatta nişanlılık döneminde az cok anlaması lazımdı eşinin anne baba bağımlılığını. Okurken yoruldum gerçekten. Dediğin gibi birde bu adamı baba yapacak bile bile. Ilerde aklı başına gelip boşanmak istediğinde bu defa çocuğu vermemekle tehdit edecekler, ömür boyu boşanamayacak 'çocuğumun için katlanıyorum' diyecek

Ben anlamıyorum bu erkekler evlenince birden biremi böyle oluyor birden aileci anne babaci ataerkil hicmi insan tanımaz evlendiği adamı? huyunu suyunu bilmez eski dönemlerdeki gibi evlilik yapılmıyor artık görüşüp anlaşarak yapılıyor . Ben konu sahibin yerine olsam bu adamı evlat sahibi yapmam üremesin böyleleri...

Tanıyorlar ama tanırken gördükleri şey hoşlarına gidiyor. "Bu adam ataerkil, kim bilir bana neler eder" demek yerine "Vuuu tam bir errrkek, sahiplenici, erkek dediğin böyle olur işte" diyorlar.
Evlendikten sonra da dallanıp budaklanıyor işte o ataerkillik.

Giydiğin kıyafete karışan, "kıskanıyor demek ki beni çok seviyor ihihi" dediğin adam evlendikten sonra makyajına da karışır, arkadaşlarınla görüşmene de karışır, "gelin kız ailesine çok gitmez" deyip ailenle görüşmene de karışır, evde ev işi de yapmaz, annesinin evini temizlemeni de bekler, çocuğa zorla anasının babasının adını da koyar. Bunun sonu yok yani.

Burada okuyoruz, "sevgiliyken sinirliydi hep küfür ederdi ama evlendikten sonra beni yerlerde sürükleyeceğini düşünmedim" temalı konuları. Küfür eden adamın eşine asla el kaldırmayacak bir saygı abidesi olduğunu nasıl düşündün mesela?
Ama sorsak "evlendikten sonra çok değişti" diyorlar.
Aslında her şey birbiriyle bağlantılı ama görmek istemeyen görmüyor.

Siz onun ailesine kandil olduğu için mi gittiniz? Eğer öyleyse haklısınız. Siz kalkıp ziyarete giderken ailenizi 2 dk arasa incileri dökülmezdi.

Kendisi bu konuyu önemsemiyor ve ailesini bu sebeple ziyaret etmiyor olsa bir nebze anlarım aramak istememesini. Arasa eline yapışmaz tabii ama en azından kendine ait bir duruşu olduğu için aramamış olurdu.
Ama eşinizin önemsemediği kandil değil sizsiniz üzgünüm.
Ben olsam aileme eşim adına bahaneler bulmaz, kandil için onun ailesini ziyarete gitmezdim.

Kimsenin hatiri icin bir sey yapilmaz ki. Benim esimin ailesi pek kandilci cumaci bir ailedir. Biz oyle degiliz. Zar zar birbirlerini ararlar. Esim de kendi ailesini arar,ben kimseyi aramak zorunda degilim ki,eskiden kandil cuma diye kimse kimseyi aramazdi,ziyarete de gitmezdi, sonradan cikti bu is. Gereksiz hassasiyettesiniz,siz de aileniz de. Bir damat,kandilde aramadi diye kotudur diyen varsa hic evlendirmesin kizini.

Bi de şu var. Eşim bana diyor ki ben senin anneni annem gibi görüyorum. Benim annemı annen gıbı görmuyorsun. Bende dıyorum ki annem bu yaşa getırene kadar neler cekmıs, annem gıbı kımse olamaz. Kv yı anne gıbı görene gercekten helal olsun. Ben annem gıbı rahat olamıyorum
Erkekler kvlerini kendi anneleri olarak gorebilirler de kadinlar yapmaz bunu bence. Erkekler ruhsuz,sokaktan gecene de anne diyebilirler. Ama biz oyle degiliz,kadinlardan kim diyorsa “kvmi annem gibi gorurum” diyen,yalan soyluyordur bana gore ;)

Kesınlıkle çok haklısınız. Annesının telefonunu bebegım dıye acıyor. Benım annemın telını de öyle acsın da göreyim 🤣🤣 annesıni sürekli arıyor. Benım kını sürekli arasın, annesıne sarılıp öpuyor, benımkıne de öyle davransın. Hepsı lafta valaha.
Bencede, bizdede şu var nişanlım kendi annesine sarılır öper benim yanımda olsun annemin yanında olsun daha bir gün art niyetle bakıp da laf etmedim , hatta annemle ne güzel merhametli sevgisini gösteriyo annesine ailesine diye konuşuruz babasıyla daha resmiler çünkü, ama nişanlımda annesi de ben anneme sarılayım ee bana hiç sarılmıyon öyle diye pat söyler herkesin içinde nişanlımda öyle kıskanıyolar mı nedir ,nasıl olayım yani biraz empati yapsalar kendilerinin yapamayacakları şeyi bizden beklemezler heralde, bende inadına yapıyorum artık böyle şeyleri takmam ama onlar dile getirdiği için yapıyorum,birde nişanlım benim akrabalarım uzakta oldukları için değil kandilde bayramda aramak isimlerini bile bilmez ama bana yengemi aradın mı teyzemi aradın mı diye trip atar bunlar hep anneden böyle gördüğü için annesinde kıskançlık ve kıyaslama çok fazla var

Erkekler kvlerini kendi anneleri olarak gorebilirler de kadinlar yapmaz bunu bence. Erkekler ruhsuz,sokaktan gecene de anne diyebilirler. Ama biz oyle degiliz,kadinlardan kim diyorsa “kvmi annem gibi gorurum” diyen,yalan soyluyordur bana gore :KK66:
Olmuyor valaha. Kv nın sözü dokunuyor ama annemın sözü dokunmuyor

Ne munasebet esimin anasini anam goreyim yani 😂
Daha esim kendi anasini benimseyememis,annem diyememis bana noluyor? Komik bence. Herkesin bir tane annesi olur o da kendi annesidir.
Evet evet. Kv herkese anne kız gıbıyız dıyor ama alakası yok🤣🤣🤣ne kadar ıstesekte olmuyor

Back
X