- 31 Ekim 2019
- 11.001
- 39.998
- 548
Aynen öyle böylede olunca hiç uzelesim gelmiyor konu sahibinin yorumlarını okudum tamda böyle biriymiş nişanlıyken .Tanıyorlar ama tanırken gördükleri şey hoşlarına gidiyor. "Bu adam ataerkil, kim bilir bana neler eder" demek yerine "Vuuu tam bir errrkek, sahiplenici, erkek dediğin böyle olur işte" diyorlar.
Evlendikten sonra da dallanıp budaklanıyor işte o ataerkillik.
Giydiğin kıyafete karışan, "kıskanıyor demek ki beni çok seviyor ihihi" dediğin adam evlendikten sonra makyajına da karışır, arkadaşlarınla görüşmene de karışır, "gelin kız ailesine çok gitmez" deyip ailenle görüşmene de karışır, evde ev işi de yapmaz, annesinin evini temizlemeni de bekler, çocuğa zorla anasının babasının adını da koyar. Bunun sonu yok yani.
Burada okuyoruz, "sevgiliyken sinirliydi hep küfür ederdi ama evlendikten sonra beni yerlerde sürükleyeceğini düşünmedim" temalı konuları. Küfür eden adamın eşine asla el kaldırmayacak bir saygı abidesi olduğunu nasıl düşündün mesela?
Ama sorsak "evlendikten sonra çok değişti" diyorlar.
Aslında her şey birbiriyle bağlantılı ama görmek istemeyen görmüyor.
Sevgiliyken hatta nişanlılık döneminde az cok anlaması lazımdı eşinin anne baba bağımlılığını. Okurken yoruldum gerçekten. Dediğin gibi birde bu adamı baba yapacak bile bile. Ilerde aklı başına gelip boşanmak istediğinde bu defa çocuğu vermemekle tehdit edecekler, ömür boyu boşanamayacak 'çocuğumun için katlanıyorum' ddiyec
Anlamış anlamışta şimdi sorunlar çıkınca rahatsız etmeye başlamış bu durum ..Sevgiliyken hatta nişanlılık döneminde az cok anlaması lazımdı eşinin anne baba bağımlılığını. Okurken yoruldum gerçekten. Dediğin gibi birde bu adamı baba yapacak bile bile. Ilerde aklı başına gelip boşanmak istediğinde bu defa çocuğu vermemekle tehdit edecekler, ömür boyu boşanamayacak 'çocuğumun için katlanıyorum' diyecek
Eski kafalılık değil ki bu. Ailen ve eşin senin en değerlilerin. Kim istemezki ilişkileri iyi olsun, evlerine giderken yalvar yakar gidip gerilmek yerine güle oynaya gitmeyi. Yaşlı insanlar bir zaman sonra kapı gözlüyorlar, hatırlanmak istiyorlar. Eşini yetiştiren, emek veren insanlara 2 dk lık bir hatır sormak çok mu? Üstelik kendi ailene ultra sevgi saygı beklerken. Bu bencilliktir ve uyarmak çocuk öğütler gibi algılanmamalı. Olsa olsa ne kadar ekmek o kadar köfte diye yorumlanabilir.Ben eski kafalıyım sanırım, 2 dk telefon edip gönül almak ne zor geliyormuş meğer...
Aramasi gerek. Ayrıca eşim annemi arama zahmetine girmiyorsa ben de onun ailesini aramam. Çünkü yeni felsefem herkese ayna tutmak. Yoksa kimse kendi hatasını anlamiyor.Hanımlar selam.
Daha önceki konularımda bahsettim, bazı arkadaşlar ile aynı düşüncede olmadığımızdan tartıştım da ama bu kez gerçekten istişarenize ihtiyacım var.
Yeni evli sayılırım 8 ay oldu.
Eşimin aileme karşı hep mesafesi vardı onu hep anlamaya çalıştım ama taaa ki dün kandilde aramayana kadar.
Mesele sadece kandilde aramamak değil, ama ailemin hassas olduğunu bu konuda söylememe rağmen hatrım için birer dakika aramadı. Özel günlerde gideriz zaten onda da binbir nazıyla. Ama kandilde ben ailesini ziyarete giderken ana babamı aramaması dokundu bana, ailemin beklediğini araması gerektiğini söyledim.
Aileme karşı aşırı yaklaşımım hiç yok.
Ama inançlı insanız, hatır için aranmaz mı...
Hassas olduklarını çokça söylememe rağmen.
Gönlüm çok soğudu, saygısını hissetmiyorum.
Kendi doğrusu var onun için kendi haklı daima
Zaten ailem onun hep mesafe isteğini fark ediyordu. Bu annem için son nokta oldu.
Artık eşimi aileme karşı iyi göstermek istemiyorum.
Sizce nasıl davranmalıyım ? Benim mücademle olacak gibi değil? Mesafe iyidir demeyin, kandilde eşinizin hatrı için hiçbir tartışmanız sıkıntınız olmayan insanları eşinizin ana babasını aramaz mısınız?
Eşim nasılsa ailem öyle bilsin artık. Onu kurtarmaktan yoruldum.
((((Ekleme))))
Hanımlar anne babanızın eşiniz tarafından gözden çıkarıldığını, kırılacaklarını bildiği halde kasıtlı aramadığını bilmek inanın normal değil.
Eşim bana anne babasının bir huyunu ricasını yapmam gerekeni söylese, bu benim karakterime yapıma zarar getirmeyecek bir şeyse ben yaparım.
Bir kandilde ara diğerine arama.
İnsanlar tavır yapıyor sanacak.
Burnu büyüklüğü beni yordu.
Avukatlığını yapmayacağım.
Görümcemin kendi kendine triplenen bir insan olduğunu bilmesine rağmen çok sık konuşmayınca ablamla aranda sorun mu var diyor....
Kendi ana babamla ilişkisini düşünmüyor
Altına imzami atarım. Kalınca çizerim. Eşime de hep derim. Başka biri için de annem gibi der. Ne gibisi derim. Ana tektir seni büyüten sana emek verendir. Sende emeği olan diğer insanlar da kıymetlidir. Ama anne değildir.Ne munasebet esimin anasini anam goreyim yani
Daha esim kendi anasini benimseyememis,annem diyememis bana noluyor? Komik bence. Herkesin bir tane annesi olur o da kendi annesidir.
Ya aileleri kıyaslamayın kıyaslatmayın. Aramadığında eşiniz böyle önemli günlerde ailemle bir sorunun mu var diyip kendinin yolundan yönteminden gidin. Eşiniz de olsa herkese iyi göstermek zorunda değilsiniz. Aramıyorsa ve aileniz bu konuda hassassa benim isteğim ile değil kendisi aramalı bu konuda ben zorlamıyorum diyip çıkın işin içindenHanımlar selam.
Daha önceki konularımda bahsettim, bazı arkadaşlar ile aynı düşüncede olmadığımızdan tartıştım da ama bu kez gerçekten istişarenize ihtiyacım var.
Eşimin aileme karşı hep mesafesi vardı onu hep anlamaya çalıştım ama taaa ki dün kandilde aramayana kadar.
Mesele sadece kandilde aramamak değil, ama ailemin hassas olduğunu bu konuda söylememe rağmen hatrım için birer dakika aramadı. Özel günlerde gideriz zaten onda da binbir nazıyla. Ama kandilde ben ailesini ziyarete giderken ana babamı aramaması dokundu bana, ailemin beklediğini araması gerektiğini söyledim.
Zaten ailem onun hep mesafe isteğini fark ediyordu. Bu annem için son nokta oldu.
Sizce nasıl davranmalıyım ? Benim mücademle olacak gibi değil? Mesafe iyidir demeyin, kandilde eşinizin hatrı için hiçbir tartışmanız sıkıntınız olmayan insanları eşinizin ana babasını aramaz mısınız?
((((Ekleme))))
Hanımlar anne babanızın eşiniz tarafından gözden çıkarıldığını, kırılacaklarını bildiği halde kasıtlı aramadığını bilmek inanın normal değil.
Eşim bana anne babasının bir huyunu ricasını yapmam gerekeni söylese, bu benim karakterime yapıma zarar getirmeyecek bir şeyse ben yaparım.
Görümcemin kendi kendine triplenen bir insan olduğunu bilmesine rağmen çok sık konuşmayınca ablamla aranda sorun mu var diyor....
Daha yeni evli öğrenecektir. Keşke konu sahibinin kalbi gibi olsa herşey.Ailenizi bile aramayan adamın ailesine ziyarete gittiğiniz için size hata puanım 9
Eşinize 1
Erkeklerin bir halttan anladigi yok be arkadasim.Altına imzami atarım. Kalınca çizerim. Eşime de hep derim. Başka biri için de annem gibi der. Ne gibisi derim. Ana tektir seni büyüten sana emek verendir. Sende emeği olan diğer insanlar da kıymetlidir. Ama anne değildir.
Kısasa kısas yapacaksın. Onunki ailede seninki ne. Benim ailemi aramayaninkini bende aramam. Başlarda eşime ben derdim kandillerini kutlamaya gidelim diye ailelerin yarımsar saat oturup kalkardik alıştı artık kendisi söylüyor hadi hazırlan diye. Önceden benim eşimde beni aileme kapıdan bırakırdı ben otururdum beni almaya gelirdi he baktım bu böyle gidecek yok öyle dedim bende onun ailesine mesafe koydum smdi benmle oturur kalkar. Kısasa kısas bence.Hanımlar selam.
((((Ekleme))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?