Artık kesin karar almam gerek, kendime saygı için.

Aynen öyle böylede olunca hiç uzelesim gelmiyor konu sahibinin yorumlarını okudum tamda böyle biriymiş nişanlıyken .

Ben bu konularda biraz katiyim aramak zorunda ben onun karisiyim çocuklarının anasiyim öne emek vermişim ömrümü paylaşmişim kandil günü bir fırına bile girsen hayırlı kandiller diyorsun hiç tanımadığı bir insana karını doğurmuş büyütmüş anasına bir vb telefon açıp hayırlı kandiller demek mi zor anası babası ona hiç bir şey öğretmemiş bilmiyorum ama benim tavrim daha değişik olurdu kendime olanı affederim ama anneme babama affetmem

Anlamış anlamışta şimdi sorunlar çıkınca rahatsız etmeye başlamış bu durum ..

Benim ailemde bizler birbirimizi kandillerde arariz . Ama eşimin ailesinde böyle bir sey yok. Bu nedenle ne ben onu ,ne de o beni ara yada gidelim diye zorlamayiz. Ama bilirimki bu bir tavır değildir. Aileme çok saygilıdır ve sever hepsini . zorla yapılan davranış zaten yapmacık olur.

esiniz cok bencil, kendini ve kendi ailesini dusunen, sizin ailenize, size saygisi olmayan, sizin isteklerinizi onemsemeyen bir insan. bu her konunuzun pacalarindan akiyor.

ben olsam ailesiyle ciddi mesafe koyarim. sorun cikarirsa sebebini sorarsa da "ne kadar ekmek o kadar kofte" derim.

ailenizin gozunde esinizin imajini korumak hata olmus. hak etmiyor cunku.

Ben diğer konularınızı bilmiyorum ama bu konuda diğer arkadaşların aksine sizi haklı buldum yorumların hepsini okumadım siz kandilde onun ailesine ziyarete gitmişsiniz anladığım kadarıyla ama o bi telefonla bile aramayı akıl etmeyi geçtim sizin söylemenize rağmen bile aramamış ha bu tarz arama işlerini bende pek sevmem kendi hayatımda ama eşim rica etse arardım ama oda benim aileme karşı yapıyorsa tabi konuda siz onun ailesine hürmet gösterip ziyaretine bile gitmişsiniz ayıp etmiş uzun uzadıya konuşmasına lüzum yok iyi kandiller deyip iki hal hatır sorup kapayabilirdi

Eşimin kandiller de falan arama huyu hiç yoktur sevmez telefonda konuşmayı. Nişanlıyken hatırlatırdım inatlaşırdı. Kendi teyzesinin halasının kandilini bile tebrik etmekten kaçardı. sonra ucunu saldım son kandiller de kendi arzusu ile herkesi aramış.

Bu konu için söylemiyorum ama kimseye hak ettiğinden fazla değer vermeyeceksin. Eşin senin üzüleceğini bile bile aramıyorsa sen de onu üzeceksin . Eşin bir adım mı geliyor sen de ona bir adım gideceksin .
Tek taraflı alttan almalar olur evet güzel de olur , anlayışlı olursun yeri gelir ama senin anlaşılmaya ihtiyacın olduğunda anlayacak kimse yoksa etrafında sen de anlayışsız olmalısın ikinci seferinde .

Ben eski kafalıyım sanırım, 2 dk telefon edip gönül almak ne zor geliyormuş meğer...
Eski kafalılık değil ki bu. Ailen ve eşin senin en değerlilerin. Kim istemezki ilişkileri iyi olsun, evlerine giderken yalvar yakar gidip gerilmek yerine güle oynaya gitmeyi. Yaşlı insanlar bir zaman sonra kapı gözlüyorlar, hatırlanmak istiyorlar. Eşini yetiştiren, emek veren insanlara 2 dk lık bir hatır sormak çok mu? Üstelik kendi ailene ultra sevgi saygı beklerken. Bu bencilliktir ve uyarmak çocuk öğütler gibi algılanmamalı. Olsa olsa ne kadar ekmek o kadar köfte diye yorumlanabilir.
Benim eşim de ilk zamanlar biraz bu konuda bencildi. Kv etkiliydi tabi bu konuda. Kendi ailesi ile zaman geçirmeyi çok sever planlar yapar ama benim aileme gelince bahane bulmaya çalışırdı. Anne ve babam gerçekten bir kez bile kalbini kırmamıştır. Hatta gideceğimiz zaman eşimin sevdiği yemekleri yapardı annem.
Bir süre gözlemledim sonra her aileme gidelim demesinde bende pürüz çıkardım. Kıssasa kıssas yada çocukca görülmesi çokta umrumda değil. Tartıştığımızda "ben ağaç kovuğundan çıkmadım, beni ailem seninkilerden daha değersiz değil" dedim. Bu konuda bana yaşattığı gerginliği hissetmesi için onunda aynı şeyi yaşaması gerekiyordu. İşe de yaradı...

Son düzenleme:
Aramasi gerek. Ayrıca eşim annemi arama zahmetine girmiyorsa ben de onun ailesini aramam. Çünkü yeni felsefem herkese ayna tutmak. Yoksa kimse kendi hatasını anlamiyor.

Ne munasebet esimin anasini anam goreyim yani
Daha esim kendi anasini benimseyememis,annem diyememis bana noluyor? Komik bence. Herkesin bir tane annesi olur o da kendi annesidir.
Altına imzami atarım. Kalınca çizerim. Eşime de hep derim. Başka biri için de annem gibi der. Ne gibisi derim. Ana tektir seni büyüten sana emek verendir. Sende emeği olan diğer insanlar da kıymetlidir. Ama anne değildir.

Ya aileleri kıyaslamayın kıyaslatmayın. Aramadığında eşiniz böyle önemli günlerde ailemle bir sorunun mu var diyip kendinin yolundan yönteminden gidin. Eşiniz de olsa herkese iyi göstermek zorunda değilsiniz. Aramıyorsa ve aileniz bu konuda hassassa benim isteğim ile değil kendisi aramalı bu konuda ben zorlamıyorum diyip çıkın işin içinden

Tabii ki de haklısınız. Siz de bir daha aramayın hem de asla. Görsün o zaman.

Bence burda annelerin atese korukle gitmesi, eslerin arayip aramamasindan daha buyuk sorun. Anne kirildigini hissettiriyor, kizi bunu goz ardi edemiyor, kocasina daha cok kiziyor. Esi de bu döngünün farkindaysa kv den daha cok soguyor. Yani benim kv beni aramiyor diye konusup esimin sirtina manevi bir yuk yuklese, esim de annesini idare edemeyip gelip bana sorun cikarsa ben kizarim ve daha cok aramam. Bu dengeler oturana kadar gelinin annesi de damadin annesi de yatistirici olmazsa böyle sorunlar kacinilmaz.

Erkeklerin bir halttan anladigi yok be arkadasim.

Bu tarz şeylerde zorlamayı çok manasız buluyorum. Farzedelim ki sizin israrinizla aradı, laf olsun diye sırf aramış olmak için aramak samimi bir hareket mi? Aileniz memnun mu olacak? Hadi bayram olsa kutlamasa neyse diycem de kandil yanı. Ben de kandil de kimseyi aramam kendi ailem dahil.

Geçen babam aradı. O gün de eşimin dogumgunu, pasta yapiyordum söyledim babama akşam için doğumgünü pastası yapıyorum diye. Demedim baba sen de ara da kutla diye. Herhalde arar yani dedim içimden. Babam aramadı eşimi. Yani bu işler zorlama olmaz, ısrarla ricayla vs olmaz. Gönülden gelecek.

Önceki konularınızı bilmiyorum. Bu davranışın 2 sebebi olabilir: ilki, ve de normal olanı, nişan/düğün döneminde eşiniz ailenizin bir tavrina içerlemiştir yada yetişme tarzı dolayısıyla eşine karşı gardını hiç indirmemesi gerektiğini, eşine ve onun ailesine yüz vermemesi gerektiğini düşünüyordur. Ilk durum olduysa sizin aileniz adım atacak, gerekirse özür dileyip gönlünü alacak eğer aranmak istiyorlarsa tabii. Eşinize sorun bakalım ailenize bir kırgınlığı var mıymış?
Ikinci durumda eşinizle konuşa konuşa sizin düşman olmadığınıza, bu güç savaşına gerek olmadığına inandiracaksiniz. Ve bunu hareketlerinizle de pekistireceksiniz. Eşinize söyleyin, "bu güç savaşı sürmek zorunda değil, endişeni anlıyorum ama bize bir şans ver, bana ve aileme deger verdiginde zarar gormeyecegini gör. Ikimiz de daha huzurlu bir hayat yasarız. Ben de guc savasi içine girersem bu yuvada huzur kalmaz, hayatimiz cehenneme döner. Boyle olsun istiyorsan devam et beni tam karşında bulursun, huzurlu bir hayat istersen senin yanında olurum." Bunun gibi şeylerle onu ikna etmeye çalışın. Biraz süre verin, bir adım atmazsa karşılıklı bir güç savaşının ne korkunç bir şey olduğunu ona sonuna kadar hissettirin. Bazısı ancak böyle anlar.

evet böyle şeyler zorlamayla olmaz ama eğer sizin için önemli bir durumsa yapmamak için ısrarla uğraşması asıl kötü olan.
yani bir tanıdığım vardı, ateist. normalde otur, dinle ilgili iyi bir şey duymazsın ağzından. ama sevdiği kadının ailesini bayram seyran kandilde arar. onlara ters gelecek bir şeyi gözlerine sokmama ne gerek var, yaşlı insanlar yeter ki gönülleri olsun derdi. illa ki bir anlamı olması gerekmez, bir dakikalık bir konuşmadan da kimse zararlı çıkmaz. ben olsam bende saygısızlık yaptığını düşünürdüm açıkçası. tamam aileme iyi gözükmek zorunda değil, mesafe de iyidir ama bu kadar mesafe de bana zorlama geliyor

Kısasa kısas yapacaksın. Onunki ailede seninki ne. Benim ailemi aramayaninkini bende aramam. Başlarda eşime ben derdim kandillerini kutlamaya gidelim diye ailelerin yarımsar saat oturup kalkardik alıştı artık kendisi söylüyor hadi hazırlan diye. Önceden benim eşimde beni aileme kapıdan bırakırdı ben otururdum beni almaya gelirdi he baktım bu böyle gidecek yok öyle dedim bende onun ailesine mesafe koydum smdi benmle oturur kalkar. Kısasa kısas bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…