Artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım :(

Eşinize, hele ki kendinize güveniyorsanız bu sizi rahatsız etmez. Bir kadınla bir erkeğin arkadaş olabileceğini biliyorsanız rahatsız etmez. Arabaya binmekle, günaydın demekle kötü olunmaz.
Kötülük, art niyetlilik, sizin tabirinizle ateşle barut olmanın kriteri söyledikleriniz değildir. İnsanın içinde olmayıversin her yerde her yerde yapan yapacağını yapar.
Beni her akşam arkadaşım evime getirir, eşide bilir, eşimde bilir. Ama eşim bana, arkadaşımın eşide arkadaşıma güvenir.
Bir kadın ve erkek yanyana gelince illaki bir şey mi olması gerekiyor. Ben işte bu zihniyete kızıyorum. Kaldı ki ilk mesajınızda hiç bir ayrım yapmadan bu tür davranışları sergileyenleri yadırgamışsınız. Açıkcası bende sizin gibi düşünenleri yadırgıyorum.
İş arkadaşınıza karşı bir günaydını bile söylemiyorsunuz. Neden? Çünkü siz iş arkadaşınızın art niyetli olabileceğini düşünüyorsunuz.
Ben günaydın derim, üstelik 26 yıldır ve en az eleman sayısı 300 olan bir yerde çalışıyorum. Şimdiye kadar (26 yılda) sizin söylediğiniz olaydan 1 kere yaşadık. Bunun dışında ateş ve barutlar olarak patlamadan yaşıyoruz. Günaydın da diyoruz, yemeğede gidiyoruz, arabayada biniyoruz.
Haaaa, siz bunları yapmazsınız saygı duyarım ama yapanları sanki birşeylermiş gibi ifade etmeniz yanlış.

Ben kimseyi yargılamıyorum sizin şahsınıza yönelik tek kelime yazmadım,
üstelik ben yazımı yazdığımda sizin hiçbir yazınız dahi yoktu, üstünüze alınıp cevap vermişsiniz, ala.

Ben genel anlamda düşüncemi söyledim, bana göre doğru olanı yazdım,
benim doğrularım, sizin doğrularınızla aynı olmak zorunda değil kabul edersiniz ki.

Herkes neyi doğru biliyorsa; öyle yaşasın.
Ama unutmayın ki; tedbir almak her işte (bu iş ne olursa olsun), çok bela kurtarır.
İlla ki kötü sonuçlar doğacak diye birşey yok, ancak her ne niyetle olursa olsun,
bir erkekle bir bayanın iş yerinde olan gereksiz yakınlaşmalarının hoş olmadığını düşünür ve tedbirli davranırım. Herkes seviyesini, edebini bilmiyor malesef.

Ben bu dünyada hiçkimseye %100 güvenemem, güvenmem, kimseye de rahat davranmam.
Çalıştığım okullardaki erkek öğretmenlerle biraraya gelmeden, yersiz muhabbetlere girmeden,
onlarla öğle yemeğine çıkmadan, onların arabalarına binmeden de çalışabiliyor muyum?
Evet gayet rahat de çalışabiliyorum, işte olay bu kadar bu benim hayat tarzım, kimseye de laf söylemek düşmez.

canım ortada öyle aldatma durumu filan görünmüyo.böyle bi şüphen varsada bundan emin olana kadar eşine bişey belli etmemelisin ortada böyle bi durum yoksa ilişkini boşuna yıpratırsın ve eşinin aklına koyarsın yoksa bile.banada ters böyle şeyler ben erkek arkadaşlarımla evli yada bekar olsun mesafeliyimdir hep .ama böyle olmayan herkeste illa aldatıyodur diye bişey yok.eğer ortada aldatma varsa illaki ortaya çıkar hem sen adamı 24 saatte takip etsen yapan yapar.bence sıkma bu kadar eşini ve konuyu kapattığını söyle .

İş hayatını bilen çalışan bir bayanım evet.
Zaten gödüklerimden ve yaşadıklarımdan ötürü yazdım bunları da.
Belki bizler kendimizi biliyoruz ama kendini bilmeyen o kadar çok insan var ki etrafımızda,
siz galiba herkesi iyi niyetli, saf, masum zanneden kendini kandıran insanlardansınız.
Unutmayın ki kimse göründüğü gibi saf niyetli değil.

Ben herkesin öncelikle kendini koruması gerektiğini düşünüyorum, herkes kendi niyetini, davranışlarını iyi tutarsa; kimseden kimseye zarar gelmez.

Ben öğretmenim ve çalıştığım kurumlarda evli olduğu halde diğer öğretmenlerle gereksiz, seviyesiz, çirkin iletişimleri olan bayan olsun erkek olsun o kadar çok öğretmen tanıdım ki...
Ben erkek öğretmenlerle öğrenciler ve iş dışında mecbur kalmadıkça hiçbir şekilde muhabbet etmem, karşımdaki bir erkek bana kendisi günaydın, iyi akşamlar gibi söz söylemediği müddetçe dahi ilk ben söylemem,
sadece duyarsam karşılık veririm o kadar, hele hele hiçbir erkek hocanın arabasına durağa gitmek için felan hiç binmem
ve bu tavırlarımın da doğru olduğunun sonuna kadar arkasındayım.
Neden çünkü etrafımdaki insanların hareketlerinden içim bulantı, nelere tanık oldum.

Madem iş arkadaşları birbirlerinin arabalarına binebilir, bu normal birşey de konu sahibi arkadaş neden bu kadar rahatsız olmuş?
Neden sinir krizi geçirmiş, eşini kıskanmış?
Cevabı açık çünkü her ne kadar iyi niyetli olursa olsun evli insanların başka erkeklerle-kadınlarla arabaya binme davranışı bile uygun, hoş bir davranış değil.

Kadın-erkek birarada iş yapmanın da bi edebi-adabı vardır, buna uymayanlar nedeni ile sayısız yuvalar yıkılıyor, bunları hiç görmediniz sanırım siz.
Asıl ben size soruyorum, siz nerede yaşıyorsunuz, varsa bu kadar saf, temiz bir yer söyleyin biz de gelelim sizin oraya.

çirkin iletişimi olanlar kendi bilecekleri iş ben iş yerimde herkesi abi kardeş bilirim sağolsunlar onlarda beni.. ama adamına göre davranmak gerekmiyormu?? kötülük görmeden herkesi yargılamış olmuyormusunuz??
benim panik atak problemim var tuttuğu zaman inanın kucaklarında götürmek zorunda kalıyorlar hastaneye ne yapacaklar veya ne yapacağım.. ve hiç birinin eşide art niyetli düşünmez eminim kaç senedir buradayım hepsini tanıyorum gecenin bir yarısı gelin desem gelirler bu çok güzel bişey ben evimden çok işyerinde vakit geçiriyorum
yani herkes kötü art niyetli diye düşünsek nasıl yaşarızki??

Ben size birşey söylemiyorum, içinizden, niyetinizden siz sorumlusunuz.
Elbetteki tek derdiniz ekmek parasıdır, ama karşınızdaki erkeğin içini bilebiliyor musunuz?
Yahut arabasına bindiğiniz erkek arkadaşın eşininin bu durumdan rahatsız olabileceği hiç aklınıza gelmiyor mu?
Ne olursa olsun hoş davranışlar değil bunlar bence.

Kendinizi düşünün bir de, eşiniz hergün bayan bir iş arkadaşını arabasına alsa, gideceği yere bıraksa hiç mi içinizde bir tedirginlik, huzursuzlık oluşmaz?
Gönül rahatlığı ile oluşmaz diyebileceğinizi sanmıyorum.
Siz eşinize güvenebilirsiniz ama arabasına binen bayanı ne derece tanıyorsunuz, tanımadığınız birine de güveniniz var mı?

Bazı şeylerin tedbiri önceden alınırsa; kötü sonuçlar doğması engellenir.
Kötü birşey olacak diyemeyiz kesinlikle ama yine de tedbir amaçlı, kimse kimsenin karısıyla-kocasıyla arabaya felan binmesin.
Herkes istediği gibi yaşamakta özgürdür, neyi doğru biliyorsak bırakın öyle yaşayalım.
eğer kocamın içinde varsa yapacaksa öyle bir yaparki..ruhum bile duymaz güvensem ne olur güvenmesem ne .. neler okuyoruz burada dimi.. adam bütün gün dışarıda neyin tedbirini alabilirsinki ..rabbim kimseyi şaşırtmasın

Konu sahibi arkadasim
dusunku esin seni bu sekil suclasa
ne kadar sinirlenirdin ve ne kadar zoruna giderdi degilmi?
gururun kirilirdi..
hem somut hic bir sey yok ortada..
bence icini rahat tut
ve esin senden soguyabilir bu sekil ustune gidersen
kendi capinda arastirmak istiyorsanda ogrenmek istiyorsanda
esinin ustune giderek ogrenemezsin
suphelenmedigini goster ve konuyu acma
takibe alinacak kadar supheleniyorsan sessizce yap
...

eğer kocamın içinde varsa yapacaksa öyle bir yaparki..ruhum bile duymaz güvensem ne olur güvenmesem ne .. neler okuyoruz burada dimi.. adam bütün gün dışarıda neyin tedbirini alabilirsinki ..rabbim kimseyi şaşırtmasın

İşte olay bu son sözlerinizde kardeşim.
Rabbim, inşallah kimseyi şaşırtmaz, içlerinde bizi ve eşlerimizi de.
Hepimiz kardeşiz bu dünyada, kadın-erkek, hepimiz insanız, aynıyız
ancak cinsiyetimize göre sorumlu olduğumuz bazı davranışlar var,
toplum içinde bunlara uygun davranmak ahlaki ve insanlık görevimiz.

Sizin yanlış anladığınız durum şu; ben yazımı yazdığımda sizlerin yazısı bile yoktu, yargılamadım sizi, kişiliğinize birşey söylemedim, gözümün gördüğü çarpık, seviyesiz ilişkilere itafen söyledim.
Hepimiz kardeşiz dünyada, kimsenin kötülüğünü istemem, varsın herkes iyi, huzurlu, mutlu olsun.

Sizin ve çalıştığınız işyerindeki beylerin arasında olumsuz herhengi birşey olmadığını yazmışsınız, ne güzel, ama demek istediğim herkes kendini temiz tutamıyor.
Niyetlerin bozulmaması, nefislerin bozulmaması için de tedbirli olmak gerekmez mi?
Sadece arabaya binme olayı değil, başka herhangi şeyler, belki size ufak ayrıntı gibi gelebilir ama büyük kötülükleri küçük kötülükler getirir.

Neler neler okuyoruz bu forumda, ne yuvalar yıkılıyor, içim kan ağlıyor o bayan arkadaşların yazısını okudukça; yazık günah değil mi yıkılan yuvalara?
Herkes kendini korumayı bilse de tedbirini alsa, kimsenin beyine, hanımına kötü niyetle yaklaşmasa olmaz mı?

Konu sahibine karşı saygısızlık olmaması için daha fazla yazı yazmak istemiyorum,
zaten kendimi yeterince açıkladığımı düşünüyorum,
kimseyle, sizinle de herhangi bir alıp-veremediğim yok, ben sizi anladım ama siz beni yanlış anladınız, siz bilirsiniz, daha uzatmaya niyetim yok,
rabbim herlesin yolunu açık etsin, kötü niyetli insanlardan korusun.

Ben tedbirden yanayım dediğim gibi, tedbirini al da takdire bahane bulma diye bir söz söylenmiş değil mi?
Biz önce tedbirlerimizi alalım da gerisi rabbime kalmış, başımıza gelecek bir olumsuzluk varsa; yine gelir en azından içimiz rahat olsun.

Ben çalışan bir bayansam, çalışmayı biliyorsam, beceriyorsam, iş yerime kendi imkanlarımla gidip-gelmeyi de bilebilirim değil mi?
Başka evli erkeklerin arabalarıyla ulaşım yapmam şart değil öyle değil mi, isterse eşlerinizin sonsuz güveni olsun, o bahsettiğiniz kişinin aracına binmeden de işinize gidip-gelebilirsiniz değil mi?
Bu sözlerimi size özel algılamayın, genel sözlerim bunlar, öznel değil nesnel yazıyorum ben.

Herkes ektiğini biçer son sözüm de budur.

Papatya
"Her ne olursa olsun; iş arkadaşı bile olsa; bir kadın evli bir erkeğin arabasına biniyorsa, binebiliyorsa;
hem o kadın, hem de o erkek suç işlemiştir benim nazarımda, bu olayın iyi tarafını görmem ben."

papatya her ne olursa olsun yazmissiniz
simdi bu yaziyi yazarken kadinlar zan altinda! ve iyi seyler yapiyordur kesin
talihsiz ben, burbuk ben ve niceleri
zaten kendimizi size aciklama durumunda degiliz ama genel bir ifade kullaniyorsunuz
dogal olarak tepki vermek durumundayiz
evli erkeklerin arabasina bindim ama inanirmisiniz hic birine saldirmadim
yada bana saldirmadilar..
haa deseydinizki "edebiyle is munasebetiyle arabasina bindikten sonra bir sey olmaz"
yanlis anlamazdim sahsen..
simdi pazarda calistim sabahin korunde tezgah sahibinin arabasiyla gittim
otobusler grev yapti calistigim burodaki meslektasimin arabasiyla anlasip bindim
tarlaya cilek toplamaya gittim yine anlasip evli bir adamin arabasiyla gittim
bunlar sadece is nedenlerimdi calismak zorundaydim
zorunda olmadanda bindim arkadaslarimin esleri gec oldu diye biraktilar beni eve
hic birinede erkek gozuyle bakmadim
bacim ablam diyenler benim gozumde ekstradan guvende saglamadilar
INSAN olarak gordum araclarina ihtiyacim vardi
calismam gerekti ve bu firsatlari sorumlulugumu alarak degerlendirdim!
calisma zorunlulugum vardi
yani hayat sartlari vardi..
utanip sikilipta binmedim onlara sen erkeksin ben utaniyorum imajida vermedim
bana erkeklik sifatini verdigim sadece esim olmustur ondan oncesi sevgilim
is yerlerinde sokaklarda iyi ve saglam niyetime ragmen sululuk eden olmadimi
oldu tabii ama ne yuzumu egdim ne elim armut topladi
sonucta ben kadindan once Insanim !

Son düzenleme:
Canım eşinin üstüne bu kadar gitme istersen adamın yapmayacağı varsa da yapası tutar maazallah o zaman sen üzülürsün.
Tabi insan ister istemez şüpheleniyor bazen,yine de peşini sıkı tut ama fazla düşme üstüne malum erkekler sıkıya gelemezler.
Benim eşim de yanında çalışan sekreterleriyle çok samimidir,gerçi o evli ve çocuklu
ama eşimi arar mesaj atar bi keresinde "efendim canım" diye açtı eşim tel.i
bende kızacak gibi oldum pişman oldum sonra
kızı tanıdıkça iyi biri olduğuna karar verdim.
Eşime sonsuz güvenim var çünkü...

Papatya
"Her ne olursa olsun; iş arkadaşı bile olsa; bir kadın evli bir erkeğin arabasına biniyorsa, binebiliyorsa;
hem o kadın, hem de o erkek suç işlemiştir benim nazarımda, bu olayın iyi tarafını görmem ben."

papatya her ne olursa olsun yazmissiniz
simdi bu yaziyi yazarken kadinlar zan altinda! ve iyi seyler yapiyordur kesin
talihsiz ben, burbuk ben ve niceleri
zaten kendimizi size aciklama durumunda degiliz ama genel bir ifade kullaniyorsunuz
dogal olarak tepki vermek durumundayiz
evli erkeklerin arabasina bindim ama inanirmisiniz hic birine saldirmadim
yada bana saldirmadilar..
haa deseydinizki "edebiyle is munasebetiyle arabasina bindikten sonra bir sey olmaz"
yanlis anlamazdim sahsen..
simdi pazarda calistim sabahin korunde tezgah sahibinin arabasiyla gittim
otobusler grev yapti calistigim burodaki meslektasimin arabasiyla anlasip bindim
tarlaya cilek toplamaya gittim yine anlasip evli bir adamin arabasiyla gittim
bunlar sadece is nedenlerimdi calismak zorundaydim
zorunda olmadanda bindim arkadaslarimin esleri gec oldu diye biraktilar beni eve
hic birinede erkek gozuyle bakmadim
bacim ablam diyenler benim gozumde ekstradan guvende saglamadilar
INSAN olarak gordum araclarina ihtiyacim vardi
calismam gerekti ve bu firsatlari sorumlulugumu alarak degerlendirdim!
calisma zorunlulugum vardi
yani hayat sartlari vardi..
utanip sikilipta binmedim onlara sen erkeksin ben utaniyorum imajida vermedim
bana erkeklik sifatini verdigim sadece esim olmustur ondan oncesi sevgilim
is yerlerinde sokaklarda iyi ve saglam niyetime ragmen sululuk eden olmadimi
oldu tabii ama ne yuzumu egdim ne elim armut topladi
sonucta ben kadindan once Insanim !

Bakın benim genel düşüncem yazdığımdır doğru; her ne olursa olsun binmemek, binmeyi hata olarak görmek.
Bu sadece bana ait olan doğru, o alıntı yaptığınız cümlenin sonunda;
"BENİM NAZARIMDA" kelimeleri var, bakın bu çok önemli ayrıntı iyi okuyun lütfen,
sadece bana ait olan bir düşünceyi de kimsenin yargılamaya hakkı yoktur.
Ben böyle düşünür, hayatımı buna göre yaşarım, ama kesinlikle doğru olan benim yaptığımdır demiyorum, benim nazarımda doğru olan budur diyorum.
Ha sizin nazarınızda doğru olan başkadır olabilir, sizin doğrunuz neyse öyle yaşama ve düşüncelerinizi belirtme özgürlüğünüz vardır.

Yani şimdi açık olmak gerekirse; konu sahibi kardeşimizin eşinin işyerindeki o bayanı ele alalım;
iş arkadaşı bir erkeğe aramızda 1 yaş var, sana bey demek yerine adınla hitap etmek istiyorum demesi
ve arkadaşın eşinin de rahatlıkla peki nasıl istersen öyle hitap et demesi,
sonra durağa bırakmak için bayanı arabasına alması madem ki çok normal, zararsız da konu sahibi arkadaş neden bu denli rahatsız olmuş?
Basit bir durum değil geldiği hal, sinir krizi geçirmiş ve sakinleştiricilere ihtiyaç duymuş, peki neden?
O işyerindeki bayan, eşine ismiyle hitap etmese, aralarında mesafeyi ,saygıyı korusa, arabasına binmese, iş iletişimi dışında arkadaşın eşiyle iletişime girmese de aynı duruma gelir miydi konu sahibi?
Belki ortada kötü bir durum, niyet yok ama yine de arkadaşımız hoşlanmamış bu durumdan,
bir kere huzursuzlanmış, eşi veo bayan aynı ortamda çalıştığı her gün arkadaşımız huzursuz olacak.

Demek ki niyetler ne kadar güzel olursa olsun; davranışlarımızda, attığımız her adımda dikkatli olmalıymışız.
Belki bunlar size ufak ayrıntı gibi geliyor ama dediğim gibi illa ki kötü sonuçlar olacak demiyorum,
kötü sonuçlara karşı tedbirli olmak adına;
iş arkadaşlarımıza hitap ederken, yemek yerken, sohbet ederken, arabalarına binerken, aynı ortamda yalnız kalırken edebli adablı olmalıyız ki bu önemsemediğimiz ufak ayrıntılar zamanla büyüyüp de olumsuz hal almasın.

iş arkadaşı sonuçta sanırım sende eşine güvensizlik var. bu durumu aşman gerekiyor o kız olmazsa başkası olacak. bende takıyorum bazen bazıla stajyerlere ama o durum farklı oluyor bana değişik tip tip bakıyorlar dikaktimi çekiyor dikakt ediyorum eşime bakışlarını felan yakalıyorum sonra eşime yasaklıyorm bu kıza dikkat et diyorum. ama diğer kızlarla konuşması güzeldir ve hiç kıskanmam çok girişken ve konuşkan birisi. ayrıca bende çalışıyorum ve erkek arkadaşlarımız avr samimi oldukalrımızda ne yani hemen ard niyet aramamalısın. bence kendini dizginle ve takıntı yapmaktan vazgeç

Anlattıklarınızdan insanın pek birşey çıkarması mümkün değil,
somut neredeyse hiç birşey yok.
Bazen de duygular ve hisler yeter insana, bu duygular ne kadar sağlıklı,
orası da önemli tabi.
Bir kadın niye bu kadar sinir krizleri geçirir ki ortada olmayan birşey yüzünden.
Hissedilen ve rahatsız olunan birşeyler var heralde.
Bir erkek ya da herhangi bir insan ortada hiçbirşey yokken bu tarz bir suçlamayı
normal karşılamaz ve tepki verir tabi ki.
Ama siz bu kadar sinir krizleri geçirecek noktalara gelmişseniz de,
eşinizin dikkat ediyor olması, gerekiyorsa da görüşmemesi lazımdı,
bir başka kadın sizin sağlığınızdan daha önemli değil heralde eşiniz için.
Ben eşinizde burada hata gördüm, sizin sıkıntınızı anlayıp, gerekiyorsa da görüşmeyecekti hiç.
Çok mu kıskanç birisiniz acaba, bunun da adını tam koymak lazım.
İşin bir diğer yönü var ki, hissettikleriniz doğruda olabilir.
Ama elinizde somut, ciddi şeyler olması lazım.
Bunlar olmadanda kendinize de ,eşinize de hayatı zindan etmenin anlamı yok.
Bu konuyu kapatın gitsin diyemeyeceğim ben, dikkatli olmalı bence,
ama kendinizi de kaybetmeden, gereksiz şeylerden birşeyler çıkarmadan.

çalışan insan bence cinsel kimliğini iş ortamında bir tarafa bırakmalıdır ...bırakmayan , ben bayanım o erkek ben onunla aynı ortamda muhabbet etmem, samimi olmam mesafe koyarım diyen bayan bence dişi kimliğini ön planda tutuyordur ve erkekler de böyle bir bayanla bir arada olduklarında onun kadın olduğunu her daim hatırlarında tutuyorlardır...oysa dediğim gibi kadın olmayı bir tarafa bırakınca iş ortamında da erkekler size kadın diye değil de iş arkadaşım diye bakarlar ve çok istisna bir kişilik değilse; size karşı cins olarak ilgi göstermezler...bunlar benim düşüncem ...
konu sahibi arkadaşımız ortada bişey yokken kendini fazlaca hırpalamış , yanlış ...yorumlardan biri aklına karpuz kabuğu düşürmek demiş ya katılıyorum...yersiz kıskançlık krizleri eşinizi sizden soğutabilir...elbette sonsuz güvenmeyin ama ortada bişey yokken de bu kadar üstüne gitmeyin , sadece kendi ilişkinizi yıpratırsınız

tepkilerini çok abartılı buldum ortada eşinin seni aldattığına yada kadının eşini ayartmaya çalıştığına dair somut hiçbir şey yokken neden kendini bu kadar sinir etmişsin anlamıyorum:26:
kaldı ki eşini hiç mi tanımıyorsun güvenin yok mu eşine
bilmiyorum canım ama bu şekilde davranırsan ancak kendini yıpratırsın ve eşinle aranı açarsın birde adamın aklında olmayanları zorla aklına sokarsın
daha soğukkanlı davranmanı tavsiye ederim:31:

herkese yorumları için tekrar tekrar teşekkür ederim ..sizin fikirleriniz benim için çok önemli aslında bu yaşadığım kıskançlık mı yoksa duygusal bir boşlukmu anlam veremiyorum eşim işine çok düşkün ve severek yapıyor son zamanlarda da geç saatlere kadar çalışıyor bende çalışıyorum fazla vakit geçiremiyoruz belkide bu boşluk benim bu hale gelmemi sağladı ayrıca zaten eve gelsekte kayınvalidemle karşılıklıoturuyoruz ve yemeği beraber yiyoruz onlar yatana kadar da orada vakit geçiriyorum sonra da ben oğlumun derslerinle uğraşırken eşim uyuyup kalıyor sanırım buda benim duygusal birdepresyon yarattı çünkü eşimin tel bakıyorum o hanımla günde 10 kez iş içinde olsa dışarıdayken bile görüşüyor ama bir kez olsun hayatım nasılsın seni özledim diye aradığını bilmem bir işi düşmedikçe bunlar bende birikti bide işte arkadaşçada olsa onunla arasındaki samimiyet bana rahatsızlık verdi ben bile eşimle oturup bir bardak çay içemesken o gün boyu eşimin yanında birde öle samimi konşmalar yok akşamki maç şöyledi yok öle oldu böle oldu eşime kaç kere samimi olmamasını söyledim oda olmadığını söylüyor ertesi gün hanımla görüşüyorum ya akşam şu saatte kadar çalışmışsın şöle olmuş falan deyince çıldırıyorum işte eşimin işyeri yeni taşındı o dönemde eşim için yok çok üzülüyorum 2 şirket arasında mahvoldu yok aç karnına sigara içiyor bilmem ne bunlar birikti işte bende artık ne yapacağımı bilemes hale geldim ben böle bir kadın değildim 10 senelik evliliğimde ilk defa böle birşey yaşıyorum artık çıldırma noktasına geldim:2:

herkese yorumları için tekrar tekrar teşekkür ederim ..sizin fikirleriniz benim için çok önemli aslında bu yaşadığım kıskançlık mı yoksa duygusal bir boşlukmu anlam veremiyorum eşim işine çok düşkün ve severek yapıyor son zamanlarda da geç saatlere kadar çalışıyor bende çalışıyorum fazla vakit geçiremiyoruz belkide bu boşluk benim bu hale gelmemi sağladı ayrıca zaten eve gelsekte kayınvalidemle karşılıklıoturuyoruz ve yemeği beraber yiyoruz onlar yatana kadar da orada vakit geçiriyorum sonra da ben oğlumun derslerinle uğraşırken eşim uyuyup kalıyor sanırım buda benim duygusal birdepresyon yarattı çünkü eşimin tel bakıyorum o hanımla günde 10 kez iş içinde olsa dışarıdayken bile görüşüyor ama bir kez olsun hayatım nasılsın seni özledim diye aradığını bilmem bir işi düşmedikçe bunlar bende birikti bide işte arkadaşçada olsa onunla arasındaki samimiyet bana rahatsızlık verdi ben bile eşimle oturup bir bardak çay içemesken o gün boyu eşimin yanında birde öle samimi konşmalar yok akşamki maç şöyledi yok öle oldu böle oldu eşime kaç kere samimi olmamasını söyledim oda olmadığını söylüyor ertesi gün hanımla görüşüyorum ya akşam şu saatte kadar çalışmışsın şöle olmuş falan deyince çıldırıyorum işte eşimin işyeri yeni taşındı o dönemde eşim için yok çok üzülüyorum 2 şirket arasında mahvoldu yok aç karnına sigara içiyor bilmem ne bunlar birikti işte bende artık ne yapacağımı bilemes hale geldim ben böle bir kadın değildim 10 senelik evliliğimde ilk defa böle birşey yaşıyorum artık çıldırma noktasına geldim:2:

canım bence hiiç kafana takma..
anlattıklarınd aben abartılı birşey göremedim..
senin kıskanman doğal ama onun eşine abi diye hitap etmemesi aralarında birşey olduğu anlamına gelmez..
bende çalışıyorum evliyim iş arkadaşlarıma abi diye hitap etmem en az 15 erkek arasında çalışıyorum ama hepsini kardeşim abim olarak görürüm yeri gelir şakalaşırız yeri gelir arabası olan duraga bırakır yeri belir beraber yürürüz ama onları annemden babamdan eşimden çok görüyorum gün içinde ..
samimiler diye hemen kötü şeyler getirme aklına..
eşine bu durumu çok yansıttıgın için eşim artık bağırıyor diyorsun.
sen rahatsız oldugun için eşin aslında samimiyetini azaltması gerekir olması gereken bu..
ama sırf sen rahatsız oldun diye.. :70:

buarada arkadaş yazmışki:
Papatya
:53:

erkek kadın bir araya gelince illa kötü birşey algılamak insanın kendi niyetiyle ilgili birşeydir diye düşünüyorum ben.. bir insan aklı başındaysa ona hiöçbirşey olmaz.. bu kötü niyetli erkekler varya biliyorlar kime bulaşacaklarını..
bu aldatma olayları hep saf akıllı kadınların başına geliyo.. saf kadın ileriyi düşünemeyen kadın, kendine deger vermeyen kadın aldatıyor eşini yada evli biriyle beraber oluyor.. Aklı başında olan kadını bir arabaya değill 1 kamyon erkegin arasına sok yinede girdigi gibi çıkar o arabadan.. :63:

Son düzenleme:
daha öncede dediğim gibi ben böyle biri değildim nasıl bu hale geldim onuda bilmiyorum akşam eşim terapiye gitmemizi önerdi şu an düşünüyorum nasıl bir adım atacağımı ne yapacağımı gerçekten kestiremez oldum :( :43:

daha öncede dediğim gibi ben böyle biri değildim nasıl bu hale geldim onuda bilmiyorum akşam eşim terapiye gitmemizi önerdi şu an düşünüyorum nasıl bir adım atacağımı ne yapacağımı gerçekten kestiremez oldum :( :43:
Okuduğum kadarıyla; eşinizin ve sizin iş yoğunluğunuz var, çocuğunuz var
ve bir de kayınvalidenize hergün gittiğiniz için ailecek pek başbaşa kalamıyorsunuz.
Bu durumlar sizi, ruhunuzu sıkıntıya sokabilir,
yoksa anlattıklarınıza göre eşinizin yanlış birşeyler yaptığına, yapabileceğine dair herhangi elle tutulur birşey yok ortada.

Terapiye gitmek belki sizin için olumlu bir adım olabilir,rahatlatabilir ancak sizin asıl ihtiyacınız olan şey;
bence aklınızdaki bazı şüphelerden kurtulmak.
Eğer ters birşeyler hissetmemiş olsaydınız; durup dururken bu hale gelmezdiniz.

Eşinizin çalıştığı yerle iş bağlantınız olmuş, size bu konuda yardımcı olabilecek güvenebileceğiniz kimse yok mu?
En azından eşinizin ve iş arkadaşı bayanın iletişim dereceleri ne yakınlıkta, bunu öğrenerek rahatlayabilirsiniz.
İçinde bulunduğunuz durumu sadece yersiz kuşkular olarak nitelendirip; peşini bırakmayın.

Ben yine söylüyorum, biliyorum birçok insan yadırgıyor ama;
bir bayan bir erkek iş arkadaşı olsa bile aralarında daima büyük bir mesafe bulunmalıdır.
Bey, hanım, hocam gibi ünvanlar ortadan kaldırılmamalı, yersiz muhabbetlere, sohbetlere girilmemeli,
beraber yemeğe çıkılmamalı, el şakaları yapılmamalı, beraber durağa gidilmemeli, çok acil hayati durumlar olmadıkça; arabalarına binilmemeli.
Bu tarz küçük ayrıntılar çok önemli edep-adap durumlarıdır.
Eşiniz ve iş arkadaşı bayan bu ayrıntılara önem vermiş olsa; siz bu sıkıntıyı yaşamamış olurdunuz.

Zaten benim bu durumuma gelmemdeki neden belkide eşimin benim bu halimi anlamaması yersiz birkıskançlıkta olsa ben eşimin rahatsızlığı olan bir şeyi asla yapmam ama o ben bu haldeyken bile onu arabasına alabiliyorsa sebep ne olursa olsun bana değer vermediğini göstermesmi benim nasıl canımın yanacağını bile bile yapması onunla konuştuğumuz zamanlarda ona inanıyorum ben şimdiye kadar eşimin en ufak bir açığını görmedim daha öncelerden de ama bu konu beni mahvetti bazı şeyleri umursamamaya çalışsamda olmuyor işte adama sürekli bir şüpheyle bakıyorum bu şüphe denilen şey bir kurt gibi insanın içine girmeye görsün kemirip duruyor ardında tamir edilmeyecek tahripler bırakıyor eşimde çok üzülüyor biliyorum kaç defa ağladı ne olur bize bu yapma diye her kavgamızda biraz daha uzaklaşıyoruz ben ilk önce rabbimin korkusundan daha sonra sana olan sevgmden hiç aklımdan böle şeyler geçmedi geçmesde diyor kaldiki o kişiden böle bir yanlış hissetsem asla o ortamda çalışmasına müsade etmem diyor o an rahatlıyorum ama sonrası gene aynı eşim o şirketin sorumlusu ayrıca patronları şehir dışında yaşıyor haftada 3 gün şirkette diğer günler eşim idare ediyor o şirkette soracağım kimsede yok o bayan orda tek bayan ama duygular öldürecek beni ne olur fikirlerinize ve dualarınıza ihtiyacım var .:5:

Kendinizi bu kadar sıkmayın, dünyadaki bütün insanlar kadın-erkek aynı ortamda çalışıyor,
tatsız olaylar arada çıkabiliyor tamam ama azınlıkta,
eşinizin hatası olsa bunu birşekilde belli ederdi, açık verirdi diye düşünüyorum.

Eşiniz sizin bu yersiz kuruntularınızdan kurtulmanızı istiyorsa; söyleyin hareketlerinde dikkatli olsun.
O bayandan bir kere rahatsız oldunuz madem; birdaha sizi çiğneyip de yok durağa götürmeler,
yok yaş farkı az isimle hitap etmeler, öğle yemeklerini beraber yemeler gibi davranışlar göstermesin.

Terapi için yardım alın, mutlaka faydası olur, ama en faydalı terapinin de eşinizin davranışlarındaki düzelme olacağını, eşinize mutlaka söyleyin.

İçlerinde kötü niyet tabi ki taşımayabilirler ama ne olursa olsun, siz nasıl memnun olacaksanız ona göre düzeltsin kendini.

Rabbim yardımcınız olsun, sıkıntınızı ferahlatsın inşallah.

canim seni anliyorum, boyle bir durumda ben de rahatsiz olurdum, yani esimin baska bir bayani arabasina almasi bence hos degil, bide su na inaniyorum, kadinlarin bu konuda hisleri cok kuvvetlidir, eger huzursuz oluyorsaniz, bunu esinizle kavga etmeden, konusun, sizin baska bir erkegin arabasina binmenize ne diyecegini sorun, empati yapmasini isteyin. kk da oyle seyler okudumki artik, bu zamanda kimseye guvenilmedigini anladim. ama dedigim gibi kavga etmeden halletmeye calisin, tatli dil yilani deliginden cikarir, duygu ve dusuncelerini sakin oldugunuz zaman daha guzel aktarabilirsiniz, ama bagirip cagirarak tam rest tepki yaratirsiniz. rabbim yardimciniz olsun, kedinizi fazla uzmeden yipratmadan halledilir ins.

Back
X