İş hayatını bilen çalışan bir bayanım evet.
Zaten gödüklerimden ve yaşadıklarımdan ötürü yazdım bunları da.
Belki bizler kendimizi biliyoruz ama kendini bilmeyen o kadar çok insan var ki etrafımızda,
siz galiba herkesi iyi niyetli, saf, masum zanneden kendini kandıran insanlardansınız.
Unutmayın ki kimse göründüğü gibi saf niyetli değil.
Ben herkesin öncelikle kendini koruması gerektiğini düşünüyorum, herkes kendi niyetini, davranışlarını iyi tutarsa; kimseden kimseye zarar gelmez.
Ben öğretmenim ve çalıştığım kurumlarda evli olduğu halde diğer öğretmenlerle gereksiz, seviyesiz, çirkin iletişimleri olan bayan olsun erkek olsun o kadar çok öğretmen tanıdım ki...
Ben erkek öğretmenlerle öğrenciler ve iş dışında mecbur kalmadıkça hiçbir şekilde muhabbet etmem, karşımdaki bir erkek bana kendisi günaydın, iyi akşamlar gibi söz söylemediği müddetçe dahi ilk ben söylemem,
sadece duyarsam karşılık veririm o kadar, hele hele hiçbir erkek hocanın arabasına durağa gitmek için felan hiç binmem
ve bu tavırlarımın da doğru olduğunun sonuna kadar arkasındayım.
Neden çünkü etrafımdaki insanların hareketlerinden içim bulantı, nelere tanık oldum.
Madem iş arkadaşları birbirlerinin arabalarına binebilir, bu normal birşey de konu sahibi arkadaş neden bu kadar rahatsız olmuş?
Neden sinir krizi geçirmiş, eşini kıskanmış?
Cevabı açık çünkü her ne kadar iyi niyetli olursa olsun evli insanların başka erkeklerle-kadınlarla arabaya binme davranışı bile uygun, hoş bir davranış değil.
Kadın-erkek birarada iş yapmanın da bi edebi-adabı vardır, buna uymayanlar nedeni ile sayısız yuvalar yıkılıyor, bunları hiç görmediniz sanırım siz.
Asıl ben size soruyorum, siz nerede yaşıyorsunuz, varsa bu kadar saf, temiz bir yer söyleyin biz de gelelim sizin oraya.