Artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım :(

eşin bu kadar rahatsız olduğunu biliyorsa biraz daha dikkat etmeli tabi ama ne yapsa sen yanlış anlarsın diye de korkacaktır. aralarında bişe olduğunu hiç sanmıyorum. ben de bi çok erkekler aynı ortamda çalışıyorum, evlisi var bekarı var. iş ortamı bu yani mesafeyi koruduktan resmi olduktan sonra kimse kimseye o gözle bakamaz.

:74::74:
İş hayatını bilen çalışan bir bayanım evet.
Zaten gödüklerimden ve yaşadıklarımdan ötürü yazdım bunları da.
Belki bizler kendimizi biliyoruz ama kendini bilmeyen o kadar çok insan var ki etrafımızda,
siz galiba herkesi iyi niyetli, saf, masum zanneden kendini kandıran insanlardansınız.
Unutmayın ki kimse göründüğü gibi saf niyetli değil.

Ben herkesin öncelikle kendini koruması gerektiğini düşünüyorum, herkes kendi niyetini, davranışlarını iyi tutarsa; kimseden kimseye zarar gelmez.

Ben öğretmenim ve çalıştığım kurumlarda evli olduğu halde diğer öğretmenlerle gereksiz, seviyesiz, çirkin iletişimleri olan bayan olsun erkek olsun o kadar çok öğretmen tanıdım ki...
Ben erkek öğretmenlerle öğrenciler ve iş dışında mecbur kalmadıkça hiçbir şekilde muhabbet etmem, karşımdaki bir erkek bana kendisi günaydın, iyi akşamlar gibi söz söylemediği müddetçe dahi ilk ben söylemem,
sadece duyarsam karşılık veririm o kadar, hele hele hiçbir erkek hocanın arabasına durağa gitmek için felan hiç binmem
ve bu tavırlarımın da doğru olduğunun sonuna kadar arkasındayım.
Neden çünkü etrafımdaki insanların hareketlerinden içim bulantı, nelere tanık oldum.

Madem iş arkadaşları birbirlerinin arabalarına binebilir, bu normal birşey de konu sahibi arkadaş neden bu kadar rahatsız olmuş?
Neden sinir krizi geçirmiş, eşini kıskanmış?
Cevabı açık çünkü her ne kadar iyi niyetli olursa olsun evli insanların başka erkeklerle-kadınlarla arabaya binme davranışı bile uygun, hoş bir davranış değil.

Kadın-erkek birarada iş yapmanın da bi edebi-adabı vardır, buna uymayanlar nedeni ile sayısız yuvalar yıkılıyor, bunları hiç görmediniz sanırım siz.
Asıl ben size soruyorum, siz nerede yaşıyorsunuz, varsa bu kadar saf, temiz bir yer söyleyin biz de gelelim sizin oraya.

n:74::74::74:

daha öncede dediğim gibi ben böyle biri değildim nasıl bu hale geldim onuda bilmiyorum akşam eşim terapiye gitmemizi önerdi şu an düşünüyorum nasıl bir adım atacağımı ne yapacağımı gerçekten kestiremez oldum :( :43:

Bence eşiniz doğru söylüyor. Bir terapiste gitmeniz iyi olur. Okuduklarımdan sizin sinirlerinizin yıpranmış olduğunu anlıyorum. Öncelikle kendinize yazık edersiniz.
Ayrıca ben ısrarla eşinizle o bayanın arasında bir şey olduğunu sanmıyorum ki söylediklerinizde bir iş yerinde olabilecek sıradan şeyler.
Unutmayınki, bir kadınla bir erkek arkadaş olabilir, her şey cinsellik değildir. Fazla art niyetli düşünüp kuruntu yapıp yuvanızın huzurunu ve kendi sağlığınızı bozmayın.

Öncelikle hemen moralinizi bozmayın, elinizde somut bir dayanak yok eşinizi suçlamak ve kendinizi yıpratmak için.

Eşinizin arabasına binmesi hoş değil, belki bu konuda bana hak vermeyenler çıkacaktır. Ne var ki, durak uzakmış, bırakıvermiş gibi.. Peki eşiniz o şirkette olmasaydı, özel şöför mü tutacaktı bu hanım kendisine durağa gitmek için. Eşiniz düşünmek zorunda değil, o hanımın durağa nasıl ulaşacağını.

Aynı işyerinde çalışanlar arasında ufak tefek flörtöz davranışlar yaşanabiliyor malesef, hem de sıklıkla. Bir de böyle arabasına binmeler, durağa bırakmalar vs olunca ilerleyebiliyor. Bu aşamaya gelmeden müdahale etmelisin bence.

Eşinle konuş, bir daha arabana alırsan olayı büyütürüm de. Gerkirse iş yerine gittiğin bir gün (asla kendini küçük düşürmeden ve eşini rezil etmeden) o kadına ima et bunu. Yani eşinin arabasına bir bayanın binmesine hoşgörü göstermeyeceğini. O kadını tek başına yakalarsan direkt bile söyleyebilirsin. Sen ne çekineceksin, o çekinsin.

Evde dırdır yapma, sonra sen suçlu olursun. Makul davran, ama sıkı sıkı gözlemle. Biraz da hissettir eşine gözlemlediğini, ama sıkmadan.

herkese teşekkür ederim fikirleriniz benim için çok değerli akşam yaşadığım bir olayı anlatıcam yoruma açık olarak dün akşam üzeri eşim çalıştığım büroya geldi benimde işim yoktu beraber çıkalım dedim onun şirkete uğraması lazımdı oradan erken eve geçeriz dedim tamam dedi şirkete gittiğimizde eşim ve ben bir de müşteri vardı orada bayanın bulunduğu departmana geçtik eşimin imzalaması gereken form vardı eşim o bayanla konuşurken gülerek konuşuyordu o hanımda öle eşimin sürekli gözünün içine bakıp sırıtıyordu bu durumdan çok rahatsız oldum hanım işyerinde diğer kişilerle agresif konuşurken eşimle gayet sırıtarak konuşuyordu bende suratım asık odaya girdim rahatsızlığımı anlamı için ama orada eşime karşı gayet iyi davrandım onun yanındayken hayatım canım diye konuştum oradan çıktıktan sonra eşime bu durumun beni ne kadar rahatsız ettiğini anlatmaya çalıştım eşim birden gene sinirlenip bağırmaya başladı ne paranoyaklığım kaldı nede agresifliğim beni bunalttın artık diyor bende böle davranmak istemiyorum ama bu şüphe denilen şey öldürecek sonunda beni insanlara suratı asık davranamazmış yok onun kişiliğinde bu yokmuş bende en son karşındaki insanı düşündüğün kadar benim hislerimi düşünseydin bugün ben bu halde olmazdım dedim. bir süre benimle konuşmadı daha sonra sakinleşince gelip konuştuk çok bunaldığını artık bu konuda tek kelime duymak istemediğini üzerine düşenide fazlasıyla yaptığını söyledi ama tabii bende değişen bir şey yok bu düşünce ve duygu mahvetti benide evliliğimide ..:43:

Canım, ne desem sana bilemiyorum..
İçten içe ben sana hak veriyorum, ama seni sakinleştirmek de istiyorum.

Bir bayanın tavırlarından rahatsız olman ve eşine o bayanla mesafe bırakmasını rica etmen kadar doğal ne olabilir. Tüm kadınlardan aynı şekilde rahatsız olmuyorsun sonuçta, bu kadına özel olarak şüphe beslediğine göre demek ki haklı nedenlerin var. Eşin enden böyle bakamıyor olaya, anlamıyorum.

Ne varmış yani, gülerek konuşması şart mıymış, arabayla bırakmasa olmaz mıymış? Saygısızlık her ikisinin yaptığı da. Eşin ne yapmaya çalışıyor anlamadım. Bir tarfta onun eşi, hayat arkadaşı bir rahatsızlığını dile getiriyor, endne hassasiyet göstermiyor. İşyerindeki bir bayana güleryüz göstermese ne kaybedecek ? Eşini üzmeye değiyor mu? Ama olay şu, seni kaybetmeyeceğini biliyor. Ve bu halini, tavrını sana kabul etmeye, dayatmaya çalışıyor.

Sakin ol, dünyadaki tek erkek eşin ve sen onu kaybederse ölecek, yok olacak bir varlık değilsin. Gözlemlemeye devam et.

Bence eşinle böyle sürekli tartışmak yerine dahada yakın olmaya çalışmalısın.Kocanı iyice bunaltırsan adam inadına yapar valla. Hiç aldırmıyormuş gibi görün ama takibe devam et.Sen böyle devam edersen kocana sürekli bağıran kavga eden bir kadın olarak görünürsün okadın ise gülen neşe saçan kendini iyi hissettiren biri olarak. Erkek milleti tabiki cilveli kadına daha yakın olur.Anladığım kadarıyla eşin seni aldatmıyor ama kadın yanaşmaya çalışıyor. Sen fırsat verme gizliden gizliye takibe devam et kocanın sana ait olduğunu hissettir okadına.

tekrar merhaba kızlar 2 gündür yazamıyordum hafta sonu eşim evde olduğunda pek bakamıyorum ..şu an için her şey güzel gidiyor gibi inş. birşey çıkmassa eşimle haftasonu daha uzun konuşma imkanımız oldu aslında ; cumartesi sabah işe giderken ben o gün çalışmıyorum eşimi göndermek için kapıya kadar geldim eşim bir şey demeden çıktı ben çok üzüldüm daha sonra işten aradı benden özür diledi dalgın olduğunu falan söyledi bende çok konuyu büyütmedim ama kişilik olarak moral bozukluğumu çok belli ederim o akşam ilk defa eşim malum konu hakkında konuşmak istedi bu olayların bizi çok yorduğunu çok gereksiz bir konu hakkında onuda kendimide yıprattığımı benim eski halime gelmem içinse ne gerekiyorsa yapacağını hareketlerine daha dikkat edeceğine defalarca söz verdi ben de bu konuları daha fazla gereksiz yere büyütmeyeceğime söz verdim umarım yapabilirim :( Ama bende o duygular bitmedi tabiki değil eşim erkek olarak babama bile güvenmiyorum sürekli gözüm üstünde ama böyle yaşamaktanda çok yoruldum :/

Back
X