Artık psikolojim bozuldu bu diyet işinden?

vallahi sıkacaksın dişini ha yiyorsan ye.. bak doktorlar gebelik şekeri dediler bana diyet verdiler hamileyim gönül ister löp löp yiyeyim iştahım var ama yememem lazım.. şunu da anladım ilerde olası şeker hastası grubuna giriyorum önlem almam lazım şimdilerden..günde 3-4 kere ölçüm yapıyorum.. nice diyabetli hasta var insülin kan ölçümleriyle günleri geçen.. şu an sağlıklı olduğun için şükret.. sağlığını düşün belki ramazanda zorlanırsın ters bi zamanlama olmuş ramazanda diyet yapmak zor sporu hangi ara yapacaksın.. ramazanda uzun süre açlık seni daha kamçılıyordur.. normal zaman olsa gerçekten doyarak kilo verebilirsin.. sabret..

ne zaman bişey yemek istesen cik ve yürü. dışarı cikamicagin geç saatlerde ise spor yap evde. elin hiç bir zaman boş kalmasın örgü dantel biseyler başla insan boş kaldıkça yada canı sıkıldikca morali bozuldukça yemek yemek istiyor. yemek bir tür oyalanma unutma metodu gibi bir hal alıyor. böyle olmasına izin verme. hiç mi işin yok aklında yemek mi var kalk cam sil :) mutfaktan ve marketlerden uzak dur. bende 80 kiloydum 60a kadar indim. ama yemek düşüncek süre hiç bırakmadım beynime. şimdi azcık tombikledim ama onuda böyle böyle geri veriyorum :)

Tatlı o kadar sevmiyorum ki. Bin sene yemesem aklıma gelmez. Misafirliklerde çok sorun yaşıyorum bu sebeple.

Size tavsiyem tatlı yapmayın evde. Bulundurmayın. Çay için. Meyve alın eve.

Ama tatlı bulunmasın .

Salata bol tüketin..ben 3 öğün yerim yeşillik. O kadar severim ki .

Hafif olur. Ama tok tutmaz o da acı bir gerçek.

Yürüyüş yapmazsaniz olmaz. Atın elleri cebinize yürüyün.

Allah kolaylık versin

Şekeri hayatınızdan çıkarın sorunlarınizin çoğu çözülecek eminim. 11 kilo verdim bu işin çözümü şeker. Gerçekten şeker en tatlı zehir. Vermem gereken 7 kilo daha var çok bunalıyorum esler veriyorum arada ya da 1 hafta 6 gün sağlıklı 1 gün hafif kaçamaklı geçiyor kendimi frenliyorum. En önemli nokta eve abur cubur sokmamak elinizin altında tatli, cips, şekerli içecek olmayınca doğal şeylere yöneliyorsunuz. Gerçekten kilit noktası bu alma yeme!

Buna beyin obezligi deniyor iste,onu cozdukmu gerisi corap sokugu gibi geliyor.bu yeme istegini mideden cok beyin istiyor,bu noktada iste dusuncelerini bastirabiliyorsan basarili olabiliyorsun.birde eger bastiramiyorsan kendini cok kisitlayan sekilde diyetler yapma,cunku bir noktadan sonra kendine engel olamiyorsun deli gibi yemege saldiriyosun kendimden biliyorum,bunun yerine daha esnek beslenme sekline gec.guzel beslendigin bir haftada bir ogun canin ne istiyorsa ye mesela,neye cok duskunsen,onun yerine saglikli alternatiflerini yap mesela.Once kendini tani,zaaflarini bul,cozumler uret.Hic bir aliskanlik kolay kolay birakilmaz cunku

Et yumurta ağırlıklı kilo alsaydın kansızlık olmazdı.... Kilonun neyden alındığıda önemli

Ya ben abarttiginizi dusunuyorum.ya butun gun acsin bi tatli ne yapabilir ki?ya da bi dilim pide ne yapabilir?bir dilim.pide bir tatli da yemeyeceksek olelim sacmalamayin.yiyin yapin yuruyusunuzu sporunuzu.
Hem manken olMak zorunda degiliz biz insaniz.

Evin içinde tatlı oluyorsa çok zor. İlk başta kendinizde değişim görene kadar motivasyonunuzun düşük olması normal. Yapabiliyorsanız çevrenizi değiştirmeye çalışın. Pide olunca benim de gözüm dönüyor. Karışık tahılllı ekmek var dilimli poşette onu alıyorum ben. Beyaz ekmek olunca da çok yemek istiyorum çünkü. Bunu buldum her gün 1 dilimle kendimi durdurabiliyorum. Yediklerinizin yanına bol bol sebze koyun. Sahurda salatalık, marul, biber, domates ekleyin tabağınıza. 3 haftadır ben de diyetisyen yardımıyla 7 kilo verdim. Çok düzgün beslenebiliyorum ama evde tatlı olunca onu yiyene kadar aklımdan çıkmıyor. Tek çözüm evde tatlı olmaması.

Ben de bu kpss ye hazırlandığım için çok hareketsiz geçirdim son 6 ay'ımı. Çalışırken de sürekli bir şeyler yiyesim geliyor derken 5 kilo almışım 6 ayda. Ramazanda bu 5 kiloyu vermeyi kafama koydum ama. Sahurda haşlanmış yumurta peynir ve salatalık yiyorum ben.Annemin yaptığı çeşit çeşit böreklere içim gide gide salatalık yiyorum( İftarda da ekmek ve pirinç pilavı haricinde herşeyden yerim. Tatlı yemiyorum. Baktım annem mutfağa çay tatlı getirmeye gidiyor ben direk odama geçiyorum. Akşamları bol su içmeye çalışıyorum. Hala çok hareketsizim ama . 2 ay'ımı daha hareketsiz geçiricem.Ama buna rağmen 6 günde 1 kilo gitmiş bile.
Canım çekiyo çekiyo dersen aklından hiç çıkmaz yemekler tatlılar. Kendini meşgul edecek uğraşlar bul kendine.

diyetten sonra dahada fazla kilo alınıyor, bir tanıdığım genç kız, her yemekten önce 2 bardak su içerek, diyet yapmayıp, sadece ölçülü yiyerek 15 kg. kadar verdi...mesela ben çok yerim, hergün tatlı bişiler yemeden duramam, ideal kilomdayım..ama sık sık yerim, acıktığımı hissettiğim anda mutlaka atıştırırım...2.5 3 saatte bir olur bu durum...ayrıca hareketli biride değilimdir...

Böyle konuları görmek bana çok tuhaf geliyor. Yani bir pidede veya atıştırmalıkta sizi bu kadar çeken ne olabilir ki? Yemekler hiçbir yere kaçmıyor merak etmeyin önce güzelce ideal kilonuza gelin sonra 1 parça pide yersiniz

Kendini ona odakliyorsun hem orucsun hem diyete girmisin oructa insanin zaten aklina herseyi yemek geliyor.

Tatlini ye ne yiyorsan yarima düşür porsiyonu aksam spor yap yapabiliyosan.

Bazi seylere hayir demek lazim ben eve cimolata aldim bir hafta yemedim biliyor musunuz baskalari icin bilmem ama benim icin cok onemli birseydi girip cikip cekmeceyi acip seni yemiycem deyip kapatiyordum ve yemedim yiycem dedgim gun de bekledim ama ertesi gün yedim.

Diyetteyim diye yememek olmaz. Saglikli besleneceksin ben diyetteyim ama tatli yerim diye bi mantik yok. Onuda ye ama mutlaka dengele.. atiyorum tatliyi yedin iki dilim yeme hakkin varsa onu yeme 2000 adim daha fazla adim at egzersizi 15 dakika daha artir bunun gibi yani

Iftarda tatli yediysen sahur yapma. Normalde de gunde 2 ogun ye mesela. Kalori sayim programlari var oradan takip et aldigin kaloriyi. Bence 1 dilim peynirden 1 dilim tatlidan bir sey olmaz. Her gun olmadigi surece

Diyet psikolojisi bu ya. Diyetteyim diye düşününce hep böyle oluyor. Diyet yapıyorum olarak değilde yeni yaşam tarzım artık bu diye düşünüp deneyin bi

Mental olarak kilo vermeye hazır değilsiniz bence,bu durumda işkence olur üzerine boşa para vermiş olursunuz.
Öncelikle mental olarak kendinizi hazırlayın

Valla bende yemeği yaşamak için değil, zevk icin yiyenlerdenim.. ihtiyacım olanın fazlasını yiyorum yani.. yemek yemeyi seviyorum ama tutmak lazım biraz da farklılık gösterebilmemiz için karnın doyuyorsa veya ihtiyacın olanı yediysen devam etme yemeye..

Insulin direnci mesela?
Doğrudur kan şekeri eminim çok etkilidir. Ben yaşamadığım için tam olarak bilemiyorum ama insülin direnciyle ilgili olarak söylüyorum aç hissedildiği anda veya tatlı isteğini bastırmak için sağlıksız şeyler tüketmek yine bir kısır döngüye sokmaz mı insanı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…