Artik şu sıkıntıya bir çare bulalım.

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
133
Arkadaşlar sinirden yorgunluktan aglayarak yaziyorum.

3 yasini geçmiş kardesim var.

Çocuğun ilk kelimesi bile abba oldu artik siz düşünün.
Annem sadece emzirdi desem yeri.
3 yildir bu böyle.
Ben de 3 buçuk aylik evliyim.
Ama bazen gel git yapiyorum anneme.
Bugun de geldim. Sikintim şu:
Aşırı yaramaz aşırı. Yok ben sakinim diyen insanin kafasini bozar.
O kadar cok sabrediyorum ki anlatamam.
Nasil anlatsam aşırı seviyorum aşırı. Canim cigerim ama inadi herseyi istemesi yok mu.
Daha bir kere şöyle kendi kendine oturup da oynamadi.
Herseyi ister tutturur. Herkezi biktirdi. Cocuklar oynamak istemiyor onunla.
Annemi arıyorum mesela bagirip cagiriyor. Ya aciyorum çocuğa aciyorum. Cocuk babama gitmek istemiyor. Dövüyor diye.
Cocukda bitik halde.
ÜZülüyorum çok vicdan yapıyorum.
Ne annemde ne babamda tahammül denen bisey kalmadı.
Ne yapilabilir hic mi caresi yok.
Parka gotur desem anneme her gün imkani yok cikartamaz
Kan degeri 7 çıktı kadının halsiz halsiz yatıyor.
Bi çare bulun.
Yemin ediyorum çocuklardan o kadar bıktım ki her çocuk yaramaz sanıyorum.
Karnimdaki bebeğime sevinemiyorum oda kardeşim gibi olacak diye.
Çok seviyorum kardesimi ama çok caresizim. Yardım edin bi yol bulmaya çalışıyorum

O anne babayla bir çaresi olacağını sanmıyorum. Daha kendilerine hayırları yok kalkmış çocuk yapmışlar, işlerine gelmeyince de döverler. Kreşe yazdırın desem orada da bir sürü şikayet gelir size eminim. Çocuk sevgi ve ilgi açlığı çekiyor belli ki ama anne babasından hayır yok.

Daha öncede açmıştınız bu tarzda bi konu mevzu yine kardeşinizdi.

Anlaşılan bi düzelme olmamış.

Anaokulu, ilkokul gidiyor mu ?

Kiyamam ya, annen baba istemeden oldu anlaşılan. Epey geç olmuş zaten. Ama mecbur bakıp ilgilenecekler ne yapsın yavrucak? İlgi istiyor belli ki. Dövüyorlar mı bir de?:KK43:

Ya hayır yani bir çocuk sürekli mi ağlar sürekli.
Herseyi istiyor hap icmek istiyor bak yavrum bebekler hap içmez diye anlatıyorum anlamak istemiyor. O kadar zeki ki . Yaramazligi hep bundan

Kiyamam ya, annen baba istemeden oldu anlaşılan. Epey geç olmuş zaten. Ama mecbur bakıp ilgilenecekler ne yapsın yavrucak? İlgi istiyor belli ki. Dövüyorlar mı bir de?:KK43:
Sürekli hemde .
Çünkü tahammül denen bisey koymuyor.
Iki sulalenin ağzına düştük ya o kadar aciyorum ki. Ya akıllı dursa dovmezlerde bende alır getiririm. Bişey istediği an o olacak. Bizde tukendik

Sürekli hemde .
Çünkü tahammül denen bisey koymuyor.
Iki sulalenin ağzına düştük ya o kadar aciyorum ki. Ya akıllı dursa dovmezlerde bende alır getiririm. Bişey istediği an o olacak. Bizde tukendik
Dövmek nedir Allah aşkına?
3 yaşında bir çocuktan bahsediyorsunuz

Benim de o yaşlarda yaramaz bir kızım var.. O yaştaki bir çocuğa fiziksel şiddet kabul edilir, anlaşılır şey değil. Çocuk neden dayak yendiğini bile anlamıyordur ki. Sadece dünyaya olan güvenini tekrar tekrar kaybediyordur. Benim çözümün oyun. Koridora bir kaydırak attık. Hollerin halıları çektik. Skoter, bisiklet artık Allah ne verdiyse pili bitene kadar oynuyoruz. Sonra salonun ortasına evcilik oyuncakları getiriyor. Akşama kadar kutularca oyuncağı sıkılmadan diziyor, kendine mahalle kürüyor vs. Hiç bozmuyoruz oyununu. Ancak o uyuyunca toparlıyoruz.

Çocuğu meşgul etmeniz lazım. İlgisini çekecek oyuncak alma imkanı yoksa, şu aktivite kurularını öneririm, sulu boya, parmak boyası. İzin verin banyoyu boyasın. Belki fazladan iş çıkar ama yaramazlık yapmasını, ev kazalarını vs önlemiş olursunuz.

Akıllı dursa dövmezler ne demek ya?
Annenizde tedavi olsun, takviye alsın.
Yazık çocuğa 3 yaşında daha.

Öyle bir anlatmışsınız ki, tek suçlu 3 yaşındaki çocuk gibi.
Babana ise diyecek laf bile bulamadım.
Ya anlamıyorsunuz. Tahammül bittiği için dövuyorlar ben dovuyorum demedim.
Çocuğa acidigimi söylüyorum. Nesi suçlu. Dışarı doğru düzgün çıkmaz. Çıksa durmaz. Derd anlatmaya çalıştım yargilamayin

Akıllı dursa dövmezler nedir ya? 3 yaşında çocuk 3.
Sen de anne olacakmışsın çocuğun akıllı durmasa dövecek misin? Halamın kızı aynıydı döve döve hiç etti çocuğu 18 yaşına geldi hala aynı. Sorun sanki çocuğun dayak yemesi hiperaktifliği değil de ailelerin diline düşmeniz sana göre.

Akıllı dursa dövmezler nedir ya? 3 yaşında çocuk 3.
Sen de anne olacakmışsın çocuğun akıllı durmasa dövecek misin? Halamın kızı aynıydı döve döve hiç etti çocuğu 18 yaşına geldi hala aynı. Sorun sanki çocuğun dayak yemesi hiperaktifliği değil de ailelerin diline düşmeniz sana göre.
Ya bu nasıl yargılama.
O kadar yazı yazdım nasıl bir lafima göre hüküm verebiliyorsunuz.
Yaa ne kadar üzüldüğümü görmüyor musunuz. O haldeki kardesimi birakip evime gitmek çok mu kolay geliyor saniyorsunuz!.
Bir Allahin kulu çıksın da beni anladığını ve benimde böyleydi bununla geçsin derdim bu

Ya anlamıyorsunuz. Tahammül bittiği için dövuyorlar ben dovuyorum demedim.
Çocuğa acidigimi söylüyorum. Nesi suçlu. Dışarı doğru düzgün çıkmaz. Çıksa durmaz. Derd anlatmaya çalıştım yargilamayin

Bende siz dövüyorsunuz demedim zaten, sakin olun.
Sizin elinizden fazla bir şey gelmez, ana baba bakacak, büyütecek.

Mevzu evlatsa tahammül bitemez efendim ne münasebet.
Her anne yoruluyor, daralıyor yeri geliyor delirecek gibi oluyor, hepsi tahammülüm bitti diye dövse vay halimize.

Umarım kardeşinizin için birşeyler yapabilirsiniz.
İyi günler.

Back
X