- 19 Nisan 2014
- 4.551
- 13.460
- 498
Bu durum bendede var eltimler 2 aydir bendeler eltim haftaya cuma dogum yapacak 1 ay kalacaklar ve kayinvalidem ile eltimin anneside neymis bebek hasta olursa dr yakinmis halbuki kayinvalide ile eltimn annesi 2 saat uzaklikta !! Bende sabah eltme sizi 15ine kdr misafir edebilirim sonrasinda annemler gelecek dedim suan mutfakta o lafima alinmis agliyor ama inanin bunaldm yemek temizlik herseyde tekim cok daginiklar bide dusunun
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
gerçektende öyle benim eşimin aileside öyle dğer eltilerimin doğumunda babaanneleri doğumdan önce bi geldi 6 ay kaldı snra gitti.zaten hamilelik geçirmişsin kocanla çocugunla başbaşa kalmak istiyosun ayaklarını uzatıp dinlenmek istiyosun bide evde misafirle uğraşıyosun çok zor gerçekten ben bile şimdiden düşünüyorum çocugum olursa napcam nasıl gelmemelerini sağlarım diye.anlayış 0 yani..
valla herkesin derdi kendine.ne hakla evindeler hayret doğrusu..ama bnce sadece kendinle ilgilenmelisin şu durumda.ki eşininde şuan sana destek olması lazım malum düşmüş bu seferde aynı olmıcagı ne malum sen kmseye bakıcak yada misafir ağırlayacak durumda değilsinki
genelde gelinin evine yatıya ve uzun süre kalmaya erkek tarafı gelir...akıllarınca geline doğumunda,çocuğa bakımında ev işlerinde,yemek vs yardım edecekler..ne yardımıııııı..
hazır çocuk doğmuş çocuğa bakarken gelin bize de bakar düşüncesi var..bir şey daha var..bu kaynana kayınbaba vs bak hizmet et ikramda bulun iğneleciği laflarını ye senelerce,senin sabrın taşıp ilgilenmeyi kes senden kötüsü olmaz..bir gün bir arkadaşımın osmaniyeli kaynanası arkadaşıma aynen şöyle demişti...gelin hasta olmaz,gelin yorulmaz,gelin acıkmaz..işte gelen gelinin bu kadar değeri vardır yanlarında..
Neden sizin evde.doğum yapıyor ki. Ne saçma. Herşeyi geçtim insan kendi evinde doğumunu lohusaligini geçirmek ister. Ne garip insanlarmış...
Esim gunduz iste aksam geliyo masa hazirlama bulasik vs isler yapiyo tabi bide kaynim simdi izinde diye hergece esimi 1 e kdr zorla tutuyor
Kaynim doguda gorev yapiyodu orda insanlar ve hastanr kotuymus buraya geldiler evi bosaltilar kayinvalimdelerin bos evleri var oraya tasindilar simdi orasida merkeze 2 saat uzaklkta
Keske anlayabilecek bir kadin olsa...bir izin vermiyorlar ki rahat edelim...
Ben böyle bir durumda annemde kalırdım en azından. Elti evinde kalmak çok garip.
Uzak şehirlerdemi yaşıyorsunuz her hafta mı yatılı geliyorlar,yaşadığınız şehirde sizden başka yakınları yok mu peki yoksa o yüzden kalıyorlardır diye düşünüyorum,eğer bir başka sefere yatılı gelirlerse siz ev işi-yemek vs yapmayın sadece çoğunuzla ilgilenin belirli bir süre peki siz çalışıyor musunuz eğer çalışıyor iseniz dahada zor olur hem dışarı işi hem ev işi hem de çocuk zor olur.
türkiyede gelinlerin % 80 ı bunu yaşar..anadoluda gelin e gelen denirmiş zamanla gelin olarak değişmiş..anlayacağın gelen gelin hizmetçi uşaktır erkek tarafı için..yüz verme sen..
kocan ailesinin agırlanmasından memnundur nasılsa
seni düşünmüyor sanırım
sana yardım etsin o zaman
akşam kocana ertesi günün yemeklerini yaptır
bulaşıkları makineye falan koysun
sen çok yorgunum kalkamıyorum falan de bir akşam
belki akıllanır
o kadar kızıyorumki böyle şeylere...bizdemi yaşlanınca gelinimiz kızımız olunca böyle davrancaz acaba.onların açısındanda düşünüyorum ama öyle gereksiz şeyler için öyle gereksiz hareketler yapıyolarki..
genelde gelinin evine yatıya ve uzun süre kalmaya erkek tarafı gelir...akıllarınca geline doğumunda,çocuğa bakımında ev işlerinde,yemek vs yardım edecekler..ne yardımıııııı..
hazır çocuk doğmuş çocuğa bakarken gelin bize de bakar düşüncesi var..bir şey daha var..bu kaynana kayınbaba vs bak hizmet et ikramda bulun iğneleciği laflarını ye senelerce,senin sabrın taşıp ilgilenmeyi kes senden kötüsü olmaz..bir gün bir arkadaşımın osmaniyeli kaynanası arkadaşıma aynen şöyle demişti...gelin hasta olmaz,gelin yorulmaz,gelin acıkmaz..işte gelen gelinin bu kadar değeri vardır yanlarında..
bu düzen baştan böyle inşaa edilmiş geri kafalı insanlar yüzünden..hamile kalmaya çabalıyorum ama daha şimdiden bunun stresini yaşıyorum..
ne kadar uzucu bir durum.esime dedim valla ne susunurse dusunsun.senin annenin yaptiklarini bana baska biri yapsa onu bir kasik suda bogarim ama simdi mecburen yuzyuze geliyoz arada
canim yine de uzme canini her seye ragmen cocuk harika bir duygu allah en kisa zamanfa masip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?