Asena'nın Diyet Günlüğü

ICanDoThis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2012
1.028
1.243
133
34
Benim de diyet günlüğüm olsun istedim. Hedefim 55'e inmek. İki hafta önce diyete başlamıştım 68 kiloyla. Şimdi bu sabah baktım aç karnına 63,8 kiloyum. Haftada bir kez kiloma bakıyorum diğer günler diyette olduğumu hatırlamıyorum bile. Ama akşam yemek yemiyor ve suyumu 2 litreye tamamlıyorum. 1 aylık diyetim olacak. Burada paylaşarak kendimi motive etmek istedim.:40:

Bir de diyet yapmamın sağlığıma zarar vermesinden korktuğum için hiçbir yiyecekten kısmıyorum, makarnamı da yiyorum tatlımı da yeterli ölçüde tabi.

diyetini yazar mısın bende 60 kiloyum 52 kiloya düşmek istiyorum cnm

Tabi.:) Ama ben diyet listesi kullanmıyorum. Mesela bugün çikolatalı dondurma yedim, kahvaltıda bal da yedim reçel de. Tabi çok az miktarda yiyorum, 4-5 tane alıyorum ekmeksiz. Yani pilav veya karbonhidrat içerikli yiyecekler tüketiyorsam o gün ekmek yemiyorum ben. Bir de saat akşam 18:00'dan sonra yeşil çay dışında bir şey tüketmiyorum. (Bu ara yemek zorundayım ilaç kullandığım için ama istisnai bir durum:5:)

Yemek tabaklarım küçücük boyutlarda ama ben yine tam doldurmuyorum ve yemekten önce 2 büyük su bardağı su içiyorum. Bir defa bir yemekten yediysem o yemekten o gün bir daha yemiyorum. Diyelim ki annem bir akşam köfte kızarttı -hiç hayır diyemem- o gün yemiyorum ertesi günün sabahı yiyorum tabi yiyesim kalırsa.

Bir de akşam yemeğini yemiyorum ben meyve veya yoğurt belki salata ile karnımı doyurabiliyorum. Öğle yemeğinde yediğim iki çeşit yemek o günlük besin ihtiyacımı karşılıyorum zaten.

Dışarıda satılan çikolataları, tatlıları filan yemiyorum. Bir sürü katkı maddesi var içerisinde. Tatlı günlerimde -haftanın iki günü- kendim puding ya da tavukgöğsü yapıyorum.

Son olarak ben çok su içerim, en az 2 litre. Gece çok acıkırsam su içiyorum. Ve erken yatmaya özen gösteriyorum, çok acıkmamak için.

Günlük yediğim şeyleri de internet ortamında paylaşmayı sevmiyorum açıkcası prensib gereği.:9:

Dipnot: Bunu 1 yada 1,5 ay devam ettireceğim, istediğim kiloya ulaşınca biraz daha esnek davranırım.:17:

Birlikte yola devam edebiliriz istersen, tetikleyici olur.:13:

Bugün diyetimi bozdum, yedim tatlıları poğaçaları. Sonra da pişman oldum.:5:

Ama olmaz böyle, yarın yoğun bir spor ile bugünkü fazlalıklarımı dengeleyeceğim.:20:

Bu aralar yemeyi artırdığım için sayfama gelmeye yüzüm yok. Toparlamam lazım kendimi.:14:

Back
X