- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
- Konu Sahibi vanilyalimuffin
-
ayyy hele biber kızartması kokusıBenim küçüklüğümden beri böyle hatta canım kek çeksin yiyene kadar karnım guruldar. Şimdi hamileyim ama canım hiç bişey istemiyor. Ama bu defa benim herif aşermeye başladı. Yolda giderken aaa biri biber kızartmış olsada yesek, şu ağaçtaki erik mi ekşi ekşi ne iyi olur gibi söylene söylene yürüyüş yapıyoruz. Yaşadığın durum çok zor ama isteklerin mantıklı
Hıı kocalarda çekirdeğini ayıklıyor ağzımıza veriyordu zaten:))ayyyyy delirmeeee kapuzzz oooffff allahhhh olsa da yesem. kocam olsa çekirdeklerini ayıklatırım
meyve tabağı hazırlayan kocalar var:))Hıı kocalarda çekirdeğini ayıklıyor ağzımıza veriyordu zaten:))
Ben hamileyken bir gun bile aseremedim size ne oluyor
Su duyguyu bir kere bile tadamazsam gozum acik gidecek
Ben de tokluk şekerimi ölçtürmek istiyordum ama bir bardak şeker içiriyorlarmış, karataydan bunun gereksiz ve çok zararlı olduğunu dinlemiştim. Yemeğin üzerine hemen uyuyorum, yemek yedikten sonra başım dönüyor. Şimdi mesela akşam ezanıyla yemeği yedim 9 da yattım bi saat önce kalktım. Yemeğin üzerine uyumak da çok zararlı. Bi senedir böyleyimfarklı birşey söyliyeceğim,hipoglisemi belirtisi bu saydıklarınız,açlık tokluk kan şekeri ölçtürün lütfen.
tokluk şekerini ölçmek için şeker içirmiyorlar. Tokluk şekeri yemeğe başladıktan 2 saat sonra ölçülüyor.Ben işyerimdeki arkadaşlarımda bile kendi makinamla ölçüp tespit ettik. Gebelikte şeker yüklemesi farklı birşey. Ben tip 1 diyabet'im. Sizin saydığınız ağız kuruluğu , idrara çıkma , sık acıkma vs hepsini tedaviye başlamadan önce yaşıyordum .Saydıklarınızdan bi yaraların geç iyileşmesi yoktu. Yani şeker hastalığı ilk çıktığında , ilk belirtilerdi. Kilo kaybıda eşlik etti sonra. Vakit geçirmeden şekerinize baktarın. Benim açlık şekerimle direkt çıkmıştı o dönem.Ben de tokluk şekerimi ölçtürmek istiyordum ama bir bardak şeker içiriyorlarmış, karataydan bunun gereksiz ve çok zararlı olduğunu dinlemiştim. Yemeğin üzerine hemen uyuyorum, yemek yedikten sonra başım dönüyor. Şimdi mesela akşam ezanıyla yemeği yedim 9 da yattım bi saat önce kalktım. Yemeğin üzerine uyumak da çok zararlı. Bi senedir böyleyimBelki de sadece alışkanlıktır..
Belirtilerden bunlar var: Ağız kuruluğu, sık idrara çıkma, sık acıkma, yorgunluk veya uyku hali, açılan yaranın geç iyileşmesi
Bunlar yok: kilo kaybı, çok su içme
çok öenmli bir hastalık yalnız bu.özellikle de bu belirtileriniz varsa.bir an önce doktora gitmelisiniz..belirtilerin hepsi olmalı diye bir kaide yok üstelik...Ben de tokluk şekerimi ölçtürmek istiyordum ama bir bardak şeker içiriyorlarmış, karataydan bunun gereksiz ve çok zararlı olduğunu dinlemiştim. Yemeğin üzerine hemen uyuyorum, yemek yedikten sonra başım dönüyor. Şimdi mesela akşam ezanıyla yemeği yedim 9 da yattım bi saat önce kalktım. Yemeğin üzerine uyumak da çok zararlı. Bi senedir böyleyimBelki de sadece alışkanlıktır..
Belirtilerden bunlar var: Ağız kuruluğu, sık idrara çıkma, sık acıkma, yorgunluk veya uyku hali, açılan yaranın geç iyileşmesi
Bunlar yok: kilo kaybı, çok su içme
Teşekkür ederim.tokluk şekerini ölçmek için şeker içirmiyorlar. Tokluk şekeri yemeğe başladıktan 2 saat sonra ölçülüyor.Ben işyerimdeki arkadaşlarımda bile kendi makinamla ölçüp tespit ettik. Gebelikte şeker yüklemesi farklı birşey. Ben tip 1 diyabet'im. Sizin saydığınız ağız kuruluğu , idrara çıkma , sık acıkma vs hepsini tedaviye başlamadan önce yaşıyordum .Saydıklarınızdan bi yaraların geç iyileşmesi yoktu. Yani şeker hastalığı ilk çıktığında , ilk belirtilerdi. Kilo kaybıda eşlik etti sonra. Vakit geçirmeden şekerinize baktarın. Benim açlık şekerimle direkt çıkmıştı o dönem.
Rica ederim. Hayır, açlık normal olsa da tokluk yüksek çıkabiliyor. Hormonlara adetliyken bakılması konusunda bilgim yok ama şeker için adetli olup olmamayı sormuyorlar. Yalnız adet döneminde benim şekerim hep düşer.Teşekkür ederim.
Benim açlık şekerim normal.
Açlık normalse tokluk şekeri de mi normal oluyor?
Bir de gitmişken bütün her şeye baksınlar istiyorum hormonlara vs.
Burda okumuştum adetliyken hormonlara baktırmak gerekiyormuş.
Adetliyken gitsem şekere de bakarlar mı?
Mangolu bira bu seninki pek asermeye girmiyo canim.senin canim cekiyo. Bu her insan da olan bisey.aserdigin zaman kokusu burnuna geliyo.sanki yaninda biri karpuz kesmis gibi.cok farkli bi duygu yeme istegi.tam ifade edemiyorum ama ben cok fena aserdigim icin biliyorumaşeriyorum kızlar.
kendimi bildim bileli demeyeyim de ergenlikten beri bi 10 yıl mazisi var yani.
gece saatlerinde canım bişeyler istiyo ama uyutmuyor.
kışın karpuz istiyo mesela. bazen çilek, şeftali.
karpuz aklıma geliyo o an tadını hatırlıyorum şöyle soğuk soğuk olsaydı falan diyorum elim ayağım uyuşuyo.
vücut ne eksikse onu istermiş mesela çok şekerli istediğinde canımız şekere ihtiyaç duyuyormuş diyolar.
ne yani benim vücudumun pudinge karpuza simite dondurmaya mı ihtiyacı oluyo.
bazen canım tok olsam da bişeyler istiyo. geceleri acıkmadığım an yok son üç aydır. sürekli ya tuzlu yiyesim olur ya tatlı.
cidden sıkıldım artık özellikle de mevsimi olmayan meyveleri canım aşırı derecede istiyo.
bunun için doktora gidilir mi? aşermek hormonal bişey mi ve bekar olan hamile olmayan birinde aşermek mümkün mü? yoksa hamilelerde olan bi hormon mu sebep aşermeye buna aşerme denemz mi?
karpuzu nasıl hayal edip özlediğimi anlatamam normal bi can istemesi değil. şuan gene istedi. offffff
ooy kokusu gelse düşünemiyorum. ama tadı geliyo aklıma yiyomuş gibi oluyoeumMangolu bira bu seninki pek asermeye girmiyo canim.senin canim cekiyo. Bu her insan da olan bisey.aserdigin zaman kokusu burnuna geliyo.sanki yaninda biri karpuz kesmis gibi.cok farkli bi duygu yeme istegi.tam ifade edemiyorum ama ben cok fena aserdigim icin biliyorum
Kafayi yemis olmalisin.hic tavsiye etmem asermeyiBen hamileyken bir gun bile aseremedim size ne oluyor
Su duyguyu bir kere bile tadamazsam gozum acik gidecek
Ben hep ilk zamanlar cok yogun yasiyorum hamileliklerimde.simdiki bebise daha hamile oldugumu bile bilmeden burnuma tursu kokusu gelmisti.aman allahim nasil bi koku. Sanki biri yanimda tursu bidonu acti.balkondayim sagimda solumda biri olsa bakcam kim yiyo diye ama o da yok.ne oluyoruz demistim ki hamileymisim.o koku varya iste insani olduruyo.bulup yemedigin zaman delirme noktasina getiriyo.nasil disin agrir beynin zonklar kafani biyerlere vurmak istersin onun gibi bisey o iste .ooy kokusu gelse düşünemiyorum. ama tadı geliyo aklıma yiyomuş gibi oluyoeum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?