• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asgari ücretle çocuk yapmak

Benim çocuğum yok ama üç tane yeğenim var. İkisi üniversite çağında bir de bu ufaklık. Üçünün de şımarık ve doyumsuz olduğunu düşünmüyorum. Gayet güzel yetişen, mutlu bireyler oldular.

Yegenime ayda yılda bir aldığım hediyenin parasını gözüm görmez benim. O da bilir ne zaman isteyeceğini, hediye zamanlarını zaten.

Benim görüşüm 10 tane eh işte idare eder olacağına bir tane iyisinden olsun. Kendime alışveriş yaparken de böyleyim. Çocuğum olursa ona da öyle yaparım muhtemelen. O ayakkabıdan da 10 tane almadık sonuçta, bir tane alındı iki sene giyecek muhtemelen. Bunun çocuğu şımartacağını düşünmüyorum.

Siz teyzesiniz.
Teyzelik de annelik gibi artısı sorumlu değilsiniz sorumluluk duymadan sınırsızca sevebilirsiniz.
Ben de yeğenlerime aldım hep..
Dediğiniz gibi onlar da biliyorlardı doğumgününde teyze en güzelini alır...
Hatta ben onlara karne hediyesi de alırım..
Kendi çocuklarıma hiç karne hediyesi almadım..
Çünkü ben sorumluluklarımı yerine getiriyorum onların sorumluluğu da okulda başarılı olmak..
Başarılı oldukları özel durumlar hariç..
Ben de ayakkabının fiyatına laf söyledim ama teyze olarak değil ebeveynler için çok olabilir dedim..
Bi de arkadaşında var diye alınmamasına..

Benim çocuğum yok ama üç tane yeğenim var. İkisi üniversite çağında bir de bu ufaklık. Üçünün de şımarık ve doyumsuz olduğunu düşünmüyorum. Gayet güzel yetişen, mutlu bireyler oldular.

Yegenime ayda yılda bir aldığım hediyenin parasını gözüm görmez benim. O da bilir ne zaman isteyeceğini, hediye zamanlarını zaten.

Benim görüşüm 10 tane eh işte idare eder olacağına bir tane iyisinden olsun. Kendime alışveriş yaparken de böyleyim. Çocuğum olursa ona da öyle yaparım muhtemelen. O ayakkabıdan da 10 tane almadık sonuçta, bir tane alındı iki sene giyecek muhtemelen. Bunun çocuğu şımartacağını düşünmüyorum.
Bende aynını düşünüyorum. Doğumgününde istemiş almamak başka birşey almak doğru değil. ımkanın olmasa zaten konuşur anlatırsın ama imkanda varsa alınır,mutlu edilir. Her gün almıyorsun sonuçta her istediğini. Ayda alemde bir alınır bu kimseyi şımarık tatminsiz yapmaz ,mutlu yapar ancak.
Herkes imkanı dahilinde yapar birşeyler.Bunda aa o kadara ayakkabı mı alınır diyecek bir durum yok. Sonuçta hakkını vererek kullanacak.
İşte ben bunu yapamıyorum eşim vdestek değil hemen anında alıyor gereksiz şeyleri ama gerekenleri bekle biraz diyince çocuksa bende zıvanadan çıkıyoruz
Babaannesi mesela defalarca uyarmama rağmen cips getiriyor oyuncak getiriyor anne diyorum bir meyve al yada giysi madem alacaksın havaya gitmesin ama yok ben kötü oluyorum
Eşinle halletmelisin. Dogru değil her isteneni pat diye almak. Bak yemek konusunda asla kısmam kızıma. Dışarda evde ne isterse alır yediririm (abur cubur değil ama yemek)kızımda bilir bunu ama oyuncak,giysi vs ise mevzu ötelerim yada benzeri varsa alamam derim. Almadığımda gayet olur. İhtiyaç olan giysi vs zaten imkan dahilinde alınır ama ihtiyaç dışına set çekmek gerek. Eşin alıyorsa ondan istemeye başlayacak seni geçip,es kaza almadığında/alamadığında krize dönüşecek bu kaçınılmaz.

Çocuk yaparsın büyütürsün de eee? çocuk yapmak demek sadece yedirmek içirmek giydirmek midir? Sen bu durumla sadece onu fizyolojik olarak büyütebilirsin. Çocuğuna kaliteyi öğretebilecek misin? Onu güzel sanatlar kurslarına gönderebilecek misin? Ona kitaplar alıp kütüphane yapacakmısın onu iyi bir okula verip özel hocalar tutabilecek misin? Yüzme kursuna gönderecek misin mesela ? Çocuk yapmasına yaparsın da önemli olan iyi bir birey yetiştirebilmektir. Allah rızkını verir düşüncesi yüzünden cahil, eğitimsiz, iyi yetiştirilememiş insanlarla doldu bu ülke! Bir insan dünyaya getirmek çok büyük bir sorumluluk ister bana göre. Sadece kendi annelik ve babalık içgüdülerinizi tatmin etmek için değil gerçekten her yönüyle iyi yetişmiş, vatana millete bir yararı olacak belki de ülkeyi kurtarabilecek bir evlat büyütmek için yapın .Bunu yapmak da sizin gibilerin durumuyla olacak bir iş değil. yanlış anlamayın ben de şuan çift maaşlı olmama rağmen bekliyorum durumumun uygun olmasını. Sadece çocuğunuz için biraz daha birikim yapıp bekleyin ya da bir işe girin diyorum.

Merhaba arkadaşlar 5 aydır eşimle çocuk istiyoruz bi yandan tek gelirimiz var eşim asgari ücretle çalışıyor kira odemiyoruz 300 tl artıyor bu durumda zorlanirmiyiz bebek bakabilecek durumumuz var mı sizce
neden olmasın ki :KK54: küçük bir bebeğin bez den başka cok masrafı olmuyor anne sütü zaten bedava :KK14:

Merhaba arkadaşlar 5 aydır eşimle çocuk istiyoruz bi yandan tek gelirimiz var eşim asgari ücretle çalışıyor kira odemiyoruz 300 tl artıyor bu durumda zorlanirmiyiz bebek bakabilecek durumumuz var mı sizce
Merhaba, kendinizi maddi olarak garantiye almadan bebek düşüncesi sizi maddi olarak sıkıntıya sokabilir. Bu sorumluluk gerçekten çok önemli.
Bu devir artık birikimin zorlaştığı bir devir oldu maalesef.O yüzden sizinde çalışma imkanınız varsa sizde bir süreliğine çalışın ki hiç olmazsa elde kalan 300 tl yi kenara atma şansınız olsun.
Çocukalrın masraflarının hiç bittiğini görmedim.Bu parayla çok zorlanırsınız gibime geliyor.
Hayırlısı.

Ben söyledim aylık sadece mama ve bez giderini ve inanın anlayamadım sizin nasıl bu gideriniz olmadı?
Yalnız belirttim benim çocuğum emmeyi reddettiği ve süt de bittiği için mama yiyen bir çocuk.
Hazır mama karşıtıyım demişsiniz, pirinç unuyla yapılan mamayla bebeğinizin sağlıklı besleneceğini mi düşünüyorsunuz?
Anne sütüne en yakın mamayı kullanıyoruz, 34 tl ve 3 gün gitmiyor bir kutu.
Mama yediği için biberonu, biberon ağzı, biberon deterjanı da söz konusu.
E günde en az 8-10 kere alt değiştiriyoruz, bez fiyatlarını da biliyorsunuzdur.
Kış geldi, öyle bir tulumla çocuk giydirilmiyor.
Patiği, montu, yeleği, zıbını, pantolunu vs..
Gaz sıkıntımız olduğu için damla kullanıyoruz, bir şişe 40 tl 8 günde bitiyor.
Her şeyi geçtim, zorunlu olmayan devletin karşılamadığı rota aşısı var, 125 tl.
Nasıl bu rakamı bulmuyor harcamanız?
Benim belirttiğim rakam sadece mama ve bez rakamıydı, gerçekten aylık masrafını yazsam demek ki bayağı tepki alacağım...

Ben size tepki vermedim ki.cümlenin sonunda garipsemedim insanlarin hayattan beklentileri farklidir dedim.siz kendi dogrularinizla yasiyorsunuz bende.her ikimizde evladimiz icin dogru olduguna inandigimiz seyi yapiyoruz.hazir mama karsitiyim derken pirinc unu vermeyi kastetmedim tabiki.kizimada yedirmedim hic.bu konuda cok arastirma yapmis biri olarak inek sütü veya keçi sütünün hazir mamalardan daha masum oldugunu soyleyebilirim.eger sütüm yetersiz olsaydi 6 ay sonuna kadar kizima sadece inek sütü destegi uygulardim.6 ay sonunda da ek gida olayina girerdim.tabiki alerji oldugu icin ve baska sebeplerden mama almak zorunda kalan bebekler var.onlara bir sey diyemem.dr kadir tugcu deger verdigim bir dr.ayrica ilac konusunda da cok katidir.yazilarina göz atmanizi tavsiye ederim.ha mama verenede bir sey diyemem herkes evladi icin en iyi olani yapmaya calisiyor.tek fark herkesin dogrusu farkli.gaz ilaci bende kullandim ve tabiki bir tulumla gezdirmedim cocugumu :)
civil ve lcw zaten cok uygun magzalar.
Farkindaysaniz konu sahibine hayata bakis acina gore karar ver diyorum ;)

Çocuk yaparsın büyütürsün de eee? çocuk yapmak demek sadece yedirmek içirmek giydirmek midir? Sen bu durumla sadece onu fizyolojik olarak büyütebilirsin. Çocuğuna kaliteyi öğretebilecek misin? Onu güzel sanatlar kurslarına gönderebilecek misin? Ona kitaplar alıp kütüphane yapacakmısın onu iyi bir okula verip özel hocalar tutabilecek misin? Yüzme kursuna gönderecek misin mesela ? Çocuk yapmasına yaparsın da önemli olan iyi bir birey yetiştirebilmektir. Allah rızkını verir düşüncesi yüzünden cahil, eğitimsiz, iyi yetiştirilememiş insanlarla doldu bu ülke! Bir insan dünyaya getirmek çok büyük bir sorumluluk ister bana göre. Sadece kendi annelik ve babalık içgüdülerinizi tatmin etmek için değil gerçekten her yönüyle iyi yetişmiş, vatana millete bir yararı olacak belki de ülkeyi kurtarabilecek bir evlat büyütmek için yapın .Bunu yapmak da sizin gibilerin durumuyla olacak bir iş değil. yanlış anlamayın ben de şuan çift maaşlı olmama rağmen bekliyorum durumumun uygun olmasını. Sadece çocuğunuz için biraz daha birikim yapıp bekleyin ya da bir işe girin diyorum.
sanat kursları yüzme kursları ücretsiz olmuş TR de bende fakir bir annenin çocuguyum tek maaşıyla baktı bana üstelik babasız.Bir Kamu Kuruluşunda çalışmaktayım.Kitaplarımı ikinci elde alıp okudum ben.Kendim çalıştım tırnaklarımla kazıdım üniversiteyi aöf ten bitirdim.kendimi geliştirdim misal vatanım ugruna canımız da feda.Evet herşey para para para maalesef 2. doğuramaz olduk artık.Ama cocugu büyüdügünde eşine destek olabilir konu sahibi böylelikle sorun ortadan kalkar.

Bakın sıkıntınızın ne olduğunu cidden anlamış değilim. Çatacak yer arıyorsunuz ama o da ben değilim. Belki hecelersem anlarsınız ama takatim yok. Bakın ben dedim ki çocuklar ölüyor. Siz bunun sebebine ister devlet diyin ister kapitalizm, ister fakirlerini gözetmeyen müslümanlar. Ama çocuklar ölüyor ve çocuk yaparken sadece Allah rızkını verir diye düşünmemek lazım. Benim burda suç attığım bir merci yok. Tek vurguladığım sebebinin ne olduğu iddia edilirse edilsin çocukların öldüğü.
Siz burdan bir kapitalizm experi olduğumu nasıl çıkardınız, devlete suç atan bir nankör nasıl oldum, hatta yazdıklarımdan "debat"ın anlamını bilmediğime nasıl ulaştınız anlamıyorum. Aha cümlede devlet geçiyor bu kesin devlete bir şey dedi ben buna çatayım kadar düşünme kapasitesine sahip bir insana gereğinden fazla yazdığımı düşünüyorum. Derdinizi anlamadım ama gidin başka yerde çözün.

Pardon? Kapasite? Catmak? Bencede daha fazla haddinizi asmadan susun ve benimle muhattap olmayin !

Dogumu ozelde yaptirirsan 500 600 tl dogum masrafi. 300 devlet karşılıyor. Hamilelik tetkikleri hiç yaptırmadım ben sart degil onlar.Yeni doğan bi bebeğin aylık 50 60 TL bez masrafı oluyor. Başka masrafı yok. Kreşe başlayana kadar bebek arabası ve yürütecek lazım olur ikinci el uygun bulabilirsiniz. çok yemek de yemez zaten. Kreşe başlayınca 500 TL kırtasiye ve okul masrafı ve ilkokulda 100 TL kırtasiye. . Onun dışında sağlık masrafı devlet tarafından karşılanıyor merak etmeyin. Kıyafeti de zamanında hep başkasının küçülen eşyalarını almıştım.
14 ay once dogum yaptim. ozel hastanede dogum 1000 tl ye yaptim. 2 gun sonra bebegim sarilik oldu ozel hastanede 1 gece kaldik 400 tl verdik. kizim yeni dogdugunda yaklasik 4 ay kadar her beslenmeden sonra kakasini yapiyordu takribi gunde 12 15 arasi bez degistiyordum fazlasi vardir eksigi yoktur. 50 tl ye aldiginiz lakette ortalama 60 bez var markaya gore degisir. yani 4 5 gunde o paket bitiyor. 3 ay emzirdim kizimi sonra sutum kesildi 1 kutu mama 35 tl ve 3 gun gidiyordu maksimum ayda 350 tl mama masrafi var. bu cocugun besigi arabasi kiyafeti yorgani ilaci sampuani kremi bi dunya masraf. 6 aylikken ek gidaya basladik yogurdu icin gunluk sut meyvesi sebzesi yumurtasi eti tavugu baligi haftada 100 tl sadece bebegimin gunluk yediklerine harciyorum. bununda fazlasi var eksigi yok. dil gelisimi icin kartlar kitaplar ince motor kaslari icin aktiviteler oyuncaklar. yurumeye basladi ayakkabisi vs. helali hos olsun evladima en iyisi onun olsun.

Simdi cok pardon ama, ben bu cocugu iyi sartlarda buyutemeyeceksem elzem ihtiyaclarini alamayacaksam hastayken doktora goturemeyeceksem, kaliteli bir mama alamayacaksam, hergun sutunu etini sebze meyvesini yediremeyeceksem. niye yaptim ben bu cocugu!

Ayyy cocuk istiyorum beeeeeeennnn cocuk yapicaaaaaammm diye keyfe keder bu dunyaya bir canli getiriyorsam ona en iyi sekilde bakabilmeliyim.
Bakamiyorsam da sirf cocugum olsun diye cocuk yapmam!

Ne demek cok yemek de yemez zaten ya! sok gecirerek okudum.

Ac birakacaksaniz dogurmayin!

Hislerimiz inanılmaz karşılıklı. İlk kimin muhatap olduğunu hatırlatmama gerek var mı? Muhtemelen var.
Bakin ben muhattap oldum bunu neden gereksizce inkar edeyim? Sizinle bazi konularda hem fikirim ama o ilk yorumunuz resmen ilk sorumdan sonra tartisma konusu haline geldi. Ben sizinle tartismaya meyilli degilim . Ne siz nede ben sizinle muhattap olurum bundan sonra bukadar tartisma yeterli degilmi?

Yemin ederim o kadar cok haklisiniz ki anlatamam. ya bazi kadinlarin yorumlari hayretle okudum.

Arkadaşım asgari ücretle çocuk yapmak demişsin endişelerini anlıyorum eviniz kira degilmiş sanırım yeni evlisiniz
Yerinde olsam biraz birikim yaparım ne bileyim eşimin iş şartlarının daha olgunlaşmasını beklerim acele etmem yani.

Evililiğimin tadını çıkarmaya bakarım şöyle 2-3 sene ve evliliğimin gidişatını gözlemlerim.

Eşim de ben de çalışıyoruz ama benim totom 2.çocugu yapmaya yemiyor.

Sanırım fazla anaç biri de degilim belki de bu yüzden.

+1

Birbirinizin düşüncelerine bile tahammulunuz yok benim dediğim hakli diye empoze etmeye çalışıyorsunuz, gulesi geliyor insanin. Tahammülü olmayan insan ne derse haksizdir mesela benim icin, başka fikirleri olcup tartmaz,fikir alışverişi yapmaz çünkü. Tek yönden dusuncesinin mutlak doğru olduğunu hayatta dusunmem. Bu ülke şöyle böyle diyoruz ustune begenmiyoruz da, şu manzaraya bakıyorum su sitede bile bizler sanki çok mu matahiz ya hu? Sinirden birbirinizin saçını başını yolacak gibi duruyorsunuz buradan bakınca.

Bakin ben muhattap oldum bunu neden gereksizce inkar edeyim? Sizinle bazi konularda hem fikirim ama o ilk yorumunuz resmen ilk sorumdan sonra tartisma konusu haline geldi. Ben sizinle tartismaya meyilli degilim . Ne siz nede ben sizinle muhattap olurum bundan sonra bukadar tartisma yeterli degilmi?

Benim size ilk mesajım zaten kastettiğimin o olmadığı ve bunu tartışmanın yersiz olduğu idi. Ve dönüp dolaşıp benim dediğim noktaya geldik.
Kendimi yeterince ifade ettiğimi düşünüyorum. Sizse beni ilk mesajlarınızdanitibaren nankör ilan ettiniz, debatın anlamını bilmeyen cahil ilan ettiniz, şimdi rica ediyorum bunu bu noktaya sizin getirdiğinizi inkar etmeyin. En son mesajıma kadar size hala saygı çerçevesinde bir şeyleri anlatmaya çalışan ben ama tartışmaya meyilli olmayan siz misiniz?
Neyse buradaki "bigger man" de ben olayım. Son söz sizin olsun buyrun. Bu size son mesajım.

Ha? :oha:
Nasıl şart değil ya hu? Herkes keyfinden mi doktora gidiyor, onca tetkik yaptırıyor?
Annenin sağlık sorunu olabilir, yoksa bile sonradan hamilelik ilerledikçe çıkabilir. Teyzemin bir düzine sorunu oldu, sık sık doktora gitmek zorunda kaldı. Hatta son dönemde hastaneden çıkamadı.
Şu tabloya göre yarın doğursam olur yani, ne güzel anlatmışsınız. Yemek de yemezmiş zaten oh.

Bir de çok yemez zaten demiş ya hahahah :D

Nasıl bir düşünce yapısı bu.

Benim size ilk mesajım zaten kastettiğimin o olmadığı ve bunu tartışmanın yersiz olduğu idi. Ve dönüp dolaşıp benim dediğim noktaya geldik.
Kendimi yeterince ifade ettiğimi düşünüyorum. Sizse beni ilk mesajlarınızdanitibaren nankör ilan ettiniz, debatın anlamını bilmeyen cahil ilan ettiniz, şimdi rica ediyorum bunu bu noktaya sizin getirdiğinizi inkar etmeyin. En son mesajıma kadar size hala saygı çerçevesinde bir şeyleri anlatmaya çalışan ben ama tartışmaya meyilli olmayan siz misiniz?
Neyse buradaki "bigger man" de ben olayım. Son söz sizin olsun buyrun. Bu size son mesajım.

Hahahahaha bu mesajimdan sonra susacaginizi bilmem cok guzel bigger mancik, tartismayi yersiz yapan sizsiniz yurt disinda dogul buyumus biri olsrak belki bazi seylere sozel olarak dort dortluk cevap yazamayabilrim ama anlama "kapasitsem" emin olun sizden daha iyidir . Sizi anlamiyorum deyip benden benim sizden istedigim gibi aciklama isteseydiniz emin olun o aciklamayi yapardim ben sizin gibi kucumseyici yorumlarda yapmam insanliga sigmaz boyle birsey . Benjm maksadim devletten nedemek istediginizdi varmi bu dunyada bi ulke hic cocuk olmeyen bir takim olaylara kurban gitmeyen? Varsa soyle gidelim o ulkeye .

Hahahahaha bu mesajimdan sonra susacaginizi bilmem cok guzel bigger mancik, tartismayi yersiz yapan sizsiniz yurt disinda dogul buyumus biri olsrak belki bazi seylere sozel olarak dort dortluk cevap yazamayabilrim ama anlama "kapasitsem" emin olun sizden daha iyidir . Sizi anlamiyorum deyip benden benim sizden istedigim gibi aciklama isteseydiniz emin olun o aciklamayi yapardim ben sizin gibi kucumseyici yorumlarda yapmam insanliga sigmaz boyle birsey . Benjm maksadim devletten nedemek istediginizdi varmi bu dunyada bi ulke hic cocuk olmeyen bir takim olaylara kurban gitmeyen? Varsa soyle gidelim o ulkeye .

Arkadaşım taktiniz devletim de devletim. Kadın ne diyor siz ne diyorsunuz?
Bir de yabanci ulkede yaşıyormuşsunuz, madem bizim ülkemiz en gelişmiş en şahane ülke neden burada bizlerle beraber yasamiyorsunuz gelişmiş gelişmiş?
Uzaktan ne de güzel değil mi?
Ben şu an kizilaya insem mi inmesem mi endisesindeyim sosyal medyayı geçtim whatsappa giremiyoum.

Back
X