• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asgari ücretle çocuk yapmak

bebeğin rızkı annenin memesindedir. rızık kelimesini para olarak anlamayın... bunun hastalığı var hastane masrafları ilaç masrafları var.. kıyafet konusuna hiç girmiyorum ordan burdan kıyafetle çocuk büyütmeye karşıyım ama bebek olduktan sonra yapacak bir şey yok... ama 300 tl ile çocuğunuza gelecek hazırlayamazsınız nasıl olsa büyür düşüncesiyle çocuk yapmaya karşıyım...

Bende yenı gelın calısmaya baslasın 5-6 ay sonrada korunmayı bıraksın ınsallah hemen hamıle kalır, hem dogum ıznını yasal surede tamamlar, hem dogum parası alır hemde claıstıgı butun parayı bırıktırır daha sonrada ısten ayrılır.

Bu dünyada herkesin rızkı nasibi var elbet.Aldığımız hava,içtiğimiz su,ısındığımız güneş,ıslandığımız yağmur,Topraktan mutfağımıza gelen besinler....
Ama rızık kelimesini yanlış yorumluyoruz.Bu dünyada bir insanın temel ihtiyacı kadar rızık var.Seçeneklerde var.Senin çabana bağlı.
Öyle bir dünyadayız ki,sadece doğurup büyütmek devlet okuluna göndermek yetmiyor.Teknoloji ilerledikçe ihtiyaçlarda ilerliyor.Sürekli eskilerle kıyaslama yapılması saçma.Geriye dönerek yaşamamalı insan.Eskiden elektrik yoktu doğalgaz yoktu.Faturaları da yoktu.Şimdi elektirk doğalgaz internet var,faturaları da var.Çağa göre ihtiyaç ve giderler değişti.
Bir insan bebek sahibi olmak isterken evet maddi gelir durumuna bakacak.Kendi olanaklarına bakacak (yaş,psikoloji,evlilik)kararını verecek.Ama eğer yeni evliysen biraz daha bekle ve o süreçte birikim yapın.Çalışmıyorsan işe girip 1-2 yıl çalışabilirsin.
Rızkı Allah verir ama TEDBİR KULDAN,TAKDİR ALLAHTAN

Bu cümleden gerçekten nefret ediyorum. " Birazdan namus bekçileri gelir , kaderciler gelir, rızkı verirciler gelir. " kendi yorumunu yap geç , neciler gelir sizene ?
Hemen hemen her konuda böyle bir yorum var. O zaman " rızkı verilseydi , aç sefiller olmaz deyiciler " gelir mi densin ?

Gereksiz cümleler. Herkesin hayatı Ve inandıkları farklı .

Bana göre eğer evlilik ve bakacak kişiler emanetlerine gerçekten iyi bakacak insanlarsa evet bebeğin rızkı gelir.
Yalnız buna inanmak lazım. Şüphe duymamak lazım. Çabalamak lazım.
Bu benim inancım , dolayısıyla bunsekilde yorum yapıldığı Zaman bana abes gelmez.
Başka türlü yorum yapıldığında da , onun inancı der geçerim.

Guzel ve naif bir mesaj. Ama beni uzdu. Dunyada bir yerlerde cocuklari acliktan olen insanlar yeterince cabalamadi inanmadi ya da emaneti yetistirecek iyi insan degiller miydi. Ben bu rizik olayinin hala cok yanlis anlasildigini dusunuyorum ve uzuluyorum bu duruma.

ısrarla beni bu konuda polemiğe çekmeye çalışıyorsunuz ama gerçekten bu kadar hassas olduğum bir konuda kimseyle polemiğe girmek istemiyorum, söyleyeceğim her şeyi söyledim zaten, siz insanlara istediğiniz gibi akıl verin, ben de istediğim gibi fikirlerimi paylaşayım olur mu?

Siz fikirlerinizi paylaşın ama lütfen sizinle aynı düşünmeyenleri işin içine katmadan yapın..
Ben kimseye akıl vermiyorum ve kimse benimle aynı fikirde değil diye şunlar bunlar gelir diye dalga geçmiyorum..
Israrla anlamayan sizdiniz..
Polemiği de o cümleyle başlatan sizdiniz..
Bunu anlayamayana da artık cevap vermeyeceğim..
Benim de en hassas olduğum konudur çocuklar..
Beni tanıyanlar bilirler..
Konunun bambaşka bir hale gelmesinden en az sizin kadar ben de rahatsızım..

Yaşım 29
kötü günler için birikimim var 10 bin kadar
evlendikten sonra çok yoruluyorum çalışamıyorum başım belim bacaklarim ağrıyor çalışma konusunda kendime guvenemedigimden oturup hesap kitap yapıyorum anne babaninda bi düşünmesi ön hazırlık yapmasında fayda vardır çaba bizden takdir rizik Allahtan tsk ederim her birinize

8 aydır evliyiz canım kociskomla :))

Siz nasıl kendi fikirlerinize saygı duyulmasını istiyorsanız Allah'a inanıp rızkını da göndereceğine inanan insanlara saygılı olun.. Dini söylemler yasak olduğu için yukardaki yorumda bundan bahsetmedim.. Ama rızıkları veren Allahtır benim inancıma göre de.. Alay eder gibi Allah rızkını verirciler demeniz bence hoş değildi.. Diğer söylediklerinize de katılıyorum.. Masraflar çok.. Ama altından kalkılamayacak şeyler değil..

Siz konuyu farklı anladınız sanırım.Allah herkesin rızkını verir,bunda hem fikiriz.Ama artık bizim dünyamız rızık çalanlarla dolu.Yani gelen,gideni karşılamıyor.

Allah insana akıl vermiş,sağlıklı düşünüp karar versin diye. Sadece düşünmek gerek o kadar.Kimse bebeğe karşı değil,ama zamanlama yapması gerek miyor mu?

Her şeyin bir zamanı var diye büyütülmedik mi?

Siz de hayatınızda mutlaka zamanlama yaptınız?Para biriktireyim düğün yapayım,para biriktireyim araba alayım gibi..

Yoksa ben araba alayım da Allah rızkımı verir diye mi düşündünüz.Pek sanmıyorum.

Kimse alay etmiyor yani,sıkıntı çekmeden bu iş nasıl olur en kolay yolu bulmaya çalışıyor.

Çocuk yapabilirsin elbette ama nasıl buyutursun?
Gerçekten güzel beslenebilir mi mesela? Bebekken balık et yemeli çocuk her hafta balık et yiyebilir mi en basiti?
Bizim evimize asgari ücretin uc katı para giriyor daha cesaret edemedim çocuğa.
Eğitimi, sağlığı ciddi masraf. E bu çocuk kursa gitmek isteyecek hobileri olacak mesela, sinemaya gitmesi, kötü plastikten yapılmayan kanserojen olmayan oyuncaklari veya okuması için kitapları olacak
Bir çok şeyden eksik ve sağlıksız buyutmek de var bence biraz daha beklemek daha doğru olur.

Her insan rızkıyla gelir olayı şu: gelen çocuk evde ne varsa onu yer. Kiminin rızkı kuru ekmek, kimininki zenginlik. Açlıktan ölen bebekler mi? Onlar da rızıksız olanlar, ya da bu onların " imtihan"ı mı desem! Yoksa bebek eve zenginlik getirmez, kendi rızkını getirmez. Ailesinin olan durumuna katılır sadece. Hep derim, bebek esasen "masrafıyla" gelir.
Daha iki gün önce bir konu vardı. Kadın tek çocuğunun mamasını bile ailesinden alıyor parası yok diye, ama 2. çocuğu yapacakmış. Yav şu çocukları dünyaya getirmeden önce biraz "düşünün" gözünüzü seveyim. Önce halinizi ölçün tartın, sonra açın, dünyada olan biteni görün biraz.

bu konuyu neden eşinle konuşmuyorsun artı ve eksi yanlarıyla ... bir kere sunu anlamıyorum durumu yok yda az bi geliri var diye çocuk sahibi olamazmı insanlar illa herkes pamuklara sarılıp lüksün içine mi doğmalı ozaman sadece zenginlerin çocuğu olur fakir gurebanın çocuğu olmazdı ha 3-4 çocuk olacağına 1 tane olur tabiki rızkı veren allahtır ama insanların geçimi dar diye kimsede düşünmeyin yapmayın dememeli bana kalırsa konu sahibesi arkadaş çalışma durumu varsa çalışsın yada eşi daha iyi bir iş bakınsın bi kaç ay yada yıl öteleyebilirler

Allah rızkını verirci olarak ben geldim :)) ayy napiim çocuk çok seviyorum... yap kıız neleri kimleri gördük ayy bunlar nasıl büyütcek bu bebeyi derken ooo millet güle oynaya büyüttü valla şimdik koca insanlar oldular :)

Siz konuyu farklı anladınız sanırım.Allah herkesin rızkını verir,bunda hem fikiriz.Ama artık bizim dünyamız rızık çalanlarla dolu.Yani gelen,gideni karşılamıyor.

Allah insana akıl vermiş,sağlıklı düşünüp karar versin diye. Sadece düşünmek gerek o kadar.Kimse bebeğe karşı değil,ama zamanlama yapması gerek miyor mu?

Siz de hayatınızda mutlaka zamanlama yaptınız?Para biriktireyim düğün yapayım,para biriktireyim araba alayım gibi..

Yoksa ben araba alayım da Allah rızkımı verir diye mi düşündünüz.Pek sanmıyorum.

Kimse alay etmiyor yani,sıkıntı çekmeden bu iş nasıl olur en kolay yolu bulmaya çalışıyor.

Ben vazgeçtim..
Rızıkla ilgili konuşmuyorum ben..
Siz benim yan gelip yatayım rızkımı nasılsa Allah veriyor dediğimi falan mı zannediyorsunuz?
Öyle olsaydı 45 yaşımda iki çocuğum için hâlâ çalışıyor olmazdım..
Çocuklarımın rızkını Allah verecek deyip etüdten kursa, özel hocalara, vizyonları genişlesin diye sinemadan tiyatroya koşturmazdım ben..
Ben üzerime düşeni yaparım ve benim çabama göre de rızmını geleceğini bilirim..
Ve de inanırım ki kader denen bişey de var.. Benim çabama bağlı kılınan, ama bi de değiştirilemeyen..
Benim evim ve eşyalarım yandı mesela..
Ben yakmadım.
Benim kendi ihmalim yok en azından..
Ama gitti..
Ben rızkı Allah verir diye düşüncemi bile açıklayamadım ki sadece şunlar gelir şimdi diye alay edilir cümlelerden duyduğum rahatsızlığı anlatana kadar..
Üslupa dikkat etmek bu kadar mu zor..
Ya da birileriyle aynı düşüncede değil diye şunlar bunlar denmesi bir tek beni mi incitiyor anlamadım..

Ben vazgeçtim..
Rızıkla ilgili konuşmuyorum ben..
Siz benim yan gelip yatayım rızkımı nasılsa Allah veriyor dediğimi falan mı zannediyorsunuz?
Öyle olsaydı 45 yaşımda iki çocuğum için hâlâ çalışıyor olmazdım..
Çocuklarımın rızkını Allah verecek deyip etüdten kursa, özel hocalara, vizyonları genişlesin diye sinemadan tiyatroya koşturmazdım ben..
Ben üzerime düşeni yaparım ve benim çabama göre de rızmını geleceğini bilirim..
Ve de inanırım ki kader denen bişey de var.. Benim çabama bağlı kılınan, ama bi de değiştirilemeyen..
Benim evim ve eşyalarım yandı mesela..
Ben yakmadım.
Benim kendi ihmalim yok en azından..
Ama gitti..
Ben rızkı Allah verir diye düşüncemi bile açıklayamadım ki sadece şunlar gelir şimdi diye alay edilir cümlelerden duyduğum rahatsızlığı anlatana kadar..
Üslupa dikkat etmek bu kadar mu zor..
Ya da birileriyle aynı düşüncede değil diye şunlar bunlar denmesi bir tek beni mi incitiyor anlamadım..

Yaşım 29
kötü günler için birikimim var 10 bin kadar
evlendikten sonra çok yoruluyorum çalışamıyorum başım belim bacaklarim ağrıyor çalışma konusunda kendime guvenemedigimden oturup hesap kitap yapıyorum anne babaninda bi düşünmesi ön hazırlık yapmasında fayda vardır çaba bizden takdir rizik Allahtan tsk ederim her birinize
emek vermeden kazanç olmaz ki..ben buna çok kızıyorum,belim ağrıyor bacaklarım ağrıyor diye çalışmayıp,300 tl ile çocuk büyütmeye çalışanları..çalışmamanız tamamen keyfi,yoruluyorum diyerek..
biz çünkü o kadar eğleniyoruz ki çalışırken,ne yorgunluk ne bişey...ohh havadan geliyor para,çocuk da bu parayla büyüyor.

Merhaba arkadaşlar 5 aydır eşimle çocuk istiyoruz bi yandan tek gelirimiz var eşim asgari ücretle çalışıyor kira odemiyoruz 300 tl artıyor bu durumda zorlanirmiyiz bebek bakabilecek durumumuz var mı sizce
Çocuk istemek için henüz daha erkenmiş gibi geldi bana açıkcası,eviniz kira olmayabılır ancak elektrık su veya evın dıger ıhtıyacları derken 1000 lira gidiyor 300 lıra artıyormus zaten benim şahsi fikrim 1-2 yıl beklemenız gırebılıyorsan sende ıse gır kenarda bıraz bırıkımınız olsun herkes cocugunu en ıyı sartlarda buyutmek ıster ıstedıklerını veremeyınce ben olsam uzulurum o sebeple dha erken bır karar gıbı geldi bana.

Kenarda biraz paranız olsun tedbirli olmak gerekir bence. Hastalık olur, işsizlik olur, bu dünyada yaşamak kolay değil artık eski zamanlardaki gibi. Sen de çalışsan aslında asgari ücretle bir işe girsen o parayı kenara atsanız darda kaldığınızda kullanırsınız.

Şuan için maddiyat uygun diyelim ve çocuk doğdu,sonrasında elde avuçta ne varsa gitti,ee o zaman çocuk ne olacak,ne yapacak..Ya da maddi imkanlar iyi fakat maneviyat yok,çocuğun ruhsal açlığı nasıl doyurulacak,her türlü imkana sahip ve fakat duygusal yönden aç çocuklar ne yapacak,sorular,sorular.....

biz bunları konuşurken şu an (sadece bugün içinde) dünyada kaç kişinin açlıktan öldüğünü linkten takip edebilirsiniz http://www.worldometers.info/tr/

757 milyon kişinin açlık çektiği bir dünyada, asıl sizin beni herkes rızkıyla gelmez dedim diye, saygısızlıkla itham etmeniz hoş değil.
Kesınlıkle katılıyorum zaten başımıza ne gelıyorsa bu zıhnıyet yuzunden değilmi.

Back
X