- 19 Eylül 2016
- 182
- 131
- 23
- Konu Sahibi yenigelinim
Konuya dahil oldum ksuura bakmayın ancak ilk yazmıs oldugunuz mesajtan 'yan gelip yatayım rızkımı allah versin' demiş gibi algılanıyorsunuz herkesin düşüncesi tamamen kendine düşünce özgürlüğü fikir özgürlüğü olan bir dünyada yasıyoruz değil mi ? siz bu yasa kadar calısmıs hala da calısıyor olabılırsınız aynı zamanda rızkını allah verir kavramına ınanıyorda olabılırsınız cunku elınızden gelenı zaten yapıp gerı kalanı yaratıcıya bırakıyorsunuz doğrusuda bu olmalı zaten ama konu sahibi öyle yapmıyor ben calısmıyım ama cocuğun rızkını allah verir mantıgında oldugu ıcın tepki alıyorsunuz bunuda söylemeden geçemeyeceğim.Ben vazgeçtim..
Rızıkla ilgili konuşmuyorum ben..
Siz benim yan gelip yatayım rızkımı nasılsa Allah veriyor dediğimi falan mı zannediyorsunuz?
Öyle olsaydı 45 yaşımda iki çocuğum için hâlâ çalışıyor olmazdım..
Çocuklarımın rızkını Allah verecek deyip etüdten kursa, özel hocalara, vizyonları genişlesin diye sinemadan tiyatroya koşturmazdım ben..
Ben üzerime düşeni yaparım ve benim çabama göre de rızmını geleceğini bilirim..
Ve de inanırım ki kader denen bişey de var.. Benim çabama bağlı kılınan, ama bi de değiştirilemeyen..
Benim evim ve eşyalarım yandı mesela..
Ben yakmadım.
Benim kendi ihmalim yok en azından..
Ama gitti..
Ben rızkı Allah verir diye düşüncemi bile açıklayamadım ki sadece şunlar gelir şimdi diye alay edilir cümlelerden duyduğum rahatsızlığı anlatana kadar..
Üslupa dikkat etmek bu kadar mu zor..
Ya da birileriyle aynı düşüncede değil diye şunlar bunlar denmesi bir tek beni mi incitiyor anlamadım..