• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asgari ücretle çocuk yapmak

Ben vazgeçtim..
Rızıkla ilgili konuşmuyorum ben..
Siz benim yan gelip yatayım rızkımı nasılsa Allah veriyor dediğimi falan mı zannediyorsunuz?
Öyle olsaydı 45 yaşımda iki çocuğum için hâlâ çalışıyor olmazdım..
Çocuklarımın rızkını Allah verecek deyip etüdten kursa, özel hocalara, vizyonları genişlesin diye sinemadan tiyatroya koşturmazdım ben..
Ben üzerime düşeni yaparım ve benim çabama göre de rızmını geleceğini bilirim..
Ve de inanırım ki kader denen bişey de var.. Benim çabama bağlı kılınan, ama bi de değiştirilemeyen..
Benim evim ve eşyalarım yandı mesela..
Ben yakmadım.
Benim kendi ihmalim yok en azından..
Ama gitti..
Ben rızkı Allah verir diye düşüncemi bile açıklayamadım ki sadece şunlar gelir şimdi diye alay edilir cümlelerden duyduğum rahatsızlığı anlatana kadar..
Üslupa dikkat etmek bu kadar mu zor..
Ya da birileriyle aynı düşüncede değil diye şunlar bunlar denmesi bir tek beni mi incitiyor anlamadım..
Konuya dahil oldum ksuura bakmayın ancak ilk yazmıs oldugunuz mesajtan 'yan gelip yatayım rızkımı allah versin' demiş gibi algılanıyorsunuz herkesin düşüncesi tamamen kendine düşünce özgürlüğü fikir özgürlüğü olan bir dünyada yasıyoruz değil mi ? siz bu yasa kadar calısmıs hala da calısıyor olabılırsınız aynı zamanda rızkını allah verir kavramına ınanıyorda olabılırsınız cunku elınızden gelenı zaten yapıp gerı kalanı yaratıcıya bırakıyorsunuz doğrusuda bu olmalı zaten ama konu sahibi öyle yapmıyor ben calısmıyım ama cocuğun rızkını allah verir mantıgında oldugu ıcın tepki alıyorsunuz bunuda söylemeden geçemeyeceğim.

• Beğen
Reactions: KV_
Size en yakınımın başından geçeni anlatmak istedim :) Ailemin maddi durumu çok iyi allaha şükür ama babamın tek bir lafı vardır zorluğu yaşamalısınız ki zorda kaldığınızda isyan etmemelisiniz.. Ve şükürler olsun ki asla isyan etmem aylarca sadece karnım doysa extra ihtiyaçlarımı alamasam.. ablam evlendi ve asgeri ücretli birisiyle çok ağladım inanırmısın çünkü karşı tarafın maddiyatına düşünülerek oldu herşey en önemlisi 1+1 evde oturuyor evine gittiğimde başımı duvarlara vuracaktım ben yaşayayım ablam yaşamasın o çok iyilerine layık diye.. günlerce ağladım biliyormusun ablam nasıl yaşayacak hiç bir isteği olmucak diye... aylar sonra bigün oturuyoruz eniştem 10 numara bi insandır Rabbim herkese onun gibi düşünceli bi eş nasip etsin .. kardeşim dedi rabbim o kadar büyük ki evlendim maaşıma 200 tl zam geldi bebeğimiz olucak asgeri ücret yükseldi dedi.. Rabbim her gelenin rızkını ayrı veriyormuş dedi.. ablam hiç düşündüğüm gibi bi evliliği olmadı aksine her istediği oldu ve yeğenimi görün inanın toplasan 4-5 çocukta olması gereken onda vardır :) bence parayı o kadar takılmayın inanın yaparsınız :)

Arkadasim asgari ucretle cocuk yapilmaz diyemem zira bu ulkenin cogu o sekilde yasiyor,cocuklari da var. Ölmüyorlar evet ama yasiyorlar da diyemeyiz,sadece hayattalar iste. Yasamaktan ne anladigina bagli. Ama ben senin yerinde olsam bir ise girer birikim yaparim. Allah vermesin cocugunun ekstra bir masrafi ciksa hasta olsa neyle karsilayacaksin? Ayda eline kalan para 300 liraymis bu para o bahsettigimiz masraflara asla yetmez. Bir de cocugun buyudukce ona guzel besleyici gidalar almalisin. Sen et yemesen olur ama cocugun yemeli. Sen muz yemesen olur ama cocugun yemeli. Organik sut yumurta sen yemeyebilirsin ama cocuguna en iyisini alacaksin. Ustu basini da gectim. Sen bir ayakkabiyla 10 yil gecirirsin ama cocuguna 6ayda bir yenisi lazim.
Birikimini yap bir sure calis hem evliliginin tadini cikarirsin hem de kendini guvenceye alirsin

Merhaba arkadaşlar 5 aydır eşimle çocuk istiyoruz bi yandan tek gelirimiz var eşim asgari ücretle çalışıyor kira odemiyoruz 300 tl artıyor bu durumda zorlanirmiyiz bebek bakabilecek durumumuz var mı sizce
Bebeğe sağlamak istediğin imkanlara bağlı. Şu an bir araba koltuğu 800 TL'den başlıyor. Pusetler 1500 liradan. Geçen gün bir biberon baktım 56 liraydı. Hele bebek kıyafetleri el yakıyor. Ama sen ben bebeğime sentetik de giydiririm, çin malı kansorojen biberonla da idare ederim diyorsan bilemem. Bence önce şu asgari ücret işini halledin. 300 tl bebeğin bez masrafına yetmez söyleyeyim.

emek vermeden kazanç olmaz ki..ben buna çok kızıyorum,belim ağrıyor bacaklarım ağrıyor diye çalışmayıp,300 tl ile çocuk büyütmeye çalışanları..çalışmamanız tamamen keyfi,yoruluyorum diyerek..
biz çünkü o kadar eğleniyoruz ki çalışırken,ne yorgunluk ne bişey...ohh havadan geliyor para,çocuk da bu parayla büyüyor.

aklımdan aynen bu geçti.

hadi diyelim çocuk oldu. Allah korusun bi hastalığı oldu bişey oldu. Allah korusun ama mümkün bu. E napacaksınız?
tamam kimse bu kadarını düşünerek çocuk yapmıyo ama 300 lirayla zor.
biraz gerçekçi olalım lütfen.

Ya da işte siz keyfinize çalışmıyosunuz ya; o çocuk bişey gördü ve onu çok istiyo. Ama siz bütçenizin dışına çıkamıyosunuz. alamıyosunuz haliyle o istediği şeyi. Üzülmez misiniz?

hadi kışın doğalgazı açmıyosunhz pek kendiniz için, ama artık bebek var mecbur açacaksınız.
Fatura biraz yüksek geldi bu ay. Eee?

300 lirayla olmaz.

E EBRU 72 kendıni o kadar guzel ıfade edıyor kı, anlayamayanları hayretle okuyorum, çok ilginç ya

sizde ısrarla tartışmayı sürdürüyorsunuz.
verin gazı aferim size. çok gerekli ya.

bu kadar tartışmaya gerek yok. o anlatıyor size başkasına göre anlatamıyor. ya da siz anlıyorsunuz başkası anlamıyor.

aklımdan aynen bu geçti.

hadi diyelim çocuk oldu. Allah korusun bi hastalığı oldu bişey oldu. Allah korusun ama mümkün bu. E napacaksınız?
tamam kimse bu kadarını düşünerek çocuk yapmıyo ama 300 lirayla zor.
biraz gerçekçi olalım lütfen.

Ya da işte siz keyfinize çalışmıyosunuz ya; o çocuk bişey gördü ve onu çok istiyo. Ama siz bütçenizin dışına çıkamıyosunuz. alamıyosunuz haliyle o istediği şeyi. Üzülmez misiniz?

hadi kışın doğalgazı açmıyosunhz pek kendiniz için, ama artık bebek var mecbur açacaksınız.
Fatura biraz yüksek geldi bu ay. Eee?

300 lirayla olmaz.
Canim evet ne guzel yazmissin 300 lirayla olmaz bu is ama herkes tok gorunumlu ac, gel camlarimi sil sana 50 lira vereyim desem bir Allahin kulu gelmiyor. Utu yap bana haftada bir desem ayyy abla ben utu yapamam diyorlar ama o 300e talim ediyorlar. Sonra devlet bize baksin. Yav hangi birinize baksindevlet?

Sosyal hizmetleri gelişmiş bir ülkede olsaydık yapın derdim ama gelirinizin yetmediği yerde maalesef açlığa ve hastalığa mahkum ediliyorsunuz burda. Veya diğer vatandaşlardan yardım isteniyor, kampanyalar yapılıyor. Halbuki bunlar devletin görevi. Her neyse, bir hastalık veya başka zor bir durumda kullanacağınız paranız yoksa biraz birikim yapıp öyle yapın derim. Asgari ücret açlık sınırı malum.

Canim evet ne guzel yazmissin 300 lirayla olmaz bu is ama herkes tok gorunumlu ac, gel camlarimi sil sana 50 lira vereyim desem bir Allahin kulu gelmiyor. Utu yap bana haftada bir desem ayyy abla ben utu yapamam diyorlar ama o 300e talim ediyorlar. Sonra devlet bize baksin. Yav hangi birinize baksindevlet?

durum aynen bu. sonra bide diyolar ki iş yok. ben onu yapmam bunu yapmam.

vallahi kimse keyfine çalışmıyo ben buna inanmıyorum. imkanım olsa ben okurken çalışmam. deli miyim bende okuluma odaklanırım. ya da adet sancılarından kıvranırken işe gitmem. belim ağrıyor bacaklarım ağrıyor ya hani.

çocuktan bahsediliyo konuda ama konu sahibi daha farkında değil anneliğin ne demek olduğunu.

sizde ısrarla tartışmayı sürdürüyorsunuz.
verin gazı aferim size. çok gerekli ya.

bu kadar tartışmaya gerek yok. o anlatıyor size başkasına göre anlatamıyor. ya da siz anlıyorsunuz başkası anlamıyor.
Tartısmıyorum hayretımi dıle getırıyorum
Neden rahatsız ettı fıkrımı söylemem? Hayırdır?

durum aynen bu. sonra bide diyolar ki iş yok. ben onu yapmam bunu yapmam.

vallahi kimse keyfine çalışmıyo ben buna inanmıyorum. imkanım olsa ben okurken çalışmam. deli miyim bende okuluma odaklanırım. ya da adet sancılarından kıvranırken işe gitmem. belim ağrıyor bacaklarım ağrıyor ya hani.

çocuktan bahsediliyo konuda ama konu sahibi daha farkında değil anneliğin ne demek olduğunu.
Keyfine de calisirsin ama belirli bir maddi manevi olgunluga eristikten sonra olur o da ,yani ogrenciyken keyfi calisilmaz,serviste otobuste adet sancisi ceke ceke gidilecekse calisilmaz keyfen. Manyak derler adama :)
8,5 aylik hamileydim hala calisiyordum, isim de agirdi esya tasimak zorunda kalabiliyordum, malum tekstil isi kumas tasinabiliyor bazen agir da oluyor. Merdiven in cik gunde 10 defa,asansor yok bisey yoktu. Cok mu zevk aldim hayir,bir defa adam gibi kahvalti edemedim hamileyken, ne zaman masamda birseyler yiyecek olsam mudur gelditepemde sunu al suraya gotur dedi. İs hayati boyle iste,neden cektik cocuklarimiz icin gelecegimizicin

Keyfine de calisirsin ama belirli bir maddi manevi olgunluga eristikten sonra olur o da ,yani ogrenciyken keyfi calisilmaz,serviste otobuste adet sancisi ceke ceke gidilecekse calisilmaz keyfen. Manyak derler adama :)
8,5 aylik hamileydim hala calisiyordum, isim de agirdi esya tasimak zorunda kalabiliyordum, malum tekstil isi kumas tasinabiliyor bazen agir da oluyor. Merdiven in cik gunde 10 defa,asansor yok bisey yoktu. Cok mu zevk aldim hayir,bir defa adam gibi kahvalti edemedim hamileyken, ne zaman masamda birseyler yiyecek olsam mudur gelditepemde sunu al suraya gotur dedi. İs hayati boyle iste,neden cektik cocuklarimiz icin gelecegimizicin
Bızım ısyerınde hamıle hızmet gorevlısı temızlıge gıdıyor
Cıdden yanı cocukları için boyle ımkanlarını zorlayan anneler var

Bızım ısyerınde hamıle hızmet gorevlısı temızlıge gıdıyor
Cıdden yanı cocukları için boyle ımkanlarını zorlayan anneler var
Naapsin yazik :( en azindan yok gitmem demiyor o cocugu acliga mahkum etmiyor. Ben ayakta alkislarim oyle kadini. Vasfi yok ama evde de sus biberi gibi oturmuyor.

Siz nasıl kendi fikirlerinize saygı duyulmasını istiyorsanız Allah'a inanıp rızkını da göndereceğine inanan insanlara saygılı olun.. Dini söylemler yasak olduğu için yukardaki yorumda bundan bahsetmedim.. Ama rızıkları veren Allahtır benim inancıma göre de.. Alay eder gibi Allah rızkını verirciler demeniz bence hoş değildi.. Diğer söylediklerinize de katılıyorum.. Masraflar çok.. Ama altından kalkılamayacak şeyler değil..

Pardon da bir çocuğun düzgün ve hiçbirşeyden mahrum kalmadan yetişmesi için ne kadar para harcanması gerektiğindne fikriniz yok galiba. Herşey ateş pahası bir de bu bebeğin ememediğini sütün olmadığını mama almak zorunda kaldığını düşünün ki bir süre sonra zaten alınacak. Doktor kontrolleri ilaçları giyimi derken 300 tl kenarına koyabilen biri bunu nasıl başarabilir. Allah rızkını verir cümlesine sığınıp bu göze alınabilir mi ? size göre alınır demek ki. Ben çocuğu en alt şartlarda yetiştirmek istemem mesela. Madem Allah rızkını veriyor sokaklarda aç dilenen onca çocuk neden var? aileleri neden bakamıyor bu çocuklara hani rızıkları nerede? Allah her kula akıl mantık vermiş. Zaten böyle düşünüldüğü için o çocuklar o halde yap at sokağa kendi kendine büyür. Bu çocuk kreşe gidecek okula gidecek eee nereden karşılanacak bunlar? ona buna ailelere minnet ederek mi neden biraz daha beklenip birikim yapılmasın neden konu sahibi de çalışmasın?

Arkadaşım kederde ne varsa onu yaşayacaksın.
Şimdi karı koca ikinizde çok güzel yerlerde çalışıyor olursunuz ev, araba hepsi son model olur, ama bir yangın çıkar, yada işten çıkarılırsınız, veya ciddi bir hastalık sahibi olursunuz. Elde avuçta ne varsa satıp tedavi olmaya çalışırsınız. Ne oldu param var madem çocuk yapayım kısmı yalan oldu. Şu durumda param az geçinebilir miyim diye düşünmekte yanlış.
İnanan inansın, inanmayan inanmasın Çocuğun kaderinde nasıl yaşamak varsa onu yaşayacak. Evet Allah rızkını verir. Rızkı bolsa size ummadığınız yerden kapılar açılır, rızkı azsa elindekinden de olursun.
Birde şu var. tamam istiyorsunuz ama olacak mı bakalım bebeğiniz. Bende ilk evlendiğimde geçinemem deyip 3 yıl bekledim, sonrasında bebeğim olmadı. Sebep olmamasına rağmen olmadı. En sonunda 9. yılda tüp bebekle hamile kaldım. . Yani Rabbim ne zaman nasipse o zaman veriyor. Ben istiyorum yapayım mı yapmayayım mı demek gibi bir lüksün yok.

Sen neden calismiyorsun ?
Calisani yemiyorlar yani.
300 lirayla cocuga ne gibi gelecek sağlaya bilirsin ki.
300 lira benim icin para degil.
Çok mu zenginsin konusuyon diceksen ailemin durumu iyi olabilir evet ama ben lise okurken bile calisan birisiydim. Servis gorevlisi satir danismani fast food ne ararsan.
Meslegin yoksa bile illaki sana uyan is bulursun. Ilk once kendin icin çalış. Kocana olsun babana olsun güvenme.
Şu kadinlar artik parasal konularda bir erkege guvenmekten vazgecin yeter yahu.

Back
X