• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asgari ücretle çocuk yapmak

Siz nasıl kendi fikirlerinize saygı duyulmasını istiyorsanız Allah'a inanıp rızkını da göndereceğine inanan insanlara saygılı olun.. Dini söylemler yasak olduğu için yukardaki yorumda bundan bahsetmedim.. Ama rızıkları veren Allahtır benim inancıma göre de.. Alay eder gibi Allah rızkını verirciler demeniz bence hoş değildi.. Diğer söylediklerinize de katılıyorum.. Masraflar çok.. Ama altından kalkılamayacak şeyler değil..
Evet canım bencede Allah rızkını verir ve veriyorda

sadece bebeğin maması, şampuanı, ıslak mendili, bezi vs 300 tl tutar sanırım.
ekstra bir sağlık harcaması falan olursa çıkarabileceğiniz birikiminiz var mı?
eğer yoksa bir süre birikim yapın, siz de çalışın.
çünkü hadi bebekken neyse de büyüdükçe masrafları artıyor.
yemek alışverişin bile eskisi gibi olmuyor, her gün eti, sütü, yumutrası, peyniri, meyvesi vs eksik etmemek gerekiyor. bunlar böyle küçük küçük görünüyor ama baya tutuyor.

birazdan Allah rızkını verirciler gelir, eğer öyle olsa dünyada aç, sefil çocuk olmazdı...

Bu cümleden gerçekten nefret ediyorum. " Birazdan namus bekçileri gelir , kaderciler gelir, rızkı verirciler gelir. " kendi yorumunu yap geç , neciler gelir sizene ?
Hemen hemen her konuda böyle bir yorum var. O zaman " rızkı verilseydi , aç sefiller olmaz deyiciler " gelir mi densin ?

Gereksiz cümleler. Herkesin hayatı Ve inandıkları farklı .

Bana göre eğer evlilik ve bakacak kişiler emanetlerine gerçekten iyi bakacak insanlarsa evet bebeğin rızkı gelir.
Yalnız buna inanmak lazım. Şüphe duymamak lazım. Çabalamak lazım.
Bu benim inancım , dolayısıyla bunsekilde yorum yapıldığı Zaman bana abes gelmez.
Başka türlü yorum yapıldığında da , onun inancı der geçerim.

biz bunları konuşurken şu an (sadece bugün içinde) dünyada kaç kişinin açlıktan öldüğünü linkten takip edebilirsiniz http://www.worldometers.info/tr/

757 milyon kişinin açlık çektiği bir dünyada, asıl sizin beni herkes rızkıyla gelmez dedim diye, saygısızlıkla itham etmeniz hoş değil.

Ben sizi rızkıyla gelmez dediniz diya itham etmedim..
Üslubunuzdan hoşlanmadığımı söyledim..
Allah rızkını verirciler demenizi beğenmedim..
İnançlarla alay etmemek gerektiğinden bahsettim..
Sürekli önyargıyla daha kimse bişey demeden alay etmenizi şık bulmadım..
Şunlar gelir bunlar gider, açlıktan ölür dedik biz sanki gibi söylemleriniz var..
Durun bi sakin olun henüz kimse bişey demedi..
Hemen alay etmeye başlamayın..
Olduğunda o kişiye verin cevabınızı üslubuna göre.

O zaman Allah bebek kayırıyor bazısına verirken bazısına rızk vermiyor. Annesinin parasızlıktan çay içirdiği bebek mesela ?
Bu cümleler hoş değil..Allah bebek kayırıyor ne demek,haşa..Allah hakkında konuşurken cümlelerimizi özenli seçmeliyiz,çok hassas konu,rastgele yorum yapmaya gelmez..

Bu arada 300 lıra artırabılıyor olmanız konusuda sızın bılınclı tukettıgınızı gosterır
Tebrık ederım
Hesbınızı bılıyosunuz
Daha cok kazanıp ay ıcınde ne harcadıgını bılıp elınde para kalmayan bı suru ınsan var ve hatta genelde durum boyle

Evet canım bencede Allah rızkını verir ve veriyorda

Ben de buna inanıyorum..
İnanmayanlara da bişey diyemem...
Onlar birikimlerini yaptıktan sonra yaparlar büyütürler çocuklarını..
Neden biri sizin gibi düşünmüyor diye hemen alay ediliniyor anlamıyorum ben gerçekten..

Anne babalık fedakarlık gerektirir, eğer bizim anne babamız 300 tl biriktiriyorum diye çocuk yapmasaydı , şu yaşlılıkta tek başına oalcaklardı.

Ki onlar vakti zamanında yamalı giysilerle yaşadılar,

Ama onların çocukları olarak söylüorum ki çok kaliteli bir hayat yaşadım.

Dediğim gibi fedakarlık önemli

Siz nasıl kendi fikirlerinize saygı duyulmasını istiyorsanız Allah'a inanıp rızkını da göndereceğine inanan insanlara saygılı olun.. Dini söylemler yasak olduğu için yukardaki yorumda bundan bahsetmedim.. Ama rızıkları veren Allahtır benim inancıma göre de.. Alay eder gibi Allah rızkını verirciler demeniz bence hoş değildi.. Diğer söylediklerinize de katılıyorum.. Masraflar çok.. Ama altından kalkılamayacak şeyler değil..

Bakin ben de mutasip bir insanim. Burda baska bir arkadasla da bu rizik olayini tartismistik. En son rizik olayinin yanlis yorumlandigina kadar geldik. Cunku dunyada acliktan olen cocuklar gercegi varken bir seyleri yanlis yorumladigimiz asikar.

Ben de buna inanıyorum..
İnanmayanlara da bişey diyemem...
Onlar birikimlerini yaptıktan sonra yaparlar büyütürler çocuklarını..
Neden biri sizin gibi düşünmüyor diye hemen alay ediliniyor anlamıyorum ben gerçekten..
Katılıyrm cnm
Herkes sonucta kendı fıkrını beyan edıyor
Konu sahıbıne yardımcı olmak ortak nokta
Katılmayan katılmaz nedir yani bu
Agresıfce negatif elektrık sacmanın luzumu yok gerçekten

Eviniz kira olmasa da, ay sonuna sadece 300 tl kalıyormuş. Ee her zaman evde ki hesap, çarşıya uymaz ki..
Çocuk çok büyük sorumluluk. Tee anne karnındayken, masrafları başlıyor ki, büyüdükçe masraflarda artıyor..
Bence kendinize biraz zaman tanıyın. Eşinle gezin, tozun, tatillere gidin.. İçinizde bir şey kalmasın. Bu arada da
birimin yapın. Çocuğu da 2 sene sonra düşünün derim..

Bakin ben de mutasip bir insanim. Burda baska bir arkadasla da bu rizik olayini tartismistik. En son rizik olayinin yanlis yorumlandigina kadar geldik. Cunku dunyada acliktan olen cocuklar gercegi varken bir seyleri yanlis yorumladigimiz asikar.
Yalnız konu hala anlaşılmamış
Arkadasın takıldıgı nokta rızk meselesk degıl
Diğer arkadasın baskaların dogrularına karşı takıldıgı uslup
Rızk mevzusu tartısılır o apayrı

Merhaba arkadaşlar 5 aydır eşimle çocuk istiyoruz bi yandan tek gelirimiz var eşim asgari ücretle çalışıyor kira odemiyoruz 300 tl artıyor bu durumda zorlanirmiyiz bebek bakabilecek durumumuz var mı sizce

Zorlanırsınız. Bakmayın eskiden çok daha az gelirle çocuk(lar) büyütmüşler. Ama nasıl büyütmüşler ? Karnı tok, sırtı paksa tamammış. Bakımı, beslenmesi, eğitimini önemsememişler. Doktor yüzü görmeden büyüyen çocuklar var.

Yeni gelinmişsiniz, acele etmeyin. Bir de şunu sorgulayın, hep asgari geliriniz mi olacak ? Siz çalışmayı düşünmüyor musunuz ? Eşinizin daha iyi iş bulma şansı var mı ? İmkanları düzeltmenizin bir yolu varsa sabırlı olun. Yoksa da yine bir süre birikim yapın, bu arada evliliğiniz oturmuş olur.

Ben çalışıyorum kocamla ikimizin geliri bahsettiğinden yüksek ama biz minimum yaşamaya çalışıyoruz yememizden içmemizden vazgeçmeden bahsettiğin rakamlara geçiniyoruz, şu ana kadar parasızlık çekmedim çünkü hesabımda para var. Çalıştığım için mecburen özel hastanede yaptırıyorum kontrolleri bu geçen ay ayrıntılı ultrasonuydu, benim bebekten dolayı hastalanmamdı, ilaçlardı falan derken yaklaşık 1000 tl harcadık fazladan. Sen çalışmıyosun anladığım kadarıyla devlet hastanesinde bir çok şeyi yapabilirsin elbette ama bebek istiyosan bence kenarda 3-4 bin liran olmalı. İnsan kendisine yapmıyo ama evladına yapamayınca üzülüyo. Biz ev alıcaz belli miktar paramız var ama bebek olmadan ev almaya cesaret edemiyoruz çünkü bebeğimiz nasıl olur bilemiyoruz.
ayy bu dediklerinin aynısı bende var. bebeğimizin ne getireceğini bilmiyoruz ve ilk bebek olunca ne olacağını da bilmiyoruz

Dini yorum yapmayı gerçekten istemiyorum ama..
İnsanların inançları başka başkadır ve herkes birbirine saygı göstermek, hoşgörülü olmak zorundadır..
Kimse kimsenin inancıyla alay edemez..
Ben Kuranı Kerime inanırım.. Ordaki ayetler benim kılavuzumdur..
Ve benim için Kuranı Kerimde de geçtiği gibi rızkı ve kuvveti veren Allahtır..
Kaldı ki ben ilk yorumumda bununla ilgili tek bişey söylemedim..
Birden bu şekilde alay edilir gibi rızkı Allah vericiler gelir denince verdim cevabımı..
Dünyada açlıktan ölen çocuklarla ilgili başka söylenecekler de var ama bu konu çok çok çok uzar..
Kadın bir konu açtı ben de dahil hemen sabote ediverdik...

Yalnız konu hala anlaşılmamış
Arkadasın takıldıgı nokta rızk meselesk degıl
Diğer arkadasın baskaların dogrularına karşı takıldıgı uslup
Rızk mevzusu tartısılır o apayrı
Uslup bana cok agir gelmedi. Ben de oyle diyen insanlarin kastettikleri seyde cok fazla yanildiklarini ve insanlari yanlis yonlendirdiklerini dusunuyorum cunku. Burdaki kimse konu sahibini cocugunun parasizlik yuzunden hayati sorunlar yasamayacaginin garantisini veremez. Halbuki rizik konusuna o sekilde %100 inaniyorsak verebilmemiz lazim. Ama iste Allah rizkini veriyor ama bazen 2 yasinda aclikta olebilecek kadar veriyor. Konu sahibinin cocuguna da ne kadar verir takdiri ilahi.

Rızık, kader konusu ile ilgilidir. İnsanı eceli nasıl takip ederse, rızkı da öyle takip eder.

“Allah Teâla'nın rızık vermediği bir canlı yoktur.” (Hûd, 11/6)
Ana karnında ve çocukken, rızkı kendisine gönderilen insan yavrusunun; gücü kuvveti arttıkça, Allah'ın çalışıp kazanma emirlerine muhatap olmaktadır. Bir taraftan Necm sûresinde (39-40) “insan için çalışmasından başka bir şey yoktur; çalışmasının karşılığını ise görecektir” buyrulurken, diğer taraftan Hûd sûresinin 61. ayetinde, insan oğlunun ömrünü geçireceği yeryüzünü bayındır hale getirmesi istenmektedir.

Bir kaç bin lira sadece bebek için harcayacağınız bir paranız olsun .Çalışabiliyorsanız siz çalışın,varsa bir akrabanızdan isteyin ya da bekleyip biriktirin .

Uslup bana cok agir gelmedi. Ben de oyle diyen insanlarin kastettikleri seyde cok fazla yanildiklarini ve insanlari yanlis yonlendirdiklerini dusunuyorum cunku. Burdaki kimse konu sahibini cocugunun parasizlik yuzunden hayati sorunlar yasamayacaginin garantisini veremez. Halbuki rizik konusuna o sekilde %100 inaniyorsak verebilmemiz lazim. Ama iste Allah rizkini veriyor ama bazen 2 yasinda aclikta olebilecek kadar veriyor. Konu sahibinin cocuguna da ne kadar verir takdiri ilahi.
KENdısınden farklı dusunenlerk aşağılayan bir yorumdu bence gayet net
Inanmayabıılır katılmayabılır
Herkesın ozgur dusuncesı

Back
X