• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asgari ücretle çocuk yapmak

Dünya da ölen çocuklar var ama bunu insanlar yapıyor
Neden böyle bakmıyorsunuz bakın Allah c.c her insana doğumundan ölümüne kadar imtihanlar verir herkesin imtihanı farklıdır
İnsan oğlu bu kadar aç gözlü kibirli ben merkezci olmasa
Dili dini rengi gelir düzeyi gibi kavramlar koymasa bir olabilse herkese saygı duyabilse yardım edebilse maddi ve manevi zaten çocuklar savaş veya açlıktan ölmez
Bu çok derin bir mevzu ama Allah o suçlayamayız
Asa asla suclamiyorum. sadece rizik olayi yanlis yorumlaniyor diyorum.
Nasil ki olucegim saat nasil olsa belli. 1 paket sigara da icsem kirmizi isikta da gecsem o saatte olucem diyip sacmalamak yanlis yorumlamaksa bu da oyle.

Bence yetmez. Çok zorlanırsinız.
Bez,mama,ıslak mendil,şampuan vs zaten aşar bu meblağı. Giydikleri çabucak küçülecek,sürekli almak zorunda kalacaksınız. Mevsim geçişlerinde yine alacaksınız üstelik seneye de giyer durumu olmayacak. En ufak rahatsızlansa yine masraf. Ek gıdaya geçince ekstra çok masrafınız olacak.
Yeni evlisiniz,imkanınız varsa çalışın,biraz birikim yapın,doğum izniniz olur,sağlık güvenceniz olur. Daha iyi bir gelecek hazırlarsinız hem

Merak ediyorsanız deneyin. Yakınlarınızda yeni doğum yapmış biri illa vardır. Kendilerinden masraf listesi isteyin. Bebekle ilgili ne harcama yapmışlarsa o kadar parayı harcanmış farzedip kenara atın. Bakalım geçinebiliyor musunuz?

Bence geçinilmez de neyse. Ben çalışıyorum, çok şükür 2 maaş oğluma yetiyoruz. Geçenlerde kuzenim çocuğu ek gıdaya yeni başladı birşeyler yiyebiliyor, masraf olmasın diye mamayı kesmiş çocuk 2 kg vermiş. Devlet hastanesine götürmüşler ilgilenmemişler. Özele götürmeye durumları yok. Ben götürsem diye teklif edecektim yiğitliğe de b.k sürdürmüyorlar "gerek yokmuş". Simdi dusunuyorum da belki en ucuz giydiririm belki her istedigini alamam ama oglumun doktora ihtiyaci olacak ve devlette sira icin gun alicam, kac gun sonra goturucem sira falan bekleyip 2 dk muayene ettiricem. Veya masraf oluyor diye mamasini kesicem. MUMKUN DEGIL...
Al işte, o bebek belki mama yüzünden değil de bir rahatsızlığı yüzünden de kilo veriyor olabilir. Allah göstermesin, gerek olduğunu anladıkları vakit çok geç olursa ne olacak?

• Beğen
Reactions: KV_
325 tl asla ayakkabı almam. büyük konuşmayaym

bir de tr de şöyle bir algı var ne kadar pahalı o kadar iyi.

sizin birikiminiz olsun öncelikle 2-3000tl kadar /(, ondan sonra 2.el sayfalarını bulun, ve akrabalardan 2.el şeyler ayarlayın. benim maddi durumum iyi ama ben de 2. el kullanmaktan gocunmuyorum.

benim bildiğim Atatürk de tenis ve ingilizce kursuna gitmedi ama Atatürk oldu. biraz çocugun içinde olacak. çocuğun ilerde isterse bursla, hediyelerle her şeyi yapabilir, destek alır. benim bildiğim öss birinciler, ödtülüer kolej bebesi değil. kursa gideceğine sokakta bol bol oynasın daha zeki olur.

ben düz kafayımi benim de bir kızım var. böyle düşünüyorum.

Ayak sağlığını korumak için olabilir mi? Marka adı vermeyeceğim, yasak ama bebekler için ilk adım ayakkabısı olarak doktorlar tarafından tavsiye edilen bir marka ayakkabı aldım. Ki bu sene nedendir bilmem pek popüler oldu çocuklar arasında o marka. Ergenlik çağında bir çocuktan burda daha ucuz benzeri var diye sakınmak doğru gelmiyor bana. Daha küçükken idare edilebilir ama belli bir yaştan sonra mümkün değil.

Kendi çocuğum olursa da, yeğenim için de benim için önemli olan sınavlardaki ya da çarpık eğitim sistemimizdeki başarısı değil mutlu, huzurlu, faydalı bir çocuk, genç, yetişkin olması. O sebeple kendi istediği kulüplere katılmasını ailesi ile birlikte destekliyorum. Yüzmede henüz 8 yaşındayken Türkiye birincisi olmuş bir çocuğa çocuğum sen kulübe gitme sokakta oyna, bir de ders falan çalış teog yaklaşıyor denmemeli bana kalırsa. Ve o kursa göndermeden o çocuğun başarılı olup olamayacağını bilemezsiniz. Her şey akademik başarı değil.

Bir de arkadaş, yoruluyorum demişsin, bacağım belim ağrıyor demişsin ama o biraz komik/keyfi olmuş.

Hangimiz yorulmuyoruz ki çalışırken? Hangimizin beli bacağı ağrımıyor?

Kimse ayaklarını uzatıp çalışmıyor. Varsa da böyle bir insan %1 falandır, babadan zengindir.

Baksana buradaki kadınların çoğu hem çalışıyor, hem evle hem çocukla ilgileniyor.

Hayranım yani, nasıl yapıyorlarsa :KK53:

Yani bu çocuğun daha doğmadan masrafları başlayacak, bir de büyüdüğünü okula gittiğini, üniversiteye gittiğini düşün.

Tek çözüm senin de çalışman ve o parayı biriktirmen.

Asgari ücretle çalışsan en azından çocuk doğana kadar olan masrafları biriktirirsin. Doğduktan sonra da devam edersin zaten çalışmaya.

Son düzenleme:
Evet insanoğlu dediğiniz gibi olsa güzel olurdu ama değil işte.İnsanoğlunu çocukları öldürecek dünyadaki bütün kötülükleri yapacak kadar acımasız bir fıtratta yaratan da Allah ona bakarsanız.Kendisi bunu seçmiş olabilir ama bu kadar kötülüğü de veren o yani.

Dünyada her zaman kötülük olacak.Allah'ın bebeğin rızkını verdiğini savunan birinin şu soruları da cevaplaması gerek bence: Afrika'daki çocukların neden rızkını vermiyor,ülke yıllardır kıtlık içinde, onlar toptan lanetlenmiş mi o zaman? Yenidoğan bir bebek neyle sınanıyor, imtihanı ne olabilir ki orada açlıktan ölüyor?Dünyadaki kötülüğün sebebi Allah değil diyorsunuz, o zaman neden Afrika ülkelerinin yıllardır süren kıtlığı içerisinde oradaki zavallı çocukların kıtlığına müdahale etmedi?Eğer her çocuğa rızkı verilse dünyada hiçbir çocuk açlıktan ölmez.Doğal olarak bu tez çürümüş oluyor.

Ayrıca konu zaten çocuğun karnının doymasından çok öte.Çocuğun karnı doyunca çocuk belki büyür, ama yetişmiş olmaz.Bu iki arasındaki farkı anlamak da mesele tabi, haklısınız.

kapitalist sistem

sana o 200 tl ye aldıran oyuncak aslında 15tl maliyeti var.

birileri aç kalacak ki başkaları milyonluk arabaya binebilsin.

Uslup bana cok agir gelmedi. Ben de oyle diyen insanlarin kastettikleri seyde cok fazla yanildiklarini ve insanlari yanlis yonlendirdiklerini dusunuyorum cunku. Burdaki kimse konu sahibini cocugunun parasizlik yuzunden hayati sorunlar yasamayacaginin garantisini veremez. Halbuki rizik konusuna o sekilde %100 inaniyorsak verebilmemiz lazim. Ama iste Allah rizkini veriyor ama bazen 2 yasinda aclikta olebilecek kadar veriyor. Konu sahibinin cocuguna da ne kadar verir takdiri ilahi.

O zaman çocuklarımızın ne kadar yasayacaginin da garantisi yok hiç çocuk yapmayalım mi

Allah kime ne kadar ömür rızık bicmisse onu yaşar .

325 tl asla ayakkabı almam. büyük konuşmayaym

bir de tr de şöyle bibalgı var ne kadar pahalı o kadar iyi.

sizin birikiminiz olsun öncelikle 2-3000tl kadar /(, ondan sonra 2.el sayfalarını bulun, ve akrabalardan 2.el şeyler ayarlayın. benim maddi durumum iyi ama ben de 2. el kullanmaktan gocunmuyorum.

benim bildiğim Atatürk de tenis ve ingilizce kursuna gitmedi ama Atatürk oldu. biraz çocugun içinde olacak. çocuğun ilerde isterse bursla, hediyelerle her şeyi yapabilir, destek alır. benim bildiğim öss birinciler, ödtülüer kolej bebesi değil. kursa gideceğine sokakta bol bol oynasın daha zeki olur.

ben düz kafayımi benim de bir kızım var. böyle düşünüyorum.
Çocuk 325 tl lik ayakkabı isteyince çocuğa hayır diyebilmeli anne baba
Çünkü 325 tl ye 40 tl den 5 6 ayakkabı alınır en az bu ülkede ayakkabı olmayan yetimler ve çocuklar varken bu bana doğru gelmiyor
Ayrıca özel kolej özel kurs bunlarda gereksiz bir çocuk okumayı ve başarmayı istiyorsa şansida yaver giderse okuyor zaten

325 tl lik ayakkabı isteyebilecek kapasitede ki bir çocuğun bu dünyada aç çocuklar olduğunu da bilmesi ve 325 tl lik ayakkabı isterim diye şımarıklık yapmaması kanaatindeyim
Benim 4 yaşında bir evladın var gelişim döneminde olduğu için her ay elbise almak gerekiyor teyzeminse 6 yaşında evladı var bana canım yanlış anlama ama çocuğun giyimine para yetmiyor 1 giydiğini de en fazla3 4 ker giyiyor sen benim çocuğun kuculenleri giydirirmisin dedi tabi dedim gocunmadım yani mesela iki gün önce dr a gitmemiz gerekti kenara para atmıştım goturdum özelde baktirdim
Çocuklara bu dünyada tek kendilerinin olmadığı öğretilmeli

Ne kadar enteresan ki maddi gücü yetmeyen, darda olan insanlar 4-5 çocuk yapıyor.

Kafalar rahat.

Bizim gibiler de yetebilir miyim diye 40 kez düşünüyor, plan yapıyor.
İlber hoca ne diyor just bilirsin
Bilmemek de mutluluktur
Bir seyin farkinda olmayanlar mutlu iste

Ayak sağlığını korumak için olabilir mi? Marka adı vermeyeceğim, yasak ama bebekler için ilk adım ayakkabısı olarak doktorlar tarafından tavsiye edilen bir marka ayakkabı aldım. Ki bu sene nedendir bilmem pek popüler oldu çocuklar arasında o marka. Ergenlik çağında bir çocuktan burda daha ucuz benzeri var diye sakınmak doğru gelmiyor bana. Daha küçükken idare edilebilir ama belli bir yaştan sonra mümkün değil.

Kendi çocuğum olursa da, yeğenim için de benim için önemli olan sınavlardaki ya da çarpık eğitim sistemimizdeki başarısı değil mutlu, huzurlu, faydalı bir çocuk, genç, yetişkin olması. O sebeple kendi istediği kulüplere katılmasını ailesi ile birlikte destekliyorum. Yüzmede henüz 8 yaşındayken Türkiye birincisi olmuş bir çocuğa çocuğum sen kulübe gitme sokakta oyna, bir de ders falan çalış teog yaklaşıyor denmemeli bana kalırsa. Ve o kursa göndermeden o çocuğun başarılı olup olamayacağını bilemezsiniz. Her şey akademik başarı değil.

ayak sağlığı için emin olun 325tlden daha ucusunu bulursun.

fakir çocuk yüzmeye de gider her leyi yapar. ailesi yeter ki çocukta yeteneği keşfetsin. çocuk istesin. yüzmeye de gider satranca da gider, tekvandoya da gider. yapan çocuk nasıl yapıyor. yoksa ailesinin zoruyla kurslara yazdırılıp hiç birinden verim alamayan şımarık çocuk olmasın yeter ki.

bak sadece bir örnek:

benim yeğenim orta halli bir ailenin kızı. kendisi 10 yaşından beri kendi kendine, öğretmenlerine sorarak, derneklere giderek en az 5 kursa gitmiştir. kikcbocks, yüzme, gitar, hentbol ve futbol. takımlarda oynadı. yarışmalara katıldı. severek yaptığı için başarılı oldu burs kazandı. çocuğun içindeyse olur.

elinde her imkanı olup, zengin çocuklar da tanoyorum. onlarda kolejden eve gelip tabletle instagramla günü geçiriyor.

O zaman çocuklarımızın ne kadar yasayacaginin da garantisi yok hiç çocuk yapmayalım mi

Allah kime ne kadar ömür rızık bicmisse onu yaşar .

Sadece suursuzca yapmayalim, dusunelim tartalim diyorum ben.
Baska bir ornekte soyledim olecegimiz saat belli diye butun kirmizi isiklarda gecmek ne kadar suurlu.

kapitalist sistem

sana o 200 tl ye aldıran oyuncak aslında 15tl maliyeti var.

birileri aç kalacak ki başkaları milyonluk arabaya binebilsin.

Kapitalist sistem Afrika'da mı var sadece?
Türkiye'de 1300 lira asgari ücretle çalışan insan başka bir sistemde mi çalışıyor peki?

O zaman Allah bebek kayırıyor bazısına verirken bazısına rızk vermiyor. Annesinin parasızlıktan çay içirdiği bebek mesela ?
Burada inanç tartışılması yapılmıyor, insanların inançlarına saldırmak ne zamandır özgür düşünce oldu?

Burada inanç tartışılması yapılmıyor, insanların inançlarına saldırmak ne zamandır özgür düşünce oldu?

Yanlış alıntıladınız sanırım ? Zira benim yazdığım şeyle sizin şu dediğinizin alakası yok.

benim üni arkadaşım
Kapitalist sistem Afrika'da mı var sadece?
Türkiye'de 1300 lira asgar ücretle çalışan insan başka bir sistemde mi çalışıyor peki?

yanlış anlattım kusura bakma.

demek istediğim dğnyada insanların ölmesi, ölünceye kadar 100tl için çalışıtırlması
kapitalist sistem. Allah değil yani. gizli zenginler

bak biz diyoruz ki en fazla gittim zaradan şunu aldım ucuzluktan vs. zaradaki fabrika ama endonezyada çcukları günde 2 dolar için çalıştırıyor. yani biz de bu adaletsiz düzene katkıda bulunuyoruz.

Allah değil

Rızk konusuna çok değişik yorumlar gelmiş...peki benim anlamadığım şu..çocuk ölümlerinin hepsini de rızka nasıl bağladınız..fakir çocuk imkanları olmadığı için ölüyor da zengin çocuk önüne dünyanın tüm imkanları konulduğu halde yaşamayınca yaşayamıyor..Neden peki? Yada dünyanın servetine sahip çocuk sahibi olamayan insanlar var.. Rabbim adaletsizmi ki (haşa) onları evlattan mahrum ediyor..İdrak edemediğiniz olay nedir biliyomusunuz..Rabbimin adaleti tamdır..Dünyalık olarak bakarsak herşeye çözümsüz kalırız zaten.. O yüce adalet herkes için bigün gerçekleşecektir..Rızkı kesilenin eceli gelir.. Dünyada yiyecek ekmeği içecek suyu kalmamışsa Rabbim yanına almak istemişse alır..
Günümüz şartlarında rızkı değerlendirirsek elbette çocuğumuz için en iyisini istiyor ve bunun için çaba sarfediyoruz..Allah rızkını verir diyerek yan gelip yatmıyoruz.. Rızığımızda kaderimizde elbetteki kendi çabamıza bağlı..Biz elimizden geleni yaparız ama yine rızkımız istediğimizden az olabilir..Bizim için hayırlısı ancak o dur ki Rabbim fazlasını vermemiştir..Birde rızkın bereketine inanmak gerekir..Herkesin kendine göre doğruları var kimse kimseyi rızık verirciler gelir şimdi diye yargılamasın lütfen...

Back
X