- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi yenigelinim
ayak sağlığı için emin olun 325tlden daha ucusunu bulursun.
fakir çocuk yüzmeye de gider her leyi yapar. ailesi yeter ki çocukta yeteneği keşfetsin. çocuk istesin. yüzmeye de gider satranca da gider, tekvandoya da gider. yapan çocuk nasıl yapıyor. yoksa ailesinin zoruyla kurslara yazdırılıp hiç birinden verim alamayan şımarık çocuk olmasın yeter ki.
bak sadece bir örnek:
benim yeğenim orta halli bir ailenin kızı. kendisi 10 yaşından beri kendi kendine, öğretmenlerine sorarak, derneklere giderek en az 5 kursa gitmiştir. kikcbocks, yüzme, gitar, hentbol ve futbol. takımlarda oynadı. yarışmalara katıldı. severek yaptığı için başarılı oldu burs kazandı. çocuğun içindeyse olur.
elinde her imkanı olup, zengin çocuklar da tanoyorum. onlarda kolejden eve gelip tabletle instagramla günü geçiriyor.
İyi de imkan varken aile neden kıssın çocuktan? Evet bahsettiğiniz gibi çocuklar da var, benim çevremdeki gibi koleje gidip başarılı olan, sosyal olan çocuklar da. Verdiğiniz örnekler benim örneğime ters zaten. Başta da dediğim gibi benim yeğenim kendi isteğiyle bu kulüpleri tercih etti, hiç bir şekilde zorlanmadı. Bu sene bunlara ilgi duydu, geçen sene yüzme, keman, ve eskrim dersleri alıyordu. Seneye muhtemelen başka şeyler denemek isteyecek. İmkanımız varken neden eksik bırakalım, istediğini yapmasına engel olalım çocuğun?
Tabi ki ayak sağlığını koruyan daha uygun fiyatlı ayakkabı bulursunuz. Ama o iki ayakkabının aynı şey olduğunu ergenlik çağında, arkadaşlarına özenen bir çocuğa anlatamazsınız.
Burda konu ne benim yeğenim ne kulüpler kurslar. Asgari ücretle bir çocuğun yeterli imkanlara sahip olarak büyüyemeyeceği.