- 24 Kasım 2009
- 22.105
- 85.732
- 798
- Konu Sahibi yenigelinim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayır konu neden Allah' ı suçlamaya falan geldi anlamadım. Somut örnekler yazıyoruz , hakaret yok bir şey yok anlamadım bu gereksiz alınganlıkları ben de. En güzeli polemiğe girmemek.
Ha?Dogumu ozelde yaptirirsan 500 600 tl dogum masrafi. 300 devlet karşılıyor. Hamilelik tetkikleri hiç yaptırmadım ben sart degil onlar.Yeni doğan bi bebeğin aylık 50 60 TL bez masrafı oluyor. Başka masrafı yok. Kreşe başlayana kadar bebek arabası ve yürütecek lazım olur ikinci el uygun bulabilirsiniz. çok yemek de yemez zaten. Kreşe başlayınca 500 TL kırtasiye ve okul masrafı ve ilkokulda 100 TL kırtasiye. . Onun dışında sağlık masrafı devlet tarafından karşılanıyor merak etmeyin. Kıyafeti de zamanında hep başkasının küçülen eşyalarını almıştım.
Yanlış anlaşıldımMarka giyinmekten bahseden oldu mu?Markasız kıyafetler dahi ateş pahası.Kaldı ki bu çocuklar büyüyecekler hiç mi istemeyecekler güzel bi kıyafet ayakkabı?Sırf hormonlar için o çocukları boynu bükük bırakmaya değer mi peki?
Zorluklarla büyüyen çocukların yüzde kaçı başarılı oluyor peki?Pek çoğu lisede çalışmaya başlayıp okulu bırakıyorlar.
Hayat şartları zaten pahalı yeterince.Konu sahibi işe girmeyi birikim yapıp çocuk sahibi olmayı planlasa yine hak vereceğim.Maddi gücü yok belki ama çocuğunun akranlarından geri kalmaması için her şeyi yapar diyeceğim ama klasik saldım çayıra mevlam kayıra anne örneği.
Yarın öbür gün benim sizin çocuklarınız bu insanlarla muhattap olacağı için ben laf etmeyi kendimde hak buluyorum açıkçası tabiki kimseyi engelleyecek halim yok.Elimde olsa hiç düşünmeden engellerdim orası ayrı tabi
Çağırma ne olur gideceğim buralardan ban yemek istemiyorum
Ha?
Nasıl şart değil ya hu? Herkes keyfinden mi doktora gidiyor, onca tetkik yaptırıyor?
Annenin sağlık sorunu olabilir, yoksa bile sonradan hamilelik ilerledikçe çıkabilir. Teyzemin bir düzine sorunu oldu, sık sık doktora gitmek zorunda kaldı. Hatta son dönemde hastaneden çıkamadı.
Şu tabloya göre yarın doğursam olur yani, ne güzel anlatmışsınız. Yemek de yemezmiş zaten oh.
Canım ama konunun gidişatı iyi değil baksanaÇağırma ne olur gideceğim buralardan ban yemek istemiyorum![]()
böyle bir öneri vermeyelim lütfen.Dogumu ozelde yaptirirsan 500 600 tl dogum masrafi. 300 devlet karşılıyor. Hamilelik tetkikleri hiç yaptırmadım ben sart degil onlar.Yeni doğan bi bebeğin aylık 50 60 TL bez masrafı oluyor. Başka masrafı yok. Kreşe başlayana kadar bebek arabası ve yürütecek lazım olur ikinci el uygun bulabilirsiniz. çok yemek de yemez zaten. Kreşe başlayınca 500 TL kırtasiye ve okul masrafı ve ilkokulda 100 TL kırtasiye. . Onun dışında sağlık masrafı devlet tarafından karşılanıyor merak etmeyin. Kıyafeti de zamanında hep başkasının küçülen eşyalarını almıştım.
Soruna siz ne demek isterseniz o demek istedim ben orda. kapitalist sistem mi dersiniz sosyal olamayan devlet mi demek istedim. benim kapitalism ya da devletle ilgili bir durumum yok. konuyu bir de buraya cekmemiz gereksiz. ne dersiniz? ama istiyorsaniz buyrun sosyal devlet nedir tartisalim.
Yok kaç çocuğu olduğu beni zerre alakadar etmez ama, sağlık konusunda atıp tutamaz kimse.O arkadaşa hiç takilmayin siz. Beş çocuklu bir kadın ve bununla inanılmaz boburleniyor. Gececik yaşında kaç doğum yapmış hala böyle saçma hesaplar olan yazılar yazar normal insanlar anlamıyor onu.
insanlar surekli birbirleriyle catisma halinda ne yazikki. Dinden, devletten hakaretler havada ucusuyor.
Bu alani debat alaniyla karistirdiniz heralde? gelismemis devlet? nankorluk hat safhadaaa:)
2 li 3lt tarama testleri şart değil dedim. Olursa devlet bakıyor zaten. Ayrıca baktıkları testlerin bir kısmı çocuğun engelli olacağını söyleyerek hayatına son vermek için yapılıyor ki böyle olacağı söylenen ve normal doğan bir sürü bebek var. Doğasıyla doğrulugu kesin olmayan testlerden bahsediyoruz. Ben yaptırmadım çocuklarım da gayet sağlıklı doğdular çok şükür. Teyzenin adına üzüldüm. Benim de ilk geceliğine sorun çıkmıştı ve 1 gece için 500 lira almışlardı 10 sene önce. Ama şimdiki aklım olsa asla özele gitmezdim ki şimdi de pek gitmiyorum zaten. Devlette harika bi dr um var kimseye değişmeyeceğim :)Ha?
Nasıl şart değil ya hu? Herkes keyfinden mi doktora gidiyor, onca tetkik yaptırıyor?
Annenin sağlık sorunu olabilir, yoksa bile sonradan hamilelik ilerledikçe çıkabilir. Teyzemin bir düzine sorunu oldu, sık sık doktora gitmek zorunda kaldı. Hatta son dönemde hastaneden çıkamadı.
Şu tabloya göre yarın doğursam olur yani, ne güzel anlatmışsınız. Yemek de yemezmiş zaten oh.
Ironi yapıyorsunuz değil mi ciddi değilsiniz?Dogumu ozelde yaptirirsan 500 600 tl dogum masrafi. 300 devlet karşılıyor. Hamilelik tetkikleri hiç yaptırmadım ben sart degil onlar.Yeni doğan bi bebeğin aylık 50 60 TL bez masrafı oluyor. Başka masrafı yok. Kreşe başlayana kadar bebek arabası ve yürütecek lazım olur ikinci el uygun bulabilirsiniz. çok yemek de yemez zaten. Kreşe başlayınca 500 TL kırtasiye ve okul masrafı ve ilkokulda 100 TL kırtasiye. . Onun dışında sağlık masrafı devlet tarafından karşılanıyor merak etmeyin. Kıyafeti de zamanında hep başkasının küçülen eşyalarını almıştım.
Canım ama konunun gidişatı iyi değil baksana![]()
Yok kaç çocuğu olduğu beni zerre alakadar etmez ama, sağlık konusunda atıp tutamaz kimse.
Hamilelik sırasındaki kontrollerin önemini tartışır haldeyiz şu an. İnanamıyorum ya, yıl 2016 değil mi?![]()
O arkadasimizin zibilyon tane cocugu var ,hangi birine yaptirsin kontrol,o da hakliHa?
Benim dinime göre herkesin ne kadar yaşayacağı anne karnında yazılıyor. O konuda birşey diyemeyeceğim :)Eger hamilelik tetkiklerimi yaptirmasaydim su anda cocugum da ben de ölmüştük.
siz hangi devirde kaldınız hala 88de misiniz yoksaDogumu ozelde yaptirirsan 500 600 tl dogum masrafi. 300 devlet karşılıyor. Hamilelik tetkikleri hiç yaptırmadım ben sart degil onlar.Yeni doğan bi bebeğin aylık 50 60 TL bez masrafı oluyor. Başka masrafı yok. Kreşe başlayana kadar bebek arabası ve yürütecek lazım olur ikinci el uygun bulabilirsiniz. çok yemek de yemez zaten. Kreşe başlayınca 500 TL kırtasiye ve okul masrafı ve ilkokulda 100 TL kırtasiye. . Onun dışında sağlık masrafı devlet tarafından karşılanıyor merak etmeyin. Kıyafeti de zamanında hep başkasının küçülen eşyalarını almıştım.