- 27 Eylül 2014
- 1.578
- 5.205
- 158
- 39
- Konu Sahibi Papatya129
-
Bilim dediğiniz makaleleri kim fonluyor gibi +50 yaş aşı karşıtı teyze modeli çizmek istemiyorum şuraya ama maalesef öyle. Ayrıca perikardit ve miyokardit yaptığı aşının kanıtlandı yan etkiler arasına da alındı. Ben ilk kardiyologa gittiğimde perikarditten şüpheleniyorum aşı sonrası gençlerde görebiliyoruz dedi. Troponin değerim normal çıktığı için değilsin diyip yolladı sonrasında.
Doktor tanıdıklarıma göre, tıpta hiçbir şey %100 zararsız değil, kar zarar hesabı yapıyorsunuz.
Orta ağır şiddette Covid geçirenlerde hastalıktan sonraki bir yıl içinde kalp krizi riski %72, felç riski %52 artıyor. Covidin kalbe damarlara saldırıp pıhtılaşma riskini artırdığı biliniyor.
O yüzden dolaşımı problemli hamile bayanlar ayrıca risk altında deniyor.
Şimdi bu terazinin bir yüzü, öteki tarafta 1-2/100000 geçici myokardit riski var, hangisini seçelim?
Tüm Türkiyeye aşı yapsak etkilenecek kişi sayısı bin iki bin kişi, öteki tarafta milyonlarca kişinin kalbini riske atıyoruz. 16 milyon Covid hastası tespit edildi, bunların aşı olmaması nedeniyle şiddetli geçirdiğini varsayın ve yüzde 72 sini alın.
Çoğu kişi (ben dahil) doğru dürüst belirti vermeden “biraz yorgunum niye aaa covidmişim” diye atlattık.
Bu tip kararları doktorlar her gün vermek durumunda kalıyor.
Aşı yüzünden diye teşhis koyulsa rahatlayacaksınız resmen şaka gibi.Bilim dediğiniz makaleleri kim fonluyor gibi +50 yaş aşı karşıtı teyze modeli çizmek istemiyorum şuraya ama maalesef öyle. Ayrıca perikardit ve miyokardit yaptığı aşının kanıtlandı yan etkiler arasına da alındı. Ben ilk kardiyologa gittiğimde perikarditten şüpheleniyorum aşı sonrası gençlerde görebiliyoruz dedi. Troponin değerim normal çıktığı için değilsin diyip yolladı sonrasında.
Yooo tüm aşılar da var yan etki. Tüm ilaçlar da var. Dr yakınlarımın tavsiyesiyle oldum covid aşılarımı. O kadar zararlı olsa beni riske atarlar mıydı? Kendilerine eşlerine çocuklarına yaptırırlar mıydı? Mikrobiyoloji Prof u bile koşa koşa yaptırdı. Ama tabi netteki tayfa daha iyi bilir sağlık işlerini. Dr lar nereden bilecek haklısınız.Offff covid aşısına olan güvensizliği neden anlayamıyorsunuz? Bebegim olsa bütün aşılarını yaptırırım. Mrna aşısı farklı bir teknoloji.
Beyin çok enteresan birşey, farklı kültürlerden, farklı geçmişlerden gelen yüzlerce insan çok spesifik şekilde birebir aynı detaylarla Mesih olduğuna ya da sokaktaki rastgele insanların onu takip ettiği, fotoğrafını filan çekip arkasından dalga geçtiği kitlesel bir oyunun kurbanı olduğuna ya da gökyüzündeki kuşların aslında tüm insanlığı gözetlemek için devlet tarafından yerleştirilmiş makineler olduğuna inanıyor. Eskaza bu insanların forumlarından birine denk gelirseniz şok olursunuz bu tarz bir sanrıya cidden inanan ve kendilerince kanıtları olan yüzlerce insan nasıl bir araya toplanabiliyor diye ama toplanıyorlar işte. Beynin gizemi ve internetin gücü bu.Yorumunu bulduğum yüzlerce insanın hepsi mi psikolojik yaşıyor bunları?
Herkes, her yorum birbirini tetikliyor olabilir, inşallah hepsi geçicidir Allah şifa versinYorumunu bulduğum yüzlerce insanın hepsi mi psikolojik yaşıyor bunları?
Öf benim kuzenim gibisiniz aynı hastalık hastası, pimpirikli.Yorumunu bulduğum yüzlerce insanın hepsi mi psikolojik yaşıyor bunları?
Sorumluluk alinan bir ilac yok ki. Ostrojen + progesteron kullanip tedavi oldum. Prospektuste sadece ostrojen kullananlarin kanser olma riski, ostrojen+progesteron kombinasyonunu kullananlara gore daha dusuktur diyor. Simdi kanser olsam ilacı mı suclayacagim, tedavi uygulayan doktoru mu, ilaci ureten firmayi mi? Kapilarina gidip bagirip, dava mi acayim? Ya da belki kanser olurum diye tedavi olmayayim mi? Farkinda degilsiniz ama aldiginiz her ilacin prospektusunde yan etkiler yaziyor, agri kesicinin bile. Her kullanimda bunlardan birini yasama ihtimaliniz var.Canım bende aşı karşıtiyim. Sorumluluk alınmayan her ilaca ve aşıya karşıyım. Bu canı Allah emanet etti ve aklım ile düşününce bana mantıklı gelmedi. Sana tavsiyem hacamat olman .twiterda takip ettiğim bir doktor vardı. Aşıların verdiği zararları en çok hacamat azaltıyor diye . Sizinki ayrica psikolojik de olmuş . Hacamat ile rahatlarsinuz hem psikoljik hem fizyolojik
O ihtimallerden biri size vurunca böyle rahat konuşamıyorsunuz maalesef.
ne kadar nazik cevaplar bunlar okusanız görürsünüz vsAlıyorum zaten okusanız görürdünüz
Valla aşı olanlar hep okumuş bilinçli insanlar. Öleceksem de onlarla ölürüm, cahillerle yaşamaktan bin kat iyidir. Şu an yaşıyoruz da ne oluyor? Her gün stresten öleceğiz. Stres aşıdan bin kat daha zarar verici.(Bunu yazan Okb tanılı bir birey,yani ben)Herkese merhaba.
Ben burda bir başlık açmıştım annem ciddi bir aşı karşıtı. Ben bu döneme kadar olmamıştım. Almanya’ya taşınırken ise olmak istedim. Kısıtlamalar kalkmıştı aslında ama geri gelir diye korktum. Bir de çevremde kimseye bir şey olmamıştı, annemin abarttığını düşündüm. Gizlice oldum. İlk dozdan sonra kalbimde ağrı ve nefes darlığı yaşamaya başladım. Buraya taşınmadan önce kardiyolog ve göğüs hastalıklarına gitmiştim muayenem sonucu hiçbir şey bulunamadı. Psikolojik herhalde diyip bu olayı salmaya çalıştım kafamda ve ben taşındım.
Buraya geleli 1,5 ay oluyor ve hâlâ geçmedi. Bu sırada bazı cilt hastalıklarım ve siyatik ağrılarım da tetiklendi. Ben de tam bir deli olduğum için, girip ingilizce bir şekilde aratmaya başladım “vaccine injury” diye. Onlarca insan buldum aritmi, kas ağrıları, bilinç bulanıklığı yaşayan aşıdan sonra ya da benim gibi nefes darlığı çekenler ve ben bu insanlara ulaştım. Amerika, Avustralya, UKde yaşayan insanlar. Hala geçmediğini 1 yıldır çektiğini yazanlar oldu.
2 gündür asla uyuyamıyorum. Geceleri kalkıp ağlıyorum. Araştırmamak için kendimi çok zorluyorum ama yapamıyorum. Sürekli aşıyı vücudumdan nasıl atacağımı araştırıyorum ve tabii ki öyle bir şey yok. Sonsuza kadar vücuduma ve hücrelerime zarar verdim gibi hissediyorum. Psikolojim inanılmaz kötü. Bu arada terapi de alıyorum.
Kendime çok öfkeliyim. Pandemi bitmişken böyle bir şeye kalkıştığım için. Benimle o dönemde aşı olmadım diye dalga geçen bütün herkese karşı çok öfkeliyim. Kendime bunu yaptığıma inanamıyorum. Anksiyetem bitmiyor. Kabus gibi her şey…
Öncelikle lütfen kendinize öfkelenmeyi bırakın zira şu an için size fayda sağlamayacak. Bu hem psikolojinizi hem de bedeninizi etkiliyor. Vücudunuzu stres altında bırakmayın. Bu organlarınızın düzgün çalışmasını engelleyecektir. Kovid ve aşı konusuna gelirsek. Ben de aşının bu kadar kısa sürede çıkmasına ve fazlarının tamamlanmaması sebebi ile faydasına inanmıyordum ancak mecburiyetten oldum. Bu sürede 2 hamile komşumuz aşı olmadığı için hastalık akciğerlerine indi ve bir süre hastanede yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat ettiler. Bir yakınım aşı sonrası kalp krizi geçirdi ve vefat etti. Yakın arkadaşım aşı olmadı kovid atlattı ama kalbinde çarpıntı kaldı. Sonuca bakacak olursak hamile komşularım belki aşı olsalardı ölmeyecektiler. Ya da yakınım aşı olmasaydı belki yaşayacaktı. Bunları hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz. Bizim yapabileceğimiz şey tedbir almak. Bedenimizi, zihnimizi güçlendirmek. Aşının en belirgin yan etkisi kalp ve damar rahatsızlıkları. O halde bu organlarımızı güçlendirmeliyiz. Her gün yapacağınız yürüyüş bedeninize çok fayda sağlayacaktır. Aynı zamanda aralıklı orucu öneririm organların rahatlaması için.Herkese merhaba.
Ben burda bir başlık açmıştım annem ciddi bir aşı karşıtı. Ben bu döneme kadar olmamıştım. Almanya’ya taşınırken ise olmak istedim. Kısıtlamalar kalkmıştı aslında ama geri gelir diye korktum. Bir de çevremde kimseye bir şey olmamıştı, annemin abarttığını düşündüm. Gizlice oldum. İlk dozdan sonra kalbimde ağrı ve nefes darlığı yaşamaya başladım. Buraya taşınmadan önce kardiyolog ve göğüs hastalıklarına gitmiştim muayenem sonucu hiçbir şey bulunamadı. Psikolojik herhalde diyip bu olayı salmaya çalıştım kafamda ve ben taşındım.
Buraya geleli 1,5 ay oluyor ve hâlâ geçmedi. Bu sırada bazı cilt hastalıklarım ve siyatik ağrılarım da tetiklendi. Ben de tam bir deli olduğum için, girip ingilizce bir şekilde aratmaya başladım “vaccine injury” diye. Onlarca insan buldum aritmi, kas ağrıları, bilinç bulanıklığı yaşayan aşıdan sonra ya da benim gibi nefes darlığı çekenler ve ben bu insanlara ulaştım. Amerika, Avustralya, UKde yaşayan insanlar. Hala geçmediğini 1 yıldır çektiğini yazanlar oldu.
2 gündür asla uyuyamıyorum. Geceleri kalkıp ağlıyorum. Araştırmamak için kendimi çok zorluyorum ama yapamıyorum. Sürekli aşıyı vücudumdan nasıl atacağımı araştırıyorum ve tabii ki öyle bir şey yok. Sonsuza kadar vücuduma ve hücrelerime zarar verdim gibi hissediyorum. Psikolojim inanılmaz kötü. Bu arada terapi de alıyorum.
Kendime çok öfkeliyim. Pandemi bitmişken böyle bir şeye kalkıştığım için. Benimle o dönemde aşı olmadım diye dalga geçen bütün herkese karşı çok öfkeliyim. Kendime bunu yaptığıma inanamıyorum. Anksiyetem bitmiyor. Kabus gibi her şey…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?