Aşı- iyice delirdim, kafayı yiyorum

Aşının miyokardit yan etkisi var evet ama geçici hepsi. Birkaç haftada sonlandı. Bu arada covid hastalığını geçirenlerin miyokardit oranı aşısını olanlardan çok çok daha yüksek. Tıpta “zararsız” diye bir şey yoktur. Bir parol alırsınız, hatta bu ömrünüzce aldığınız 100.paroldür ama 100. dozda anafilaksi geliştirir pat diye ölüverirsiniz. E şimdi o zaman parol kullanmayalım mı diyeceğiz? Tabi ki hayır. Geteksiz parol kullanmayacağız. Gerekirse riski alıp kullanacağız. Kar zarar oranı.

Covid geçirirseniz miyokardit olma oranınız 1/10.000 ise aşı olup 1/1.000.000 miyokardit riskini göze alacaksınız. Yani bu kadar basit aslında.

Demek istediğim bunun gibi aynen. Kar zarar dengesi.

Sizin semptomlar miyokardit değil tabi çünkü test edilmiş bulunamamış. Zaten olsa da bunca zamana iyileşirdiniz. Sizinki çok yüksek oranda psikolojik. Psikiyatrist değil sanırım gittiğiniz psikolog. Bir psikiyatriste de görünün size iyi bir anksiyete hapı başlasın bence. Geçmiş olsun.

Aşı yüzünden diye teşhis koyulsa rahatlayacaksınız resmen şaka gibi.

Offff covid aşısına olan güvensizliği neden anlayamıyorsunuz? Bebegim olsa bütün aşılarını yaptırırım. Mrna aşısı farklı bir teknoloji.
Yooo tüm aşılar da var yan etki. Tüm ilaçlar da var. Dr yakınlarımın tavsiyesiyle oldum covid aşılarımı. O kadar zararlı olsa beni riske atarlar mıydı? Kendilerine eşlerine çocuklarına yaptırırlar mıydı? Mikrobiyoloji Prof u bile koşa koşa yaptırdı. Ama tabi netteki tayfa daha iyi bilir sağlık işlerini. Dr lar nereden bilecek haklısınız.

Yorumunu bulduğum yüzlerce insanın hepsi mi psikolojik yaşıyor bunları?
Beyin çok enteresan birşey, farklı kültürlerden, farklı geçmişlerden gelen yüzlerce insan çok spesifik şekilde birebir aynı detaylarla Mesih olduğuna ya da sokaktaki rastgele insanların onu takip ettiği, fotoğrafını filan çekip arkasından dalga geçtiği kitlesel bir oyunun kurbanı olduğuna ya da gökyüzündeki kuşların aslında tüm insanlığı gözetlemek için devlet tarafından yerleştirilmiş makineler olduğuna inanıyor. Eskaza bu insanların forumlarından birine denk gelirseniz şok olursunuz bu tarz bir sanrıya cidden inanan ve kendilerince kanıtları olan yüzlerce insan nasıl bir araya toplanabiliyor diye ama toplanıyorlar işte. Beynin gizemi ve internetin gücü bu.

Bu söylediklerin saçma ve kanıtlanamaz şeyler ben ise tüm belirtileri vücudumda hissediyorum diyebilirsin ama her gece dünyadaki her bir hastanenin aciline en az 10 panik atak hastası öleceklerine dair belirtileri vücutlarında samimi bir şekilde yaşayarak geliyor. Hisleri gerçek ve milyonlarca insan tarafından deneyimleniyor ama hiçbir biyolojik sebebi yok bu hislerin

Ben aşı olmadan önce korona oldum aşı çıkmamıştı. Eşim ,babam, annem de öyle. Babam koronadan vefat etti,hayır o ilaçlardan kullanmadı diyabetliydi çünkü korona yüzünden kalp krizi geçirdi. Aşı olana kadar koronanın hasarları ile uğraştım, nefes darlığı aylarca geçmeyen öksürük, aşırı halsizlik, aşırı terleme, kalpte ağrı bir dünya şey. Aşı hasar bıraktı mı bilmem bu şikayetlerim yüksek oranda azaldı ama bildiğim şey koronayı eşimde bende çok ağır atlattık.
Babamda olabilseydi keşke aşıyı...

Bende de 2. dozdan sonra kalp ağrısı oldu. Çevremde birkaç kişiden daha duydum,kalp kapakçığı iltihabı teşhisi koymuş doktor birine..Sonra Covid oluncada aynı şekilde kalp ağrısı yaşadım,ama doktor hiçbir şey bulamadı…Kalbimi güçlendirecek besinlere vs. yöneldim. Kalp sağlığıma odaklandım bir süre,her sabah düzenli yürüyüş yaptım. Vitaminlerimi aksatmadım,birazda psikolojimi sağlam tutmak için çabaladım ve 1 aya kalmadan düzeldi o ağrılar.

Psikolojik olarak etkilendiğinizi düşünüyorum. Çevremde aşı olmayan tek bir kişi bile yok ve hiçbiri sizin anlattığınız semptomları yaşamadı. Şifa bulursunuz inşallah

Her ilacın yan etkileri olabilir . Aşıları destekleyen biri olarak söylüyorum . Yan etki listesi Her ilacın olur . Yan etkiler herkes de görülmez.
O yüzden Psikolojik olduğunu düşünmüyorum çünkü aşı olan aşıyı destekleyen insanların içinde de aynı sizin gibi olan insanlar var. Tansiyon , kalp , alerji , yüksek ateş sorunu yaşayanlar.
Genelde bir iki güne geçiyor ama geçmeyip uzun süren de var deniliyor. Ben kısa vadeli sıkıntı olan kişileri çok gördüm ama uzun sürenler de var deniliyor.
İyi bir kalp damar doktoruna ve alerji doktoruna başvurun .
Geçmiş olsun . Geçecek merak etmeyin . Belki alerji tedavisi falan almanız gerekebilir . sonra geçer .

Arkadaşım önceki konunda cilt problemini 4 yıl önce de yaşadığını söylemişsin. 4 yıl önce corona aşısı yoktu hatırlatırım.

Yani zart olsa aşıdan zort olsa aşıdan deniliyor. Geçen sosyal medyada aşı olmuş bilmem kaç kişi kalp krizi geçirdi yazıldığını okumuştum. Hayır zaten normalde de türkiyede günde bilmem kaç kişi kalp krizi geçiriyordu. İlla ki içlerinde aşılı olanlar çıkacak. Aşının korona dışındaki hastalıkları önlemek gibi bir iddiası zaten yok.

Fazlasıyla anksiyete yapmışsın. Psiyatrik tedavi zaten görüyormuşsun Allah şifa versin. Ama milleti galeyana getirip korkutma.

Canım bende aşı karşıtiyim. Sorumluluk alınmayan her ilaca ve aşıya karşıyım. Bu canı Allah emanet etti ve aklım ile düşününce bana mantıklı gelmedi. Sana tavsiyem hacamat olman .twiterda takip ettiğim bir doktor vardı. Aşıların verdiği zararları en çok hacamat azaltıyor diye . Sizinki ayrica psikolojik de olmuş . Hacamat ile rahatlarsinuz hem psikoljik hem fizyolojik

Yorumunu bulduğum yüzlerce insanın hepsi mi psikolojik yaşıyor bunları?
Öf benim kuzenim gibisiniz aynı hastalık hastası, pimpirikli.
O da yok aşıdan sonra apandisit alındı demek ki aşıdan İsrail’de öyle diyor araştırmalar diyor.
Kalpte sorununuz olsa kardiyolog bulurdu. Doktorlar bir şey yok demiş psikolojik sizinki.
Ben de halam sırt ağrısından sonra akciğer kanseri tanısı alınca aylarca sırt ağrısı yaşadım. Röntgen temiz çıksa da ağrıyor gibi geliyordu.

Merhaba P Papatya129 geçmiş olsun, Bende bi dönem buraya konu açtım yan etkileri ile ilgili kronik hastalıklarım var.

2 doz sinovac oldum akabinde sayısız yan etki yaşadım.
Bir süre sonra hafifledi etkileri

Aşının 6.ayında korona oldum ve inanılmaz ağır atlattım Aşının değil belki ama koronanin etkilerini hâlâ atlatamadım.

Sol tarafım, kalp, sol kaburga alti ve sirt kismi ile sol bacağım daimi olarak ağrıyor, batıyor her gün hemde.
Bel, kalça, sakrolik mr bir sürü mr kan idarar tetkiki yapildi bi sorun yok

Şikâyetlerimin ortaya çıkışı ise korona olduğum aya tekabül ediyor,
Uzamış semptomlar için bi çözüm yok sanırım

Sorumluluk alinan bir ilac yok ki. Ostrojen + progesteron kullanip tedavi oldum. Prospektuste sadece ostrojen kullananlarin kanser olma riski, ostrojen+progesteron kombinasyonunu kullananlara gore daha dusuktur diyor. Simdi kanser olsam ilacı mı suclayacagim, tedavi uygulayan doktoru mu, ilaci ureten firmayi mi? Kapilarina gidip bagirip, dava mi acayim? Ya da belki kanser olurum diye tedavi olmayayim mi? Farkinda degilsiniz ama aldiginiz her ilacin prospektusunde yan etkiler yaziyor, agri kesicinin bile. Her kullanimda bunlardan birini yasama ihtimaliniz var.

O ihtimallerden biri size vurunca böyle rahat konuşamıyorsunuz maalesef.

Buradaki en ciddi risk gerçek hastalığı kaçırmanız.

Sonuçta kalp ağrınız gerçek, bütün mesele oradan başlamış zaten. Sonradan stresle siyatik ağrılar eklenmiş, birden fazla sıkıntı olunca birbirine karışıyor maalesef.

Siz baştan aşağı bir checkuptan geçip vücutta bir sıkıntı var mı öğrenin, zaten ister aşıdan ister başka bir sebeple fiziksel bir zarar varsa testlerde çıkar.

Yok birşey çıkmıyorsa zihinsel iyileşmeye odaklanın, bakalım nasıl etkisi olacak.

Aşı yararlı zararlı tartışmasının germekten başka inanın faydası yok, bir kişiye sorsanız hayatımı kurtardı der, öbürüne sorsanız ateşim çıktı der. Önemli olan kalpte sıkıntı var mı onu öğrenmek.

3 defa asi oldum biraktigi tek sey 6 aylik bi sirt omurilik agrisiydi. Sizin gibi kafayida yemedim bence sizin agriniz varsa bile bu agridan dolayi piskolojiniz bozulmus biraz sakinlesin oncellikle zqmanla gececektir

Valla aşı olanlar hep okumuş bilinçli insanlar. Öleceksem de onlarla ölürüm, cahillerle yaşamaktan bin kat iyidir. Şu an yaşıyoruz da ne oluyor? Her gün stresten öleceğiz. Stres aşıdan bin kat daha zarar verici.(Bunu yazan Okb tanılı bir birey,yani ben)
Ekstra olarak korona geçirmek de vücuda çok zarar veriyor. Yaklaşık 3 yıldır hiç geçirmemiştim geçen aya kadar. 3 doz biontechliyim. 1 gün yamuldum sonra toparladım. Aşısız olsam ağır hasta olurmuşum kesin.

Peki aşı sonrası hiçbir sorun yaşamayan onca insanın yorumları da mı yalan o zaman? Bir önceki konunuza yorum yazmıştım aşı ile ilgili deneyimimi. 3 doz oldum sigara içiyorum alkol kullanıyorum sağlıklı beslendiğim söylenemez çünkü açlık hissi pek duymuyorum ama yediğimde de işlenmiş gıdalar gırla. Spor yaparım az önce koştum mesela eve erken gelebildim diye. Sizin yanınızda baya sağlıksız kalıyorum ve üç dozda da hiçbir şey yaşamadım.

Etrafımdaki kimse yaşamadı ve bunların arasında yaşlılar, kronik hastalar, kalp rahatsızlıkları yaşayanlar da var.
Bilime de tapmiyoruz bu arada güveniyoruz.

Öncelikle lütfen kendinize öfkelenmeyi bırakın zira şu an için size fayda sağlamayacak. Bu hem psikolojinizi hem de bedeninizi etkiliyor. Vücudunuzu stres altında bırakmayın. Bu organlarınızın düzgün çalışmasını engelleyecektir. Kovid ve aşı konusuna gelirsek. Ben de aşının bu kadar kısa sürede çıkmasına ve fazlarının tamamlanmaması sebebi ile faydasına inanmıyordum ancak mecburiyetten oldum. Bu sürede 2 hamile komşumuz aşı olmadığı için hastalık akciğerlerine indi ve bir süre hastanede yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat ettiler. Bir yakınım aşı sonrası kalp krizi geçirdi ve vefat etti. Yakın arkadaşım aşı olmadı kovid atlattı ama kalbinde çarpıntı kaldı. Sonuca bakacak olursak hamile komşularım belki aşı olsalardı ölmeyecektiler. Ya da yakınım aşı olmasaydı belki yaşayacaktı. Bunları hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz. Bizim yapabileceğimiz şey tedbir almak. Bedenimizi, zihnimizi güçlendirmek. Aşının en belirgin yan etkisi kalp ve damar rahatsızlıkları. O halde bu organlarımızı güçlendirmeliyiz. Her gün yapacağınız yürüyüş bedeninize çok fayda sağlayacaktır. Aynı zamanda aralıklı orucu öneririm organların rahatlaması için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…