Aşık olduğum kişi ve dini inancımızla aldığımız karar

neden konu din ve siyaset olunca ortam gerilir hep bir tartışma ve kavgaya dönüşür ortam ya bu din ayşeye ayrı fatmaya ayrı inmedi kuran herkese indi cenneti isteyen ona göre davranır cehennem isteyende ona göre davranır cennetin yolu nereden geçiyor yazıyor Allah okadar merhametli ve yüce ki sen emrimi yapmadın kulum diye rızkınımı kesiyor şimdi internet denen muhteşem var onu nasıl kullanırsan sana öyle hizmet ediyor bilgisizlik diye birşey yok artık ne mrk ediyosa insan açsın bi zahmet okusun ona buna saldıracağına ben şuna karşıyım aman kapalı bak bak onlar daha fena be kardeşim onlar kiiiimmmm sen kimsin herkes insan herkesin nefsi var demek kapanmış ama tam hakkını veremiyor tam müslüman zaten zina yapmaz caiz değilki zaten sevgili yok öpüşmek gezmek yapıyorsak demekki tam iredemize sahip değiliz yarım işimize geldiği gibi müslümanız hangi kitap saana helalin olmayan bir adamla gez dolaş diyor kuranda yok böyle bir emir olmayan şeylere var deyip savunmak şirktir şirkin ne anlama geldiğini bir zahmet bulup okuyun öğrenin sadece şunu dersiniz evet yanlış ama yapıyorum günahını üstlenip yanmaya razıyım yada yanlış ama Allah af edici tövbe mi çekcem afına sığnyrm vs halaaa din tartışması yok kapalı yok açık az eğitimleşin okuyun yahu

İnsanlar bi çok konuda farklı göruşlere sahip o zaman kendinden olmayan herkese böyle yapın bu da sadece dini konularda olmasın her konuda böyle olsun dicem de zaten bi dolaş forumu ortalık böyle yargılaan kaynıyor merak etme mesela sadece din değil.

Taşlanacağımı bilerek yazmaya cesaret etmiştim anlayanların çıkması çok çoook güzel tarafsız olan herkes baştan okursa yapılan haksızlığı anlayacaktır

ee yani millet konuyla alakasiz seyler yazmislar kizcagiz sanki millete ben inancliyim gunahsizim siz inancsizsiniz gunahkarsiniz demis gibi sacma ve alakasiz yorumlar var...

Sorunum başı kapalıları namuslu görenlerle değil..Sorunum açıkların namussuz, dinsiz, imansız olduğunu görenlerle..
Olaya tek taraflı bakmamak gerek.. Benim kapalılara ettiğim bir laf olmuş mu sizce?
Benim tepki gösterdiğim insan belli:
1. Açıklar kafir, kapalılar imanlı diye düşünenler
2. Sırf ailesi, eşi, eşinin ailesi istediği için kapanıp da o başörtüsünün gereğini bilmeyen, yerine getirmeyenler
3. Din gibi hassas bir konuyla ortaya çıkıp konu açanlar..

neden konu inanç olunca böyle oluyor sonuç olarak hepsi onu ilgilendiren onun değerleri kalkıp sana günahkarsın mı demiş

Çok uç olsun diye verdiği örneği gözumuze sokacağına diğer yorumlara bak kimse ahlaksızlık yapıp buna kılıf uydurmuyor

Taşlanacağımı bilerek yazmaya cesaret etmiştim anlayanların çıkması çok çoook güzel tarafsız olan herkes baştan okursa yapılan haksızlığı anlayacaktır

Ben üzülüyorum böylelerine ama herkesin aklı var kendi seçimi Allahım bizi değiştirmesin hep böyle hatta daha iyi düşünelim inşallah...kuran'da bile diyor onlar sizinle dalga geçerler ama dalga geçilmesi gerekenler neyse işte şimdi ortam alevlenmesin iyice. Ben hata yaptım ve pişmanım pişman olabilmek çok güzel ve evet insanım benimde her insan gibi hormonlarım var ve benide her insanda olduğu gibi nefsim ve şeytan benide dürtüyor ama ben biliyorum ki bu dünya sınav ve 1dakika sonramızın bile garantisi yok bugün ölsem bu günahlarla girmek istemiyorum görücü usulü mü kaldı diyenlerde bu devrin görücü usulüde bu devre göre zaten...eskiden ananelerimizin zamanında eşini düğünde görenler olurmuş aileler anlaşır çocuklara sorulmazmış bu devirde gençler görüştürülüyor zaten belli bir süre yani illa sex yapmak gerekmiyor evlenmeden yada sevgili olup senelerce çıkmakta gerekmiyor. Kimse kimseye saldırmasın neden saygı duyulamıyor acaba

Yoldan geçen biriyle sevdiğine karşı hissettikleri aynı mı sence? seven insan dokunmak öpmek ister illa cinsellik de demniyorum ama inancına göre bu yanlış ortada şok olacak bi durum yok bence

Bırak istersen konu sahibi cvp versin..konu sahibi bile bu kadar polemiğe girmiyor

Son düzenleme:
1. Bunun inançla ne alakası var madem inançlıydınız neden nefs kontrolü hakkında bir bilginiz olmadı ?
2. Bir araya gelince sürekli öpüşmek, sevişmekten mi konuşuyorsunuz ?
3. 4 sene görüşmeyip sonra birden evlilik mi olacak ki kaliteli vakit geçirmeden hemde ?
4. İnançlı biri baş örtüsünü biri istediği için değil kendi istediği için kapatır. Bunu da bilmeniz gerekir.
5. İman ve inanç lafta ya da gösterişte değil insanın kalbinde olur.

Tüm yorumları okumadım konu gereksiz yere uzamış bu soruların cevaplarını verebilir misiz ?
Bir konuda da sonuç açıklar şöyle kapalılar böyleye bağlanmasa

günahını göze alabiliyorsan istersen bin kişiyi öp yat kalk hayat senin vicdan ahlak senin kime ne tabuta kimse topluca girmiyor mezarda da hesapta da herkes yanlız amelinle baş başasın neyi göze alabiliyorsan onu yap şahsen ben kendi adıma Allahtan korktuğum için ölümdende keza öyle elimden geldiğince günah işlememek için çaba sarf ediyorum açık bir bayanım ama tesetür dinde yok nasıl derim haşa onca hadis varken kuranda yazarken Allahım af et deyip elimden geldiğince dar giymemeye yabancı erkeklerin dikkatinini çekmemeye çalşyrm dünaya erkek bana güzel dese ne olur hesabımın yeri belli erkek arkadaşım var günaha girdiğim olmadı değil ama şahsen beni hep rahatsız etti keşke helalimle vicdan rahatlığıyla yaşayabilsem Allahın lütfettiği o güzel cinsel hazzı bu en güzeli bence

işte burda görüş,kişi önemli değil diyorum ben de
herkesin ölçüsü farklı ne kadar insan varsa o kadar da ölçü var
insanların ölçülerini ,görüşlerini söz konusu dinse,ahlaksa tartışmak saçma
tek ölçü vardır o da ALLAHın ölçüsü
yoksa diğer türlü ne siz açıkları namussuz görenlere laf anlatabilirsiniz ne ben kapalıları cahil görenlere laf anlatabilirim
zaten burası o tarz bi forum sitesi değil bu konular açılmamalı ama konu sahibinin bilinçli bi şekilde yaptığını sanmam düşünememiş olabilir ayrıca kapalıları namuslu görmeyi bırakın demişsiniz bunun üzerine yazdım kötü bir laf etmişsiniz gibi bi çıkarım yapmadım zaten

Son düzenleme:
Bırak istersen konu sahibi cvp versin..konu sahibi bile bu kadar polemiğe girmiyor

Sen söyleyince dikkat ettim.
İkisi de Şubat'ta üye olmuş ve benzer yazım hataları yapıyorlar.Cümle sonunda nokta kullanmamak gibi...
Bir KİB yapalım bakalım ne çıkacak...

Son olarak şunu söylemek istiyorum burda yazılan hiç bir şey konuyu açanı aşağılama hakaret etme hakkına sahip olunduğunu göstermez diyelim yanlış bi konu seçilmiş bu konuda yorum yapanlar da konu açan kadar suçludur. O yüzden ben de mi yancam ayol diye alay edenler ne kapalılar gördum şöyle böyle diyenler namusunu koruan ateist diyenler bana sayıklama diyenler bu tip insanlar diyenler geli p burda kendini haklı göstermesin. Herşey kabul de kız olayı cinseelliğe getirmeden cinsellik diye tuttruanlar da mı haklı söylesenize hırsızın hiç mi suçu yok?

Sonra sen inançlı mısın ? tamam o zaman sana göre sevap ve günah var Sen değil misin? tamam o zaman sana göre de sen yanmıcan. EE nolmuş peki ne bu tahammülsüzlük inançlı biri gelip bu konuda yorum yapamaz mı tıpkı diğer konularda olduğu gibi seni yargılamadığı sürece.. bunda bi problem yok kalkıp o kişiyi yargılama hakkın hiç yok. sırf din konuusunda olsa anlıcam ama kızlar kusura bakmayın bu tavırlarınız her konuda böyle. çok mu zor inançlı veya inancsız birinin gelip burda adam akıllı bişeyler yazması. kendinize eğlence arıyor veya birikmiş kininizi kusuyorsunuz

nefs arkadaşlar nefs bunun açığı kapalısı yok öpüşmeyi açıkta kapalıda ister insannn insani duygu öyle yaratmış yaradan neden tek erkek tek kadın şeklinde yaratılmadık cinsiyet şeklinde yaratıldık ilgi duymak istemek normal şeyler ama helalimiz olanla evlilik gerçekleştirrerek olursa daha hoş olur bence şahsen ben etrafta büyük küçük demeden birbirine aç gibi yumulupta ortalıkta öpüşen insanlar görmekten yana değilim miğdemde bulanıyor yaprken haz veriyorda görmek miğdemi kaldırıyor herşey dört duvar arasında helalin olanla yaşarken güzel Allahın emride böyle haaa dersen ben nere canım ister orda yaparım oda ahlaka kalmış destekleyen bunu alkışlar desteklemeyende Allah haya versin der daha kötü bakan tüüüüü Allah belanızı versin ahlaksızlar hangi ana bana yetiştirdi sizi der vs vs konu uzarrr gider böyle artık nasıl anılmak istyosnz öyle davranın ya amannn banane der arsızlaşılır ya edep yahu deyip kimse görmeden yada tamamen utanıp Allahtan nikah kıyıp eşle tercih kişiye kalmış

Nasıl da istediğiniz gibi almışsınız yorumumu. Önüne gelene cinsel istek duymak olmadığını defalarca kez açıkladım. Siz kabul edin ya da etmeyin hoşlantı da cinsel temalıdır bunun altında cinsellik vardır, neslin devamı için bu gereklidir. Bir cafede otururken karşınızdaki bir insana da hoşlantı duyabilirsiniz ve bu cinsellik barındırır. Madem bu kadar iradesiz sokağa da çıkmasın dedim anlayan anladı tabii Madem bu kadar önemli cinsellik yaşamazsın Allah akıl, mantık, irade vermiş, tutarsın kendini hoş banane ya görüşmezse görüşmesinler fikir belirttik suçlu çıktık

ironinin alası peki sana ne oldu söylesene onu sana mı yazmışım. Konu sahibi ben olmayabilirim ben burda kişisel bişey tartışmıyprum zaten bu kadar dar düşünme.

Sen söyleyince dikkat ettim.
İkisi de Şubat'ta üye olmuş ve benzer yazım hataları yapıyorlar.Cümle sonunda nokta kullanmamak gibi...
Bir KİB yapalım bakalım ne çıkacak...

Konu sahibi de sadece Elitt adlı üyeye cevap veriyor zaten, bence de bir KİBleyelim :26:

bu cinsellik olayı nasıl yaşanıyor o zaman ben mi yanlış biliyorum azı ya da çoğu nerde yapılıyorki bu işin:44:

zorlama yorumlarınızla yazdığınız şeyin üzerini örtemezsiniz. sokakta önune gelene cinsel bişeyler hissetmekle aşık olduğun yada hoşlandığın kişiye karşı bişeyler hissetmek aynı mı?

Dediğiniz gibi bizim aklımız fikrimiz var neden "Üzülüyorum böylelerine" gibi aşşağılayıcı bi cümle kuruyorsunuz?
Burda kimsenin kimseyle dalga geçtiği yok. Bi arkadaşında dediği gibi "Ben dindarım, sevgilimle evlenene kadar görüşmem" tarzında bi konu olunca bizde düşünüyoruz biz kafirmiyiz? inançlarımız yok mu? Kimseye acımanızın, üzülmenizin bi anlamı yok. Ancak Allah acır sizin deyiminizle "bizim gibi kafirlere". Bizde biliyoruz sizin gibi dini, imanı, günahı, sevabı. Ama dini tam anlamıyla yaşayamayıp, birde burda "günah olduğu için görüşmeme kararı aldık" gibi bir konuyla karşılaşınca insan ister istemez saldırıyor. İnsanların tercihlerine karışmayın, kimseye acımayın, inancını sorgulamayın. "sex yapmak gerekmiyor, senecelerce çıkmak gerekmiyor " diyorsunuz sonrada neden saygı duyulmuyor diyorsunuz, siz bize ne yapmamız gerektiğini söylüyorsunuz ya arkadaşım? saygı duymuyorsunuz ya? İsteyen senelerce çıkıp evlenmez aynı evde yaşar, isteyen sex yapar. Bunun günahını Allah bilir, o verir cezasını. Konu sahibi de "Neden kapalı değilsin, neden namaz kılmıyorsun" dememe takılmış. Öncelikle yazdıklarımı anlamak için okuyun. Diyorum ki madem bu kadar dindarsın sevgilinle 4 yıl görüşmeyecek kadar, neden kapanmıyorsun? Ne sakıncası olabilir senin için? Bu kadar inançlı biri neden kendini hazır hissetmek kapanmaya? Üstelik Allah için değil sevgilin için yapıcaksın bunu değil mi? Siz daha Allahın emrettiği herkesin yapması gerektiği şeyleri yapmazken, gitmişsiniz en uç noktalardaki şeyleri takmışsınız kafaya. Çok çelişkili şeyler bunlar.

Konumu dualarla ilgili dini şeylerin konuşulduğu yere tam açmak üzereydim ama orda hiç bu tarz öpüşmekle vs ilgili konu görmedim oraya böyle bir konu açmaktan vazgeçtim buraya geldim direk yazıyı kopyaladım bu yüzden inanç kelimesi çok geçiyor bu açıklamayıda yapmak zorunda değildim ama azıcık rahatlar belki bazıları kasti değil yani. Ben kimseye ahkam kesmiyorum mükemmel mi diyorum kendime dedim kapalı açık ayrımınıda yapmadığımı anlattım zaten bende açığım ama herkes istediği gibi anlıyor karşı saldırıya geçip yorum yapanlar kusuruma bakmayın hala susuyorum ama umrumda değil bana yaptığınız o hakaret içerikli yorumlar,iftira edercesine yorumlar dini sömürüyormuşum bilmem ne ayrıca azgın teke var sanki karşınızda her önüme cinsel arzu duyuyorum zaten ben hı hı öyleyim ya pisliğin tekiyim ama neden bu kadar olay yarattınız anlamadım sakince konunu kapattırırmısın yada bu tarz konu açmak doğru değil diyebilirdiniz aman neyse iyi stres attınız sayemde dökün kininizi nefretinizi

Sokaktaki adamı arzulamakla, sevdiğin adamı arzulamanın arasında ki günah farkı nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…