• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşık olduğum kişi ve dini inancımızla aldığımız karar

ortalık bunlardan kaynıyor, ben ne kapalı gördüm yapmadığı yok tabi her zamanki gibi baskıyla kapatıldı,ben ne ateistler gördum namusu için yatmıyor diyen bile var. Kardeşim kız size siz günahkarsınız namussuzsunuz falan mı demiş. dikkat edin ONUN inançlarına göre yaptığı şey yanlış ama o da insan ve nefsine uymuş. Ayrıca cinselliğe hiç girmemiş bile öpmekten falan bahsetmiş insanları yargılamayı bırakın artık dindar insanlar da günaha girebilir ben bunların ciğerini bilirim dini kullanıyorlar edalarına bi son verin. Size göre günah değilse değildir ona göre günah ve bunla başetmek istiyor. çirkinleşmeyin artık

Bu yorumun buram buram bana cevap kokuyor nedense..
Çirkinleşen acaba dini namusla bağdaştırıp da açık insanlar her haltı yer, nasılsa inancı yok, Allah korkusu yok diyenler olmasın?
Evet, dini her işinize alet etmeyin demek YAPTIĞIMIZ AHLAKSIZLIKLARA kılıf uydurmak..
"Açık insanlarla dostluk kurmayın, onlar sizi yoldan çıkarır" diye fetva veren insanlar hangi sıfatla bu fetvaları veriyor acaba??
Başına örtüyü takınca namuslu olmuyorsun bunu kabullenin artık.. Kimin kimden daha inançlı olduğunu Allah'tan başka kimse bilemez, kaldı ki bizi kıyamet günü hesaba soracak olan da O..

Pardon ama bu yazdıklarınızla ''o zaman yoldan geçen birine karşı ani cinsel dürtü hissedersiniz sokağa da çıkmayın.'' bu çok farklı dikkat edin ben sadece buna dikkat çekiyorum diğer konular tartışılır

Sokaktan kasıt elbet dışarısı çevre, oturduğu bir yer, kafe vs. Yolun ortası değil yani

Teşekkür ederim beni anladığınız için.

Bence bu tarz konularda hep yarası olan gocunuyor...ben kimseyle ilgili yorumda bulunmadan kendim aldığım kararı ve sebebini anlattım ama herkes saldırıya geçti. Bazı şeyler geliyor ağzıma ama yanlış anlarlar falan gerek yok herkesin kendi hayatı

Kendi düşünce yapımdan çok memnunum inşallah bu konulardaki düşüncem hiç bir zaman değişmez

Aslında dicek çok şey var ama sınırı aşmamak gerek. Arkadaşlara da bişey demiyorum burda okuduğum şeylerle günlük hayatta çok karşılaşıyorum kapalılar zorla kapatılır onlar her haltı yer onlar günah işeleyemz onların nefsi olamaz aşık olamaz dindarsa mutlaka kapalı olmak zorunda namaz kılmak zorunda kısacası onlar insan değil bi hata yaptın mı aha bak derler bi de dindarım diye geçinir baksana sen cinsellik demedin hemen 'BU TİP İNSAN' şeklinde yargılandın konuyu farkında olmadan kendileri cinselliğe getirdiler. Diyorum ya ateist olduğu halde namusunu koruyor diyen bile oldu. Oysa senin problemin çok basit nefsin ve inancın arasında kalmışsın. tartışılacaksa bunlar tartışılsın Yok ben de mi yancam yok bana göre gügünah değl yok bi araya gelince aklına o şey mi geliyor çok çok çirkin herkes sanki bişeylerin kinin kusmuş bazıları da vicdan rahatlatıyor. sakin olun kimse size günahkarsınız demedi

SALDIRIYORLAR canımmm dindar insanların günah işlemesine tahammül edemiyorlar aşık olup yapmak istediğin şeylerii nerdeyse hayvanlık olarak algılıyorlar sabredemedin mi hakim olamadın mı ve senin inancını yargılıyorlar onlara göre gunah olmaması sana göre günah olması senin dikkat etmen onların sinirine gidiyor pes diyorum sadece
Söyler misin konunun en başında İNANÇ kelimesinin üstüne bastıra bastıra vurgu yaparak konuyu dine bağlayan, dindar olduğu için yaşadıklarının yanlış olduğunu ilk vurgulayan konu sahibi miydi yoksa yorum yazanlar mı?
Bu forumda aşırı uçta dindarı da var, ateisti de var.. Oyüzden bu sakıncayı bile bile böyle bir konu açılırsa sonucun gideceği nokta bu işte..

bilenler bilir her şey kitapta yazıyor zaten ihtiyaç duyan açsın baksın herkes istediğini yapar ama iş günah değil tarzında fetva vermelere gelince orada durmak lazım bunun vebali büyük olur

Merak etmek açıp okumak sonrada ona inanmak çok büyük bir nimet tabiki uygulama kısmı kolay değil bana niye açıksın neden namaz kılmıyorsun denmiş başım açık ama kapalı giyinmeye özen gösteriyorum namazlarımı ara ara kılıyorum ama 5vakit kılamıyorum bu dini sömürdüğümü gösteriyormuş

Ayrıca dini sömürmeyi diline bu kadar dolayan insanlar "dini sömürmek" ne demek tam olarak bildiklerini sanmıyorum bilselerdi dinle ilgili konuşan herkese dini sömürüyor demezlerdi

Çirkinleşen acaba dini namusla bağdaştırıp da açık insanlar her haltı yer, nasılsa inancı yok, Allah korkusu yok diyenler olmasın?
Evet, dini her işinize alet etmeyin demek YAPTIĞIMIZ AHLAKSIZLIKLARA kılıf uydurmak..
"Açık insanlarla dostluk kurmayın, onlar sizi yoldan çıkarır" diye fetva veren insanlar hangi sıfatla bu fetvaları veriyor acaba??
Başına örtüyü takınca namuslu olmuyorsun bunu kabullenin artık.. Kimin kimden daha inançlı olduğunu Allah'tan başka kimse bilemez, kaldı ki bizi kıyamet günü hesaba soracak olan da O..

Dini kullanmakla arkadaşın problemi arasında bi bağlantı göremedim. ayrıca yalnızca sana değlil yani kişisel değil burda senin tarzındaki herkese yorum yaptım. Evet hesap soracak olan O bu yüzden de bizler size günahkarsınız demedik aksine siz kendi üzerinize alınıp bişler dediniz

Söyler misin konunun en başında İNANÇ kelimesinin üstüne bastıra bastıra vurgu yaparak konuyu dine bağlayan, dindar olduğu için yaşadıklarının yanlış olduğunu ilk vurgulayan konu sahibi miydi yoksa yorum yazanlar mı?
Bu forumda aşırı uçta dindarı da var, ateisti de var.. Oyüzden bu sakıncayı bile bile böyle bir konu açılırsa sonucun gideceği nokta bu işte..

neden konu inanç olunca böyle oluyor sonuç olarak hepsi onu ilgilendiren onun değerleri kalkıp sana günahkarsın mı demiş

Çok uç olsun diye verdiği örneği gözumuze sokacağına diğer yorumlara bak kimse ahlaksızlık yapıp buna kılıf uydurmuyor

ortalık bunlardan kaynıyor, ben ne kapalı gördüm yapmadığı yok tabi her zamanki gibi baskıyla kapatıldı,ben ne ateistler gördum namusu için yatmıyor diyen bile var. Kardeşim kız size siz günahkarsınız namussuzsunuz falan mı demiş. dikkat edin ONUN inançlarına göre yaptığı şey yanlış ama o da insan ve nefsine uymuş. Ayrıca cinselliğe hiç girmemiş bile öpmekten falan bahsetmiş insanları yargılamayı bırakın artık dindar insanlar da günaha girebilir ben bunların ciğerini bilirim dini kullanıyorlar edalarına bi son verin. Size göre günah değilse değildir ona göre günah ve bunla başetmek istiyor. çirkinleşmeyin artık

tebrikler arkadasim soylediklerinize sonuna kadar katiliyorum... bazilari icin opup dokunmak normal olabilir ama o bayan arkadas icin uc bir nokta ve bununla basedebilmek icin bu karari almis... insanlarin birbirini yargilamasi bu forumda en cok gordugum sey... insanlar neden ortada olmayan bahsedilmeyen bir seyi kendi ustlerine alinip karsisindaki insanlari yargilarlar hic anlamam...

Hayatta zaten çoğu şey günah değil mi ? Bana böyle bir soru yöneltemezsiniz ki :34:

siz savunduğunuz için size yönelttim başkası söylese başkasına sorardım.o zaman herşey günah diye her b.. yiyelim biz insanlar...

ne güzel demişsiniz kesinlikle herşeyi bilen ve yargılayacak olan tek güç ''O''
bu konuda anlaşıyoruz değil mi?
o zaman başı kapalıları namuslu görenleri neden bu derece problem yapıyorsunuz ki?
sonuçta kulların ne dediğinin hiç bi önemi yok
ben başörtüsünden dolayı yobaz diye etiketleyenleri takmıyorum mesela
her iki durumdada cahillik söz konusu bu zihniyetleri konu haline getirmeye hiç lüzum yok bu yüzden

tebrikler arkadasim soylediklerinize sonuna kadar katiliyorum... bazilari icin opup dokunmak normal olabilir ama o bayan arkadas icin uc bir nokta ve bununla basedebilmek icin bu karari almis... insanlarin birbirini yargilamasi bu forumda en cok gordugum sey... insanlar neden ortada olmayan bahsedilmeyen bir seyi kendi ustlerine alinip karsisindaki insanlari yargilarlar hic anlamam...

Taşlanacağımı bilerek yazmaya cesaret etmiştim anlayanların çıkması çok çoook güzel tarafsız olan herkes baştan okursa yapılan haksızlığı anlayacaktır

Aynen öyle. Bilinçaltı kendilerini yaptıklarından dolayı kötü hissedip saldırıya geçiyorlar ama farkında bile değiller

Suç sende ama hiç kusura bakma.

Seninkine benzer konular burada çok açıldı ama inanç inanç diye üzerine basmadan açıldı.
Erkek arkadaşım yakınlaşmak istiyor,ben istemiyorum veya yakınlaşmamız doğru mu tarzında konular çok gördük.
O konulara din dahil her açıdan yaklaşıldı,herkes kendince nasihat etti.

Sen madem karar verdin ve doğru olduğuna inanıyorsun,neden fikir soruyorsun ?
Konunun amacı nedir,nihai soru neydi diye bir daha baktım.
Allah bizi birbirimize nasip eder mi demişsin.Onu da biz bilemeyiz zaten.

Elittt'in seni anladığını söylemişsin ama ben önerdiği bir çözüm veya yol yazdığını göremedim.
Yorum sahiplerini eleştirmekten başka bir şey yapmamış.
Amaç buysa tamam.Madem en doğru sensin,konunu kapattır gitsin.

Dini kullanmakla arkadaşın problemi arasında bi bağlantı göremedim. ayrıca yalnızca sana değlil yani kişisel değil burda senin tarzındaki herkese yorum yaptım. Evet hesap soracak olan O bu yüzden de bizler size günahkarsınız demedik aksine siz kendi üzerinize alınıp bişler dediniz

neden konu inanç olunca böyle oluyor sonuç olarak hepsi onu ilgilendiren onun değerleri kalkıp sana günahkarsın mı demiş

Emin ol buradaki herkes kendi yaşantılarından bahsedilerek GÜNAH GÜNAH GÜNAH diye sürekli vurgulanıyorsa bundan rahatsızlık duyabilir ve "ben de kocamla çıktım gezdim tozdum o zaman ben günahkar mıyım" diye üstüne alınabilir.. O yüzden siyasi, dini, etnik kökenli konuların açılması sakıncalı işte.. Daha önce de dediğim gibi okadar bastıra bastıra inançlı olduğumuz için çıkmıyoruz, görüşmüyoruz, günah derseniz, sevgilisi olan insanlar da çıkıp "Noluyor yaa biz kafir miyiz" diye tepki gösterebilir...

Ben eşimle 11 sene görüştüm. İnançlı insanlarız ama sizin kadar değil sanırım.

Yeri geldi evime bile geldi ama günahkar ( sizin tabirinizle) olmadık :ssz:

Günaha girsek girerdik ama irade meselesi bu

Rabbim akıl vermiş, mantık vermiş ve nefs vermiş

bu kadar mı nefsinize hakim değilsiniz ki

4 yıl görüşmemeyi düşünüyosunuz?

Son düzenleme:
Suç sende ama hiç kusura bakma.

Seninkine benzer konular burada çok açıldı ama inanç inanç diye üzerine basmadan açıldı.
Erkek arkadaşım yakınlaşmak istiyor,ben istemiyorum veya yakınlaşmamız doğru mu tarzında konular çok gördük.
O konulara din dahil her açıdan yaklaşıldı,herkes kendince nasihat etti.

Sen madem karar verdin ve doğru olduğuna inanıyorsun,neden fikir soruyorsun ?
Konunun amacı nedir,nihai soru neydi diye bir daha baktım.
Allah bizi birbirimize nasip eder mi demişsin.Onu da biz bilemeyiz zaten.

Elittt'in seni anladığını söylemişsin ama ben önerdiği bir çözüm veya yol yazdığını göremedim.
Yorum sahiplerini eleştirmekten başka bir şey yapmamış.
Amaç buysa tamam.Madem en doğru sensin,konunu kapattır gitsin.

Ben arkadaşı anladım onu anlamanın tek yolu çözüm sunmak mı?? evet arkadaşı anlıyorum üzerine haksız yere gelinmesinden rahatsız oldum ve onu savunuyorum anladığımı göstermek için gayet yeterli. konu tavsiye vermeye gelebilse ben de gelirdim ama insanlar onu yargılamaktan kendi üzerine alınmaktan başka bişey yapmamış. Gösteriş yapıyor Ahlaksızlığına kılıf uyduruyor ayol ben de mi yancam dmeekten öteye gitmemiş yorumlar onune gelene cinsel istek duyarsın diyen bile var

Back
X