ortalık bunlardan kaynıyor, ben ne kapalı gördüm yapmadığı yok tabi her zamanki gibi baskıyla kapatıldı,ben ne ateistler gördum namusu için yatmıyor diyen bile var. Kardeşim kız size siz günahkarsınız namussuzsunuz falan mı demiş. dikkat edin ONUN inançlarına göre yaptığı şey yanlış ama o da insan ve nefsine uymuş. Ayrıca cinselliğe hiç girmemiş bile öpmekten falan bahsetmiş insanları yargılamayı bırakın artık dindar insanlar da günaha girebilir ben bunların ciğerini bilirim dini kullanıyorlar edalarına bi son verin. Size göre günah değilse değildir ona göre günah ve bunla başetmek istiyor. çirkinleşmeyin artık
Pardon ama bu yazdıklarınızla ''o zaman yoldan geçen birine karşı ani cinsel dürtü hissedersiniz sokağa da çıkmayın.'' bu çok farklı dikkat edin ben sadece buna dikkat çekiyorum diğer konular tartışılır
Teşekkür ederim beni anladığınız için.
Bence bu tarz konularda hep yarası olan gocunuyor...ben kimseyle ilgili yorumda bulunmadan kendim aldığım kararı ve sebebini anlattım ama herkes saldırıya geçti. Bazı şeyler geliyor ağzıma ama yanlış anlarlar falan gerek yok herkesin kendi hayatı
Kendi düşünce yapımdan çok memnunum inşallah bu konulardaki düşüncem hiç bir zaman değişmez
Sokaktan kasıt elbet dışarısı çevre, oturduğu bir yer, kafe vs. Yolun ortası değil yani
Söyler misin konunun en başında İNANÇ kelimesinin üstüne bastıra bastıra vurgu yaparak konuyu dine bağlayan, dindar olduğu için yaşadıklarının yanlış olduğunu ilk vurgulayan konu sahibi miydi yoksa yorum yazanlar mı?SALDIRIYORLAR canımmm dindar insanların günah işlemesine tahammül edemiyorlar aşık olup yapmak istediğin şeylerii nerdeyse hayvanlık olarak algılıyorlar sabredemedin mi hakim olamadın mı ve senin inancını yargılıyorlar onlara göre gunah olmaması sana göre günah olması senin dikkat etmen onların sinirine gidiyor pes diyorum sadece
bilenler bilir her şey kitapta yazıyor zaten ihtiyaç duyan açsın baksın herkes istediğini yapar ama iş günah değil tarzında fetva vermelere gelince orada durmak lazım bunun vebali büyük olur
Bu yorumun buram buram bana cevap kokuyor nedense..
Çirkinleşen acaba dini namusla bağdaştırıp da açık insanlar her haltı yer, nasılsa inancı yok, Allah korkusu yok diyenler olmasın?
Evet, dini her işinize alet etmeyin demek YAPTIĞIMIZ AHLAKSIZLIKLARA kılıf uydurmak..
"Açık insanlarla dostluk kurmayın, onlar sizi yoldan çıkarır" diye fetva veren insanlar hangi sıfatla bu fetvaları veriyor acaba??
Başına örtüyü takınca namuslu olmuyorsun bunu kabullenin artık.. Kimin kimden daha inançlı olduğunu Allah'tan başka kimse bilemez, kaldı ki bizi kıyamet günü hesaba soracak olan da O..
Söyler misin konunun en başında İNANÇ kelimesinin üstüne bastıra bastıra vurgu yaparak konuyu dine bağlayan, dindar olduğu için yaşadıklarının yanlış olduğunu ilk vurgulayan konu sahibi miydi yoksa yorum yazanlar mı?
Bu forumda aşırı uçta dindarı da var, ateisti de var.. Oyüzden bu sakıncayı bile bile böyle bir konu açılırsa sonucun gideceği nokta bu işte..
o şekilde anlayana aşk olsun
Hava aşk kokacak insanlar okudukça desenize, hadi öyle olsun bakalım
evet çok çirkin bi tavır...bi çeşit kendini rahatlatma piskolojisi galiba
Çirkinleşen acaba dini namusla bağdaştırıp da açık insanlar her haltı yer, nasılsa inancı yok, Allah korkusu yok diyenler olmasın?
Evet, dini her işinize alet etmeyin demek YAPTIĞIMIZ AHLAKSIZLIKLARA kılıf uydurmak..
"Açık insanlarla dostluk kurmayın, onlar sizi yoldan çıkarır" diye fetva veren insanlar hangi sıfatla bu fetvaları veriyor acaba??
Başına örtüyü takınca namuslu olmuyorsun bunu kabullenin artık.. Kimin kimden daha inançlı olduğunu Allah'tan başka kimse bilemez, kaldı ki bizi kıyamet günü hesaba soracak olan da O..
ortalık bunlardan kaynıyor, ben ne kapalı gördüm yapmadığı yok tabi her zamanki gibi baskıyla kapatıldı,ben ne ateistler gördum namusu için yatmıyor diyen bile var. Kardeşim kız size siz günahkarsınız namussuzsunuz falan mı demiş. dikkat edin ONUN inançlarına göre yaptığı şey yanlış ama o da insan ve nefsine uymuş. Ayrıca cinselliğe hiç girmemiş bile öpmekten falan bahsetmiş insanları yargılamayı bırakın artık dindar insanlar da günaha girebilir ben bunların ciğerini bilirim dini kullanıyorlar edalarına bi son verin. Size göre günah değilse değildir ona göre günah ve bunla başetmek istiyor. çirkinleşmeyin artık
Hayatta zaten çoğu şey günah değil mi ? Bana böyle bir soru yöneltemezsiniz ki
tebrikler arkadasim soylediklerinize sonuna kadar katiliyorum... bazilari icin opup dokunmak normal olabilir ama o bayan arkadas icin uc bir nokta ve bununla basedebilmek icin bu karari almis... insanlarin birbirini yargilamasi bu forumda en cok gordugum sey... insanlar neden ortada olmayan bahsedilmeyen bir seyi kendi ustlerine alinip karsisindaki insanlari yargilarlar hic anlamam...
Aynen öyle. Bilinçaltı kendilerini yaptıklarından dolayı kötü hissedip saldırıya geçiyorlar ama farkında bile değiller
Dini kullanmakla arkadaşın problemi arasında bi bağlantı göremedim. ayrıca yalnızca sana değlil yani kişisel değil burda senin tarzındaki herkese yorum yaptım. Evet hesap soracak olan O bu yüzden de bizler size günahkarsınız demedik aksine siz kendi üzerinize alınıp bişler dediniz
neden konu inanç olunca böyle oluyor sonuç olarak hepsi onu ilgilendiren onun değerleri kalkıp sana günahkarsın mı demiş
Suç sende ama hiç kusura bakma.
Seninkine benzer konular burada çok açıldı ama inanç inanç diye üzerine basmadan açıldı.
Erkek arkadaşım yakınlaşmak istiyor,ben istemiyorum veya yakınlaşmamız doğru mu tarzında konular çok gördük.
O konulara din dahil her açıdan yaklaşıldı,herkes kendince nasihat etti.
Sen madem karar verdin ve doğru olduğuna inanıyorsun,neden fikir soruyorsun ?
Konunun amacı nedir,nihai soru neydi diye bir daha baktım.
Allah bizi birbirimize nasip eder mi demişsin.Onu da biz bilemeyiz zaten.
Elittt'in seni anladığını söylemişsin ama ben önerdiği bir çözüm veya yol yazdığını göremedim.
Yorum sahiplerini eleştirmekten başka bir şey yapmamış.
Amaç buysa tamam.Madem en doğru sensin,konunu kapattır gitsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?