• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşık olduğum kişi ve dini inancımızla aldığımız karar

Arkadaşlar bir sorum olucak ama lütfen üstüme gelmeyin zaten kafam çok karışık hiç birşey düşünemez hale geldim çok kötü beynim alt üst oldu...

Acaba ben yeterince sevmiyorumda o yüzden "nolursa olsun günahta olsa sorunlarda çıksa üzülüp kırılsakta yıpransakta bazı konularda anlaşamasakta yinede ayrı kalmayalım" neden bunu demiyorum severek ayrılık olur mu ben çok ağlıyorum aslında ondan ayrılırken onsuzlukta çok canımı yakıyo herşeyimi kaybetmiş gibi hissediyorum ama neden peki 4sene konuşmayalım yolunu seçtim o zaman(neden seçtiğimi biliyorum o anlamda sormuyorum yani yinede bu yolu seçmezmiydi başkası olsa) Allahım kafayı yicem ya :'( kendim bile artık neyi neden yaptığımı hatta ne yaptığımı bile bilmiyorum çok kötü kafam karışık

Bu sorumda saçma,anlamsız vs geldiyse cevap vermek zorunda değilsiniz arkadaşlar benimde kafam çok karışık dediğim şeylerinde saçma ve karışık olmasını mazur görün lütfen

Günü birlik ilişki mi yaşıyor sence demişsin ama şunu söyliyim benim her telden arkadaşım var sevgilileriyle ilişkiye girende çok arkadaşım var anlatırlarda rahat rahat aynı zamanda baş örtülü eline erkek eli değmemiş arkadaşlarımda var hiç birinin görüşüne saygısızlık yapmadım bugüne kadar hep dinlerim ve eğer sevdiğim değer verdiğim bir insansa yanlış yaptığını düşündüğümde uyarırım yeri geldiğinde onlarda beni uyarır yani merak etmeyin her telden yakın arkadaşım olduğu için biliyorum bu tarz şeyleri. Cinsel birliktelikte inançla olur demedim dememde her insanın nefsi var ve aklı var herkesin farklı bir düşüncesi var aynı zamanda aileden çevreden görüp normal karşılama yada anormal karşılama var bunların hepsine göre değişir insanların cinsel ilişkiye nasıl baktığı. Benim dediğim sadece biz dini boyutunuda düşünerek günaha girmeyelim diye bir karar almak,bu.

Aksini savunmana rağmen, hala baş örtülülerin eline erkek eli değmeyeceğini, ama diğer HER TELDEN olan arkadaşlarının ilişki yaşadıklarını ifade ediyorsun.. Merak etme ben de başı örtülü olduğu (muhtemelen aile baskısından) halde yemediği halt kalmayan insanlarla karşılaştım.. Üniversitede kapalı olduğu için şapka takan fakat sevgilisiyle aralarında imam nikahı yapıp aynı evde kalarak yaptığını kendince meşrulaştıran arkadaşım da oldu.. Demek ki senin düşündüğün gibi kapalı olunca namuslu, açık olunca namussuz olunmuyor.. Namus kafada bitiyor başörtüsünde değil!!!

arkadaşım siz en iyisi evlenin olsun bitsin bu soru işaretleri de..

dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur..

hem günah da yok o zaman.. free olursunuz.:34:

Arkadaş mesajını okuyorum yorumları okuyorum ama benim anladığımla burda anlaşılanlar çoook farklı.
Birincisi ibadetini dört dörtlük yapanla hiç ibadet etmeyen bu ikisinde de aynı nefis vardır bi imtihanla karşılaşınca iikisine de nefsi benzer şeyler söyler.
ikincisi günahın bana göresi sana göresi yoktur günah günahtır inandan da inanmayan da bunu bilir.
Hal böyle olunca islama göre bunu değerlendirmek lazıım yok 'onlar eskidendi canım' demek olmaz ve evet ister kabul edin ister etmeyin inanı veya inanmayın uygulayın ya da uygulamayın islamda sevgili olmak doğru değildir yalnızca tanımak için bi kaç kez yalnız kalmadan göruşme vardır.
Bu olayın tanımak ve tanımamakla alaksı yoktur yıllarca sevgili olur ama bi çok önemli özelliklerini evlenince tanır ve yeterince tanımadığı için boşanabilir.
Bir de ''erkek arkadaşını görunce aklına hemen o tür şeyler geliyor o zaman sende sorun var'' diyen var kim sevdiği erkeğin elini tutmak onu öpmek istemez bu doktorluk bir durum mu?
Arkadaş inançları gereği girdiği yolu değiştirmek istiyor bu onun imtihanı kimi malıya kimi nefsiye veya çeşitli şeylerle imtihan edilir bunda anormal olan nedir?
Evet verdiği karar uç olabilir ama burda olayı farklı boyutlara taşımaktaki amaç nedir?

Çok teşekkürler güzel yorumunuz için

Nice sevgili olupta eli elini tutmaktan öte geçmeyenlerde var. sevgili oldunuz diye illa birşeyler yaşamanızmı gerekiyor yani aldığın karar çok saçma gözden ırak olan gönülden kopar gider...

Bence sizinkisi aşk değil, bedenlerinize olan hayranlık gibi bir şey. Alışkanlık. Yani tabi elini tutmadan aşk olmaz tamam ama öyle düşünürsek 4 yıl içinde gerçekten başkasına kayar gönlü. Eğer gerçekten dokunmayı değil, yüreğini seviyorsa sadık kalır. Ama sen daha iyi tanırsın sevdiceğini o yüzden bi şey diyemiyorum canım. Yine de pek güvenme derim :) üzülmeni kimse istemez..

Ben hayranlık olduğunu sanmıyorum ben çok seviyorum onu kendisini ama bilmiyorum belki aşk bitmiştir artık bu kadar yıpranmadan sonra artık kendi duygularımıda sorguluyorum kendimden emin değil miyim anlamadım şuan burda okuduklarımla iyice kafam karıştı

sürekli inancınızdan bahsetmişsiniz hemen hemen her kelimenin sonunda ama bir çok ateist arkadaşlarım var kendilerine saygılarından ve namuslarından çıktıkları kişilerle illişkiye girmemişler hiç...

birlikte günaha girmeyelim diye 4 sene ayrı kalacaksınız neden birlikte olunca aklınız sadece cinselliğe mi çalışıyor...
bende bu işte başka bişi var konu çok saçma geldi bana

Aksini savunmana rağmen, hala baş örtülülerin eline erkek eli değmeyeceğini, ama diğer HER TELDEN olan arkadaşlarının ilişki yaşadıklarını ifade ediyorsun.. Merak etme ben de başı örtülü olduğu (muhtemelen aile baskısından) halde yemediği halt kalmayan insanlarla karşılaştım.. Üniversitede kapalı olduğu için şapka takan fakat sevgilisiyle aralarında imam nikahı yapıp aynı evde kalarak yaptığını kendince meşrulaştıran arkadaşım da oldu.. Demek ki senin düşündüğün gibi kapalı olunca namuslu, açık olunca namussuz olunmuyor.. Namus kafada bitiyor başörtüsünde değil!!!

Uç noktalardan kısaca örnek verdim bende biliyorum onları. Sakin olun

Senden önce hiç sevgilisi olmuş mu ? olmuşsa nasılmış? onlarla da mı inancı yüzünden ayrılmış? ya da şöyle bi soru sorayım. Sevgili olunca temas olsun olmasın zaten dinimizin yasakladığı bi şey. Önceden ne yapıyodun aklına gelmemiş miydi inançların? Bence önce hedeflerine ulaş sonra zaten evlilik söz vs olur. Bunları şimdi düşünmen çok saçma, oluruna bırak en iyisi

canım herşeyi bi kenara bırak beklediniz veya beklemediniz daha çok gençsin onu 4 yıl beklemeye deger biri olarak görüyomusun?

Güzel bir noktaya değinmişsin :) değer gibi görüyorumda bakalım 4sene beklemeye gerek kalmaz belki başka bir karar alırız 4sene işi mantıksız olmuş anladım bunu

Senden önce hiç sevgilisi olmuş mu ? olmuşsa nasılmış? onlarla da mı inancı yüzünden ayrılmış? ya da şöyle bi soru sorayım. Sevgili olunca temas olsun olmasın zaten dinimizin yasakladığı bi şey. Önceden ne yapıyodun aklına gelmemiş miydi inançların? Bence önce hedeflerine ulaş sonra zaten evlilik söz vs olur. Bunları şimdi düşünmen çok saçma, oluruna bırak en iyisi

Daha önce 3kere sevgilisi olmuş bu sebepten ayrılmamışlar. Hangi önceden bahsediyorsunuz? Hep aklımdaydı ve bunu hep konuşuyorduk merak etmeyin bi anda olmadı

sorununuzun dini inancla ne ilgisi var ???
dini sömürmekten ne zaman vazgacecek insanlar!!!

4 yil görüsmeyin evet bencede en mantkli karar
4 yil icinde daha inancli dini bütün insanlar cikar karsiniza
ne diyeyim ceza almak istemiyorum

Güzel bir noktaya değinmişsin :) değer gibi görüyorumda bakalım 4sene beklemeye gerek kalmaz belki başka bir karar alırız 4sene işi mantıksız olmuş anladım bunu

günah için vazgeçmeniz gerçekten çok dogru bi karar olmuş tabi bunu devam ettirebilirseniz..ama canım sizin yaptıgınız en büyük hata akşam 10-11 de buluşmanız olmuş ortalık tenha zaten konuşcak ne bulabilirdinizki yakınlaşma kaçınılmaz olur bu yüzden gündüz normal bi saatte bi kafede oturup sohbet etseniz birbirinizi tanısanız daha dogru olurdu nefis bu inanca falan bakmıyo ona göre önlemler almak lazım

günah için vazgeçmeniz gerçekten çok dogru bi karar olmuş tabi bunu devam ettirebilirseniz..ama canım sizin yaptıgınız en büyük hata akşam 10-11 de buluşmanız olmuş ortalık tenha zaten konuşcak ne bulabilirdinizki yakınlaşma kaçınılmaz olur bu yüzden gündüz normal bi saatte bi kafede oturup sohbet etseniz birbirinizi tanısanız daha dogru olurdu nefis bu inanca falan bakmıyo ona göre önlemler almak lazım

akşam 10-11 insanlar konuşmayıp cinsellik mi yaşıyorlar sadece Allah aşkına yapmayın ya.:19::19:

:46::46::46::46::46::46::46:
ahhhhh 9 sene sevgilimle ne günahlara girdik o saatler arası aman Allahım düşündükçe delirecek gibi oluyorum sizin gibi mutaassıp kızlar olmasa bize doğru yolu kim gösterecek

gerçek yorumumda şu: yuuuuhhhhhhhhhhh
arkadaş çok inançlıyız diyoda 10-11de dışarı çıkabiliyo demek ki maşşallah

akşam 10-11 insanlar konuşmayıp cinsellik mi yaşıyorlar sadece Allah aşkına yapmayın ya.:19::19:

bilmem farkındamısınız ama ben onların ilişkisinden bahsettim yani ''genelden'' bahsetmedim her buluşmada yakınlaşma olunca tak etmiş ve böyle bi karar almışlar bende niye akşam buluşuyosunuz dedim herkes böyledir diye bişey dedimmi göremedim

:46::46::46::46::46::46::46:
ahhhhh 9 sene sevgilimle ne günahlara girdik o saatler arası aman Allahım düşündükçe delirecek gibi oluyorum sizin gibi mutaassıp kızlar olmasa bize doğru yolu kim gösterecek

gerçek yorumumda şu: yuuuuhhhhhhhhhhh
arkadaş çok inançlıyız diyoda 10-11de dışarı çıkabiliyo demek ki maşşallah

sizede söyliyim ben genelden bahsetmedim onların ilişkisinden bahsettim madem rahatsızsınız niye o saatlerde buluşuyosunuz dedim siz niye alındınız anlamadım

Herkes hayatindan kendisi sorumludur.
Sevdiginiz insanla ne derece ileru gideceginiz size kalmis.

Dini boyutunu konusmaya bile gerek yok. Cunku ne yazik ki guzelim islami bunun icin de kullaniyorlar.

Efendim bir birine helal olmak icin gizli imam nikahlarini anlatmama gerek yok sanirim. Zira acik secik beyan edilmeyen nikah nikah degildir.

4 sene gorusmemek bana hic mantikli gelmiyor...

Atesle barut yan yana duramiyorsaniz erkenden evlenin okulunuza o sekilde devam edin imkansiz degil ya.

Ama benim en cok kizdigim bir baska beserin istegi uzeri Allahin emrini yerine getirmek.

Ne anam ne babam ne kocam icin.. Sadece Allah rizasi icin kapandim bu yuzden bugun bile ne iyi etmisim diyebiliyorum.

Allah isteyince yapilmiyorda koca isteyince mi yapiliyor? Sahsen tasvip etmiyorum.

Back
X