• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşık olduğum kişi ve dini inancımızla aldığımız karar

Burdakilerin derdi senin inançlarına göre sana yorum yapmaktan ziyade 'Benim sevgilim var yaaah ben yancam mı şimdi ya da 'şimdi ben gunahkar mıyım' veya 'hangi devirdeyiz canım' şeklinde olmuş. ayrıca inançlı insanlar her emri eksizsiz yerine getirir diye bir kuralda yok

ortalık bunlardan kaynıyor, ben ne kapalı gördüm yapmadığı yok tabi her zamanki gibi baskıyla kapatıldı,ben ne ateistler gördum namusu için yatmıyor diyen bile var. Kardeşim kız size siz günahkarsınız namussuzsunuz falan mı demiş. dikkat edin ONUN inançlarına göre yaptığı şey yanlış ama o da insan ve nefsine uymuş. Ayrıca cinselliğe hiç girmemiş bile öpmekten falan bahsetmiş insanları yargılamayı bırakın artık dindar insanlar da günaha girebilir ben bunların ciğerini bilirim dini kullanıyorlar edalarına bi son verin. Size göre günah değilse değildir ona göre günah ve bunla başetmek istiyor. çirkinleşmeyin artık

Kırıcı konuşmak istemiyorum da hakkaten şok oldum :53:
Öyle aşk mı olur yahu tamam kimse öpüşün, yatın, kalkın demiyor tercihtir sonuçta ama o zaman yoldan geçen birine karşı ani cinsel dürtü hissedersiniz sokağa da çıkmayın. Bence birbirinizi unutur, başkasına aşık olursunuz görüşmez, konuşmazsanız, demiyimdiyorum ama saçma olmuş yani :53: İrade denen bir şey var istemezseniz yapmazsınız

bişeye dikkat ettim bu tip insanlarda hayat tamamen cinselliğe indirgenmiş gibi birlikte bi sinemaya tiyatroya kafeye bara gidip adam akıllı oturup konuşmak kaliteli vakit geçirmek yok, mazallah ya yakınlaşırsak ya birlikte olursak bu nasıl bi libido ben anlamıyorum sanırım çocukluktan beri bastırılmış şeylerin dışa vurumu, ben sevgilimle 9 sene çıktım şu an 1 yıllık evliyiz evlenene kadar çok gezdik tozduk tatilede gittik ama birlikte olmadık evet öpüştüm seviştim ve bunuda günah saymıyorum sevmek günah değildir

Baştan aşağı önyargı kokuyor. söylesene konu sahibi cinselliğe hiç girmiş mi? 'bu tip insanlar' şeklinde insanları aşağılamak hakkınız mı?

Kırıcı konuşmak istemiyorum da hakkaten şok oldum :53:
Öyle aşk mı olur yahu tamam kimse öpüşün, yatın, kalkın demiyor tercihtir sonuçta ama o zaman yoldan geçen birine karşı ani cinsel dürtü hissedersiniz sokağa da çıkmayın. Bence birbirinizi unutur, başkasına aşık olursunuz görüşmez, konuşmazsanız, demiyimdiyorum ama saçma olmuş yani :53: İrade denen bir şey var istemezseniz yapmazsınız

Yoldan geçen biriyle sevdiğine karşı hissettikleri aynı mı sence? seven insan dokunmak öpmek ister illa cinsellik de demniyorum ama inancına göre bu yanlış ortada şok olacak bi durum yok bence

Son düzenleme:
Nemesisss sana bayılıyorum ben ya
Yorumlarında kendimi buluyorum :27:

Konu başka yerlere gitmeye başlamış ama sırf bunun için 4 yıl ayrı kalmak doğru değil .
Nemesiss de çok gzel anlatmış bir yorumun da sevmek günah değil :51:

ortalık bunlardan kaynıyor, ben ne kapalı gördüm yapmadığı yok tabi her zamanki gibi baskıyla kapatıldı,ben ne ateistler gördum namusu için yatmıyor diyen bile var. Kardeşim kız size siz günahkarsınız namussuzsunuz falan mı demiş. dikkat edin ONUN inançlarına göre yaptığı şey yanlış ama o da insan ve nefsine uymuş. Ayrıca cinselliğe hiç girmemiş bile öpmekten falan bahsetmiş insanları yargılamayı bırakın artık dindar insanlar da günaha girebilir ben bunların ciğerini bilirim dini kullanıyorlar edalarına bi son verin. Size göre günah değilse değildir ona göre günah ve bunla başetmek istiyor. çirkinleşmeyin artık

evet çok çirkin bi tavır...bi çeşit kendini rahatlatma piskolojisi galiba

Yoldan geçen biriyle sevdiğine karşı hissettikleri aynı mı sence? seven insan dokunmak öpmek ister illa cinsellik de demniyorum ama inancına göre bu yanlış ortada şok olacak bi durum yok bence

Bence siz yanlış anladınız ben bunu savunamam, dokunmak-öpmek ister, cinsellik de ister ama arkadaşa göre doğru değilmiş. Doğru değilse zaten iradene hakim olursun. Şunun gibi bu gece alkol almak istiyorumdur yarın iş var alamam der otururum. Sevişmek istiyorumdur ama evlenene kadar beklemek doğrumdur sevişmem. Her şey saf içgüdülerle yaşanmaz ki. Sırf içinden öpmek dokunmak geliyor diye 4 yıl ayrı kalmak, konuşmamak şok edici bence evet. Aşık olduğun insanla vakit geçirmeyeceksin ne yapacaksın ki?

Bence siz yanlış anladınız ben bunu savunamam, dokunmak-öpmek ister, cinsellik de ister ama arkadaşa göre doğru değilmiş. Doğru değilse zaten iradene hakim olursun. Şunun gibi bu gece alkol almak istiyorumdur yarın iş var alamam der otururum. Sevişmek istiyorumdur ama evlenene kadar beklemek doğrumdur sevişmem. Her şey saf içgüdülerle yaşanmaz ki. Sırf içinden öpmek dokunmak geliyor diye 4 yıl ayrı kalmak, konuşmamak şok edici bence evet. Aşık olduğun insanla vakit geçirmeyeceksin ne yapacaksın ki?

siz de beni yanlış anladınız yoldan geçene karşı hissedilen hakkındaki yorumunza tepki verdim ki hiç hoş değil aşık olduğun kişi ile sıradan birine aynı kefeye koymak sapık değil kız sadece aşık

siz de beni yanlış anladınız yoldan geçene karşı hissedilen hakkındaki yorumunza tepki verdim ki hiç hoş değil aşık olduğun kişi ile sıradan birine aynı kefeye koymak sapık değil kız sadece aşık

Benim kastettiğim birinden hoşlanıp böyle hislere kapılırsa idi. Bir benzetme yaptım yani o zaman bunun da önüne geçemezsiniz diye hem sapıklık olarak görmüyorum ki ben olabilir hoşlanabilir, öpüşedebilir insanlar niye sapık diyeyim konu sahinbine aşk anlayışlarımız farklı zaten konu sahibiyle ama bence abartıya kaçıyor görüşmeme kısmı, 4 yıla kim öle kim kala ya o çocuk onu beklicek mi bakalım daha sözlüsünden ayrılıp 2 haftaya başkasına nişan takan tipler var ohoo ki konu sahibi de geçer ondan görmezse konuşmazsa unutur

Son düzenleme:
Benim kastettiğim birinden hoşlanıp böyle hislere kapılırsa idi. Bir benzetme yaptım yani o zaman bunun da önüne geçemezsiniz diye hem sapıklık olarak görmüyorum ki ben olabilir hoşlanabilir, öpüşedebilir insanlar niye sapık diyeyim konu sahinine aşk anlayışlarımız farklı zaten konu sahibiyle ama bence abartıya kaçıyor görüşmeme kısmı, 4 yıla kim öle kim kala ya o çocuk onu beklicek mi bakalım daha sözlüsünden ayrılıp 2 haftaya başkasına nişan takan tipler var ohoo ki konu sahibi de geçer ondan görmezse konuşmazsa unutur

tabiriniz histen öte yoldan geçen sıradan biri anlamıındaydı tabi yanlış anladıysam da kusuruma bakma burdan bunun dışında anlam çıkarablende vardır umarım. ''o zaman yoldan geçen birine karşı ani cinsel dürtü hissedersiniz sokağa da çıkmayın.'' duygu değil arzu sadece nefis burdaki

Son düzenleme:
Arkadaş cinsellikten bahsetmemiş ki o da öpüşmekten falan bahsetmiş olaya dini konular girince bu kadar sinirlenmeyin bence bi de günahın sana göresi bana göresi yoktur

Bende anlamadım bu kısmı ben sanki yapmadığım şey kalmamış şimdi ne diye inanç diyorsun gibi yorumlar geliyor. İnançtan hiç bahsetmeseydim bu kadar büyümezdi olay herkes inanç kısmına yorum yapıyor hatta yorum değil direkt saydırıyorlar

tabiriniz histen öte yoldan geçen sıradan biri anlamıındaydı tabi yanlış anladıysam da kusuruma bakma burdan bunun dışında anlam çıkarablende vardır umarım.

Aşk bilinmeyene, gizemliye duyulan heyecandır, hiç bilmediğiniz birinden birden hoşlanabilirsiniz, cinsel duygular da besleyebilirsiniz, yoksa yolda önüne gelene erkek diye heyecan duyan bir kadın eminim ki yoktur, hepimizin kriterleri var :34: Ama bu kısmı tartışmak yersiz konu sahibi zaten cinsellik yaşamak istemiyor o halde diyorum ki iradesiyle hareket etsin, bence bu kendine hakim olamamaktan korkmak, benim aklım almıyor yani doğru bulmuyorsam sevişmem, neden kendimi 4 yıl sevdiğim adamdan mahrum bırakayım ya da çıkar dışarda görüşürüm, gezerim

Nemesisss sana bayılıyorum ben ya
Yorumlarında kendimi buluyorum :27:

Konu başka yerlere gitmeye başlamış ama sırf bunun için 4 yıl ayrı kalmak doğru değil .
Nemesiss de çok gzel anlatmış bir yorumun da sevmek günah değil :51:

Sevmek gunah degil ama opusmek,sevismek sevap mi?

Merhaba arkadaşlar, ben inançlı bir ailenin inançlı bir kızıyım ama kapalı değilim ve malesef namazımada çok dikkat etsemde nefsimle zor baş ediyorum. Geçen sene erkek arkadaşımla tanıştık(erkek arkadaşım dedim ama çıkmıyoruz şuan) 8ay sevgili olduk ikimizde çok inançlı olmamıza rağmen cinsel anlamda kesinlikle çok ileri olmasada az bişey oldu sonradan çok pişman olduk ve sonra sorunlar çıkmaya başladı ikimizinde ilişkimizde hatalarımız oldu ve arkadaş çevremiz yüzünden sorunlar çıktı benim arkadaşlarım onu beğenmedi dış görünüşünü ama ben onun içine çok aşığım sizce dışı mı içi mi daha önemli? Ama biz hiç kopmadık sürekli konuştuk ayrıldık ama konuşmaya devam ettik ikimizde çok inançlıydık onun ailesi benim ailemden daha sıkı dini açıdan ve kapalı gelin istiyorlar vs bende kabul ettim evlenirken kapanmayı,biz onunla artık konuşmayı bitirdik sevgili olup günaha girmektense birbirimizi beklemeye karar verdik bu fikir daha çok benden çıktı gibi çünkü ayrılmak çok acı veriyordu birliktede çok günaha giriyorduk ve tartışmalar oluyordu birbirimizi üzüyorduk okul bitene kadar 3-4sene konuşmicaz 21yaşındayız. Bu 4sene nasıl geçicek bilmiyorum sürekli ağlamaklıyım içimde koskoca bir boşluk oluştu sizce doğru mu yaptık ve 4sene bekleyebilir miyiz daha sonra Allah birbirimize nasip eder mi bizi evlenirken?

Sizin ilişkinizde,aşktan çok cinsel çekim önplanda herhalde.
Aşkın içinde de cinsel çekim vardır ama aşık insan görmekten bile mutlu olur.
Sizse ya yakınlaşmak ya görüşmemek dediğinize göre,ilk yazdığım daha geçerli.

Ayrıca da biraz safça buldum seni.4 yıl görüşmeme fikri senden çıkmış.
Erkek mantığıyla düşünürsek...Erkek arkadaşın büyük ihtimalle "yaklaşmama izin vermeyecekse ne görüşücem,bari ayrılalım,4 sene sonra boşsam bakarız" demiştir.
Yani o 4 seneyi seni düşünüp seni bekleyerek geçirmeyecektir.

Herkesin yazdığı gibi,bence de her görüşmenizde birşeyler yaşamanız gerekmezdi.
Umuma açık,kalabalık yerlerde buluşup konuşabilirdiniz.Her yerde de öpüşülmüyor ya...

Bende anlamadım bu kısmı ben sanki yapmadığım şey kalmamış şimdi ne diye inanç diyorsun gibi yorumlar geliyor. İnançtan hiç bahsetmeseydim bu kadar büyümezdi olay herkes inanç kısmına yorum yapıyor hatta yorum değil direkt saydırıyorlar

SALDIRIYORLAR canımmm dindar insanların günah işlemesine tahammül edemiyorlar aşık olup yapmak istediğin şeylerii nerdeyse hayvanlık olarak algılıyorlar sabredemedin mi hakim olamadın mı ve senin inancını yargılıyorlar onlara göre gunah olmaması sana göre günah olması senin dikkat etmen onların sinirine gidiyor pes diyorum sadece

Aşk bilinmeyene, gizemliye duyulan heyecandır, hiç bilmediğiniz birinden birden hoşlanabilirsiniz, cinsel duygular da besleyebilirsiniz, yoksa yolda önüne gelene erkek diye heyecan duyan bir kadın eminim ki yoktur, hepimizin kriterleri var :34: Ama bu kısmı tartışmak yersiz konu sahibi zaten cinsellik yaşamak istemiyor o halde diyorum ki iradesiyle hareket etsin, bence bu kendine hakim olamamaktan korkmak, benim aklım almıyor yani doğru bulmuyorsam sevişmem, neden kendimi 4 yıl sevdiğim adamdan mahrum bırakayım ya da çıkar dışarda görüşürüm, gezerim

Pardon ama bu yazdıklarınızla ''o zaman yoldan geçen birine karşı ani cinsel dürtü hissedersiniz sokağa da çıkmayın.'' bu çok farklı dikkat edin ben sadece buna dikkat çekiyorum diğer konular tartışılır

Burdakilerin derdi senin inançlarına göre sana yorum yapmaktan ziyade 'Benim sevgilim var yaaah ben yancam mı şimdi ya da 'şimdi ben gunahkar mıyım' veya 'hangi devirdeyiz canım' şeklinde olmuş. ayrıca inançlı insanlar her emri eksizsiz yerine getirir diye bir kuralda yok

Baştan aşağı önyargı kokuyor. söylesene konu sahibi cinselliğe hiç girmiş mi? 'bu tip insanlar' şeklinde insanları aşağılamak hakkınız mı?

Teşekkür ederim beni anladığınız için.

Bence bu tarz konularda hep yarası olan gocunuyor...ben kimseyle ilgili yorumda bulunmadan kendim aldığım kararı ve sebebini anlattım ama herkes saldırıya geçti. Bazı şeyler geliyor ağzıma ama yanlış anlarlar falan gerek yok herkesin kendi hayatı

Kendi düşünce yapımdan çok memnunum inşallah bu konulardaki düşüncem hiç bir zaman değişmez

Back
X