Asik olunmayan kisiyle evlilik

aynı evde yaşayınca insanın her şeyi batmaya başlıyor. annemizin, öz kardeşlerimizin bile hareketleri rahatsız etmez mi bizi aynı evde? bambaşka ortamlarda, bambaşka kültürlerle yetişmiş iki insanı al aynı eve koy, illaki anlaşmazlık oluyor, turşu sirkeyle mi yapılır limonla mı tartışması bile olur yani. aşık olunca her şeyine katlanabiliyorsun da diğer türlü ben yapamam.
ama 40 yaş üzerinde olsam, bütün arkadaşlarım çoluk çocuk derken kendi hayat karmaşasına dalsa araya mesafe girse, kardeşlerim de olmasa/uzak olsa/aramız bozuk olsa yalnız kalmamak için evlenirim.

Olabilir. Belkide öyle evlilikler daha saygı çerçevesinde daha kolay yürüyordur. Sevmeden aşık olmadan sevişilmez diye bir şeyde yok. O insanın kendimi şartlaması sadece. Ten uyumu olupta sevmediğin biride olabilir. Kaldıki hiç sevmiyprumda demiyorsunuz ama anladığım kadarıyla arada büyük bir aşk yok.

Birde sürekli aşık olup evlenenler hep mutsuz oluyor muş gibi yorumlar var da siz yada gördüğüünüz bi kaç örnek öyle diye aşık olup evlenen herkesin sonu hüsran sanoyorsunuz galiba da hiç de öyle değil. Ayrıca benim çevremdeki mantık evliliği sahipleri hep mutsuz sanki evlilik kurumunun memuru gibi görevlerini yerine getiriyorlar adeta.

Bana göre yanlış birşey değil ki onla beraber evlenmeyi düşşünüyosan aşık olmasan da demek ki seviyorsundur. İnsan durduk yerde elalade biriyle evlenmez sonuçta. Huzur herşeyin başıdır bana göre ve karşındaki iyi bir insansa ve sana hakettiğin değeri saygıyı veriyorsa gayette evlenilebilir

Ben evlenirmiydim? Evlenirdim.
Yine hep dedigimi diycem burdada.
Bi kadin herkese asik olabilir.
Yeterli deger gorsun, ilgi gorsun sevildigini hissetsin( egerki icinde baskasina dair yarim kalan seyler yoksa).
Misal gorunus olrakmi begenmedin adami? Asik olunuck bi tip degilmi? Goruntusu engelmi oluyor? Ben ilk once begenmedigim eski sevgilim 2 yilin sonunda dunyanin en yakisiklisi gelmisti. Yolda ona bnzeyen birini gorsem " benimki daha yakisikli" havalarina bile girerdim. O kdr yani.

Problem aski negatif algilamanizdan kaynaklaniyor.
Bir kere oyle herkese asik olunmaz. Sacma sapan insanalra gonul verilmez.
Omur boyu bir kere olunur. Ikinci ask ise yanilmadir.
O bir hakki iyi kullanacaksiniz.
Eger iliski yurumuyorsa yalniz kalmayi goze alacaksiniz.

Huzur... asktan da soyut bir his!
Kesinlikle huzur blacagimi dusundugum icin evlenmezdim. Tembellik o!
O kadar goreceli ve kolay ki huzuru n kacmasi!
Ask ise tutku ile alakali. Belki de tutkal?
Yapisti mi birakmayan cinsten.

"Sevgilinin daha yakisikli gorunmesi" olayi daha yenilerde bir universite tarafinda arastirma konusu olmustu, insan beyni ciftlerde asinakli olesan birtakim baglanma hormonlarindan dolayi oyle dusunmeye baslarmis.

Evlenebilirim diye düşünüyorum
Çünkü böyle biri beni mutlu ediyorsa, ben onu zaten severim
Aşk ya da tutku olmasa da, omzumu başına yasladığımda bana huzur veriyorsa neden olmasın
Ama şu var, hiç bir çekim hissetmiyorsan olmaz
Onu eşin olarak hayal ettiğinde tiksinmiyor, dokundugunda (elele tutusmak ya da sarılmak gibi) rahatsız olmuyorsan olabilir
Daha once yaşadığın aldatilma durumu sende güvensizlik yaratmis olabilir ama bu her erkek icin gecerli olmamali ki zaten bu adama guvendigini belirtmişsin

Yani kisiye gore degisen bi durum..
Kimisi evlenir mutlu olur, kimisi ille de aşk der..
Sadece seni şu yaniltmasin; iste asik oup evlenmisler ama sonradan mutsuz olmuslar, anlasamamislar vs vs.. Herkesin hayati, evliligi ve beklentileri farklidir.. Sen kendinin ne istedigine bak.. Ben mesela, eski esime cok asik olarak evlendim, sonuc husran oldu.. Bunun aşkla ilgisi ne? Adamin kendisi ve ailesi sorunluydu bi kere.. Ha evet asik olunca gözün biraz kapali olabiliyor ya da ustunu ortebiliyosun sorunlarin.. Ama dedigim gibi, mutsuzluk aşktan degil.. Yine evlensem yine aşık olmak isterim, Allah nasip ederse..
Aşık olmadigin, sevmedigin biriyle kucuk bi kavga bile cok daha farkli olur bence.. İnsan sevince daha farkli yaklasiyo.. O yuzden senin onceligin sevgi, aşk ise salt mantik evliligi yapma derim.. Hem mantik olmali hem aşk.. En azindan bi kivilcim, elektrik.. Şahsi fikrim..

Bence bunun aldatılmakla ilgisi olmamalı yani nasıl anlatsam
Aşık olduğun adam da aşık olmadığın adam da seni aldatabilir sonra yarın deme ben bu adamla sadık diye evlendim o da yaptı e o zaman niye evlendim diye... O yüzden sadakati çok kestiremezsin hem sevip aşık olup hem de aldatmayacağını hissettiğin biriyle evlensen? Çünkü geleceği bilemiyoruz ki maalesef herkesin aldatma ihtimali var kimse bilemez bunu çünkü kafalarının içlerini bilemiyoruz

Sizin kafanızdaki evlilik tanımına göre değişir.
Evlilik sizin için yuva kurmak, çoluk çocuğa karışmaksa ve illa ki bir gün olacaksa evlenilir.

Ben aşk diye tabir edilen duyguyu pek sağlıklı bulmadığımdan hiç işim olmadı kendisiyle..lise çağlarında hissettiğim garip bulduğum iç kıpırtısıydı benim için

Evliliği çok daha ciddi buluyorum aşktan

Soruya cevap vereyim evlenin tabi sonra çok Mutlu olun

Not:ben yaptım oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…