valla aynı durum ve düşüncedeyiz bayıldım yorumunaBla bla ve blaa
Ben olsam evlenirdim bacım,delicesine tabiri caizse eşek gibi aşık olduğum adam hayatımı s..ti attı,ciddi anlamda herşeyi herşeyi alt üst etti,yani o yüzden kimse bana aşkın kutsallığından gem vurduramaz sıçayım kutsallığına sıçayım aşkına derler yani
O yüzden güveniyorsan (güven double double önemli) evlen gitsin,çatur çutur evlen zamanla sever sevişince de sıkıntı yaşamazsın
Boşver aşkıı,sıçayım erkeğin aşkına,erkeğe olan aşka!
Bla bla ve blaa
Ben olsam evlenirdim bacım,delicesine tabiri caizse eşek gibi aşık olduğum adam hayatımı s..ti attı,ciddi anlamda herşeyi herşeyi alt üst etti,yani o yüzden kimse bana aşkın kutsallığından gem vurduramaz sıçayım kutsallığına sıçayım aşkına derler yani
O yüzden güveniyorsan (güven double double önemli) evlen gitsin,çatur çutur evlen zamanla sever sevişince de sıkıntı yaşamazsın
Boşver aşkıı,sıçayım erkeğin aşkına,erkeğe olan aşka!
Nikahta keramet var diyor eskiler ama..
Bir de benim anlamadigim bir nokta neden ask evliligi denildiginde akla sevgi ve sayginkn kalmadigi bol kabgali aksiyonku evlilikler geliyor anlamiyorum. Ask demek illa ki kavga dovus demek degil ki.
Biz de asik olarak basladik uc sene sevgililikten sonra evlendik bir yildir evliyiz birbirimize sesimiz dahi yukselmedi. Bana da tam tersi geliyor bu nedenle arada ask varsa kirmak incitmek istemezsin kaybetme korkunda vardir kiyamazsin da haliyle sinirlensen de uzun surmez veya hirpalayamazsin. Ask illa gurultuli patirtili olmaz uani.
Benim cevremde mantik evliligi yapan ama gecinemeyen bizim yanimizda didisen cift de cok.
Bu tamamen kisilikle alakali askla ilgilo degil. Merhametli ve gercekten seven adam zaten kirmamak icin emek verir.
Ask evliligi denildiginde akla bu tip huzursuzluklar gelmesi beni cok sasirtir bu nedenle. Ben cunku asik plan bir ciftin birbirne kiyamayacagini ve bu nedenle daja ozenli davranacagini dusunuyorum hep.
Önceki mesajlara da yazdığınız her şeye de çok katılıyorum.
Aşk çok yanlış lanse ediliyor. Saygısız terbiyesiz bir insanla aşık olduğun için evlenip sonra da kavga dövüş ayrılcaksın gibi bir algı var???? Ne alakası var çözemedim , birbirini seven insanca geçinen çiftler de var.
Ben de anlamiyorum bu algiyi.
Sanki ask illa ki okuzun onde gideni birine karsi olusan bir sey. Ask algisi nedense hep kavga gurultu uzerine kurulu.
Benim esim dunyanin en sessiz sakin adamidir mesela sesini dahi yukseltmez. Dort yilda sorun yasadik anlasamadigimiz noktalar oldu ama kirmadan incitmeden hallettik hep. Asigiz diye illa hirpalamak mi lazim?
Yada ask neden hep kotu lanet veya gecimsiz insana karsi olussun ki? İyi huylu birine de asik olabilirsin.
Huzurlu ama asik insan da cok yani. Her ask evliligi de mutsuz degildir ki mutlu ve huzurlu cok insan var asik olup evlenen
Tabii ki ask kotu bir sey degil, ama su var, (kendi tecrubelerime dayanarak konusuyorum sadece, yanlis anlasilmasin) asik olunca bir teslimiyet oluyor, fazlaca baglaniyorsun, her aktiviteyi onunla yapmak istiyorsun, bir nevi kendi kisiligin azalıyor, "ben"den "biz"e donusuyorsun, ama bu saglikli bir donusme olmuyor, bu donusme karsilikli olmazsa cok aci çekiyorsun. O kendi hayatini, bireyselligini koruyor, bu da seni bir sure sonra kiriyor. Kiskanmaya başliyorsun, guvensizlikler basliyor, anlasmazliklar cikiyor. Halbuki kendi bireyselligini de koruyabilsen, her an micmic yanında olmak yerine arada bir arkadaslarinla da vakit geçirsen ne onu baskalarindan kiskanirsin, ne de kirilirsin. Onceki tecrubemde biz dengeyi koruyamadik. Aslina bakarsaniz "biz" de olamadik. Cunku hic mantıklı dusunemiyor insan asik olunca. Her seyine "ya tamam, üzüldüm ama napiyim seviyorum " diyebiliyor. Ama işte diyemedigi noktaya geldiginde "napiyorum ben, cok aci çekiyorum" diyor.
O yuzden artik ben gozum kor olana kadar asik olmak zaten istemiyorum. Su anki adamla ben çok guzel bir "biz"e donusebilirim aslinda. Saygi, sevgi, sefkat vs her sey var. Ask yok. Ah bir olsa. Dunyanin en sansli kadinlarindan biri olucam. Yokluktan kastettigim, delicesine bir ozlem yok. Yani gunlerce gormesem, "nasilsa gorecegim" diyerek, bekleyebilirim. Asik oldugumdaysa daha yanindan ayrilir ayrilmaz ozlerdim. Ve sonra, onunla ozel hayatimini paylasabilir miyim, bu beni mutlu eder mi bilmiyorum, yani ona karsi bir cekim var mi yok mu emin degilim.
Iyi huylu birine asik olup da mutlu yasayanlar cok sanslilar, o ayri konu zaten. Genelde asktan agzi yananlar benim gecmisimdeki gibi tecrubelere sahip insanlar. Her ask kotu degil tabii ki, saygi olduktan sonra.
Anliyorum ben ne demek istedigini gecmiste benim de arizali iliskilerim oldu elbette.
Ama dedigin seyler sebin elinde. Yine ask tutku olur ama kendinden taviz vermeye bilirsin. Dedim ya bizim de anlasamadigimiz noktalar oldu. Bazen ben taviz verdim bazen o bazen ikimiz de taviz vermedik orta bir nokta bulduk. İlla ki askta kendini paralaman gerekmez ki.
Ama arada cinsel cekimin olmadigi bir evliligi dusunme bence. Sana iskence olur bu en cok.
Kotu ask deneyimlerini hepimiz yasadik bir gun dogru insana asik olduk sonucta.
Bu kadar iyi birini kacirmayayim derken kendi hayatini yakma bahsettigin eksikler iliskilerin en onemlileri bence
Umarim pisman olmayacagin bir karar verirsin ve mutlu olursun...Evet cok onemli noktalar oldugunu biliyorum ama o konulara henuz gelmedik, deneyimleyince ileride olusur mu acaba cekim diye kestirip atmak istemiyorum acikcasi. Belki de olusacak. Bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?