''Asil Bey'in'' halleri

7 haftalık mı? Aman ne tatlıdır o şimdi, bayılıyorum yavru kedilere....

Gün boyunca evde olmuyorsan, kuru mamaya alışması lazım, her zaman taze mama veremezsin çünkü... Kuru mamayı da sürekli mama kabında bulundurmamak gerekiyor, o yaştaki kediye günlük 2 pet bardak kuru mama yetiyor, bir bardak sabah bir bardak da akşam olmak şartıyla, hem yeyip yemediğini de anlarsın.

Bir de kuru mamayı ıslatıyorsan, bir saat içinde tüketmesi gerek kedinin eğer yemiyorsa ya at ya da sokaktaki kedilere ver, çünkü ıslak kuru mama çok çabuk bakteri üretiyor.

Aslında iki gün evde kalabilir ama kuru mama yemiyorsa bu biraz zor, bir keresinde biz Asili dört gün evde bırakmıştık ama o kuru mama yiyordu, bol bol mama ve su koyduğun zaman bir de kum kabına temiz kum koyduğun zaman 2-3 gün idare edebilir ama evdeki kapıların hepsinin önüne sabitleyici koyman gerekiyor, kapılar yanlışlıkla kapanıp da kedi kapalı kalmasın diye. Eğer bu şekilde için rahat etmezse veterinerlere de bırakabiliyorsun günlüğüne 10-15 TL alıyorlar, bu daha garantili.

Tabii ki izin veriyorum ama dikkat et o senden bir ısırık almasın aman

Buyrun tam ısırmalık

buradaki foto alıntıda çıkar umarım... :44:

tadından bir şey kaybetmedi hala

artan mamaları sokak kedilerine veriyorum. onlar hemen yiyorlar, bizimki nazlı oldu böyle :)

bir sorum daha var. tırnak kesimi öneriyor musun? bizim ufaklık bana ciddi hasarlar verdi ama kıyamadık kesmeye. arada bir eşyalara takılıyor, çekiştirirken kendine zarar vermesinden de korkuyoruz(biz evde değilken)

kapı sabitleyici önemli bir nokta, teşekkürler.
veterinerimizden hiç memnun değilim, kardeşimin köpeği var, onun veterinerine bir soralım olmazsa. her yere güvenip teslim edemem...

Ben Asil in tırnaklarını bebekliğinden beri düzenli olarak kesiyorum, eğer şimdiden alıştırırsan sonradan sıkıntı da yaşamazsın, Asil küçüklüğünden beri alıştığı için kucağımda otururken ya da yatarken kesiyorum, uslu uslu da duruyor.

Eğer kedilerin tırnakları kesilmezse halılara ya da buldukları başka şeylere tırnaklarını sürtüp kırıyorlar, sokak kedileri de ağaçlara sürterler mesela, bu şekilde mecbur kırmak zorundalar çünkü eğer kırmazlarsa tırnak uzayıp patilerinin etli bölümlerine batıp yara yapıyor aynı bizde olduğu gibi, o yüzden tırnaklarının kesilmesinde fayda var. İlk kez keseceğin zaman kedi uyurken ya da mayışıkken kesersen senin için daha kolay olur.

Yakında evimizin yeni bir meleği daha olacak.

Haberleri bekleyin.

COMING SOON.

maşallah Asil' e. çok yakışıklı, çok tatlı. yumulasım geldi boynuna

ben de bu akşam manikür yapayım kızıma:)

uykudan uyanınca yaptım hemen canım. 3 öpücük, bir çıt :)
1-2mm azıcık kestim. sivriliği gitti en azından, böylesi yeterli bence. içteki tırnakları unutmuşum tabii :) bir ara da onları hallederim. arka patilere dokunmadım şimdilik.
o patiler büyüdüğünde yine yumuşak kalıyor mu onu da merak ediyorum hani...
foto eklemek istiyorum ama kabloyu bulamadım. aramaya devam...

Tabiii kiiii büyükken de yumuşak küçükken de yumuşak sevimli patiler

Tırnaklara baktığın zaman etine yakın yerde kırmızılık görürsün işte o kırmızı çizgiden 1-2 mm dışardan kesersen olur. Kırmızı çizgiye dikkat ama

Ben de zaten onu diyecektim tam da, o yumuşak patili güzel minik kızı biz göremeyecek miyiz diye

Fotoları bekliyorum dört gözlen

tırnaktaki sinirleri fark edebiliyorum HİS, derin kesmem asla... muhabbet kuşlarından biliyorum...
eşimin teldeki fotoları yüklüyorum şimdi, benim kabloyu bulamadım hala... birazdan ekleyeceğim :)

işte minik prensesim geldi.

ilk fotoda, onu bulduğum koli içindeki hali. evimizdeki ilk dakikaları...
ikinci foto, ilk günlerinden bir foto...
üçüncü fotosunu yeni çektim, son halimiz böyle. kocaman olduk :)

ImageShack Album - 3 images

bunlar da ilk 2 günün derlemesi :)

Imageshack - miniky.jpg

Canım beniiiim ne güzel renkleri var kutudaki resmindek bakışlarına bittim, kurtarın beni der gibi

Büyümüş halindeki fotosunda da o yemiş yemiş de çıkmış göbüşü var ya tam ısırmalık

Maşallah ona yaa Gözler de maviş maviş bakıyor, büyük ihtimalle bir aya kalmaz göz rengi değişir, hatta değişmiş de olabilir. Öperim onun yanaklarından kulaklarından bir de gözlerinden Asil in en çok öptüğüm yerleri oralar da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…