''Asil Bey'in'' halleri

doaymıoınsancanımmmm

Kabadayı zaten ablası, sadece bize melek başka kimseye yüz vermiyor sevdirmiyor kendini, sürekli asık suratlı diğer kişilere karşı, ama bize gelince şeker gibi eriyor mendebur

Ayrıca 6 kilo olmuş beyefendi, bugün vete gittik aşı içini gayet sağlıklı, hastalıktan sonra 3 kiloya yakın almış, kucağıma zor alıyorum artık Kabadayı Asili :)

O bıyıklar zaten beni öldürüyor, ilk aldığımızda Asil i hemen hemen hiç bıyığı yoktu, dalga geçerdim onunla, o da bana inat bıyıklarını uzattı, artık Pala Bıyık Asil diyorum ona

Ancak o kadar büyüyor fotolar canım yaa, dahası yok

Son düzenleme:

Ben bu hastalık zamanlarında daha gelmemiştim buraya bilmiyordum gelişmeleri ama demek ki 3 kiloya mı düşmüştü kıyamam

6 kilo tam durma zamanı zaten artmasın artık kısırlaştırılmış mıydı canım Asil. Bizimkiler 7 kilo ve veterinerimiz minnak balina diyor onlaraTabi ilerisini düşünerek kilo verdirmem gerektiğini söylüyor ama 4 pati anlamıyor ki:90:

Pala Bıyık Asil cuk oturmuş

Evet canım ya 2 haftada 2 buçuk kilo verip 3 kiloya düşmüştü, iştahsızlık vardı, hiç bir şey yemiyordu, ama kilo aldı şimdi maşallah boğazı iyi, kilosuna dikkat etmeye çalışıyorum, sürekli mama olmuyor kapta, ölçüyle veriyorum. Böylelikle aşırı kilo almaz sanırım.

Daha kısırlaştırmadık ama düşünüyoruz, ne zaman kısırlaştıralım karar veremedik...

He hehe minnak balina mı Ben de Tosun Paşa diyorum oğluma

Bizimkiler 5 kiloydu tosun derken 7 olunca balinaya terfi ettirdi doktor

Biz de senin gibi değil tabi mama kabı 4 tane var ve hep ağzına kadar dolu yarıya boşalsın yemezler uykudan uyandırırlar mama koy diye çok kediyle yaşayınca kilo kontrolü biraz zorlanıyor mecburen

Asil'e maşallah kocaman hep iyi olsun tosuncuk Peki mahsuru yoksa eğer neydi rahatsızlık tespit edildimi bu ani kilo iştahsızlıkla ilgili?

Ha bi'de 1 yaşını doldurduysa bekletmeden kısırlaştırın, kızgınlık işaretleri vermedi mi daha hiç evin belli başlı yerlerine

Bir ay evvelinden kuru mama yemeyi bıraktı, ek gıdalar vermeye başladım, sonra onları da yemeyi bıraktı, üç gün boyunca hiç bir şey yemeyince doğru veterinere götürdük... Çok mutsuzdu, yüzü asık bir şekilde sürekli yatıyordu, örtü battaniye ne bulursa içine girmeye çalışıyordu, kalkıp gezmiyordu bile, kulakları, ağzı, patilerinin içi bembeyaz kaldı, kanı çekildi yavrumun.

Bizim veteriner pek bilemedi sorunu ne, dişlerine ağzına baktı sorun mu var o yüzden mi yiyemiyor diye, ama fırçaladığım için tertemizdi, ateşine baktı sorun yok, ishal, kusma da yok bilemedi sorunu ne, ezbere bir tedavi uyguladı, serum falan da vermedi, antibiyotiği vurdu, tablet verdi o kadar, iki gün sonra iyileşmeye başladı Asil. Eğer iyileşmeseydi sakinleştirilip kan alınacaktı. Yine de iki hafta kadar kuru mama yemedi, sonra alıştı mamaya.

Biz de veterinerimizi değiştirdik bu yüzden...

Şu an 1 buçuk yaşında Asil, bir iki sefer gördüm kızgınlıkla ilgili bir şey ama diğer kedi sahiplerinin anlattığı kadar değildi, öyle duvarlara tırmalama, lekeler bırakma gibi şeyler görmedim.... Bir kaç sefer bağırma ve farklı miyavlama sesleri geldi ama

Bu arada dört pati için hangi mamayı kullanıyorsunuz nevcim?

Evet değişim iyi olmuş His'cim, ezbere tedavi yapılır mı deneme tahtası gibi ya. Bizim bir akşam Hayat senin ki gibi oldu ama sıçrayamıyor böyle yatağıma mesela gücü yok dedim ki bunda anormal bişey var, kendi doktorum tatildeydi başka yere gittik ama Allah'tan onlar iyileştirdi. Ben de doktor konusunda çok hassasım bu yüzden. Merak ettim kime götürüyosun Ankara'da baya vet ismi öğrendim de:90:

Bu arada yanlış okumadım ben dişlerini fırçalıyorum dedin değil mi? Nasıl ya sırrını paylaş benimle Ben geçen Çaki'nin ağzından salya neden geliyor diye ağzını açamadım mıh gibi kitliyordu ağzını sıpa.

Kızgınlıkta duvara tırmanmadan filan ziyade evden kaçış çalışmaları olur ama bak bizde yoktu bizde ne varsa ne yoksa işaretlendi maşallah Özellikle bu işaretleme başlamadan kısırlaştırınca huy edinmeden ortadan kaldırılıyor. Eğer Yeşil'le aralarında bişey düşün müyorsanız kısırlaştırın mutlaka canım şimdi için olmasa bile ilerde ki yaşam kalitesi için bir çok hastalık riskini neredeyse sıfıra çektiği için.

Bu arada dört pati için hangi mamayı kullanıyorsunuz nevcim?

Ben Royal Canin Fit 32 kullanıyorum hiç değişmedim light ye geçecektim ama ozaman Çaki Mercan ufaktı ve malum hep birbirlerinin mamalarını çaldıkları için light sokmadım eve tam lightye geçecektin Hayat geldi gene kaldık:90:

Ankara da Petplanet e gidiyoruz şimdi, değiştirmemin diğer bir nedeni de hem çok paracılardı hem de bize önerdikleri ve sürekli verdikleri mamanın aslında pek de iyi bir mama olmadığını öğrendik, acaba Asil o yüzden mi kuru mamadan soğudu ve hastalandı diye düşündük. Bu veteriner de Pro Planı önerdi onu aldık, iyi bir mama olduğunu önceden duymuştum, o yüzden aldım.

Asil e küçüklükten her şeyi alıştırdım, üstelik Asil çok uslu bir kedidir onun öyle göründüğüne bakma, iyi bir terbiye aldı benim Tosun Paşam Baya açıyorum ağzını, elbette ki sıkıntı yarattığı oluyor çünkü tuzlu suyla fırçalıyorum, bitince fırçalama işi iki saat ağzını yalıyor tabii gözler kısılmış ve yüz sirke şeklinde

Yeşil le aralarında bir şey düşünmüyorsanız derken :82:

Evet ProPlanda çok iyi bir mama Türkiye şartlarında zaten o, hils ve royal canin pro mama olarak gösteriliyor.

Allah o paracı doktorların tepesinden baksın zaten hayatımda ilk kez İzmit'te örneğini yaşadık bir arkadaşımın kedisi için biz de şimdi o da veteriner değiştirdi tabi.

Ya kıyamam ona kedilere özel diş macunu filan yok mu tuzlu su düşünemiyorum ya Yalnız hakikaten helal olsun manikür yaptırır, diş fırçalatır yani baya baya uslu bir çocuk yahu Ah ahhh bu bizim için anca hayal olabilir

Yeşil le aralarında bir şey düşünmüyorsanız derken :82:

Eeee ehemmmm şey yani hani şimdi Yeşil hanım büyecek kuyruk uzayınca sallayacak tabi onu biraz Hani bizim Badem ve Cindy kazası gibi olmasın sonra

Son düzenleme:

asılbeyımıı
coksevdımmbennnn
keskemıncıkmıncık
sevebılsemanneesı

Kedilere özel naneli diş macunları var ama almayı hiç düşünmedim, usludur musludur ama daha ağzını çalkalamayı bilmiyor bizim sıpa Böylesi daha iyi dilini iki sağa iki sola götürüyor işlem tamam

Zaten veteriner dediğin hayvansever olmalı, hayvanlara sadece para gözüyle bakıyor kimisi, uyuzlar

Yeşile yavru ProPlan Asil e yetişkin ProPlan aldık biz de, yesinler sağlıkla büyüsünler bebişler

Yavhu daha düşünmedik, bu devirde torun bakmak da zor, en iyisi sadece koklaşsın onlar yeter

Kesinlikle katılıyorum 2 torun büyüten biri olarak. Bir de sonra veremeyeceksin onları onu da bilmek lazım tabi

Sonun benim gibi olur 1 di 2 derken 4-5, 8-9, 20-25

Ay Allah söyletti galiba ailem beni evden atacak ama

valla
benımkızda
macunuyerbıtırır
mazallahh
benımkıde
eskıusul
temızlıoo
teyzesıı

Atarlarsa evden artık sana da internetten yuva aramalarına başlarız...

Hımmı hımmm cins diye aldılar, yavrulama yapınca evden attılar, cani hayvan pardon insanseverler, acil Nev yavruya yuva aranıyor... Türkiyenin her yerine gönderilecektir, duyrulur

valla
benımkızda
macunuyerbıtırır
mazallahh
benımkıde
eskıusul
temızlıoo
teyzesıı

He hehe Ben tuzlu suyla yapıyorum canım, iki üç yalıyor yüzünü ekşitiyor ama sonrası parlayan dişler, gece bile ışıl ışıl, ışık yakmaya gerek kalmıyor

canımmm
valla
tuzlusudan
haberımyoktu
nasıl
yaptırıosunnn
bende
ıpekcanayapayımmcanımcm

Evet bebek diş fırçasıyla yapıyorum, zorluyor biraz ama açıyor ve izin veriyor fırçalamama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…