- 5 Mart 2014
- 7.767
- 10.616
- 298
Canim bikac gun bekle sabah ilk idrarinla yap. Bence pazar gunu tekrarlayabilirsin.evet canim 8gun geçti
Evet ca
canim ilk aşılamam burdada bakiyorum herkese igne falan verilmis benim yumurtalar kendi catlamis diye bisey vermedi direk 2gun sonra asilama yaptı
Ben de gonal f kullanıyorum. 6 gün 50 doz vuruldum. Sonuç alamayınca 75 e geçtik. Yarın kontrolüm var bakalım. İnş sonuç alırız. Bana yumurta boyutunu hiç söylemedi dr. Pko olduğumdan içerde çok yumurta var ama biz kontrollü vermeliyız iğneyi yoksa hepsi birden büyür dedi. Adetimin 14. Günü olacak yarın. Sanırım aşılamam geç olacak biraz. Bu arada estradiol ne?Kızlar ignelerden sonraki ilk dr kontrolum dündü. Bugun ignemin 5.gunu estradiol 116 cikti. Cuma tekrar cagirdi. Solda 12mm ve 8mm 2 yumurta var dedi. Sagda da var ama buyurmu belli olmaz dedi. Acikcasi sasirdim ben 2-3 tane birbirine yakin buyukluklerde yumurtam olur diye bekliyordum.
Siz hangi igneyi kullaniyorsunuz, kac yumurtaniz var?
Can'ım çatlatma iğnesinin etkisi 10 gün kadar sürüyor. Bence erken umutlanıp üzülme sonra. Bikaç gün sonra tekrarla testi.kızlar bugün asilamanin 6. günü dayanamayıp üç liralık testlerden aldı m ikinci çizgi silik cikti
Benim de yarin oglen kontrolum var. Yarin ignemin 7.gunu olacak, adetimin de 9. gunu.Ben de gonal f kullanıyorum. 6 gün 50 doz vuruldum. Sonuç alamayınca 75 e geçtik. Yarın kontrolüm var bakalım. İnş sonuç alırız. Bana yumurta boyutunu hiç söylemedi dr. Pko olduğumdan içerde çok yumurta var ama biz kontrollü vermeliyız iğneyi yoksa hepsi birden büyür dedi. Adetimin 14. Günü olacak yarın. Sanırım aşılamam geç olacak biraz. Bu arada estradiol ne?
Anladım canım. Bana hiç bakılmadı o değere. Vajinal ultrasonla bakıyor sadece. Belki de pko olduğum içindir. Ben 4. Gün başladım iğneye. Sen daha erken başlamışsın.Benim de yarin oglen kontrolum var. Yarin ignemin 7.gunu olacak, adetimin de 9. gunu.
Hangi sehirde tedavidesin ben Ankara. Estradiol(e2) degerime her kontrolde bakiyor dr. Yumurta olusumunu gosteriyormus ve bu degere gore ignenin dozunu artiriyor ya da dusuruyor. Benim adetin 3.gunu estradiol 33tü; adetin 6.günü 116 çıktı. Hemsire aradi yukselis beklenen duzeyde 75iu yapmaya devam et igneyi dedi.
Dr.una guveniyosan cok detayini dusunme ona inan hayirlisini sagliklisini dile canim. Hicbirimizin tedavisi bir digerimizinkine uymuyor. Ben 3.gun basladim igneye. Bakalim yarin ner diyecek dr. Gonal f 450nin sonunu bu aksam vurundum. Yeni bir kutu daha aldirir sanirim.Anladım canım. Bana hiç bakılmadı o değere. Vajinal ultrasonla bakıyor sadece. Belki de pko olduğum içindir. Ben 4. Gün başladım iğneye. Sen daha erken başlamışsın.
İstanbuldayım ben.
Benim de aksine kasıklarım zonkluyor. Ama henüz gelişmiş yumurta Yok :) doktorum tatlı bir kadın. Güvenmek zorundayım :) o kadar dr gezdim ki 5 sene boyunca. Şimdilik güven duyuyorum. Umarım hüsranla sonuçlanmaz.Dr.una guveniyosan cok detayini dusunme ona inan hayirlisini sagliklisini dile canim. Hicbirimizin tedavisi bir digerimizinkine uymuyor. Ben 3.gun basladim igneye. Bakalim yarin ner diyecek dr. Gonal f 450nin sonunu bu aksam vurundum. Yeni bir kutu daha aldirir sanirim.
Gecen yil 5 gun klomen kullanmistim. Solda 18 ve 19mm solda 16 ve 17mm dort tane yumurtam olmustu ve hamile kalmistim. Klomen kullandigimda kasiklarimda yumurtalarimin buyudugunu hissediyordum hep hareketliydi ama ignede hic hareketlilik yok. Oysa ignenin daha etkili olacagini dusunmustum.
Guvenelim canim dr.larimiza vesile olacaklar insallah bizlere..Benim de aksine kasıklarım zonkluyor. Ama henüz gelişmiş yumurta Yok :) doktorum tatlı bir kadın. Güvenmek zorundayım :) o kadar dr gezdim ki 5 sene boyunca. Şimdilik güven duyuyorum. Umarım hüsranla sonuçlanmaz.
Düşük mü yaptın Can'ım sen
Ah canım çok geçmiş olsun ya. Ben bir kez yaşadım düşük ve kürtaj. Uzun süre toparlayamadım kendimi. Seni düşünemiyorum. Genetik testler vs yapıldı mı? Neden olmuş?Guvenelim canim dr.larimiza vesile olacaklar insallah bizlere..
Evet canim 3 defa kurtaj oldum 1 defa dusuk yaptim. Ücü bos gebelikti biri kimyasal gebelik.
Allah beterinden korusun canim iyi dusunelim saglikli bi evlat verecek Allah insallah bizlerede.Ah canım çok geçmiş olsun ya. Ben bir kez yaşadım düşük ve kürtaj. Uzun süre toparlayamadım kendimi. Seni düşünemiyorum. Genetik testler vs yapıldı mı? Neden olmuş?
Allah beterinden korusun canim iyi dusunelim saglikli bi evlat verecek Allah insallah bizlerede.
Hem esime hem bana gnetik trombofofili paneli hsg hormon sperm.. hersey yapildi hepsi temiz. Son kurtajimi haziranda oldum ve sperm dna hasari diye bisey oldugunu duydum onu da yaptirdi esim hasar yuksek dedi uroloji dr.u ve esimi ilacla tedavi etti, uroloji dr.una gore dusuklerimin sebebi buydu. 6 ay dogal deneyin olmazsa tup bebek dedi dr. 4 ay denedik olmadi tupten once asilama karari verdik ve boylece ilk tedaviye de baslamis oldum.
merhaha kızlar, bende uzun zamandır takip ediyorum burdan sizleri. Bende 3 senelik evliyim ve ilk 2 sene çocuk istemedik.
takii evliliğimizin 2.senesini bitene kadar. bende polikistik over hastasıymışım, bebek düşündüğümüz ay adet olmadım ve belki hamileyimdir diye test yaptı tabii negatif çıktı. sonra dr. gittim adet olamıyorum diye. muayene etti ve daha önce hiç duymadığım polikistik over olduğunu söyledi. ve söktürücü verdi ve adet oldum. hiçbirşey bilmediğimden doğum kontrol ilacı verdi ve 3 ay kullan dedi. dr. çok ilgisiz gelmişti bana.
neyseki 3 ay kullandım ve dr. gittim klomene başladık. adetimin 5.günü dedi. (bu arada ssk ile anlaşmalı hastaneydi gittiğim yer)
doktor işte gençsin (27 yaşındaydım) olur falan diyoo ama beni tatmin etmio dedikleri. 2 ay klomen kulllandım bu dr.la.
sonrasın çatlama iğnesi verdi. ama saçmalık ki çatlamış mı diye kontrole hiç çağırmadı. ilişki önerdi sadece.
dedim ki bu doktordan bişey çıkmıcak.bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine başka bir dr. yöneldim. özel muayenesi vardı ve muayene ücreti 130 TL idi. daha önce yapılanların doğru olduğunu ama tamolarak takibin yapılmadığını söyledi ve yeni dr. ile mecamız 2013 şubat ayında başladı. 6 ay klomen tedavisi ve ovitrelle çatlama iğnesi olarak tedaviye başlıcaz dedi. eğer gebelik olmaz ise aşılama yaparız 6. aydan sonra demişti. ve bu arada ben kanal film çektirdim, kanallarda bir sıkıntı var mı diye Allahtan yoktu, eşimin sperm tahlilleri de gayet normal çıktı.
ve ilk ayımıza başladık. klomen +çatlama iğnesi
hazirana kadar bu şekilde devam ettik. her ay bir veya 2 yumurtam oldu. büyüdü çatladı ama birtürlü gebelik olmadı.
haziran ayında adet olmadım ki gebe değilmişim. polikistik overden kaynaklandı.
sonra söktürücü kullandım vs. adet gördüm.
gel gelelim ki doktorum 7.ay tedavisi için aşılama yapalım artık dedi. doktorum her ay 1 tanede olsa yumurtan oluyor büyüyüor çatlıyor.ve bunu klomenle yapıyoruz dedi. normalde aşılama öncesinde klomen yerine iğnelerler yumurtalar büyütülüyor ama bende klomenle yumurtalar büyüğünü için iğnelere gerek yokmuş hemde iğneler pahalıymış.
ve ilk aşılamamı 06 eylül 2013 de saat 16:00 gibi yapıldı. (dokroun muayenesinde)
20 eylülde adet olmaz isem kan tahlili yaptırmamı söyledi doktorum.
tahlil yaptırmama şuan tam 1 hafta var ve bekliyorum.
Dediğim gibi bende 1 senedir hamile kalmak istiyorum. ve benden sonra evlenenlerin hepsi ya doğurdu ya hamile ve kimisi 2. ye hamile. artık birinin hamilekaldığını duyunca moralim acayip bozuluo.
abimin eşi ikinciye hamile ve durumları olmadığı için kesinlikle istemeyerek oldu. ben duyduğumda ağladım benim neden bebeğim olmuyor diye.
Evet Allah vaktini zamanını biliyor bende hayırlısıyla o vakti beklemeye çalışıyorum.
Allahım herkese sabır versin. Çok zor bir süreç.
buarada doktorumdan da memnunum.
Hayırlı olsun canım. Acı olmamasına sevindim benide bu korkutuyor aşılama günü yaklaştıkça kafamda kurmaya başladım. Benimde bir hafta sonra yapılacak iğnelerle başlıyorum bugün
Insallah guzelce atlatirsin canim burda kimi okuduysam fazla bisey hissetmemis ama benim biraz canim yandi rahimde delik oluyomus ne im o kapalimis asilama esnasinda farkedildi sadece orayi delerken canim yandi biraz insallah senin hersey yolunda gider ve guzelce atlatirsin
Canim merhaba evet dr.a tup bebek icin gittik. O da tupten once asilamayla sans vermeliyiz bence deyince ikna olduk esimle. Iki defa asilama deneyip tupe gecicez. Bugun 9.gunum. Bikac gune yapilir sanirim asilamam. Insallah senin asilamaya gerek kalmadan gelir bebegin.canımmm aşılama kararı vermişsiniz hayırlı olsun. mayısa kadar olmazsa bende ramazan sonrası araştırcam aşılamayı. inşallah Rabbim bu aşılamayı vesile kılar da yavrucuğuna kavuşursun. ben aynı klomene devam bugün ilk günüm. 10 şubat yine çatlatma iğnesi
Canim ben progestani agizdan aldigimda bas donmesinden yataktan kalkamiyordum. Sen agizdan mi aliyorsun?Bid3 bu ilaclar bende fazla uyku yapti ve ara ara bas donmesi var sizde de oldu mu progestan hap ve biteral hap kullaniyorum
Benim de yarin oglen kontrolum var. Yarin ignemin 7.gunu olacak, adetimin de 9. gunu.
Hangi sehirde tedavidesin ben Ankara. Estradiol(e2) degerime her kontrolde bakiyor dr. Yumurta olusumunu gosteriyormus ve bu degere gore ignenin dozunu artiriyor ya da dusuruyor. Benim adetin 3.gunu estradiol 33tü; adetin 6.günü 116 çıktı. Hemsire aradi yukselis beklenen duzeyde 75iu yapmaya devam et igneyi dedi.
bu yazıda ne çok kendimi buldum ! bizde 2. yıldan itibaren düşünmeye başladık klomen ile 1 yada 2 yumurtam oluşuyor. 6 ay klomen tedavisi dedi. 4. ayım dayım hala bir şey yok. sabır ediyorumtek fark benim eşimin sperm tahlilinde hareket ve morfolojide sıkıntı var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?