aşılama yaptıran arkadaşlara sorum varrr. çikolata kisti olupta aşılama yaptıran var mı acaba? doktorum senin kistin yüzünden yumurta rezervin az aşılama tutmaz dedi. çok merak ediyorum bu konuda haklı mı? kistimin boyutu 3,5-4 cm
Anlatırım canım senin de inşallah düşmüştür de hayırlısyla başlarsın.
Sağol canım seninle 1 ay önce 30 gün dediğin nedir ki geçer gider diyoduk bak adet 36. Günde geldi daha da tam sökülmedi nazlı ceylan mübarek :) doltorum 2. Günü gel dedi sen kaçıncı günü başlamıştın hapa? Hep 3. Günü gittim ben bugüne kadar ama donmuşda hapa 2. Gün başlamak daha iyi olur belki 2. Günü gîdicem bende.
Sen kan sulandırıcı iğne ve progestan iğnesi kullanıyomusun?
aşılama yaptıran arkadaşlara sorum varrr. çikolata kisti olupta aşılama yaptıran var mı acaba? doktorum senin kistin yüzünden yumurta rezervin az aşılama tutmaz dedi. çok merak ediyorum bu konuda haklı mı? kistimin boyutu 3,5-4 cm
Canım sevindin çok şükür gelmiş kırmızılar.. 2.gün gidecektin ne zaman o gün? Hadi artık inşallah müsait olur da bu ay alırsın embriyonu .. Yani bebişini...inşallah canım ya ..Kızlar adetim geldi çok şükür ben de bikaç güne kadar gidicem doktora inşallah gitmiştir kistlerim de artık alırım bebeğimi kucağıma
Cansu cum iyi dileklerin için sağol canım ben de doğumdan sonra arınmak istiyorum doktorlardan gerçekten çok bunaldım sen gidince napıcaksın neye başlıyorsunuz?
Ayse cim Allah yardımcın olsun inşallah meleğine vesile olur bu aşılama.
Canım çok saollll .. Başladık bakalım hayırlısı..sende başlıyormuşsun A izniyle..umarım çabalarımız boşa gitmez , ...hayırl
sevdecımm hayırlı olsun tup tedavın ınsallah bu son tupun olurr ..
canmm bak ne dıycemm sen o doktorunaa hıc bakmaaa derımmm ısın zor dıye bısı yokk YANII ALLAHH nasıp ettıyse olacak yoksa baska denemerde veya kendlınden oluckk.kendını sartlandırmaa yumurtam hızla buyuycekkk yıne olmuycak falan fılan dıye o guzell kafanı bu kotu dusuncelerınle doldurmaa...
ALLAHA INAN GUVEN O EN DOGRU ZAMANDA VERCEK BURDA HEPIMIZIN IHTIYACI OLAN BIRAZ AFIYET BIRAZ DA SABIRR SABIRLIOLABILSEK BELKI EHRSEY KENDILINDEN GELISCEKKK...
INSALLAHH GUZELL HABERLERLE DONERSINN ARAMIZA
Gülüm nerelerdesin sen ya.. Tırmalayıp duruyoruz bakalım nereye kadar..evet tüpe geldik dayandık sonunda .. Nerden nereye işte Allah sonumuzu hayır etsin, sen neler yapıyorsun anlatsana ??ne alemdesin fıstık. girip yazamıyorum yazacak bir şey yok çünki ama okuyup takip ediyorum tüpe başlamışsın canım hadi hayırlısı ercelfle aynı zamanda bebişlerinize kavuşursunuz umarım çooook öptüm
evet başlıkta söylediğim gibi hiçbir sorun bulamıyorlardı ne eşimde ne de bende bizde 1,5 sene dendedikten sonra aşılama yapmayı deneyelim dedik doktorunda tavsiyesiyle ama maalesef aşılama sırasında farkedilen bişi oldu inanılmaz ağrım oldu 15 20 dakika işle sürdü saten spermlerin öldüğünü düşünüyorum meğersem rahim ağzım darmış bu yüzden ağrı olmuş açmaya çalışmış doktor ve spermleri yerleştirmiş ama işe yarayacağını düşünmüyorum.rahim ağzı darlığı nedir ne değildir tedavisi nedir ya da tedavisi var mıdır bilen var mı yaşamış olan var mı lütfen yardım internette bi kaç şey okudum ama yaşayan bilen birinden duymak istiyorum ...meğersem bütün çabamız boşunaymış rahim ağzı o kadar darmış ki sperm geçemiyormuş bugün aşılama değil resmen kürtaj gibi bişi yaşadım çok kötüyüm ve aradığım cevaplar var
Canımmmmmm seni çok özledim m nasılsın n iyimisin yok mu bir tüp bebek denemesi canım ben de cumartesi gidicem rahimin yumurtalıkların durumuna göre başlicaz inşallah bu ay alabilirim yavrumu göbeğime daha sık gir sevo cum.tedavini hep okudum elif umarım donmuşbebişin sana sıkı sıkı tutunur gülüm dualarım ve gönlüm sizinle çoook öptüm.
O zaman sıkıntı yapmama gerek yok 3. Günüm cumartesi eşim izinli rahatça gideriz cuma izin almasın. Benim de evde estrofem tabletim var mayıs 2011 den kalma yuvarlak kutusunda duruyor hanî döndürdükçe bir bir düşen :) son kullanma tarihleri 2 kutu var yarım şkilde 2014 ekim yazıyor sen e gönül rahatlığı işe içebilirmiyüm onları? Birde 0.4 clexane iğnem var onu da ekim 2011 de almıştım temmuz 2014 yazıyor hiç açılmadı doktoruma da sorucam ama içime sinmiyor evde varken yenilerini almak da işime gelmiyor bakalım napıcaz transferden sonra progestan iğnem var 12 tane opu dan kaldı onları kullanırom kan sulandırıcıyıda kullanırım ilaca para vermemiş olucam inşallah 1 hafta gecikmeli adetimle gitmiştir kistler çünkü çok kasık sancım oldu batma şeklinde.Vallahi yaa surekli bi tarih bekleye bekleye zaman ne kadar çabuk geçiyor :) Normalde ilk 5 gun icinde çağırıyorlar . Ama benim adette tam sökülemedigi icin 4. Gun gittim İyicene atılsın eski yumurtalar diye :) Banada 2 ile 5. Gun arasında gel demişti. 4. Gun gittiğimde baktı. 1 hafta daha bekleyelim bakalim yumurtaliklar ne durumda olacak dedi. 1 hafta Sonrada gittiğimde ilaca başladık. Yani ben 10. Gun başladım ilaçlara. Ama normalde 2. 3. Günlerde de başlanıyor. Zaten onlarla rahim ayarlaması yapıldığı icin kacinci gun başladığının cok fazla önemi yokmuş. Rahim sekli ve kalinligi ne zaman uygun hale gelirse bebisini o zaman kaparsın :) Progestan ve kan sulandirici iğneyi gecen haftaya kadar kullandım.
. 10. Hafta bitip 11. Haftaya girdiğimizde kontrol vardi Dr artık bırakabilirsin dedi. Su an estrofem,vitaminler ,crinone jel ve bantlara devam ediyorum. Sadece iğneler yok. Bunlarında bir cogunu bir dahaki kontrolde biraktirir sanirim . Hadi bakalim guzel Dr haberlerini bekliyoruz
Dozu düşürmüş işte sevde cim endişe etmene gerek yok 20 den fazla yumurtan toplanor sona doğru daha hızlı büyüyolar inşallah en az yarısı kaliteli olucak dondurılmuşun da kalacak bu arada sende pko var doktoruna ohss den bahset kanla e2 değerini kontrol etsin fazla uyarılma olursa ertelenebilir benim gibi transferin. Umarım herşey yolunda gider belki de yine aynı ayın annesi oluruz:)Canım sevindin çok şükür gelmiş kırmızılar.. 2.gün gidecektin ne zaman o gün? Hadi artık inşallah müsait olur da bu ay alırsın embriyonu .. Yani bebişini...inşallah canım ya ..
Bende bugün kontroldeydim.. 7.gün bugün .. 10 ila14 mm arasında 10 tane yumurta var dı.. Çatlatma önleyicilere başladım bile .. Dozu 262,5 a düşürdük .. Cuma günü yine gideceğim .. Bilmiyorum yine hızlı gidiyorum korkuyorum yumoşlar yine fos çıkacak diye .. Hızla Opa doğru ilerliyorum ...
Canım çok saollll .. Başladık bakalım hayırlısı..sende başlıyormuşsun A izniyle..umarım çabalarımız boşa gitmez , ...
Gülüm nerelerdesin sen ya.. Tırmalayıp duruyoruz bakalım nereye kadar..evet tüpe geldik dayandık sonunda .. Nerden nereye işte Allah sonumuzu hayır etsin, sen neler yapıyorsun anlatsana ??
Canımmmmmm seni çok özledim m nasılsın n iyimisin yok mu bir tüp bebek denemesi canım ben de cumartesi gidicem rahimin yumurtalıkların durumuna göre başlicaz inşallah bu ay alabilirim yavrumu göbeğime daha sık gir sevo cum.
O zaman sıkıntı yapmama gerek yok 3. Günüm cumartesi eşim izinli rahatça gideriz cuma izin almasın. Benim de evde estrofem tabletim var mayıs 2011 den kalma yuvarlak kutusunda duruyor hanî döndürdükçe bir bir düşen :) son kullanma tarihleri 2 kutu var yarım şkilde 2014 ekim yazıyor sen e gönül rahatlığı işe içebilirmiyüm onları? Birde 0.4 clexane iğnem var onu da ekim 2011 de almıştım temmuz 2014 yazıyor hiç açılmadı doktoruma da sorucam ama içime sinmiyor evde varken yenilerini almak da işime gelmiyor bakalım napıcaz transferden sonra progestan iğnem var 12 tane opu dan kaldı onları kullanırom kan sulandırıcıyıda kullanırım ilaca para vermemiş olucam inşallah 1 hafta gecikmeli adetimle gitmiştir kistler çünkü çok kasık sancım oldu batma şeklinde.
Dozu düşürmüş işte sevde cim endişe etmene gerek yok 20 den fazla yumurtan toplanor sona doğru daha hızlı büyüyolar inşallah en az yarısı kaliteli olucak dondurılmuşun da kalacak bu arada sende pko var doktoruna ohss den bahset kanla e2 değerini kontrol etsin fazla uyarılma olursa ertelenebilir benim gibi transferin. Umarım herşey yolunda gider belki de yine aynı ayın annesi oluruz:)
sedef_27 öncelikle sana çok teşekkür ederim forumda yeniyim ilk kez soruma cvp alabildim çok sevindim:) geçirdiğin tedavi süreci için de geçmiş olsun inşallah sen de bebeğine kavuşursun yakın zamanda. doktorum prof. bu konuda iyiymiş ama insan yine de güvenemiyo tabi. emin olmak için başka bir doktor da muayene etsin istiyorum. belki de doktor çok iyi olduğu için hemen anladı ve aşılamayla zaman kaybettirmek istemedi bilemiyorum. bide kistini iğneyle çekelim dedi(aspirasyon yöntemi). bununda tehlikeli olabileceğini söyledi yumurtaya zarar verebiliyomuş. çok kararsızım bikaç doktorla daha görüştükten sonra zaman kaybetmeden tüp bebek denemelerine başlıycam. ankaradayım inşallah iyi biyer bulurum.
sperm, insan vücudunda bulunan en küçük hücredir, rahim ağzından girememe gibi bir durum olamaz çünkü:
adet gürüyorsun sen, adet rahmin içinden kanama şeklinde dışarıya çıkar, eğerki hiç geçiş olmasaydı adet kanın nasıl dışarı çıkıyor rahimden?
insan vücudunun en büyük hücresi bayanlardaki ovumdur, yani yumurtadır, gözle görülebilir yaklaşık topluiğne başı kadar büyüklüktedir, en küçük hücresi ise erkeklerdeki spermdir:)
merhaba güzeller
bugün Kuşadası da kapalı , soguk ve sevimsiz ama galiba ben bu havaları seviyorum.
canım transferine çok az kalmış inşallah hayırlı haberlerini alırız tatlım..bende eurofertille görüştüm sanırım bende oraya başlayacagım eşim zeynep kamilde deneyelim istersen diyor ama ne biliym benim içimde orada denemek hiç yok..raporumu tamamladım heyete giricek sanrıım 15 gün içerisinde cıkmış olur..bakalım hepimizin hakkında hayırlısı..
Hayırlısı olsun canım ben de uyguna geleceği için ben de zk da yaptırmayı düşünmüştüm başta ama çok meşakkatli bir süreç laboratuvar şartlarının pek iyi olmadığını duydum hep giden insanlardan bu işte de laboratuvar ve embriyologlar çok önemli zk da olup da negatif alan 2 tane arkadaşım var birisinden 26 yumoş toplanöasına rağmen hiçbirisi kalmadı tabi hastaneyi suçlamıyorum ama laboratuvar şartlarından dolayı da olabilir biz de ilaç yükleniyoruz çok o yüzden özel merkez seçmeni tavsiye ederim.
O zaman sıkıntı yapmama gerek yok 3. Günüm cumartesi eşim izinli rahatça gideriz cuma izin almasın. Benim de evde estrofem tabletim var mayıs 2011 den kalma yuvarlak kutusunda duruyor hanî döndürdükçe bir bir düşen :) son kullanma tarihleri 2 kutu var yarım şkilde 2014 ekim yazıyor sen e gönül rahatlığı işe içebilirmiyüm onları? Birde 0.4 clexane iğnem var onu da ekim 2011 de almıştım temmuz 2014 yazıyor hiç açılmadı doktoruma da sorucam ama içime sinmiyor evde varken yenilerini almak da işime gelmiyor bakalım napıcaz transferden sonra progestan iğnem var 12 tane opu dan kaldı onları kullanırom kan sulandırıcıyıda kullanırım ilaca para vermemiş olucam inşallah 1 hafta gecikmeli adetimle gitmiştir kistler çünkü çok kasık sancım oldu batma şeklinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?