Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

cansu çok sağol destek için boşuna umutlanmak istemiyorum saten doktor da pek umut verici konuşmadı kanama fln iyi değil dedi yıl gibi geçiyor her gün çok düşünüyorum sürekli aklımda ders anlatırken bile kafamın bi köşesinde dürteliyor beni

ah canım ya..haber gelmedi hala...ne zaman ararlar..öğlene kadar aramazlarsa ben arayacağım..umarım kaliteli olurlar..keşke kaliteli olsalarda iki tane koydursam...,)))
canım saol evet şükür bitti..erçelifin dediği gibi opu olğunlaşan yumurtaların toplanması işlemi..anestezi ile uyutup ameliyat ortamında spermle buluşturmak ve döllemek üzere dışarıya alınması durumu canım..ohss ise iğne döneminde yumurtalıkların kullandığımız iğnelere verdiği aşırı cevap..ben korkuyordum ama belirtiler henüz kendini göstermedi..bugün daha rahatım..ağrım yok cok şükür..şişkinlikte azaldı..ama şu progestan iğneleri yokmu..oturamıyorum vallahi...
Gözün aydın.Opu da bitmiş.En zor kısımdan birini aşmışsın.İnşallah herşey yolunda gider ve birkaç güne transferini olursun.
umarım hestia cım.güzel haberler gelirde içim rahat giderim transfere inşallah...kötü haber almak dan korkuyorum..
gözünaydın cnm opunda bitmiş inşallah sağlıklı embriyoların olur ve sağlıkla transferin yapılır..ohssyi düşünüp şimdiden moralini bozma artık..
ohss korkum azardı periciğim..zira netteki bulgulara göre şikayetim yok şükür...daha rahatım..umarım dediğin gibi transfer yapılırda bu işlem biter artık...

saol jolyy ciğim..umarım güzel haberler vermek nasip olur..olabildiğince su içiyorum..zaten genelde de cok su içen biriyim...içmeye devam yani...

arkadasım ikimizinde durumu aynı ama benim 12. günüm bugün. benimde rahmim darmış diye zor geçti ilk 2 gün kahverengi kanamam oldu ama agrılarım anlatılacak gibi değil.progestanım bugün bitiyor. hala iştahlıyım. gögsüm ve uclarım agrıyor. adet oldum sanıp bakıyorum akıntı görüyorum. ben bugün yaptırmıcam üzülmek istemiyorum çünkü 15. günümde yapacagım tahlilimi.progestan verdimi doktorun sana çünkü o ilac mide bulantısıda yapıyor.bende yapmadı çünkü ömrümde hiç bulantı nedir bilmem ondan.bünyeyle alakalı yani her belirti.korkma daha dün gece kasık agrımdan uyuyamadım.geçecek inşallah

benden 15 tane yumurta toplanmış arkadaşlar..bunun 7 tanesine mikroenjeksiyon yapılmış ancak 5 tanesi döllenmiş...buraya kadar herşey güzel görünüyor..ama moralimi bozan şu ki 2.kalite embriyolarmış..yarın transfere cağırdılar..ben bu topikte hiç bu açıdan yorum okumadım..tüpten hamile kalan arkadaşlar sizinkiler 1, kalitemiydi..veya 2. kaliteden cok mu düşük ihtimal..içim sıkılıyor..ercelf..seninkiler nasıldı canım..dondurulanlar...hemen cevap bekliyorum..

yelizcim iyi olmana sevindim çok merak etmiştim uzun zamandır gelmedin foruma.

canım çok sevindim allah analı babalı büyütsün... senden öğreneceğim çok şey var biraz anlat bana nasıl geçiyor ameliyat bende çok panik değilim ama yardımlarını bekliyorum...
canım çok saol heyecan azda olsa oluyor sakın stres yapma çok rahat olmaya çalış elinde olmuyo insanın.bişey hissetmiyosun zaten uyuşuk olduğundan. çinarcık uyandı soruların merak ettiklerin varsa sorabilirsin fırsat buldukça cevaplarım canım...

mrb sevde ..
moralini sakın bozma,, en önemli şey moral transferinde ,,, 1. de olsa 2 . kalitede olsa tutacaksa tutuyor bence... bol şans diliyorum şimdiden,, iyi haberlrini yaz bize olur mu ..
bu arada benim 2 defa transferim oldu.. 1. de 2. kalite 1 embiryo,,,,,, 2. de de 1. ve 2. kalite 2 embiryo transferi yapıldı,,, negatif sonuç aldım ama inşallah seninki tutar cnm... kendine dikkat et,, bol bol dinlen,, sakın stres yapma

Hiç moralini bozma cnm olucak olduktan sonra neler tutuyor burda orneklerini cok okudum. 1. denemesinde 1. Kalite koyduran tutmayan 2. Denemede 2 tane 2. Kalite 1 tanede kotu kalite koyduran bir arkadas vardı 3 'üzere hamile kalmıştı. 2. Kalite olanlarında tutma olasılığı neredeyse 1. Kalite olanlar kadar yuksek .Yarin kap 2 tane bebisini 12 gun Sonrada guzel haberlerini alırız insallah

oh maşallah 15 yumoş ve 5 bebiş . sen kali,telere kafayı takma canım kısmeti yiyecek ekmegi varsa 1.2. dinlemez gelir bebişin canım seni ve elifi takip ediyorum bende sizinle heyecan yapıyorum inan mutlu mutlu yarın kap bebişlerini enerjini yüksek tut ki bebişlerinde sana tutunsun çook öptüm canım

canımmm bence hıcc kafana takma daha dur yolun basındasın ınsallah oylede kalırsıınnn ama bu ıste streslı olmamak lazım sanırım ogretmensın kafanı ısıne ver ıs dısındada hep kendını bı mesgale bul cık gez dolan ama boyle dusunursen olmazz....bı suru doktora gıttım hepsının ortak soyledı bısı var oda stresss o kadar onemlıkı sana anlatamammm..
yanı hormon degerlerını bıle etkılıyo denendı onanadıı yanı yasadım ıcın soyluyorum bak burda kacınca tup denıyenelr varr kı gercekten tup bebek oyle kolay bısı dgll o yuzden asılama bence onun yanında cok cok ı bısıı ınsallahh tutarrr

sevdecımmmm ınannn suan strese gırmemen lazım bebcını transfer edınce yerını begenırseee ıstersen 3. kalıte olsun yıne tutarr sen suan ona guzel guzel yer ayarla karnında:))) bebişin gelıyoo o kadar sıkıntı cektın artık bı soluk al ve bu ıs olucak dee..

ALLAHA DUA ET YAT KALK SEN ELINDEN GELENI YAPTINNN BUNDAN SONRASI RABBIMIZE KALDII

KIZLAR BIZDE DUA EDELIM SEVDENIN BEBİŞİ TUTSUNN ARTIK SU ARAMIZDA BAYAGDIR ISMI OLAN KISILER GITSIN HAMILEYIM DIYE DONSUN ARAMIZZZ AMINNNNNNNNNNNNNNNNN

PANIK OLMA ....BOL BOL OKU UFLE ...INAN RAHATLARSIN HAA BU ARADA TRANSFER SONRASI GENELDE ILK 7 GUN ZOR OLUYO DIYOLAR INSALLAHH SENINKII COK I GECERR CANIMM

Mavıcım ben telden gırıyodum ınternet paketım bıttı ve almadım uzun zamandır oyuzden gıremedım sıfremı unutugum ıcın bılgısayardanda sadece okuyabıldım yazamadım ıyıyız cok sukur sen gıbı saglıkla kavusalım dıye gun sayıyoz oglusumla

morpheus sonunda aynı durumda birini gördüm insan az da olsa rahatlıyor senin de spermler beklemek zorunda kaldı mı
aslında ben pek umutlu değilim çünkü işlemin ne kadar sürdüğünü kestiremiyorum canım çıktı o sırada ondan sonra ertesi gün başladı işte adet sancısı inanılmaz göğüs hassasiyeti akıntı ve son iki gündür işte sabah bulantı yüzünden uyanıyorum olmazsa üzülmicem arkdaşım kaç doktora gittik hiç biri bi sebep bulamadı nedeni belli olamyan kısırlık dediler en son artık sonra aşılama işte en azından rahim ağzı darlığından kaynaklı olduğunu anladık bunda olmazsa belki doğal yollarla olur

sevdecim maşallah 15 yumurta süperrrr. 7 olgun yumurta demek mikroenjeksiyon yapılanları sayarsak ve 5 i döllenmiş süper. sen kalitesini kafana takma önemli olan transfere kadar gelebildin 2. kalite bile olsa transfere hiç embriyosu kalmayan transfer göremeyen insanlar var. senin transferin yapılacak bir umudun olacak. ben de kalitesine kaç hücreli olduğuna takmış durumdaydım ama içine can veren rabbimmmmmm hep konuştuk seninle bunlar içini çürütme en iyi durumdaki 2 tanesini koydur tutunması için iğne ilaç ne gerekiyorsa en iyisinden yazmasını iste doktorundan ve Allah a dua et.
unutma!! netice belli.
sonucun Allah katında belli sevdem sen yaşayarak öğreniceksin o yüzden içini ferah tut. eğer Allah yazdıysa, olur ... rahmin kuzucuklarına ilaç gibi gelecek bazen embriyolar dış ortama dayanamayabiliyor ama anne karnında canlanıyor.
bak beni düşün sağlıklı çözünebilecekler mi onu bile bilmiyorum sen en azından taze embriyo transferi oluyosun.hiç üzülme. dualarım seninle kalbini ferah tut rahat ol git bebeklerini al ve gel. gerisine de Allah a bırak. "ol" desin ve hayırlısını nasip etsin.

çok heyecanlıyım senin için inşallah diğer embriyoların da dondurulabilir yine de transferden önce bilgi al kaç hücreli olduklarını vs.. öğren canım.

slm; evet benimde bekledi ama o konuda bir sıkıntım yok çünkü dışarda beklemiyor spermler, yıkamadan sonra 1-2 saat içinde enjekte edilmesi gerekiyor.vakit sandıgından uzun yani. benim sıkıntım eşimin hareketli sperm sayısı düşük diye saglıklı bir hamileliğim olmadı öldüler ve bir tanede dış gebeliğim oldu kürtajda mikrop kapmış kanalım iltihaplanmış diye.4 senelik evliyim ve hamile kalmaktan ödüm kopuyor artık kürtaj olacam diye.benimkini capa arastırmadı bile ona göre benim dış gebeliğim düşükten sayılmıyor ve diğer ikiside üç olması gerekiyormuş.yani 3 düşügüm olmadan incelemeye almadılar.bende proflar özeller derken çok arastırdık bende birşey olmadıgı eşimin spermiyle normal hamile kalamayacagımı ögrendik.ilaç tedaviside eşime sakıncalı karaciğerinde sorun var diye.spermi normale az ama asılama için yeterliymiş.bende bi cesaret hamile kalmaya karar verdim ama benim korkum tutmaması değil düşük yapmak ve kürtaj olmak ama gördümkü asılama kürtajdan beterdi dış gebelikte kürtaj olmustum canlı canlı aynı öyleydi.
yasadıgın herşey normal tutsada tutmasada normal. yeterki adet olma.olunca tutmadı oluyor.ben olmazsamda 15.günümden sonra doktora gidecem.hiç evde idrar testi falan yapmıcam.önce kan ve aynı gün ultrasondan baktıracam.eger doktor bana derse ki kesen gözüküyor rahime yerleşmiş işte o zaman heyecanlanmaya baslıcam gibi geliyor.psikolojim bozulmasın diye kendimi korumaya aldım. stres beni hemen etkiliyor ve hasta oluyorum.özellikle bu sefer hiç arastırma yapmadım. asılama nedir etkisi tepkisi öncesi sonrası.... hiç bakmadım.herşeyi bilmek iyi değilmiş onu gördüm. bildiğim kadarıyla kaldım yani sadece dün gece sol kasıgım çok fenaydı uyutmadı beni çok korktum ve ilk defa arastıdım normal oldugunu gördüm.ama bu seferde bizimgibileri gördüm endişelerini korkularını çok üzüldüm etkilendim.bir daha bakmayacam ne nedir diye.herşeyi akısına bıraktım...
ne yasarsan yasa sakın stres yapacak bir üzüntüye girme tutmasada önemli değil eger nasibimizde varsa olacaktır. çare çok çünkü bu olmadı tüp bebek o da olmadı mikro... her yol var eger nasipse. yeter ki saglıklı eli yüzü düzgün hayırlı olsun.
allah kocamı bana bagışlasın cocuk olmazsa yasanır ama o olmazsa yasayamam.

ayyyy kusura bakma çenem düşük değildir ama düştü valla. çok doluymuşum meger :)
herşeyin hayırlısı hepimiz için.herşey gönlünce olsun...
(eger herşey yolunda olursa haber vericem sana sende haber ver olurmu?)

hepinize ayrı ayrı sevgiler..moral oldunuz bana..hakkınızı ödeyemem. artık gerisi rabbimin takdiri dediğiniz gibi..bugün 15:00 gibi transfer..umarım bu son olur erzuruma gidişim..eltimlerde kalacağız evime bile dönemeyeceğim cünki kop dağı karanlıkta çok tehlikeli oluyor..Allah hepimizin emeklerini boşa çıkarmasın..bakalım embriyolarımın bugünkü durumu ne olacak ..hayırlısı artık. öpüyorum hepinizi dönüşte yazarım son durumu..

Son düzenleme:
[h=2]
İstanbul Anadolu yakası, Tüp Bebek Raporu (SGK) geçerli byn Tüp bebek dr. arıyorum!!![/h]arkadaşlar, evlilik yılı şartıda varmı rapor çıkarmada? 3 aşılamamda negatif oldu k. doğum hastanesinde, istediğin zaman gel raporunu al dediler bana, raporun tüp bebekte geçerli olması için evlilik yılı şartı varmı acaba?
ve raporla tüp bebek yaptıran arkadaşlar varsa eğer ne kadara mal oldu, raporlu veya raporsuz? Bayan dr. olmasıda benim için çok önemli.

CVP veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkürederim, Allah razı olsun.

Allah yardımcın olusun arkadaşım dönmemen daha iyi hemen yola çıkma 1 gece dinlen canım sonra dönersin evine. inşallah herşey güzel olacak.

canım ben varım anadolu yakasında zeynep kamil de aşılamalarımı oldum tutmadı tüp bebek raporu çıkarttım. istesem orda da yaptırabilirdim ama ben devlet hastanesinde yaptırmak istemedim. ilaçlarım 700 tl tuttu katkı payı onu ödedik. eğer zeynep kamil de yaptırsaydın 400 de hastaneye ödicektim. o kadar başka masraf olmuyordu.
ben eurofertil de yaptırdım 1500 tl verdim merkeze ilaçlarıma da 700.
evlilik yılı şartı 3 yıl diye biliyorum. ama bazı durumlarda evlilik yılı şartına bakılmadan tüp bebek raporu veriliyor. mesela eşinin spermi az ise. ama size aşılama yapıldığına göre öyle bir sorun yoktur.
bu arada eğer devlet hastanesinde yaptırırsan kesinlikle doktor seçme lüksün yok. randevu sisteminde bayan adı yazar bir bakmışsın erkek doktor var. zeynep kamilin tüp bebek ünitesinde genelde erkek doktorlar.
özel bir merkeze gideceksin o zaman.
orda da doktorunun işi olduğunda denk gelemeyebilirsin. misal benim merkezimde 2 tane doktor var birisi kadın birisi erkek. ben erkek doktorun hastasıyım. 1 kez çalıştığı diğer hastanede doğuma kaldığı için gelemedi ve yumurta toplama işlemimi bayan doktor yaptı tam tersi de olabilir.
bence eğer bu süreçlere başladıysan doktorun kadını da erkeği de bir dir bunu anlamalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…