allah sizlerden razı olsun ne çok şey öğrendim sizlerden rabbim seninde kucağına almak nasip etsin cnm şöle anlatayım benim fsh hormonum yüksek olduğu için fsh normale insin öyle gel dedi bütün doktorlar yani aşılama ve tüp bebek yapmadılar hatta yumurta takibi bile yapmadılar hormonun yüksek tutmaz dediler insin gel dediler öyle böyle git gel derken koskoca 3 yılı buldum elim bomboş sadece adetin 3.günü gittim hormon tahlili yaptrıdım baktılar fsh yüksek yolladılar bebek tedavisine almadılar şimdi geçen ay şükür normale indi inş yine normaldir daha adet olmadım bikaç güne olucam bende artık doktora ısrar edicem aşılama için yoksa biyerden başlamam gerekio en azından aklımda kalmaz her ay her ay yolladılar en azından deneseydim bu zaman kadar keşke aşılama diyorum doktorum özelde..aşılamadan söz bile etmedi bana çok üzülüyorumaşılamanın bile yapılamaması derken neyi kastettin canım? pko mu var sende yumurtlama mı olmuyor? eğer öyle bir durum varsa da devlette herşeyin çaresi var. iptal edilse bile tüp bebeğe geçebilmen için başka ilaç tedavileri ile de aşılama yapılıyor.
ben devlette raporla 2 aşılama yaptırdım. 3. de iptal edildi. yani 3 aşılamadan sonra başvurdum tüp bebeğe raporum çıktı. özel bir merkezde ilaçlarımı sgk dan indirimli alarak denedim. ilk denememiz di 2embriyomuz oldu. 2 kez transfer olma şansım oldu. ilk transferimde de tuttu fakat kimyasal gebelik oldu tutunamadı adet oldum. ikincisinde işte rabbim nasip etti kucağımıza da alırım inşallah.
fazla bir şart yok. birkaç gününü ayırman yeterli testler için. tüp bebek mi aşılama mı olacağına da devlet karar veriyor. her halukarda adetin 3. günü kan hormon , ultrason muaynesi oluyorsun. sonra temizlenince smear-kültür alıyorlar. eğer rahim filmin yoksa onu çekiliyorsun. eşin için ürolojiden randevu alıp gidiyorsun. dışarıda yapılmış spermiogramı da kabul ediyorlar ona göre rapor yazıp veriyolar eşinin işi çok basit. sonra herşeyin sonucunu alıp heyete teslim ediyorsun. kurul a giriyor. ordan çıkan karara göre aşılama mı tüp bebek mi belli oluyor. ilaçlarını yazıyorlar ve başlıyorsun. testleri toparlaman 1 ayı bulur. raporun çıkması falan en fazla 2 adet dönemi sonrasında aşılamaya başlamış olursun. eğer imkanın yoksa(ki olsa bile bu tedaviler sonsuzzz masraf özelde) bu adetinde başvur bir devlet hastanesine. temmuz yada ağustos da yapılır ilk aşılaman.
Ercelfff öncelikle seni bekletmeyeyim doktordan hemen geldim.Önce ultrasonla bebeği muayene etti.Şimdiki muayeneden korkma hiçbir zararı yok bunun dedi.Bazı yanlış inanışlar oluyorda dedi. Sonra alltan muayene pozisyonunda elle ve karnıma hafif bastırarark muayene etti.Evet dikişe ihtiyaç var dedi.Buraya baskı rahimde bebekte büyüdükçe daha artacak dedi.Sonra ameliyathaneyi aradı salı sabahı için 5 dakika narkoz alacaksın öğlen taburc edetiz inşaalah dedi.Elbette bu bir önlem dedi.Baskı dikişe rağmen ve rahimin yapısal urumuna göre devam edecek onu düzeltmemiz mümkün değil dedi.Dikişe kadar prulotn depot iğne ve crione jele devam...
Ha bu arada dktorum amelyathaneyle dikişin ipliği ile ilgili de bir görüşme yaptı ipek iplik,kaç mm vs gibi
Bebesko lütfen öyle düşünme sen bence bizleri takip ederek burada doktora yapacaksın gel lütfen...
Sun1 Ve Meleğimi bekliyorum ben de sizleri hatırlıyorum hoşgeldiniz tekrar...
Deprsif polyana ve merve bende de olgun 2 yumurta gelişiyordu hep.İkiside döllendi tüp bebekte.Hatta ben neredeyse menopoza gidiyorum.Korkmayın bence...
Ercelfff öncelikle seni bekletmeyeyim doktordan hemen geldim.Önce ultrasonla bebeği muayene etti.Şimdiki muayeneden korkma hiçbir zararı yok bunun dedi.Bazı yanlış inanışlar oluyorda dedi. Sonra alltan muayene pozisyonunda elle ve karnıma hafif bastırarark muayene etti.Evet dikişe ihtiyaç var dedi.Buraya baskı rahimde bebekte büyüdükçe daha artacak dedi.Sonra ameliyathaneyi aradı salı sabahı için 5 dakika narkoz alacaksın öğlen taburc edetiz inşaalah dedi.Elbette bu bir önlem dedi.Baskı dikişe rağmen ve rahimin yapısal urumuna göre devam edecek onu düzeltmemiz mümkün değil dedi.Dikişe kadar prulotn depot iğne ve crione jele devam...
Ha bu arada dktorum amelyathaneyle dikişin ipliği ile ilgili de bir görüşme yaptı ipek iplik,kaç mm vs gibi
Bebesko lütfen öyle düşünme sen bence bizleri takip ederek burada doktora yapacaksın gel lütfen...
Deprsif polyana ve merve bende de olgun 2 yumurta gelişiyordu hep.İkiside döllendi tüp bebekte.Hatta ben neredeyse menopoza gidiyorum.Korkmayın bence...
saol cnm inşş... rabbim hepimizin yardımcısı olsun sanada kolay doğumlar versin istanbulda deilim cnm ankaradayımda bikaç ay tüp bebek yapma imkanım yok o yüzden aşılama istiyorum tabi hormonlar norml çıkarsa yapıyolar inş herşey normaldirde yapılır ve tutar..Depresifpolyanna
Canım hiç üzülme arkadaşımın da fsh ı yüksekti 35 yaşındaki kadının rezervine sahipsin dedi doktor 12 falandı fsh 9 a düştü tedaviye başladı. Onun da 1-2 yumurtası oluyordu tüp bebekle 2. Denemesinde hamile kaldı doğumuna 1 ay var:) hîçbişey imkansız değil önce Allahtan iste fsh ın sınırın biraz üzerinde olsa bile ilaçların dozu arttırılıyor vücut tepki veriyor önce git rapor çıkar aşılama ol fsh düşsün diye de ilaç verirler bu sürede sonra da tüp bebeğe geçince git özel biryerde dene. Uzun bir yol canım ama sakın pes etme sonunda muvaffak olursun innnnnşallah. Dualarım bebek hasreti çeken heskes için.
Sen istanbuldaysan üsküdar daki zeyneo kamil e git. Topiğimiz de var herşeyi sor yardımcı oluruz işin kolaylaşır.
fsh kaç çıktı cnm ve sana ne ilacı verdi fsh yüksekken aşılama yapıyolarmı bana doktorum yapmıyorbenimde fsh yüksek çıktı, doktorum hemen ilaç verdi sabahları içiyorum aç karna, aynı zamanda iğne oluyorum göbekten 3.günümdeyim aşılama için, karamsarlığa kapılma derim arkadaşım. İnşallah geçicek bu günler.
cnm allah sağsağlim kucağına almak nasip etsin darısı bana ve isteyenlere inş.. bizlerede nasip eder rabbim bebeişlerErcelfff öncelikle seni bekletmeyeyim doktordan hemen geldim.Önce ultrasonla bebeği muayene etti.Şimdiki muayeneden korkma hiçbir zararı yok bunun dedi.Bazı yanlış inanışlar oluyorda dedi. Sonra alltan muayene pozisyonunda elle ve karnıma hafif bastırarark muayene etti.Evet dikişe ihtiyaç var dedi.Buraya baskı rahimde bebekte büyüdükçe daha artacak dedi.Sonra ameliyathaneyi aradı salı sabahı için 5 dakika narkoz alacaksın öğlen taburc edetiz inşaalah dedi.Elbette bu bir önlem dedi.Baskı dikişe rağmen ve rahimin yapısal urumuna göre devam edecek onu düzeltmemiz mümkün değil dedi.Dikişe kadar prulotn depot iğne ve crione jele devam...
[ı]ercelfff [/ı]öncelikle seni bekletmeyeyim doktordan hemen geldim.önce ultrasonla bebeği muayene etti.şimdiki muayeneden korkma hiçbir zararı yok bunun dedi.bazı yanlış inanışlar oluyorda dedi. Sonra alltan muayene pozisyonunda elle ve karnıma hafif bastırarark muayene etti.evet dikişe ihtiyaç var dedi.buraya baskı rahimde bebekte büyüdükçe daha artacak dedi.sonra ameliyathaneyi aradı salı sabahı için 5 dakika narkoz alacaksın öğlen taburc edetiz inşaalah dedi.elbette bu bir önlem dedi.baskı dikişe rağmen ve rahimin yapısal urumuna göre devam edecek onu düzeltmemiz mümkün değil dedi.dikişe kadar prulotn depot iğne ve crione jele devam...
bebesko lütfen öyle düşünme sen bence bizleri takip ederek burada doktora yapacaksın gel lütfen...
sun1 ve meleğimi bekliyorum ben de sizleri hatırlıyorum hoşgeldiniz tekrar...
deprsif polyana ve merve bende de olgun 2 yumurta gelişiyordu hep.ikiside döllendi tüp bebekte.hatta ben neredeyse menopoza gidiyorum.korkmayın bence...
Kızlar Perşembe günü doğuruyorum kısmette hiç stres yaşamayan ben garip haller içindeyim . Sanki daha bir kaç ay varmış gibi geliyor çok çabuk geçti yaf. Sağlıkla bir an önce gelsin istiyorum endişelerim o yüzden sanırım .:18: Dua edin bana :) Epidural istedik bende size bol bol dua edicem
Kızlar Perşembe günü doğuruyorum kısmette hiç stres yaşamayan ben garip haller içindeyim . Sanki daha bir kaç ay varmış gibi geliyor çok çabuk geçti yaf. Sağlıkla bir an önce gelsin istiyorum endişelerim o yüzden sanırım .:18: Dua edin bana :) Epidural istedik bende size bol bol dua edicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?