Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

tüp bebeğe başlama vakti yaklaşmış cnm hadi hayırlısı inşallah..değerlerine baktım güzel gözüküyo doktorun ne dedi peki?

tüp bebeğe başlama vakti yaklaşmış cnm hadi hayırlısı inşallah..değerlerine baktım güzel gözüküyo doktorun ne dedi peki?

günaydın su perisi

doktora sormadım tahlilleri aldım sadece tüp bebekte gerekli 1 ay daha uzamasın diye yaptırdım ben

bi dahaki adetim ekim 23 o zamana kadar rapor çıkarmı bilmem eğer çıkmazsa kasıma kalır inş yetişir.

sen nasılsın kızın nasıl seni üzmüyordur inş.

Tabi cnm ablam doğum izninden işe döndü ve 6 ay sonra yine hamile kaldı şimdi kafasında bir huni eksik :) Benim doğum izni Ocak'ta bitiyor 5 Ocak'ta başlamam gerek . 2 ayda ücretsiz almayı düşünüyorum . Niyetim 1 Mart'ta başlamak Kızım 9 ayına girmiş olucak yine çok küçük ama ücretsiz izini uzatırsam döndüğümde başka bir birimde başlamak zorunda kalabilirim alışmak dahada zor gelebilir
Kremi tüm kahverengi bölgeye sürüyorsun . Tüm o bölge hassaslaşıyor çünkü Ben kız uyanmasa şimdi bi liste yapiyim size en çok nelerden memnun kaldım bebek büyütürken olmazsa olmazlarım diye :)

Gözün Aydın Ayşe'cim sağlıkla büyüsün kuzucuk

Ooo kelebeklerimizin arasına bir böcük geliyor demek :) Paşamız hayırlı uğurlu olsun :) Daha düzelememişsin yaf nedir bu bulantılar böyle . Bi gün bi kalkıcaksın bıçak gibi kesilicek inş. öyle düşün . Ben bu aralar internetten sürekli bebekle aktivite yazıları okumaktan buraları boşladım :) Ben şarkı söylüyorum benimki çok anlıyoya gülüyo :) Oyun felan oynuyoruz işte daha bişey anladığı yok ama ağaç yaşken eğilirmiş kaydetsin minik beynine faydalımış :))

gecmis olsun yasadigin son stres olsun. korkarak okudum inan. sen de bebeginde allaha emanet olun. hic korkma bak burda bir bi dolu insaniz dualarimizla yanindayiz:) dinlen ve hic bisey dusunme cok az kaldi. biraz sasirdim yazdiklarini okuyunca nete girip arastirdim elini karnina koyunca toplanma oluyorsa bu kasilmaymis bende de son 1 haftadir oluyor ama ben hep bebek saniyordum. biraz daha okuyup ne zaman sorun oluyor anlamaya calisicam. sana tekrar gecmis olsun

Ercelf'çim çok geçmiş olsun . Dinlenmene bak . Dr önlem amaçlı herşeyi yapmış . Kuzeniminde 32. Haftasında ciddi kanama ve sancıya erken doğum riski oldu . Nidilat ve proluton ile durdurdular . Sonra zamanında da kendi gelmek istemedi sıpa mecburi sezeryan oldu . İnş. Seninde öyle olucak . Bol bol dinlen . Her geçen günde bebeğin hızla büyümeye devam edicek .

Göğüs pompası: Philips Avent elektronik göğüs pompası ( E - bebek )

Çalışmaya başlamadığım için sürekli kullanmıyorum ama kullandığım kadarıyla çok memnun kaldım. Bende hiç acı olmadı . Sanki bebek emziriyor gibi hissettim . Çalışacak annelere önerilir :)

Kanguru : Kesinlikle Babo( Mağzalarda satılmadı için internet üzerinden aldım)

Bebeği doğar doğmaz kurbağa pozisyonunda içine alabiliyorsunuz .Doğum izninde kısa mesafelerde olmazsa olmaz .Diğer kangurulr gibi 8-9 kilo değil 25 kiloya kadar taşıyor . Kızımı 5 yaşına kadar taşırım artık :)

Biberon : Chicco altın seri kauçuk uçlu tercih ettim . Bebeğim sevdi gaz
felanda yapmadı . Biberon fırçası için Aventi tercih ettim . Fırça kısmı daha fonksiyonlu. Birde organik Friendly marka biberon deterjanı aldım . Hiç kokusuz bitkisel olduğu için doğru düzgün köpürmüyor bile . Elde yıkama olanı tercih ettim çünkü makineye diğer bulaşıklarla koymak istemiyorum .

Emzik : Önce avent aldım . Tutmadı chicco aldım . Onuda tutmadı . Nuk aldım . Onuda tutmadı :) Emzik tavsiye edemeyecek ama yine bebeğim olsa ilk önce Avent alırdım :)

Bebek arabası : Moathercare travel sistem .Tekerlekleri büyük ve araba lastiği gibi . Kullanımı çok kolay . Ancak büyük olduğu için araba bagajını tamamen kaplıyor . Biraz büyüyünce mecbur baston tipi alıcaz.Onuda Maclaren düşünüyorum . Kullananlar varsa fikirlerini beklerim :)

Ev tipi ana kucağı : Hamilelike Concord ev tipi ana kucağı aldık. İlk 1 buçuk ay hiç sevmedi . Şimdi seviyor ama kapasitesi 9 kg . Bizimki zaten 7 kiloyu aştı . Pek kullanmaya fırsat kalmayacak . Pekte gerekli birşey değilmiş . Almanıza gerek yok :)

Mama sandaliyesi : Chicco Magic Polly / Neden bu kadar erken aldın diyebilirsiniz :)) Bu modeli doğumdan itibaren olarak kullanılıyor diye tercih ettim . Tamamen yatıyor . Mutfakta birşeyler hazırlarken bile bebeği yatırabiliyorum . İçinde uyuyabiliyor bile . Hemen almayı düşünmüyorsanız hiç büyük mama sandalyesi almayın . Size önerim ikea evinizin herşeyi :)

Salıncak : Kendi kendine sallanan elektronik salıncakları çok inceledim . Bizim kız sallanmayı çok seviyor . Onlarında kapasiteleri hep 8-9 kilo civarında . Dünya para verip 4-5 ay kullanması pekte mantıklı gelmedi . Ve geçen ay Kraft Dondy ile tanıştık :) 4 yaşına kadar kullanılabiliyor . Oturma odamızda baş köşeyi aldı . :) Ekstra modelini tercih ettik . Klasik Dondy modeline göre daha estetik bi görüntüsü var . Birde yüksek seviyedeykende sallanabiliyor. ( E bebek ve Joker mağazalarında var . Ancak ekstra modeli henüz e bebeğe gelmemiş . Jalerden alabilirsiniz )

Dönence : Chicco büyülü yıldızlar uzaktan kumandalı dönence / Flimlerdeki gibi bebeği altına koyup uzaktan kumandayla hiç kalkmadan işimi göreceğimi zannettim :) Onlar sadece flimlerde oluyormuş kızlar :) İçinde 2 tane müzik var ama bildiğimiz tın tın bebek müziklerinden değil klasik müzik resmen ritmine ayak uydurup benim kalkıp dans edesim geliyor ama kızım birkaç dk izleyip sıkılıyor :) Yani uzaktan kumandalı otomatik pekte luzumlu birşey değilmiş . Normal kurmalı bir dönencede bebeğin görsel zekasını geliştirmeye yeterli . Birde Nattou diye bir markadan altından ipini çekip tın tın müzik çalan bir inek kardeş almıştım. Unnado, Butik bebe , Markafonide sık sık indirime giriyor . Onu doğduğu ilk günden beri çok seviyor . Resmen sakinliyor çocuk . Öyle bir oyuncak doğmadan edinin mutlaka ( E bebek )

Emzirme yastığı : Mycey / Tüm markalar aynı formda zaten . Ama mutlaka edinin . Onunla yatıp onunla kalkıyoruz resmen . :)

Ateş ölçer : Braun kulaktan otomatik ölçer /İlk aşı deneyimimizden sonra keşke kızılötesi alından ölçer bir cihaz alsaydım dedim . Braun markanın alından ölçeri olmadığı için bunu tercih etmiştik ama kızım çok kıpırdanıyor kulağına zarar vericim diye korkuyorum .

Bez ve ıslak mendil: Prima premiumcare / Pişik ,kızarıklıpı felan yapmadı . Ara ara kakaları taşırıyor ama değişiklik yapmadık yinede.

Bebek tartısı : Arçelik / E bebek

İlk başlarda çocuğu sürekli tartıp psikolojimi bozuyordum ama şimdi haftada 1 kontrol altında tutuyorum :) Benim gibi aylık kontrollere kadar bekleyemezsin derseniz tavsiye ederim . Bebek tartılarında şokta bir seçenek yok açıkcası . ( E bebek )

Şampuan , bebek yağı : Organicare kullanıyorum . Kokusuz organik bir ürün . Bebek yağı çok yoğun ve süper nemlendiriyor . Eğer Almanya'da bir akrabanız varsa ( ki hemen hemen herkesin vardır :)) söyleyin size Penaten marka bebek bakım seti hediye etsinler . Benimkisi sipariş üzerine yeni geldi . Geçmek için sabırsızlanıyorum . Yeğenlerim içinde bu ürünleri kullanmıştık özellikle gece rahatlatıcı banyo köpüğü süper . Yıka yatır uyusun bebe :)

Üst baş olayına hiç girmeyim zevkinize göre güle güle giydirin miniğinizi:) Ama kısacık dip not :) en rahat Moathercare tulumları . Diğer markalardan aldığım yenidoğan tulumların bacak boyları kısa hepsi küçük geldi giyemedi . Birde kalıp olarak Carters / Oskosh 'u çok beğeniyorum . Yenidoğan tulumları ve şapkaları çok güzel oturuyor . Ordan içime sinen çok cici şeyler bulabildim .

Aklıma gelenler şimdilik bunlar . Daha tecrübeli annelerden de ileriye yönelik nelere ihtiyacımız olacak yazarlarsa seviniriz :)
[/COLOR]

Son düzenleme:

ahh tatlım ya ne kadar güzel yazmışsın şimdi ben bunu kopyala yapıştır yapıp mailime attım inşallah rabbim nasip ederde hamile kalırsam bu tavsiyelerine mutlaka uyacağım. daha hamile kalmadan gördüğü herşeye bakan ve arada kaçamak alan biri olarak böyle tavsiyeler müthiş oldu. inşallah bu güzel süreci rabbim bizede nasip eder.

Jolly nihayet ses verdin,valla aramalara baslayacaktim ama nasil olacakti onu da bilmiyorum.sen ki burayi birakmiyorsun ben olsam neyse:) merak etmistim dogrusu.
Masallah bebegin buyuyor,ve 9 aya kadar bakabilecegim demissin,cok guzel.
Ben bayramdan beri ise gidemedim,her hafta denedim ama olmadi,mide bulantisi zaten cok kotude,benim tansiyon ve halsizlige bagli basim kalkmiyor,kalktimi da midem devreye giriyor zaten.artik yatak odam revire dondu,salondaki koltuklar bana tuhaf kokuyor,deterjan vs.karisik en basindan beri pek ugramiyorum.zaten beni en cok tetikleyen kokular.ins.burda bu sorunlari yasayan son kisi ben olurum.
Valla bir bocek geliyor gibi,bizi kandirmamissa eger:) hayirlisi olsun da,ama artik uslansin simdiden canima okudu kerata diyeyim:)
Bu arada tavsiyelerin super olmus,esime soyleyeyim bakinsin,cok merakli ve de sabirsiz:) ben de pek internete giremedigimden butun herseyi o arastiriyor sagolsun.

iyi yapmışsın testlerini erken yaptırmakla..belki 1 ayı kazandırır bu durum..raporun çıkmazsada önemli değil o 1 ay su gidi akıp geçiyo zaten..ben iyiyim yavaştan hazırlıklara başladık oda falan bakıyoruz bayramdan sonrada alışverişe başlıcaz inşallah..kızımda çok iyi maşallah bugüne kadae hiç üzmedi beni çok rahat bir hamilelik geçiriyorum inşallah sonuna kadar böyle devam eder..

maşallah canım ablan iyi yapmış hemen hamile kalmakla ama çok zordur eminin allah kolaylık versin..derler ya donumu başıma geçirtiyo bu çocuklar diye ama birlikte büyümeleri iyi olucak..senin daha işe başlamana varmış allahtan daha bebeğinle vakit geçirebilirsin..imkan olsada hep sen baksan dimi..çalışan anne olmak zordur tahmin edebiliyorum..unutmadan tavsiyelerin ve ve verdiğin bilgiler için teşekkür ederim faydalanıcam emin ol

ozel mesajim geldi mi sana sanirim ilkini yanlis kisiye atmisim dun tekrar yolladim ne kadar cok superisi varmi bu sitede:))

Yetim yettim buradayım :) Valla zaman o kadar çabuk geçiyorki 3 ay geçti bile hiç birşey anlamadım .Önceden ooo bitmez diyodum bitiyormuş :) Muhtemelen 9 ayda öyle geçecek :) İşi boşverrr al raporunu yat. Keyifden değil ya durumunu görmüşlerdir zaten bir şekilde idare edecekler . Tansiyon düşüklüğündede zaten insan pestil gibi oluyor yarıya geldin neredeyse yavaş yavaş azalır artık . Hamilelikte üzdü annesini sıpa doğunca uslu bir bebek olarak telafi etmesi gerek :) Bizim kocalarda meraklı maşallah benimkide dün bi geldi elinde oyun halısı yatır yuvarlansın diyo :))

Sıra sende artık . İnş. Yakında güzel haberler vericeksiniz bize . Emin ellerdesin merak etme

Büyüdüklerinde rahat edicek ama bütün gece bi birini sallıyo bi birini . Kız zombiye döndü :) Tabi cnm keşke hep başlarında olsak. Eşimde 2.den sonra evinin hanımı çocuklarının anası ol diyor :)) Gezersiniz sıkılmana vakit olmaz diyor . Zaten emekli olana kadar çalışmak bayan için insanlık dışı :) Bir yandanda çalışan anneler bebekleriyle daha kaliteli vakit geçiriyormuş öyle diyor uzmanlar . Davut kendini avut yapıcaz bizde :)

inşallah tatlım yaa inşallah sıra bendedir artık. bu arada bebeşkodan haberiniz var mı? hiç sesi soluğu çıkmıyor?

slm kızlar nasılsınız uzun zamandır giremedim kk'ne.durumlar nasıl kimler hamile kaldı doğum yapan varmı?takip edemıyorum bildiğiniz gibi oğlumun sağlıgıyla ugrasıyorum.oğlum şimdilik iyi nöbet ve spazm yok takipteyız eeglerimiz düzgün cıkıyor.her nöbet 1 ay gelişimi geriletiyor 9,5 aylık normel bir bebeğin yaptıklarını yapamıyor ama dr eğer böyle ilerlerse ilerde yaşaıtlarıyla arayı kapatacağını söylüyor.oğlumun anne baba dıyeceği yürüyeceği vs.günleri bekliyoruz...hepinize sevgiler

kızlar çok şükür bende bebişimi kucağıma aldım rabbim olmayanlarada nasip eder inşallah
21/09/2013 doğum tarihimiz normal doğum 3380 kiloda doğduk

canım rabbim tez zamanda sağlıgına kavusmasını nasip etsin inşallah oğluşunun. dualarımız seninle bitanem.çok çok geçmiş olsun

kızlar çok şükür bende bebişimi kucağıma aldım rabbim olmayanlarada nasip eder inşallah

canım gözünüz aydın. rabbim sağlıklı sıhhatli büyümesini nasip etsin inşallah. kız mıydı erkek mi senin canım?

mavicim guzel haberleri her daim bekliyoruz. bizi habersiz birakma cinar bebegi op bizim icin en sifalisindan

gozun aydin allah uzun ve saglikli omurler versin. darisi da saglikla bize nasip olsun

kocaman bir negatif aldım kızlar okadar agladımki yaş kalmadı gözümde 7.tüp maceramda böylece sona erdi sözün bittigi yer belki bu duyguyu tatmasam bukadar üzülmezdim kaybettiklerimemi yanıyım yoksa negatiflerimemi daya yüregim dayan sadece cennettekiler yavrularıma kavuşacak olmam içime su serpiyor tek dilegim kendi canımdan olmasıydıı olurmu ilme ama tükendim

canım çok geçmiş olsun gerçekten sözün bittiği yer rabbim sabrını versin inşallah. umudunu hiç kaybetme yaradan yazdığında elbet bizlerde anne olacağız. tekrar rabbim sabrını versin cnm benim gercekten çok zor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…