- 17 Ocak 2012
- 1.261
- 10
- 158
karakedi hayirli olsun umarim mujdeni verirsin sonunda.allahim evladinla seni bu tedavinle bulustursun.
cnm benim çok teşekkr ederim inşallah bu sefer rabbim yüzüme güler
yok moralimi bozmuyorum mcan yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik herşey bebeğimin iyi olması için..o sağlıklı olsun yeterki ben herşeye katlanırım..vakit çabuk geçiyo zaten gün sayıyorum kavuşmaya..
hadi gözünaydın canım beklenen kırmızılar gelmiş tedavi başlamış..hiç merak etme bu sefer olucak inşallah dualarım seninle her zaman..hayırlı haberlerini bekliyorum sürekli..
evet cnm sonunda geldilerde başladık tedaviye bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah bu sefer yüzüm güler rabbim nasip eder.allah razı olsun cnm benim bende hepiniz için hep dua ediyorum hayırlı dogumları olsun diye.
canım o kadar zor kavuştuk ki. en fazla ne kadar kucakta tutabilirsin ki :) 6 aydan sonra hareketlenince zaten istemez yada oyalanıcak şeyleri çoğalır. şuanda içimde benimle bütün dışarı çıkınca da bir süre koynumdan ayırmayı düşünmüyorum :)
benim bebişim makat geliş henüz dönmedi dimdik oturuyor hanımefendi :) doğum şeklini kendisi belirleyecek sanırım. nasıl gelirse gelsin hayırlısıyla sağlıkla gelsin de hangi doğum olursa olsun.
canım hiç üzülme insülin kullanıcak kadar yüksek değil sanırım diyetle halledersin tek derdimiz bu olsun zaten riskin varmış biliyordun. aksine bebeğe daha faydalı şeyler yiyeceksin bilinçli besleneceksin ve az kilo alacaksın. çok da kafana takma herşey olacağına varır. stres sıkıntı bile kasılmaya sebepoluyor.
akreb cim iyi olmana sevindim. bugünleri de gördük ya çok şükür devamı da gelir rahim açılsa bile senin dikişin var canım hiç korkma o tutar 32 yi geçirirsin Allahın izni ile. ciğer geliştirici de olmuşsun.dualarım seninle. benim de sancılarım geçti çok şükür. nidilat a 12 saatte bir devam 3 hafta proluton depot oldum başka vermedi doktorum. 32 yi bitirdik çok şükür rabbim 36 yı göstersin önce sonra da 38 i :)
canım öncelikle panik yapma vajinal muayne oldun mu rahim kapalı dediyse doktor hiç sıkıntı yapma ve rahimuzunluğun da normal ise sorun yok. nst ye girdin mi düzenli sancı çıkıyormu? eğer sancıların düzenli değilse hiçbir anlam ifade etmiyormuş. 1-2 yada 3-4 kasılma normal günde. hatta 10 a kadar olması bile normal bunlar doğuma hazırlık kasılmaları da aynı zamanda. 29. haftandası Allahın izni ile 32 ye kadar biraz dikkat et sorun olmaz. sancıları düzenli olsaydı ilaç ve iğne başlarlardı kesin. doktoruna güven pimpiriklenme yoksa daha çok sancılanırsın :)
sana bol su içmeni tavsiye ederim. nasıl faydası olacağına şaşıracaksın. gece 2 tane 500 lük pet şişeyi yanına koy ve onları bitirmeye çalış. gün içinde de bol bol iç biraz wc ye sık gidiyorsun ama çalışmıyorsan evdeysen istirahat et. ben hep evdeydim aya yemeğimi yaptım yatağımı topladım vs.. süpürge yatma eşya itip çekme.
bana nst ebesi düzenli sancı olmadığı sürece ve ağır itip çekmediğin sürece ani bir açılma asla olmaz dedi. ayrıca rahim açılsa bile hemen doğum olmuyormuş. 1.5 cm e düşse bile rahim uzunluğu 3 hafta daha idare edebilir. zaten 29 olmuşsun. çok daha erken sancı yaşayanlar var.
kasılma şöyle bişey; rahmin sertleşiyor belli biryerde toplanıyor. özellikle sırt üstü yatıp ayaklarını uzatınca daha rahat anlıyorsun. eline geliyor resmen top gibi. sonra gevşiyor canım. kalçanın altına bir yastık koyup yat rahatlarsın ve sola uzan sıklıkla o da iyi geliyor.
hayırlı olsun canımmm. inşallah bu sefer gelecek sana bebişin.
inşallah bitanem inşallah rabbimden tek dileğim hayırlısını nasip etmesi inşallah bu sefer yüzümüz güler.