Herkese merhaba
Daha önce mart ayında ''klomene başlıyorum'' grubundaydım,o ay da hamile kalamayınca uzuun bir süre ara verdim foruma girmeye,
3 yıllık evliyim 1 senedir çocuk düşünüyoruz bu sürede hemen hemen her ay doktora gittim, eşimde de bende de bir sorun olmadığını söylüyor doktrolar, amh değerim 7.20 çıktı,hormon değerlerime bakarak 6nın üzerindeyse pcos vardır dediler ama sonra anlaşıldı ki pcos değilim,adetlerim her ay düzenlidir, 46 kiloyum,şekerim yok vs. ocak ayında rahim filmi çektirdim temiz çıktı,1 kez klomen kullandım 3 yumurtam gelişti ama gebelik oluşmadı. doktorlar bir problem yok dedikçe doğal yollardan denemeye devam ettik, bu süre içerisinde soğan suları içtim, bal tarçın çörek otu yedim,eşime pekmezler içirdim,yok olmadı... ben de sizler gibi çok yoruldum çok yıprandım daha fazla beklemeyelim tüp bebek yaptıralım dedim, doktrolar araştırdım, yorumlardan ve önerilerden yola çıkarak (sözde) en iyi doktoru bulup muayene oldum, 30 yıllık deneyimiyle övünen tüp bebek doktoru, 1 senedir gittiğim bütün doktorlara (içlerinde prof drlar çok değerli hocalar da var) b*k attı,çektirdiğim rahim filmini hiç birşey anlaşılmıyor çok kötü çekmişler deyip bir kenara attı. vajinal muayene esnasında showuna devam etti, prob aletiyle içime baskı uyguladı ve ''bak sol tarafın rahmine yapışık bu taraftan hamile kalamzsın zaten şansın %50 ye düştü ''dedi. eşimle neye uğradığımızı şaşırdık, kendini bilmez ukala doktor 1 saat boyunca ekonomi ve siyaset de dahil o an bizi ilgilendirmeyen ne kadar saçma konu varsa konuştu... vaktimizi de paramızı da boşuna harcadığımızı düşünerek kliniği terkettik. bir sonraki ay regl dönemimde başka bir tüp merkezine gittim, rahim filmimin temiz olduğunu eşimin sperm değerlerinin gayet iyi olduğunu ve bize tüp bebek tedavisi yapmanın yanlış olacağını söyledi, ilaç tedavisi ya da aşılamadan başlayalım dedi, aşılama yaptrımaya karar verdik, önce 5 gün femara kullandım,sonra 4 gün 150lik merional iğne kullandım,sonra merional iğneyi 75e düşürdü 5 gün de düşük dozda vuruldum, kontrole gittiğimizde yumurtalara güzel ilerliyordu,6 yumurtam vardı 2 sağ 4 sol, 2 tanesi önde gidiyor,zaten hepsinin aynı anda büyümesini istemiyoruz yoksa tüp bebeklik olursun ya da tedaviyi durdururuz dedi.3 gün sonra bir sonraki kontrolde gittiğimde yumurtalarımın hepsinin aynı anda büyüdüğünü söyledi, tüp bebek yapmak istemiyorum bu ay tedaviyi durduralım sakın korunmadan ilişkiye girmeyin çoğul gebelik olur riskli bir durum dedi ve tedaviyi sonlandırdıne umutlarla başladığım tedavim bir anda çöp oldu. çok üzgünüm,canım çok sıkkın, bu kadaryumurtayla kim bilir ne zaman adet olacağım.bir de kiste dönüşürlerse doğum kontrol hapı vereceğiz dedi,yani önümüzdeki aylarda da hamile kalma şansım yok,boşuna zaman kaybı, yitirilen umutlar...
herkese bu yolda kolaylıklar dilerim, umarım bekletmeden gelir bebeklerimiz
Bizimde sorunumuz yok ama olmuyor harcamadığım para kalmadı.Yumurtalarının çatlamama ihtimali de var. Doktorun kendisi çatlar diye bekliyor demek ki. Çatlamayıp kist olma ihtimalide varAma doktor igne vermedi bana gecen ay ilk kez catlatma ignesi oldum. Adet olunca gonal f devam ettim adetken ben yine catlatma ignesi verir diye beklerken doktor cok yumurtan olmus igne vermicem kendiniz deneyin dedi. Yani asilama da degil catlatmada yok. Bizim hicbi sorun yokken olmuyor 2 senedir. Bu kdar yumurta olusmusken niye igne vermedi anlamadim
Selam canım noldu ne durumlardasın var mı bize güzel haberlerinBizimde sorunumuz yok ama olmuyor harcamadığım para kalmadı.Yumurtalarının çatlamama ihtimali de var. Doktorun kendisi çatlar diye bekliyor demek ki. Çatlamayıp kist olma ihtimalide var
As canım çalışmaları bitirdik iğnenin 8.günü bugün az kaldı sonucu öğrenmeme mutlaka haber edeceğim canım.Selam canım noldu ne durumlardasın var mı bize güzel haberlerin ☺
As canım çalışmaları bitirdik iğnenin 8.günü bugün az kaldı sonucu öğrenmeme mutlaka haber edeceğim canım.
Canım çatlatma iğnesinin 10.günü bugün. Sabah idrar testi yaptım negatif. Erken mi yaptım bilmiyorum hamile olsam hissederdim bu ay da olmadı sankiHangi iğnenin 8. Günü canım? Bana çok zaman geçti gibi geliyor daha olmadı mı haber alacak kadar
Daha erken bence kuzum. 12 günden önceki sonuçlar yanıltıcı ben çok önce yapmıyorum artık hiç. Hayırlısı olsun hakkında, 2 gün sonra tekrar yap bakalımCanım çatlatma iğnesinin 10.günü bugün. Sabah idrar testi yaptım negatif. Erken mi yaptım bilmiyorum hamile olsam hissederdim bu ay da olmadı sanki
Hiç umudum yok ama tekrarlarım. Doktorumu aradım erken dedi 15.gün gel kan ver dedi ve eğer olmazsa aşılama yapacağız 2.kez hiç ara vermeden hayırlısı bakalım. Her seferinde çoğul gebelik olabilir bilginiz olsun diyorlar bir tanesi bile tutmuyor ama hiç pes etmeyi düşünmüyorum.Daha erken bence kuzum. 12 günden önceki sonuçlar yanıltıcı ben çok önce yapmıyorum artık hiç. Hayırlısı olsun hakkında, 2 gün sonra tekrar yap bakalım
Hiç belli olmaz canım 14. Günde anca belli olanlar çok var. Üstelik sende çok yumurta vardı arkadan büyüyüp çatlamış olanlar da döllenmiş olabilir. Bekleyelim bakalım durmak yok yola devamHiç umudum yok ama tekrarlarım. Doktorumu aradım erken dedi 15.gün gel kan ver dedi ve eğer olmazsa aşılama yapacağız 2.kez hiç ara vermeden hayırlısı bakalım. Her seferinde çoğul gebelik olabilir bilginiz olsun diyorlar bir tanesi bile tutmuyor ama hiç pes etmeyi düşünmüyorum.
Kesinlikle vazgeçmeye niyetim yok zaten. Testi 2 günde bir tekrarlayacağım inşallah pozitife döner gerçi yavaş yavaş kabullenmeye başladım bu ay olmadığına. Hayırlısı inşallah durumumu yazarım yineHiç belli olmaz canım 14. Günde anca belli olanlar çok var. Üstelik sende çok yumurta vardı arkadan büyüyüp çatlamış olanlar da döllenmiş olabilir. Bekleyelim bakalım durmak yok yola devam
Merhabalar bence öyle düşünmeyin ihtimallerle hayallerinizi ertelemeyin .. bende hemşireyim benim hiç başlamamam lazım o zaman ? Ama bitecek mi bitmeyecek mi belli bile değil o yüzden tabiki nihai kararı verecek sizsiniz ama denemeye değer diyorum benAslında içimden öyle geçiyor, mantıklı olan boylesi. Ancak ben ogretmenim, 24ünden sonra full okul var. Aşılama yaptirinca istirahat etmek gerekir diye düşündüğümden sanki bu ay yapmazsam firsat kaçiracakmişim gibi geliyor. Çünkü iki tane miyomum var, doktor gebeligin ilk aylari hep istirahat halinde olman gerekebilir, belki 9 ay bile yatabilirsin duruma göre dedi.
Bir yandan da diyorum ki şimdi hamile kalmak da sıkıntı olabilir,okul açılınca korona vaka sayısı artabilir, bana da bulaşabilir... Çocuğu etkileyebilir. Korkuyorum o açıdan da. Bir türlü karar veremedim. Siz olsaniz ne yapardınız?
Canım merhabalar napıyorsun nasılsın? Ben de dün itibariyle aşılama tedavisine başladımDoktordan geldim az önce. Rahmime baktı alttan gebelik var mı diye yok tabiki. Sonra sağ ve sol yumurtalıklarıma baktı 11 tane sayabiliyorum daha da çok var yumurtan dedi. En büyüğü 41 mm en küçüğü 20 mm olmuş yumurtalarım ve kiste dönmüş. Çatlatma iğnesi ovitrelle 250 mg 1 tane vurulmuştum dozu az gelmiş. 3 tane vurulabilirdi dedi. Kist olduğuna şükret tutsaydı 6tız 7diz olma riski çok yüksekmiş dedi. Bir aylık doğum kontrol hapı verdi ve mnümüzdeki ay çatlatma iğnesinden 36 saat sonra çatlayıp çatlamadığına bakalım 2 ovitrelle vurul baktık olmadı çatlamadı tekrar çatlatma iğnesi yaparız dedi. Bebek olana kadar durumumu haberdar edeceğim
Maşallah canım hayırlı uğurlu olsun 3 gün sonra başlayacağım tahminen bende adetimi bekliyorum bu sefer güzel haberlerle geliriz inşallahCanım merhabalar napıyorsun nasılsın? Ben de dün itibariyle aşılama tedavisine başladım
Neye başlayacaksın canım aşılama mı yine? İnşallah uğurlu gelir. Letu verdi bana doktor, iğne istedim o şekilde senin çok gelişir 3 ten fazla olunca tedaviyi iptal ediyoruz dediMaşallah canım hayırlı uğurlu olsun 3 gün sonra başlayacağım tahminen bende adetimi bekliyorum bu sefer güzel haberlerle geliriz inşallahiğne olarak ne kullanıyorsun günlük dozun ne peki
Evet canım aşılamaya başlayacağız bizde. Günlük doz miktarın ne peki. Benim aşılamada 4 tü yapmıştık panik yapma şimdidenNeye başlayacaksın canım aşılama mı yine? İnşallah uğurlu gelir. Letu verdi bana doktor, iğne istedim o şekilde senin çok gelişir 3 ten fazla olunca tedaviyi iptal ediyoruz dedibilmiyorum inşallah 3 tane gelişir en azından böyle
Sabah akşam 5 gün şeklinde verdi kuzum. Yakın tarihlerde başlamış olacağız öyleyseEvet canım aşılamaya başlayacağız bizde. Günlük doz miktarın ne peki. Benim aşılamada 4 tü yapmıştık panik yapma şimdiden
İğne olmuyor musun göbekten. Evet aynı zamanlarda ama sen benden önce öğreneceksin sonucunu. Güzel haberlerle gelde bana da moral olur mu bu aralar buna ihtiyacım varSabah akşam 5 gün şeklinde verdi kuzum. Yakın tarihlerde başlamış olacağız öyleyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?