Aşırı abur cubur çikolata tüketmek :(

Bal, muz gibi şeyler yemek de iyi olur. Ayrıca evde abur cubur olmazsa canınız istese bile bir süreden sonra geçip gidebilir. Veya kalorisi düşük, daha doğal çikolatalardan alıp yiyebilirsiniz.

İyi geceler canlarım aşırı abur cubur(özellikle çikolata) tüketme hastalığına yakalandım, karantina veya sigarayı bırakmamın pek bir etkisi yok çünkü kendimi bildim bileli böyleyim asgsgsgsg :KK45:
Ne yapacağım çikolata yemekten yüzüm de sivilce eksik olmuyor, sivilcesiz yüzümü göremez oldum. Limonlu su nane yaprağı vs karıştırıp içmeye başladım detoks niyetine gene canım istiyor.

Oglak kizi Oglak kizi

Konuyu açalı 10 gün olmuş. İlerleme kaydedebildiniz mi? Çözüm önerilerinden sizde işe yarayan oldu mu?

Maalesef bende aynı dertten müzdaribim.

Tatlı-tuzlu abur cubur sevmem de yemem de.

Ama benimde sizin gibi çikolataya aşırı zaafım var. ( ben çikolata derken bitter'i kastederim:) )

Özellikle menstrüasyon dönemlerinde günde 1-2 paket bitter çikolata yiyorum kesin. :olamaz:

Bu da bir çeşit bağımlılık bence. Kendimizi nasıl frenlemeyi nasıl başarabiliriz ki? :KK64:

bol bol sivi alin,
su ile doldurun mideyi kandirin,
cok aciktiginizda kahve de insana enerji verir.

bir de cikolata yemeyecegim diye sartlandirmayin kendinizi,
ama atiyorum en iyisini yiyecegim deyin,
iyi pahali bir cikolata alin, sonra yemeye kiyamazsiniz :KK70: yeseniz de oyle paket paket yiyemezsiniz.

Oglak kizi Oglak kizi

Konuyu açalı 10 gün olmuş. İlerleme kaydedebildiniz mi? Çözüm önerilerinden sizde işe yarayan oldu mu?

Maalesef bende aynı dertten müzdaribim.

Tatlı-tuzlu abur cubur sevmem de yemem de.

Ama benimde sizin gibi çikolataya aşırı zaafım var. ( ben çikolata derken bitter'i kastederim:) )

Özellikle menstrüasyon dönemlerinde günde 1-2 paket bitter çikolata yiyorum kesin. :olamaz:

Bu da bir çeşit bağımlılık bence. Kendimizi nasıl frenlemeyi nasıl başarabiliriz ki? :KK64:

aslinda regl doneminde cikolata yemek onerilir, mutluluk hormonu salgilattigi icin adet stresini azaltiyor diye.
Ben de diyette oldugum donemler dahil regl ken cikolata yerim, yoksa etrafimdakileri yerim :olamaz:

benim de canim hamur cekiyor bu aralar
normalde ekmek yemem, evde beyaz ekmek yok tam tahilli ekmeklerden var, onlarin tadi ise beyaz ekmege benzemiyor
ay böyle beyaz un cekiyor resmen canim
e yiyorum, cnaim istiyorsa yapacak birsey yok, asla kendime bu konuda iskence edemiyorum
hevesimi alip dogaya geri saliyorum o istegi :kahve:
bu sekilde aslinda belirli kilonun üzerine cikmadim, kendimi kisitlarsam o yiyecegin sapigi oluyorum cünkü
hiiic aksiyona gerek yok, tatli tatli yiyip bir oh cekiyorum üzerine
o sonra sizden ayriliyor
bakin bu da bir yöntem
ama pismanlik duyarak yerseniz daha cok yerseniz
ay yarasin diye yiyorum, ücüncü günü tiksiniyorum genelde

bol bol sivi alin,
su ile doldurun mideyi kandirin,
cok aciktiginizda kahve de insana enerji verir.

bir de cikolata yemeyecegim diye sartlandirmayin kendinizi,
ama atiyorum en iyisini yiyecegim deyin,
iyi pahali bir cikolata alin, sonra yemeye kiyamazsiniz :KK70: yeseniz de oyle paket paket yiyemezsiniz.

aslinda regl doneminde cikolata yemek onerilir, mutluluk hormonu salgilattigi icin adet stresini azaltiyor diye.
Ben de diyette oldugum donemler dahil regl ken cikolata yerim, yoksa etrafimdakileri yerim :olamaz:

Lindt alıyordum. ( %99 yemişliğim vardır. :KK48: seveni çoook azdır bu çikolatanın. )

Doğru söylüyorsunuz lindt çikolatalarının 1 paketini oturup yemiyordum kıyamıyordum biterse alamam belki diye.

Zaten eskisi gibi bulamamaya başladım Migros'da Metro'da yok artık.

Bulursam alırım pahalı ama kendime hediye alıyormuşum gibi düşünürüm. 1 paketi 25-30 tl. :))

Evet diyetisyenler regl dönemlerinde tavsiye ediyor ama iki kare yiyin diyorlar iki paket değil . :))

Siz çikolatayı hangi miktarlarda tüketiyorsunuz? Dozunda yiyebiliyorsanız bravo derim. :)

Lindt alıyordum. ( %99 yemişliğim vardır. :KK48: seveni çoook azdır bu çikolatanın. )

Doğru söylüyorsunuz lindt çikolatalarının 1 paketini oturup yemiyordum kıyamıyordum biterse alamam belki diye.

Zaten eskisi gibi bulamamaya başladım Migros'da Metro'da yok artık.

Bulursam alırım pahalı ama kendime hediye alıyormuşum gibi düşünürüm. 1 paketi 25-30 tl. :))

Evet diyetisyenler regl dönemlerinde tavsiye ediyor ama iki kare yiyin diyorlar iki paket değil . :))

Siz çikolatayı hangi miktarlarda tüketiyorsunuz? Dozunda yiyebiliyorsanız bravo derim. :)

yok ben de yerim paket,
o yuzden sadece regle ozel aliyorum :rolleyes: aynen sizin gibi iyisinden hediyelik :KK200:
cocuklar da ususuyor basima kavga dovus aninda bitiriyoruz.

Baska zamanlarda cocuklara sutlu cikolata alirim, onu sevmem zaten yemem.

yok ben de yerim paket,
o yuzden sadece regle ozel aliyorum :rolleyes: aynen sizin gibi iyisinden hediyelik :KK200:
cocuklar da ususuyor basima kavga dovus aninda bitiriyoruz.

Baska zamanlarda cocuklara sutlu cikolata alirim, onu sevmem zaten yemem.

Sizinki ideal olanmış o zaman. :) Sadece regl dönemi ile sınırlı kalabiliyorsa ise çok iyi. Benimki aşırı maalesef.

Eve stok yapmaya başladım artık. Millet sigaraya saldırdı ben bitter çikolataya. :)

Çocukların çikolatası petito oluyor genelde. :)

Bitter seven zaten sütlü veya beyaz çikolataya çikolata demez :))

ya ben eve aldigim cikolata gofretleri daha yiyemedim
gözümü doyurmak icin yapiyorum bunu, ha yeri gelir yerim ama yeri gelir aylarca kalir o cikolatalar
ters köse yapin kizlar, o zaman kaciyor :dondurma:

Zaten önce gözümüzü bir doyurabilsek.:KK22:

O hissi yaşamıştım birkaç kere, dolapta durunca bi güven oluyor. :)

Amaaan nasılsa elimin altında var rahatlığı olabilir. :)

Marifet olan, sizin gibi evde bulundurup yememek yesen de makul miktarda yiyip bırakabilmek. :)

İyi geceler canlarım aşırı abur cubur(özellikle çikolata) tüketme hastalığına yakalandım, karantina veya sigarayı bırakmamın pek bir etkisi yok çünkü kendimi bildim bileli böyleyim asgsgsgsg :KK45:
Ne yapacağım çikolata yemekten yüzüm de sivilce eksik olmuyor, sivilcesiz yüzümü göremez oldum. Limonlu su nane yaprağı vs karıştırıp içmeye başladım detoks niyetine gene canım istiyor.
bitter çikolata yemeye başlayın o belli bi miktardan sonra bayar sizi yavaş yavaş azalır çikolata yeme miktarınız

Yaa bendeeeo_O Sanırım çikolata tiryakisi oldum. Kaşık kaşık yediğim yetmiyormuş gibi meyvelerin bile üstüne sürüp yiyorum.

Sizinki ideal olanmış o zaman. :) Sadece regl dönemi ile sınırlı kalabiliyorsa ise çok iyi. Benimki aşırı maalesef.

Eve stok yapmaya başladım artık. Millet sigaraya saldırdı ben bitter çikolataya. :)

Çocukların çikolatası petito oluyor genelde. :)

Bitter seven zaten sütlü veya beyaz çikolataya çikolata demez :))
Sizin yorumlarınıza gelene kadar o kadar da zor değil tüketmemek insan isterse yapar diye okudum. Hatta konuya yazsam mı diye düşündüm tavsiye olarak. Ki ben bir süredir yemiyorum bıraktım zaten çikolatayı. Fakat şu yorumlarınızı okuyunca durduk yere canım çikolata istedi. Tatlı istedi. Gözümün önüne bitter çikolata geliyor. Şimdi gidip tatlı yemek istemiyorum bir şey söyleyin :)

Hamileyim ve herşeyden midem bulanıyor aşırı derecede hayattan soğudum iyi gelen hiç bisey yok. Yiyin için boşverin Rabbimin verdiği nimetlerden faydalanın 😁

Ben bir ara evde kendim yapmaya bile geçmiştim güya sağlıklı istediğim kadar yiyeyim diye :KK53: şu anda da her gün mutlaka cikolata yiyorum bir de kaliteli markalar pahali oluyor. Bıraksam bi sigarayı bırakmış gibi rahatlayacağım

Sizin yorumlarınıza gelene kadar o kadar da zor değil tüketmemek insan isterse yapar diye okudum. Hatta konuya yazsam mı diye düşündüm tavsiye olarak. Ki ben bir süredir yemiyorum bıraktım zaten çikolatayı. Fakat şu yorumlarınıza okuyunca durduk yere canım çikolata istedi. Tatlı istedi. Gözümün önünde bitter çikolata geliyor. Şimdi gidip tatlı yemek istemiyorum bir şey söyleyin :)

Ayy kusura bakmayın lütfen. :) Çok sevdiğim için nasıl anlattıysam artık. :)

Maalesef pek iyi örnek sayılmam. Bende aynen konu sahibi gibi kilo değil sivilce problemi yaşıyorum.

Hurma vardır evinizde değil mi. Kakao, hindistan cevizi rendesi ve hurma ile minik toplar yapabilirsiniz.
( youtube'da idil yazar'ın tarifini yapıyorum ona bakabilirsiniz.)

Tarçın çok öneriliyor ama bende işe yaramadı hiç.

Siz nasıl çikolata yemeyi bıraktınız?

Sağlıklı tatlı tüket hurma al.mesela tatlı istediğini keser baktın olmuyor çikolataya devam

Back
X