Aşırı acil yemek derdi

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.274
15.299
448
Merhabaaaa. İlk defa buraya eften püften bir dert için yazıyorum bu sebeple iyi hissediyorum
Belki konumu önceden okuyanlar vardır; erkek arkadaşım benimle yanyana olabilmek için bulunduğum şehre, benim okuduğum üni.ye yatay geçiş yapacaktı. Yaptı çok şükür, bir sorun çıkmadı. Yemek dışında.

Ben şimdi günlerdir gayet bulunduğum yerin en uygun ve lezzetli yerlerinde dürümü dayadım çocuğa, gayet de beğeniyordu ama artık bıktığını ve ev yemeği yemek istediğini söyledi. Ben de o gazla "ay tabi ben yaparım ne güzel" falan dedim.

Menüm şöyle:
yayla çorbası
pilav
taze fasülye
biftek
salata
tatlı (ne yapsam bilmiyorum kolay bir şey olması lazım)

çorbayı yaparım kolay, taze fasülye konserve yapıcam zaten, salata en kolayı, tatlı için sizden fikir istiyorum, gelelim en büyük 2 sıkıntıya: biftek ve pilav.

şimdi canım anneciğimin elinden zehir olsa yerim, annem bana yardımcı oldu ama onun yaptığı biftek biraz sert oluyor ona diyemedim
o dedi ki, tavaya biraz sıvı yağ koy, biftekleri hafif çevir, sonra üstüne salçalı su koy suda pişsin. ama o öyle mi yapıyor ki, sert oluyor baya.
pilavın da ölçüsünü çok iyi tutturmak lazımmış, çok zormuş. nasıl olacak, püf noktası falan yok mudur bu işin? tatlı ne yapsam kolay bir şey?
öğrenci evi olduğu için imkanlar da çok rahat değil tabi.

not: bu gece bu işi çözmem lazım, yarın yapıcam.

Son düzenleme:

tatlımm niye en zorlarını seçtinki =) pilav uzmanlık ister aslında ama sana 1-2 püf nokta söyliyim..
1) pirinçleri pişirmeden önce iyice kavur yağda. tel tel olmasını sağlar. püf noktasıdır. vaktin varsa hatta 2-3 saat önceden sıcak suda beklet. daha da güzel olur gerisini tarife göre yaparsın zaten.. aa bir de 1 e 1,5 su konulur pirinçte. gözüne az gelip fazla ekleme sakın lapa olur sonra..
2)gelelim ete. en zorudur.. link vermek yasak ama ban yemeyi göze alarak sana atıcam msjla. orda püf noktalarını anlatıyor. özellikle de yğurt suyunda bekletirim ben mesela orda da yazmış.. içindeki asit eti yumuşacık yapar.. gönderiyorum şimdi.. kolay gelsin sana

aaa birde pirinci eğer demleyerek yapacaksan içine 1-2 damla limon sık pişerken parlak parlak gözüküyor pirinçler

Canım ne güzel heyecanlar bunlar:) öncelikle kolay gelsin.. Al sana tarifler: Biftegi kızgın yağda çevir bir iki kere, rengi değişsin. Üzerine halka halka patates koy. Kaynar su koy patatesi hafif geçsin. Arada kontrol et patatesler iyice pişecek, su ekleyebilirsin. Kisik ateste pissin de pissin. Pişmeye yakın tuz ve bol kekik.. Al sana herkesin bayıldıgi cok pratik bir yemek.. Pilava gelince hic korkma- reis baldo pirinc al. Önce kaynar suya koy pirinçlerini, tuz ekle, karıştır. Yarım saat beklet. Yarım saat sonunda biraz margarini sıvı yağla iyice kizdir. İyice suzdugun pirinci ekle. Bir guzel kavur iyice. 1 bardak pirince 1.5 su bardağı kaynar su dok. Tuzunu ekle. Kaynar hemen, altını kıs. Suyu çekince kapat. Güzelse sar demlensin. Pilavın hazır.. Basit bir tatlı tarifi: 9 yemek kasığı irmik, 18 yemek kasığı seker, 1 lt sütle karıştıra karıştıra pişir. Bunu dikdortgen borcama dok. Üstüne çilek dilimle koy. Dr oether'in meyve sosunu al, tarife göre yap, koy, at buzdolabına; tamamdir. Bir de al yarım kg taze fasulye ayikla. 1 sogan doğra, 2 domates rendele, 1 çay kasığı biber salçası koy, tuz ve 2 küçük kesme seker ekle. Yağ gezdir üstünde. Su ekle, kısık ateşte pişsin.. Namın yürüsün tatlım :)))) bütün bunları yaparken besmele cek " Allahım lezzetini, bereketini ver" de. Sevgini de ekle, tamamdir; afiyet olsun...:))

Son düzenleme:

ayyy ne güzel anlatmışsınız canım çekti valla

çoook teşekkür ederim:) valla o gazla ne dediğimi bile hatırlamıyorum ki et yine neyse de pilavdan çok korkuyorum. annesi de maşallah mükemmel yemek yapan biri, rezil olmak da var

çok teşekkür ederimmm moralim düzeldi pilavdan korkma deyince:))
annem pilavı rezil edeceğimi düşünüyor. kendisi mükemmel pilav yapar. ama bu tariflerle kalkıcam bu işin altından

ayyy ne güzel anlatmışsınız canım çekti valla

Hayatımda evlenene dek hic pilav yapmamıştım. Bu sekilde cok sukur bir iki fire dışında sekiz buçuk senedir cok begenilir pilavım masallah..😊😊 insallah senin yaptıklarında cok lezzetli olur ama eminim oyle olacaktır nasıl özen gösteriyorsun, uğraşıyorsun bak :)

ayy iyi ki online mışsınız:)
pilav tarifini yazdım ama bu kahvaltıda yenen tereyağlarından 1.5 yemek kaşığı koysam margarin yerine daha mı güzel olur? yoksa margarin-sıvı yağ mı yapayım

ayy iyi ki online mışsınız:)
pilav tarifini yazdım ama bu kahvaltıda yenen tereyağlarından 1.5 yemek kaşığı koysam margarin yerine daha mı güzel olur? yoksa margarin-sıvı yağ mı yapayım

Bebeğimi ayagimda sallıyorum ablası:) dua et güzelse uyusun 😊😊 tereyağla nefes olur tabi ama benim esim pek sevmiyor. Becel koyuyorum ben 1.5 yemek kasığı, üstüne de sıvı ayçiçek yağı gezdiriyorum. Yağ eriyince cok az bekle, 2-3 pirinc at cizirdasin canım. Suyunu iyice suz mutlaka. Sonuclardan haberdar et beni :)

Canım hem yayla çorbası hem pilav demişsin, istersen başka bir çorba yap.Mercimek filan.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

biftek yerine tavuk daha uyumlu olurdu menüyle sanki...
ben de öyle düşünmüştüm çok da severim tavuğu ama adam tutturdu et diye :26:

Allah bebeğinize de ailenize de uzun ömürler sağlıklar versin ablacım:) bu arada tatlı için aşırı kolay bir şeyde karar kıldım. puding ve petibör bisküvilerle yapılan 5 dk süren bir tatlı artık idare ediversin, öğrenci evinde bulup da böcümesin

Sen şuna bir baksan, sıralama falan bir garip mi oldu ki

Canım hem yayla çorbası hem pilav demişsin, istersen başka bir çorba yap.Mercimek filan.

o çok uzun işmiş annem öyle dedi, bi de mikser falan da yok orada. çorbaya pirinç koymam diye düşündüm ama olmaz mı ki

Bencede mercimek corbasi yap yayla corbasi ve pilav yakismaz cnm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

misafir umduğunu değil bulduğunu yer ama önceden sipariş verdiyse yapacak bir şey yok

Pilavda puf nokta 1 yikadiktan sonra cok iyi suzeceksin 2 iyice kavuracaksin 3 bir bardak birince 1,5 bardak su koycaksin 4 suyunu cekene kadar kapagi acmayacksin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

o çok uzun işmiş annem öyle dedi, bi de mikser falan da yok orada. çorbaya pirinç koymam diye düşündüm ama olmaz mı ki

Canım prinçsiz yayla çorbası olur mu hiç :))
O zaman yoğurtlu arpa şehriye çorbası yapabilirsin.
Uyumlu olmaz açısından söyledim ben.hem mercimeği illa süzme yapacaksın diye bi kural yokki, pekala süzmeden de yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…